Šta je novo?

[A1] Kucni net

Kakva su iskustva sa Kucnim netom u kombinaciji sa Xplore TV? Uskoro mi istice ugovorna obaveza sa MTS pa gledam sta mi je najbezbolnije.

Kakav je SINR signal kod vas? Kod mene konstantno SINR -5 u toku dana od kada su pustili flat, bas lose radi, na paketu od 50/10 ne izvlacim vise od 15Mbps, jedino uvece posle 23h izvuce 30ak Mbps nekako

Kakav je SINR signal kod vas? Kod mene konstantno SINR -5 u toku dana od kada su pustili flat, bas lose radi, na paketu od 50/10 ne izvlacim vise od 15Mbps, jedino uvece posle 23h izvuce 30ak Mbps nekako
Oko -1, inace slicna prica.

Malopre me zvao drugar na skroz drugom kraju grada, i on izvlaci slicne brzine.

Dozvolili mu da se spusti sa 100/10 na 50/10, tako da su bar fleksibilni s tim u njegovom slucaju.

Kad se zakaci na 4g+ radi solidno, 30. a ponekad predje 50 mbps
Al kad prebaci na 4g radi slabo, 7-8 mbps

Kako vi pristupate nekim dodatnim podesavanjima na ovom ZTE modemu,ja kad se ulogujem tu nema nista sem osnovnog.Wifi naziv i sifra,

Bilo mi dosadno pa sam se mlatio da vidim jer je komšija hteo da uzme. Ja nekada koristio ovaj što guta GB.Odgovor je ovako glasio na messengeru.

"Prilikom zasnivanja nove ugovorne obaveze kolege proveravaju pokrivenost i mogućnost pružanja usluge na tvojoj adresi. Ako ne možemo da garantujemo protok, ne zasnivamo ugovornu obavezu.

Proverili smo sa kolegama još jednom dostavljenu adresu, nažalost, trenutno ne možemo da garantujemo protok za aktuelne Kućni Net tarife. /Miloš"

Što mislim da dosta vas takođe ima da izvisi...
Došao u Vr. Banju na par dana i ajde da svratim do a1, da se raspitam za kućni net taman. Dobio sam odmah paket, nisu proveravali ništa. Samo koliko im je trebalo da odštampaju ugovor sam se zadržao u poslovnici. Jedino što je ugovor na ženu, jer ja već imam 4 ugovora i to je kao max pa sam ovo na nju. U Banji radi super, a i kući bi trebalo da bude dobro. Uzeo sam paket 50/10 speedtest meri 68/13

Ona brzinu koju izmerim na telefonu sa a1 karticom. Da li je to brzina koju ću dobiti sa A1 kućnim netom?
Manje - više?

Kako vi pristupate nekim dodatnim podesavanjima na ovom ZTE modemu,ja kad se ulogujem tu nema nista sem osnovnog.Wifi naziv i sifra,
Ima nekih podesavanja ali nisu bitna jer je sve 4g
Nema podesavanje frekvence sto bi bilo dobro

A ja sam nesto uspeo, stavio sam ruter u staru wifi antenu, napravio nosac i antena pojacava signal
Tako da mi je sad na B3 IMA -72 SIGNAL I SINR 8
Sad sam zadovoljan

Brat recimo ima bolji protok na ruteru nego na telefonu. A telefon mu je dobar Honor Magic 7

Koji ruter? Njihov? Ili neki aftermarket?
Kakav je signal tamo?
Uglavnom, sto se tice signala, ruter bi trebalo da ima bolji signal (neka zdrava logika) ali njihov ruter je ogranicen na 2 CA, dok telefoni imaju modeme sa 4CA/5CA i onda mogu da rade carrier aggregation sa vise bandova istovremeno, samim tim mogu da izvuku mnogo vece brzine. Neko je skoro postavio tipa 450+ Mbpsa na A1, te brzine neces nikad videti sa njihovim (ili bilo kojim 2CA) ruterom. Verovatno negde oko 100Mbpsa (120 tipa) je limit (i to na B3+B3, 20Mhz+10Mhz, mozda i na B3 (20Mhz)+B1).

Zavisi naravno i od samog A1 predajnika.
Kod sestre sa ZTE MC801A i 4CA (B3+B3+B1+B20=50Mhz) nisam nikad video vise od nekih 180-190 Mbpsa.

