Šta je novo?

Jeftine klime

Zahvajujem na informacijama. WiFi koji Haier poseduje, da li radi samo na 2.4 ili može i na 5/6 GHz?

Ustvari, kakvo je stanje s WiFi na klimama u tom smislu? Na kojim frekvencijama rade?
Prvo povezivanje kako mi je rekao majstor je bilo na 2.4. Sada radi na nekoj 5g mrezi. Nemam ni o tome pojma ali znam da kad mi je povezivao prvi put je trazio da na telefonu nadjem tu 2.4.

TCL klime, zna li neko koja je razlika između ova dva modela:
12CHSD/XA73IFS vs 12CHSD/XA73IS

Cena je praktično ista

TCL klime, zna li neko koja je razlika između ova dva modela:
12CHSD/XA73IFS vs 12CHSD/XA73IS

Cena je praktično ista
Senua carica!

I ja sam tražio odgovor na to pitanje, i prekopao forume, ali na kraju ništa konkretno, osim nekih nagađanja. Vidim da su ljudi generalno zadovoljni ovom IS verzijom, tako da mislim da je to bezbedan izbor.

Tako je, IS model nema par funkcija kao sto ima IFS model, I naravno IFS model veoma nisko modulira na hladjenju, na grejanju nisam probao jos, i sto je cena interesantno IFS model je veoma tih kako spoljna tako i unutrašnja, takoreci necujna na hladjenju jer je uzeta najviše zbog toga.

Ima li neko misljenje o ovoj klimi za mali prostor? Za tu cenu mi se svidja modulacija od 250w sto je prilicno nisko

Sta kupiti za sobu od 15ak kvadrata, ako hocu da koristim inverter i za grejanje.
Haier Revive Plus ili TCL IFS model? Vidim da su ovde one prilicno hvaljene.

Sta kupiti za sobu od 15ak kvadrata, ako hocu da koristim inverter i za grejanje.
Haier Revive Plus ili TCL IFS model? Vidim da su ovde one prilicno hvaljene.
Ja sam uzeo Haier zbog tisine (18becibela) navodi proizvodjac. Isprobana i stvarno je tiha. Nije grejala nemam sa tim iskustva. E sad sto se razlika tice ono sto sam ja video u specifikacijama na zvanicnim sajtovima Haier je tisa i malo je teza. Donja granica potrosnje struje im je obema 300w (neki kazu za TCL da je manje) ja na mojoj nisam niti mogu da merim. Cena je priblizna tako da mislim da je samo do tebe. I jos nesto TCL koristi r410 gas ako nesto znaci.

Ja sam uzeo Haier zbog tisine (18becibela) navodi proizvodjac. Isprobana i stvarno je tiha. Nije grejala nemam sa tim iskustva. E sad sto se razlika tice ono sto sam ja video u specifikacijama na zvanicnim sajtovima Haier je tisa i malo je teza. Donja granica potrosnje struje im je obema 300w (neki kazu za TCL da je manje) ja na mojoj nisam niti mogu da merim. Cena je priblizna tako da mislim da je samo do tebe. I jos nesto TCL koristi r410 gas ako nesto znaci.
Generalno mislim da je dobra ponuda ta Haier za 38000rsd. Razmisljao sam o Vivax Aeri, jer ona ima grejac kompresora, ali nema wifi i mislim da mi ne vredi te razlika do 47000rsd.

Ja sam ugradio TCL IFS model I on koristi R32 gas, mozda je kod njih greška na sajtu a možda je i neki stariji model koji koristi taj gas.

Prilozi

• IMG_20250426_101041.jpg
    IMG_20250426_101041.jpg
    73.6 KB · Pregleda: 41
Generalno mislim da je dobra ponuda ta Haier za 38000rsd. Razmisljao sam o Vivax Aeri, jer ona ima grejac kompresora, ali nema wifi i mislim da mi ne vredi te razlika do 47000rsd.
Ma vidi ja mislim da je tu razlika max u 10% a sto vise citas teze ti je da se odlucis. A mozes i da vidis koja ti je na oko najlepsa i nju uzmes.
Ja sam ugradio TCL IFS model I on koristi R32 gas, mozda je kod njih greška na sajtu a možda je i neki stariji model koji koristi taj gas.
Na skrinshotu je oznaka modela a sajt je zvanicni TCL. Mozda gresim i ja. A mislim da ima inverter klima koje koriste r410 i to japanaca, mada nije ni tema niti je vazno. Inace su bas losi podatci za TCL posebno na domacim sajtovima.
Moja
Moja greska!!!

Poslednja izmena:
Ima wifi samo mora adapter da se kupi.

Poručio danas TCL 12 IFS, dva komada za sobe, imate popust na ananasu od 3k din (kod: a3000, poručio na mene i drugara), izađe tipa 36k5 sa sve besplatnom isporukom.

Poslednja izmena:
Koja je razlika izmedju te i TAC-12CHSD TPG11IF?

Ne bih znao za kod...
IFS bi trebalo da ima nižu modulaciju i koliko sam video samo to je razlika. Planiram da uzmem i IS ali 18 za dnevni boravak...

Naručena TCL TAC-12CHSD/XA73IS.

Primarno će se koristiti za hlađenje stare vojvođanske kuće, nekih 35m2, sa izolacijom i pvc prozorima. Verovatno ćemo je koristiti i za grejanje tokom zime, koliko god to bude moguće, a tu je i TA peć i šporet da pomognu ako zatreba.
Kad se ugradi, šaljem detaljne slike, čisto da bi konačno moglo negde da se vidi kako izgleda 🤣

Koja je razlika izmedju te i TAC-12CHSD TPG11IF?
Jel zna neko mozda razliku izmedju XA73IS i TPG11IF? Na papiru su jako slicne, stim sto TPG11IF ima tezu unutrasnju i spoljasnju jedinicu. Vise mi se svidja TPG11IF pa bih uzeo tu ako nema nekog bitnog plusa za XA73IS. Hteo sam Haier Revive Plus medjutim malo je sira unutrasnja i bojim se da nece stati na zid.

Jel zna neko mozda razliku izmedju XA73IS i TPG11IF? Na papiru su jako slicne, stim sto TPG11IF ima tezu unutrasnju i spoljasnju jedinicu. Vise mi se svidja TPG11IF pa bih uzeo tu ako nema nekog bitnog plusa za XA73IS. Hteo sam Haier Revive Plus medjutim malo je sira unutrasnja i bojim se da nece stati na zid.
Ako ne grešim, TPG ima drugačiji filter na unutrašnjoj, možda ima grejač tacne, ali to nisam uspeo da potvrdim.
Najlakše se vide razlike kad nađeš uputstvo za upotrebu i jedne i druge, tako sam ja bar analizirao.

Pih, danas bio 5k vaučer za preko 35k ali sam kasno video... 100kom otišli svi. Pišem čisto da se ne nerviram samo ja 🤣

Odlucio sam se za TPG11IF, vise mi se svidja uj od XA73IS, a vidim i da ima breezeless funkciju koja ce mi znaciti u toku spavanja. Jos samo da nabodem vaucer na ananasu pa da porucim :D

55 - 60 m2. dnevna sa trpezarijom i kuhinjom, jedna pravougaona prostorija bez pregrada i zidova. osnova je pravougaonih 12m x 5m ali u jednom cosku, kod kuhinje, je spaiz od par m2.

Ako planiras da grejes mora 18 tica, ili neka 12 tica ubica, al ona obicno bude skuplja nego vecina 18 tica

Nazad
Vrh Dno