Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Nije do banke, prvo sam i ja pomislio da je do njih ali sam shvatio da ne dolaze nikakvi kodovi. Prvo sam i kontaktirao Intesu, operater poslao i neki testni kod , kaže njima u sistemu piše da je poslat, ali meni nije stiglo.

Konkretno ne dolazi ni kod za verifikaciju aplikacije od Intese i Yettel banke, ni 3D secure, ni Viber kod za verifikaciju, instalirao i onu aplikaciju "Uzmi račun" baš da testiram, ni tu ne dolazi. Samo standarni SMS dolazi.

Kao što rekoh, tek danas mi je aktiviran broj.
veruj mi do banke je. tek kad te ubace u sistem da si promenio mrezu tj provajdera tek onda ce ti stizati sms poruke.

Ja sam imao problem ali sa postom, nije mi stizala poruka kad mi neko uplati preko postneta, otisao u postu oni nemaju pojma sta je u pitanju. Poslao mail glavnoj posti da mi ne stizu poruke, pitali me da li sam preneo broj u neku drugu mrezu jer mi pocinje sa 065 i oni vide kao MTS, odgovorio im da jesam, da sam broj prebacio u tadasnji VIP, dobio novi mail da su uneli podatke i da necu imati vise problema i od tada mi redovno stizu sms obavestenja za uplate preko postneta

Upravo tako. Problem je što ne dolaze SMS poruke nijednog servisa, ne samo od banke. Ja sam prvo banku i kontaktirao jer sam mislio da je problem do njih , oni su nešto i menjali kad sam rekao da sam promenio operatera. Ali sam onda shvatio da je problem sa svim servisima. Viber, ona app za račune, Lidl itd...
Whatsapp i Viber sam uspeo da registrujem na novom uređaju jer imaju mogućnost da se odobri prijava na aplikaciji na starom uređaju, ali SMS kod nije došao.
Hajde prvi je dan, daću im još dan dva, valjda će da bude popravljeno.

Poslednja izmena:
Ja kad sam prebacivao broj (doduše iz A1 u Yettel), trebalo je otprilike 2 do 3 dana da sve profunkcioniše kako treba sa kratkim brojevima (Google, Banke i ostali), takođe Raiffeisen i OTP nije bilo potrebno kontaktirati (nisu ni pitali pri otvaranju računa u kojoj je mreži broj za razliku od npr. Poštanske ili NLBKB tako da je to sistemski drugačije rešeno), moj savet je ako posle dva do tri dana ne proradi da se žališ A1.

Upravo tako. Problem je što ne dolaze SMS poruke nijednog servisa, ne samo od banke. Ja sam prvo banku i kontaktirao jer sam mislio da je problem do njih , oni su nešto i menjali kad sam rekao da sam promenio operatera. Ali sam onda shvatio da je problem sa svim servisima. Viber, ona app za račune, Lidl itd...
Whatsapp i Viber sam uspeo da registrujem na novom uređaju jer imaju mogućnost da se odobri prijava na aplikaciji na starom uređaju, ali SMS kod nije došao.
Hajde prvi je dan, daću im još dan dva, valjda će da bude popravljeno.
Kad je još bila MTS banka, morao sam da javim promenu mreže (iz Mts-a u Yettel) da bi stizale poruke. Kad sam drugi put menjao provajdera (iz Yetela u A1) , imao sam dva računa: mts banci sam morao da javim, a u Yettel banci su mi rekli da ne mora.

Prešao sa MTS na A1, Neo Surf sa 50% popusta. Moram da kažem da internet mnogo bolje radi i da je brži od MTS, bar u Novom Sadu.
Preneo i jedan prepaid broj, dobio 6 meseci "besplatno" Mega plan (mora 2 puta, svaka 3 meseca da se uplati 200 din kredita).
A1 app ne radi sa DNS preko mobilnog neta, preko wifi radi.
Ne može i popust na tarifu i telefon.
Za one koji nemaju keš za telefon, znajte da je telefon na rate kod operatera gotovo uvek skuplji ili je ista cena, kao kad ga uzmete na rate u prodavnici (gde imate veće šanse da naletite na popust).

Kolega je skoro preneo broj iz MTS u A1, baš u NS. Uzeo iPhone 16 Pro i dobio dosta dobar popust. 15000 din za stari uređaj + 15000 din zbog prenosa broja + 400 din popust na mesečni račun.

Kolega je skoro preneo broj iz MTS u A1, baš u NS. Uzeo iPhone 16 Pro i dobio dosta dobar popust. 15000 din za stari uređaj + 15000 din zbog prenosa broja + 400 din popust na mesečni račun.
Na koju tarifu je preneo ?
I ako nije tajna koliko je dao učešće za iPhone 16 pro

Na koju tarifu je preneo ?
I ako nije tajna koliko je dao učešće za iPhone 16 pro
Neo Super.
Nisu tražili ni učešće, to je kao još jedna pogodnost zbog prenosa broja.
A inače ako si postojeći korisnik, za taj uređaj valjda traže učešće 25 hiljada din (dok su mu u MTS tražili 115 hiljada din :D )

neke jeftinije tipa redmi možda, ali premium modele kao što je iphone nikad ne bih kupio "preko mađara" ili negde gde ne bih imao pravu garanciju.