Poslednja izmena:
ZTE MF296R pravi probleme sa odredjenim kineskim boksovima tipa Vontar W2, kolega @yugokoral i ja imamo isti problem i nece nikako da se nakaci na njega ni posle eksperimentisanja sa podesavanjima vremena, zona, frekvencijom, kanalima i slicno.

Tako da ko koristi kineske smart box-ove za gledanje IPTV listi, YT i slicno, ako odjednom krene da odbija da se poveze na WiFi - do rutera je.

ZTE MF296R pravi probleme sa odredjenim kineskim boksovima tipa Vontar W2, kolega @yugokoral i ja imamo isti problem i nece nikako da se nakaci na njega ni posle eksperimentisanja sa podesavanjima vremena, zona, frekvencijom, kanalima i slicno.

Tako da ko koristi kineske smart box-ove za gledanje IPTV listi, YT i slicno, ako odjednom krene da odbija da se poveze na WiFi - do rutera je.
Da postoji taj problem, uglavnom ide se na 192.168.0.1 ukuca se lozinka sa donje strane rutera, user name ne traži. Odeš na podešavanja wifi mreže, pa zaštita wifi mreže - prebaciš na 2.opciju (nisam sada u mogućnosti da vidim koja je) ali mislim da je wpa2/psk... Uglavnom sve 3 sam probao, na 2.opciji android box nadje wifi i poveže se.

U pravu si, to je resilo problem, mogu da se zakunem da je vec u startu bilo to podesavanje ali sam ga zatekao na prvom.

Povezao se odmah cim sam prebacio na drugo.

Da li vam se desava da se u nekom periodu modem sam ugasi tj restartuje, ugase se sve lampice, to traje nekih minut - minut ipo
I meni gubi signal i restartuje se na svakih 15-20 minuta. Zvao podršku, kažu da treba da prođe 24 sata dok se "stabilizuje", šta god to značilo. Elem, rekla mi je ako se nastavi da ubacim karticu u telefon i vidim da li na telefonu radi normalno, što sam upravo i uradio jer se i dalje restartuje, i na telefonu radi bez problema...

Hocu, samo mi treba huactrl koja moze, ako neko ima, javite na pm :)

Sad sam izmerio 62.5/13, to je to kad se poveze na odgovarajuce bandove, samo jos da zakljucam.

Fora je samo da se izbegne B20, odnosno isključi. B20 ima najdalji domet signala od bazne stanice, ali i najmanju brzinu. On služi najviše za prostiranje 4G signala van naseljenih mesta. U gradskim uslovima gde ima mnogo baznih stanice desi se da B20 na lokaciji rutera ima najveću jačinu signala i onda se ruter poveže na njega iako je najsporiji. Meni se čak sa 4CA ruterom pokazalo bolje da isključim B20 i budem na 3CA B1+B3+B3, jer se dešavalo s vremena na vreme da se ruter sa najbliže bazne stanice prebaci na B20 signal sa neke dalje bazne stanice jer B20 sa dalje stanice je imao jači signal od svih signala sa najbliže. Kod 2CA je važnost isključivanja B20 još veća. Zbog toga je u ovom trenutku B535-333 u prednosti u odnosu na MF296R, jer ovaj drugi nema band locking. Barem dok neko ne napravi program/skriptu za band locking na MF296R.

Da da, jos je bazna stanica je na 20m od mene a na drugu gledam kroz prozor jer je brisani prostor i ZTE ne moze da odoli a da se ne nakaci na B20.

Sad sam stavio B1+B3, iskljucio sam B20, sve ostale kombinacije koje sam probao su losije.

Rezultat - i u ovom udarnom terminu bez problema brzina varira izmedju 40 i 50 Down, oko 13 za Up sto je mnogo bolje nego sa ZTE MF296R. 50/10 je paket inace, da ne zaboravim.

Ovaj moj Huawei je B535-232, tako da sa njim izvlacim ovo.

Jedno pitanje, koju stranu rutera bi trebalo okrenuti ka baznoj stanici (B535-232a)?
Pokusavam da nadjem najbolju poziciju, gledao sam na koju se celiju kaci, nasao sam je na mapcell sajtu i sto je vise priblizim toj tacki sve gori signal :) Trenutno mi je ovo najbolja pozicija, band 1:

RSRQ -8.0dB
RSRP -87dBm
RSSI -61dBm
SINR 22dB

Nazad
Vrh Dno