HyperOs je bolji nego je bio, al i dalje najgori skin u androida.
Lani sam nakon 15 dana koristenja xiaomi 14 ultra odlucio vratit se na s24u samo radi xiaomijevog softvera.
Evo par najvecih hitova:
1) double tap za zakljucat ekran sa home screena ne radi! Ovo je jedini proizvodac u top 5 u andoid svitu koji ovo nema.
2) double tap za zakljucat ekran sa lock screena radi samo na stock temama! Ovo pokazuje koliko su softverski nesposobni.
3) koriste google dialer koji je jako los, siromasan funkcijama i uzasno dizajniran
4) ako odlucite npr koristit nova launcher zaboravite geste jer xiaomi nije sposoban isprogramirat geste da rade na dubljoj razini tako da se mogu koristit na svim pokretacima, vec samo na njihovom.
5) notifikacije su toliko lose da ako npr prije pola sata dobijete whatsapp notifikaciju od Marka, samo je odbacite, pa Marko sad opet posalje poruku, vas mob ce pokazati u previewu Markovu
prvu poruku! ovo nisam vidio ni na najlosijim kinezima
6) Izbornik widgeta je uzasan, zastario i ne praktican
7) Smart unlock radi samo sa xiaomi uređajima, dok svi ostali androidi dozvoljavaju aposlutno svaki bt sat
8) Teme sa theme storea znaju bit uzasno optimizirane da su ljudima znale brickat softver i morali su radit tvornicke postavke.
9) ako vam je bluetooth ukljucen a niste povezani s nijednim uredajem on i dalje na statusbaru pokazuje ikonu bluetootha
10) quicksettings nema settings hahahahha - nego se mora editovat quicktiles pa dodat settings tile
Imam jos 10 u glavi ako treba, al eto, xiaomi je... ne znam, nije dobar softverski.
1) istina ali ništa što je nepremostivo ili odlučujuće
2) iskreno nisam pokušao ali verujem da je tako i da šteta je što je tako ali ne mislim da su nesposobni nego lenji
3) koriste ga najverovatnije jer je to neki interni dogovor sa guglom do tipa 2019 (mislim nisam siguran) su koristi svoj. Slažem se da je ništa specijalno ali radi posao kao i svaki dialer ništa manje niti više od bilo kog drugog uistinu nema fensi pozadine po kontaktu za poziv kao Samsung ali to opet kažem nije ništa što je krucijanlo bitno da bih reko aaaaa ne valjaaaa
4) Istina kao kuća ali je to je lično teranje inata Xiaomia korisnicima u nadi da neće menjati launcher nisu nesposobni nego teraju neku svoju politiku samo njima jasnu ali stoji svakako da je krajnje glupo to što rade.
5) Notifikacije stvarno nisu problem. U podešavanjima imate lepo da odaberete dva tipa dizajna i funkcionalnosti Notifikacije jedan je HyperOS tip a drugi je android tip tako da tu ima izbora i ja prvi koristim android dizajn jer mi tako više odgovara i radi savršeno.
6) ovo je bilo istina do skoro pre dva updejta su to sredili i promenili hvala bogu i sa ovim se slažem opet samo je bio zastareo i trebalo je da prebace kinskeu verziju istog otpočetka a ne da čekamo na to skoro godinu i po dana.
7) Istina kao kuća i xiomai glupist i inat doduše to može da se zaobiđe ako se ide preko google podešavanja ali svakako je sramotno složiću se.
8) Ovo za teme je tačno ali to su bukvalno bili incidenti kao jedna ili dve specifične teme koje su to radile tako da je to melodrama obična. Ali da smatram da je glupi što iste ne prolaze beck round check pre objavljivanja na theme store.
9) Ovo je zapravo ok sto je tako da znam da li da ostavim upaljeno ili ugasim da znam da je tu aktivan ne smeta stvar navike opet.
10) I ovo uistinu ću se složiti nije nešto je je kao vau vau rešenje ali je ok ništa strašno opet stvar navike ne smeta za generalno korišćenje niti za samu praktičnost.
Toliko od mene software je stvarno odličan moja jedina zamerka jeste ta da sve dodatne funkcije koje ima rade ali ih je malo fali više mogućnosti za prilagođavanje, još dodatnih funkcija nešto tipa kao good lock na Samsung ne mora čak i na tom nivou ali barem pola od toga ali generalno je odličan, brz, prilagodljiv softver.