Pa jedino za iPhone i imaš pravu garanciju bez obzira na to gde ga kupio, ostvarivu u Srbiji.

Pitaj ti njega sta daje da predjem sa pri na postpaid. Vec imam jedan broj u A1 na NeoNeo.
Rekao sam mu da se uključi ovde da radi malo, da ne radim ja umesto njega.

Fora je što su oni lokacijski ograničeni, pa ne mogu da rade remote.
Da li neko zna, moze li se dobiti neki popust na tarifu sa telefonom kad se prelazi iz mts u A1? Znam da je oko Nove godine moglo i to u poslovnici. Koga najbolje pitati i sa kim pregovarati?
Može, ja pitao agenta. Pisao sam u nekim postovima ranije.

Pa jedino za iPhone i imaš pravu garanciju bez obzira na to gde ga kupio, ostvarivu u Srbiji.
Sudeći po iskustvima iznesenim u drugim temama ovde na forumu ni to nije sigurno. Uprkos svehvaljenoj univerzalnoj garanciji za iphone, ovlašćeni servis u Srbiji je članu foruma tražio dokaz o kupovini u Srbiji. Zamalo popih ban jer sam komentarisao protiv tog, ovde na forumu, obožavanog ovlašćenog servisa

Rekao sam mu da se uključi ovde da radi malo, da ne radim ja umesto njega.

Fora je što su oni lokacijski ograničeni, pa ne mogu da rade remote.

Može, ja pitao agenta. Pisao sam u nekim postovima ranije.
Da, juce ja u poslovnici pitao, redovno pri prenosu broja dobijas 15h popust na telefon + 15h reciklaza + na samu tarifu (Neo 30 dobijes 200din mesecno). Tako da je skroz korektna prica. Jedino sto kaze "to nam je promocija do kraja aprila" da li se produžava - ne zna.. A inace mi se cini da jul i avgust donose dobre popuste pa kome nije hitno mozda da saceka par meseci..

Kako sada stoje stvari, ako podnesem zahtev za prelazak na prepaid po isteku ugovora, da li zovu i nude nešto ili da se ne nadam? Ističe ugovorna obaveza 25. maja.

Kako funkcioniše ono njihovo putno osiguranje? Znam da je 180 din po danu putovanja. Ako ne želim osiguranje za taj put, da li se treba poslati neki SMS?

Kako funkcioniše ono njihovo putno osiguranje? Znam da je 180 din po danu putovanja. Ako ne želim osiguranje za taj put, da li se treba poslati neki SMS?
Pošalju sms sa linkovima: prvi, da promeniš iz individualnog u porodično i obrnuto, a drugi za otkazivanje osiguranja za to putovanje.

Hvala na odgovoru.
Inače koju mrežu koriste za roming u BiH? Pretpostavljam BH Mobile ili Eronet?

Zavisi od lokacije uglavnom tim redosledom BH Telecom, Eronet i tamo gde ih nema mtel.

Danas sam dobio poruku u kojoj me podsećaju da mi ističe UO, ali ne daju mi nikakve pogodnosti za produženje iste. Mada sam svakako mislio da prenesem broj u Yettel.

Screenshot_20250429-160825.png

Zdravo, da li neko zna šta se dešava kada se naruči telefon i tarifa preko virtuelne prodavnice i isti se ne preuzme u poslovnici 10 dana ? Brat naručio novi broj i telefon pa odustao ...

Nista. Sve sto se naruci preko neta (novi paket za fon,ugovor za tv...) moze da se raskine do 14 dana nakon porucivanja (bez ikakvih posledica) jer je ugovor radjen van prostorija operatera. Samo neka im javi da je odustao.

Nista. Sve sto se naruci preko neta (novi paket za fon,ugovor za tv...) moze da se raskine do 14 dana nakon porucivanja (bez ikakvih posledica) jer je ugovor radjen van prostorija operatera. Samo neka im javi da je odustao.
Hvala na odgovoru. Nije ništa ni potpisao, ni platio ... Tako da samo javi da odustaje i to je to.

Isključen roming, data, stigao listing, 14 sekundi u Turskoj da povuče više od dva mb , pa nije optika , 4+ mreža nije mi jasno pisao reklamaciju

14 sekundi na 4G 4CA sa odličnim signalom i slobodnom mrežom može da povuče najviše oko 250MB (ako pretpostavimo da je download brzina oko 350-400Mbps).

Koja li im je poenta solarnih panela kad je bazna stanica iskljucena jer na lokaciji nema struje. 🤦 To se ranije nije desavalo a koliko znam trebali bi da imaju i neko rezervno napajanje bas zbog takvih situacija.

Nazad
Vrh Dno