Šta je novo?

Xiaomi 15/15 ultra

Znači da isključim tu opciju !?

Dobro meni je bio na 5 % i ja ga napunio do 100 % ali pokušaću da se sledeći put isključi i da ga punim punjačem od 67w sporiji režim ...Ima da se puni dva sata....
A možda ga ja lepo spakujem i vratim .
Ne znam što si se uspaničio. Ja sam ga danas punio od nekih 35% tim "sporijim" načinom i bio je do 100 za pola sata. Za moje potrebe je to i više nego brzo. I da, ja pričam o običnom 15

Prilozi

• Screenshot_2025-05-08-22-51-43-374_com.miui.securitycenter-edit.jpg
    Screenshot_2025-05-08-22-51-43-374_com.miui.securitycenter-edit.jpg
    96.4 KB · Pregleda: 30
Ne znam što si se uspaničio. Ja sam ga danas punio od nekih 35% tim "sporijim" načinom i bio je do 100 za pola sata. Za moje potrebe je to i više nego brzo. I da, ja pričam o običnom 15
Ma pokušam još jednom ako ide sa punjenjem kao što je opisano ide a ako ne vraćam im fontel i kraj.
To što oni NE ŽELE da nabave punjač od 90w nije moj problem već njihov .
Znači da stavim spor režim i da punim ovo sa 67w jel tako ? Da li sam lepo razumeo ?

Ja tako radim i zadovoljan sam. Kad se probudim ujutru, stavim ga na punjač, i dok se istuširam i spremim za posao on je pun. Opet kažem, ZA MENE je to dovoljno brzo. Probaj ti i sa bržim režimom punjenja pa vidi kako bude

Ja tako radim i zadovoljan sam. Kad se probudim ujutru, stavim ga na punjač, i dok se istuširam i spremim za posao on je pun. Opet kažem, ZA MENE je to dovoljno brzo. Probaj ti i sa bržim režimom punjenja pa vidi kako bude
Ovo je se punilo 120w punjačem sat i dvadeset minuta van pameti .
Za sat i dvadest ja stignem Autobusom Niš - Kruševac

Prilozi

• Screenshot_2025-05-08-23-10-28-867_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2025-05-08-23-10-28-867_com.miui.securitycenter.jpg
    91.3 KB · Pregleda: 23
  • Screenshot_2025-05-08-23-10-05-665_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2025-05-08-23-10-05-665_com.miui.securitycenter.jpg
    85.9 KB · Pregleda: 24
Ne znam kako radi to pametno punjenje, meni je to isključeno. Brzina standardna, punjač 67 w nov, iz mi store-a

Punjač je originalni od 120w za RN 13 pro plus a piše Brzo punjenje
Ugasi ''pametno punjenje'' i biće ti sve kako treba. Zbog pametnog punjenja ti se telefon puni preko sat vremena, probao ja kod mene, isto je tako, sat i po pun telefon, a nekada zaustavi punjenje na 90% i ne puni više. Nije mi baš najjasnije kako funkcioniše to pametno punjenje.

Koji vam je đavo svima?? Bukvalno ga punite kako vam duša ište i šta vama odgovara ne postoji pravilan, ne pravilan način (da znam nešto je više štetno sa bateriju nešto manje i cela filozofija) bukvalno pravilan način je šta vama kao korisniku odgovara a da ne robujete telefonu.
I da kada se koristi opcija najveća brzina punjenja telefon vuče maksimum koji može da povuče ako koristi punjač od 67w onda će toliko da vuče a ako koristi punjač od 120w a telefonov maksimum je 90w onda će da vuče svoj maksimum jer može. Kada je upaljena dotična opcija (najveća brzina punjenja) normalno je da se telefon zagreje malo a još je to normalnije ako ga tako punite i koristite u isto vreme dok se puni.

Koji vam je đavo svima?? Bukvalno ga punite kako vam duša ište i šta vama odgovara ne postoji pravilan, ne pravilan način (da znam nešto je više štetno sa bateriju nešto manje i cela filozofija) bukvalno pravilan način je šta vama kao korisniku odgovara a da ne robujete telefonu.
I da kada se koristi opcija najveća brzina punjenja telefon vuče maksimum koji može da povuče ako koristi punjač od 67w onda će toliko da vuče a ako koristi punjač od 120w a telefonov maksimum je 90w onda će da vuče svoj maksimum jer može. Kada je upaljena dotična opcija (najveća brzina punjenja) normalno je da se telefon zagreje malo a još je to normalnije ako ga tako punite i koristite u isto vreme dok se puni.
Telefon kad je na punjaču je isključen .
Tako je kod mene .

U poslednjih par godina proizvođači su izbacili punjače iz pakovanja i dodali opcije tipa "pametno punjenje", "brzo/sporo punjenje" ili "punjenje do 80% zbog čuvanja baterije", tako da je logično što su ljudi zbunjeni i vode argumentovanu diskusiju. Tome i služi forum.

U poslednjih par godina proizvođači su izbacili punjače iz pakovanja i dodali opcije tipa "pametno punjenje" ili "punjenje do 80% zbog čuvanja baterije", tako da je logično što su ljudi zbunjeni.
A da stvar bude gora niti žele a možda i ne znaju ni u Mi Store da daju konkretno šta se i kako puni a još manje ovi što su ovlašćeni .
Sve to nekako uzmi i koristi pa dok radi , radi .

