Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Problem je,sto se sve uvozi ko zna odakle i od koga,bez ikakve kontrole kvaliteta.A klima je uredjaj,koji nikako ne mozes testirati pre ugradnje.A kad je ugradis i ispostavi se da nesto nije u redu,nastaje naucna fantastika.Ovi izmisljeni ,,nasi brendovi'' su najludji.Uzimaju ostecenu i falericnu robu po nizoj ceni,pa uvaljuju kao cudo nevidjeno.Kinez nista ne baca,a uz to se ogradio,jer na uredjaju nije ime njihove firme.Tako da i ne snosi nikakve posledice,kada nesto nije u redu.Za to su nasi ,,biznismeni'' strucnjaci.Jer su prepuni izgovora,nebuloza,gluposti,obmane.Jos uz sve to specifikacije netacne i nepotpune.Premalo slika uredjaja ili su i one netacne.Kao da prodaju decju igracku od 200 din.Tako,da je i dalje ovde,sve lutrija.Kupi i moli se da je sve u redu.Srecna kupovina svima.😉

Vanjska je 27kg a unutrasnja 8,5kg
Nivo buke naviodno od 19-40db.

Problem je,sto se sve uvozi ko zna odakle i od koga,bez ikakve kontrole kvaliteta.A klima je uredjaj,koji nikako ne mozes testirati pre ugradnje.A kad je ugradis i ispostavi se da nesto nije u redu,nastaje naucna fantastika.Ovi izmisljeni ,,nasi brendovi'' su najludji.Uzimaju ostecenu i falericnu robu po nizoj ceni,pa uvaljuju kao cudo nevidjeno.Kinez nista ne baca,a uz to se ogradio,jer na uredjaju nije ime njihove firme.Tako da i ne snosi nikakve posledice,kada nesto nije u redu.Za to su nasi ,,biznismeni'' strucnjaci.Jer su prepuni izgovora,nebuloza,gluposti,obmane.Jos uz sve to specifikacije netacne i nepotpune.Premalo slika uredjaja ili su i one netacne.Kao da prodaju decju igracku od 200 din.Tako,da je i dalje ovde,sve lutrija.Kupi i moli se da je sve u redu.Srecna kupovina svima.😉
Čuvena srpska kontrola kvaliteta...
Morali kablova i privreda koja još živi u 80im godinama prošlog milenijuma...

Ima li neko preporuku ili iskustvo sa nekom low budget inverter klimom ali 7 ili 9 btu za manji prostor 10-11m2,dakle tipa ako ima neko već zanima me modulacija,obzirom da je manji prostor da li rade kao on/off.
Potrebno za 2 prostorije(sobe) za grijanje dobro izolovanog prostora.

Ima li neko preporuku ili iskustvo sa nekom low budget inverter klimom ali 7 ili 9 btu za manji prostor 10-11m2,dakle tipa ako ima neko već zanima me modulacija,obzirom da je manji prostor da li rade kao on/off.
Potrebno za 2 prostorije(sobe) za grijanje dobro izolovanog prostora.
Vivax aeri ili neki tcl koji modulira nisko. Aeri 12k ganjaj modulira dovoljno nisko, 9k se i nisu nesto proslavile. To je to sto se tice budget klima za tvoje potrebe

Vivax aeri ili neki tcl koji modulira nisko. Aeri 12k ganjaj modulira dovoljno nisko, 9k se i nisu nesto proslavile. To je to sto se tice budget klima za tvoje potrebe
Hvala i to je od pomoći,znači i tcl modulira i slobodno može 12 u manju prostoriju.
Imaš li tačan model tcl koji modulira nize? Negde sam naletio na temu da neki model tcl baš nisko modulira al ne mogu naći ...

Hvala i to je od pomoći,znači i tcl modulira i slobodno može 12 u manju prostoriju.
Imaš li tačan model tcl koji modulira nize? Negde sam naletio na temu da neki model tcl baš nisko modulira al ne mogu naći ...
Ima XA73IFS i tpg31 neki, sad pisano je koji od njih nisko modulira a koji ne, vecinom u temi za TAC12CHSD FROZZINI

Racun za komplet struju mesec mart 1513kwh ili 20.271 rsd od toga tri voxa 804 kwh znaci 10.000 klime

Dnevni s kuhinjom oko 35 kvadrata, mart 250kwh
Djecija soba s otvorenim vratima 100kwh

Gledam neku TCL klimu za sebe...vidim na ananasu da za nesto malo vise para ima Bosch i Grundig...da li neko ima iskustva sa tim jeftinijim Bosch klimama ?

