Imam Bosh Series 2 mašinu, kupljenu 2016 ili 2017 (zaista nisam siguran) i radi kao švajcarski sat. Ni jedan problem, ni jedan kvar, ni jedan jedini razlog za nezadovoljstvo. Desilo se par puta da je na escajgu ostalo tragova, da čaše nisu najsjajnije, ali ništa konstantno problematično. U principu, verujem da je problem bio izbor kapsula.
Sad treba da kupim mašinu za novi stan (ovu ću da ostavim u ovom stanu) i lomim se šta da radim. Sa jedne strane, kupio bih isti model (samo onaj od 60cm, ova što imam je od 45cm) kada bih isti mogao da nađem. Sa druge strane - kad pogledam silne kritike na račun Bosha (poput komentara iznad), jasno je da je sve stvar individualnog iskustva. Možda sam ja samo imao sreće sa konkretnim primerkom, a možda su loši komentari bazirani opet samo i isključivo na lošem iskustvu za pojedinačni komad.
I sad....gledajući cene (regularne, ne pričam o švercerskim), imam jednu laičku nelogičnost (laičku, jer prosto nemam tehničko znanje...tek oono što mogu ovde pročitati ili generalno kopajući po netu):
Opcija 1: kupiti Bosh series 2, bazirano na iskustvu i "ćao-zdravo"
Opcija 2: kupiti Bosh Series 6 ili čak Series 8.....i "osećati se sigurnije"
Opcija 3: ukoliko opcija jedan ne deluje logično i dobro, zašto onda birati opciju 2, kad za cifru koju sam spreman da uložim - mogu da kupim nekog jeftinijem Miele-a? (do 120-130k rsd)