Znači da ostvarim brzo punjenje a da isključim pametno punjenje ?
Evo moje brojke od jutros, stavio sam ga na punjač u 8:20 sa 8% baterije i u 9:00 je 100%. Punjač od 67w, pametno punjenje nikad nisam ni uključivao a ovog puta sam uključio ono brže punjenje. Mislim da je razlika u desetak minuta između tog i standard moda. Dakle 40 minuta sa bržim, odnosno 50 minuta sa standard punjenjem, od skoro 0% baterije. Opet kažem, meni skoro nikad ne padne baterija ovoliko, ovo sam više pustio testa radi zbog priče od sinoć. Dakle meni je 30 minuta max punjenje što je odličan rezultat.

Evo moje brojke od jutros, stavio sam ga na punjač u 8:20 sa 8% baterije i u 9:00 je 100%. Punjač od 67w, pametno punjenje nikad nisam ni uključivao a ovog puta sam uključio ono brže punjenje. Mislim da je razlika u desetak minuta između tog i standard moda. Dakle 40 minuta sa bržim, odnosno 50 minuta sa standard punjenjem, od skoro 0% baterije. Opet kažem, meni skoro nikad ne padne baterija ovoliko, ovo sam više pustio testa radi zbog priče od sinoć. Dakle meni je 30 minuta max punjenje što je odličan rezultat.
Znači da pokušam još jednom...😀

Da isključen . Za tih sat vremena ...ili koliko već ...
Nemaš potrebe da gasiš telefon dok ga puniš. Al' opet, svako koristi telefon kako misli da treba. Moj kolega ima S25ultra, stavio osvežavanje na 60hz i sve moguće uštede baterije. Ko sam ja da mu bilo šta kažem? Neka koristi telefon kako smatra da treba. Moje mišljenje je da to nije u redu, ali njegov telefon - njegova stvar.

NHF, ali to je bolesno.
J*b*t, to je samo glupi telefon 🙄

Znači da ostvarim brzo punjenje a da isključim pametno punjenje ?
ostavi brzo punjenje uključeno i ugasi pametno punjenje.

to "pametno" punjenje je sporije punjenje, tipa ako zna da ustaješ u 8 ujutru, on će celu noć kilaviti i sporo puniti i dopuniti pred alarm.
ako zna da ne koristiš telefon dok je na punjaču, isto će usporiti jer pretpostavlja da ti telefon ne treba.

tako da ugasi to, puni sa čim stigneš i uživaj

Moram da pohvalim Mi kancelariju na brzini, telefon sam poručio pred Uskrs, stigao mi je 23/04. Istog dana sam se prijavio za poklon, 24/04 mi je odobreno, i malopre mi je stigao mejl da su predali paket post ekspresu.

Po zna koji put objasnjavam.

Bateriju najvise unistava visoka temperatura i duboko praznjenje.

Posto retko ko isprazni bateriju do mere da se on ugasi pa ga napuni posle dva dana, baterije korisnicima unistiva visoka temperatura.

Znaci zagrevanje telefona da ga ne mozete drzati u ruci ili jos gore da vam telefon prijavi da zbog previsoke temperature ne moze nesto da uradi. Ostavljanje telefona na suncu leti, koriscenje telefona na suncu, dok se puni i sl. Ovde spada i cesto brzo punjenje.

Telefon krece da puni najvecom brzinom i tu brzinu odrzava sve dok baterija ne pocne da se pregrejava i onda obara brzinu punjenja. Sto je telefon topliji kad pocnete da ga punite, to ce se on sporije puniti i biti jos topliji (zato ne koristite telefon dok se puni).

Ja recimo Xiaomi 14 punim Xiaomi punjacem od 22W i od 20 do 100% napuni se za nesto vise od 50min, naravno telefon je upaljen ali se ne koristi. Ovo je meni vise nego dovoljno i orginalni punjac od 90W sam koristio svega par puta jer on napuni tel za oko 40min ali je telefon dosta topliji. Uvek koristim standardnu brzinu punjenja.

Po zna koji put objasnjavam.

Bateriju najvise unistava visoka temperatura i duboko praznjenje.

Posto retko ko isprazni bateriju do mere da se on ugasi pa ga napuni posle dva dana, baterije korisnicima unistiva visoka temperatura.

Znaci zagrevanje telefona da ga ne mozete drzati u ruci ili jos gore da vam telefon prijavi da zbog previsoke temperature ne moze nesto da uradi. Ostavljanje telefona na suncu leti, koriscenje telefona na suncu, dok se puni i sl. Ovde spada i cesto brzo punjenje.

Telefon krece da puni najvecom brzinom i tu brzinu odrzava sve dok baterija ne pocne da se pregrejava i onda obara brzinu punjenja. Sto je telefon topliji kad pocnete da ga punite, to ce se on sporije puniti i biti jos topliji (zato ne koristite telefon dok se puni).

Ja recimo Xiaomi 14 punim Xiaomi punjacem od 22W i od 20 do 100% napuni se za nesto vise od 50min, naravno telefon je upaljen ali se ne koristi. Ovo je meni vise nego dovoljno i orginalni punjac od 90W sam koristio svega par puta jer on napuni tel za oko 40min ali je telefon dosta topliji. Uvek koristim standardnu brzinu punjenja.
Neka bude da si načelno u pravu. Međutim, još uvek nisam upoznao nekoga kome je brzo punjenje uništilo bateriju. Poznajem dosta ljudi koji koristi Xiaomi telefone koje pune na maksimalnih 120w evo već pune dve godine, baterija ne jenjava, radi kao prvog dana.

Nazad
Vrh Dno