Ta bosch je smece tj prepakovani vivax aemi, grundig je isto u neki midein derivat.. Za te novce bolje kupi Gree Pular ili Vivax Aeri.

Boš klime se uzimaju samo na poklon.

Naginjao sam ka tim jeftinijim TCL klimama jer mi treba uglavnom za hlađenje, ali ako im je podrška tako loša, onda možda na kraju i bude AERI, da se pridruži ovoj AEMI koju smo uzeli prošle godine. Za vivax bar ima njihov servis ovde, za TCL mislim da i nema.
Mada nekako bih hteo da uzmem drugi brend čisto iz radoznalosti, ali eto.

Gledam neku TCL klimu za sebe...vidim na ananasu da za nesto malo vise para ima Bosch i Grundig...da li neko ima iskustva sa tim jeftinijim Bosch klimama ?

Grunding je iz changhong fabrike
Mislim da je treba preskociti

Imacemo muke od sutra, tj danas, da prebacimo uredaj sa heat na cool mod, pogotovo ko je juzno orijentisan.
Vidis ti kako je vrijeme nemilosrdno.

Naginjao sam ka tim jeftinijim TCL klimama jer mi treba uglavnom za hlađenje, ali ako im je podrška tako loša, onda možda na kraju i bude AERI, da se pridruži ovoj AEMI koju smo uzeli prošle godine. Za vivax bar ima njihov servis ovde, za TCL mislim da i nema.
Mada nekako bih hteo da uzmem drugi brend čisto iz radoznalosti, ali eto.
Sačekaj da vidimo kako će se završiti moj slučaj sa reklamacijom na TCL. Možda i nije tako loša podrška kad jednom uspeš da dođeš do njih. Nisam hteo da piskaram u hiljadu postova, već kad se sve završi da stavim u jedan, kako je sve prošlo. Ali eto, potaknut ovim tvojim postom moram da napišem mali apdejt. Dakle , istog dana kada sam stupio u kontakt sa Comtrade servisom, uveče me zvao čovek odavde iz Niša koji ima svoj servis, a radi za njih brendove TCL i Tesla. To je bila sreda, pitao me da li mi odgovara da dođe u petak. U petak popodne je došao, ustanovio da SJ emituje abnormalan zvuk i rekao mi je da imam tri opcije : pošto još nije prošlo 6 meseci od kupovine mogu da tražim povrat novca, zamenu uređaja (u ovom slučaju samo SJ) ili popravku. Rekao sam da želim zamenu SJ. To je bilo pre dva dana. Sad čekam.

Haier inverter klima AS35RHBHRA
Cena 40.rsd ima li neko iskustva sa modelom. Prijatelj hoce pa smo diskutovali sta da uzme.

Hitachi klima uredjaji zamalo da dodju na nase trziste, ali, evo sta se desilo menadzeru.

Ono što me muči sve vreme sada dok još nisam kupio klimu je to što ja nemam pojma odakle bi se klima uopšte napadala? Nemam nigde utičnicu blizu mesta gde je zamišljena unutrašnja jedinica (ima ispod nije 2 metra recimo na zidu pri podu dole). Imam utičnicu na terasi gde bi bila spoljnja ali ni ona nije baš blizu.

Kako se rešava ovaj problem? Da li mora da se izvodi nova utičnica i mora da se štemuje zid ili nadam se ima neko ustaljeno rešenje? :)

Ima li dozna negde bliže?

2 метра кабла од утичнице кроз каналицу је скроз уобичајна варијанта. Према произвођачима клима би требало да има свој наменски извод, али то је у пракси тешко изводљиво јер је ретко ко пројектовао прикључак за климу, надам се да у новим зградама коначно воде рачуна о томе.

Nazad
Vrh Dno