Bacio sam pogleda na Loveramics, uzeću obavezno. Mislim da su moje porcelan, ali čekam da žena ustane da je pitam, kupila je za domaću kafu baš porcelan, samo ne znam ove moje male jesu li isto. Znači stakle šoljice se ne prporučuju, lepo i izgleda providno.Što se tiče brzog hlađenja, to je više do šoljice nego do aparata ili temperature kafe. U kafiću ti poslužuju iz šoljica za debljim zidom, a te šoljice su ugrejane na oko 45-50C pre sipanja kafe u njih.
Ako hoćeš dobre šoljice, mogu da ti preporučim marke Loveramics. Imam za par komada od 150ml i par od 250ml. Skupe su ali meni vrede. Za običan espresso koristim neke lavazza koje sam dobio.
Isto, ali je mala količina vode. Žao mi da trošim vodu iz aparata na grejanje velike šoljice za kapućino. Za esspreso šoljice je dovoljno.Dok grejem aparat, tj. propuštam vodu kroz grupu i portafilter, postavim šoljicu i napunim je tom vrelom vodom.
попијем га у року од 20 секунди:која је потреба грејати шољицу за еспресо ?
Bez obzira kako ko pije espresso sve treba da se zagreje. I šoljica i portafilter.Šoljice grejemo mi kojima za ispijanje espressa treba više od 20 sekundi.
Ja bih, da sam na tvom mestu, sačekao da se ovaj Xiaomi što pominjan pre par stranica, pojavi na nekoj akciji. Mada ti i sad ulazi u budžet (13.990 din)Potreban je savet šta kupiti:
Namena mu je da se skuva do 10 kafa dnevno. Ako imate neki drugi predlog - budzet je ograničen na oko 15k.
- Gorenje ESCM 15 CD
- De'Longhi EC201CD
Cestitam i dobrodosaoPozdrav ljudi,
Dobili smo aparat za epsreso, jedan od srednjih Delongi modela, sa mlinom za kafu. E sad, ja nikada u zivotu nisam pitao kafu. Sta mi savetujete od kojih napitaka da krenem? Moja logika je bila od nekih mlecnih, dok se ne naviknem na ukus kafe.
Koju kafu u zrnu uzeti? Bilo kakvi saveti totalnom pocetniku su dobrodosli.
Ok mozda nisam bas totalni pocetnik posto su mi neki termini usli u uvo tu i tamo gledajuci ASMR klipove o pripremi espresa.
Sta je od opreme mush a sta nice to have? Kofu za talog i puck screen cu svakako nabaviti.
WDT i tamper sa oprugom? Must ili nice to have?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari