Šta je novo?

Banka Poštanska Štedionica (bivša MTS Banka) (2024)

I ja sada vidim. Iskljucicu sms istavicu samo push pa cu videti sta ce biti sledeceg meseca.

Takođe naplaćeno. To treba da bude besplatno u okviru računa plus?

Lepo sam vas upozorio da ćete potencijalno ući u Card alarm uslugu ukoliko ostavite sms obaveštenja, a jedan član mi je na tu opasku odgovorio da pričam napamet. Kako bilo, najbolje ostavite samo push (i e-mail ako želite) pa neće biti problema. Čim se povela diskusija, odmah sam i ja prebacio sve samo na push. Doduše, još uvek ne stižu obaveštenja za provlačenje kartice, ali uplate na račun, prilivi na karticu i menjačnica izlaze u notifikacijama.

Neću ništa isključivati što mi sleduje u okviru Računa plus , i što sam dosada besplatno koristio. Sutra u poslovnicu BPŠ i podnošenje reklamacije..

Poslednja izmena:
Ja nisam ni obraćao pažnju dok nije napisano pre pola sata. Doduše ne nađoh ni da je besplatno u okviru računa plus, mada je bilo pre migracije.

I u odeljku tarifnika za Mastercard plus i Dina Discover piše da su sms obaveštenja o transakcijama bez naknade.

Prilozi

• Screenshot_2025-03-31-18-16-11-496_com.google.android.apps.docs-edit.jpg
    Screenshot_2025-03-31-18-16-11-496_com.google.android.apps.docs-edit.jpg
    165 KB · Pregleda: 51
  • Screenshot_2025-03-31-18-14-02-304_com.google.android.apps.docs-edit.jpg
    Screenshot_2025-03-31-18-14-02-304_com.google.android.apps.docs-edit.jpg
    198.9 KB · Pregleda: 53
Meni stoji od 28 refund od amazona na cekanju,kada ce da oslobode sredstva ili treba da se pise zalba?

Napisan prigovor a odgovor za 15 dana.

Vidim da se pominje gašenje SMS notifikacija kao potencijalno rešenje, ali Card Alarm je nezavisan od toga. Te notifikacije iz elektronskog bankarstva se odnose na prilive i slično. To je bivši SMS info, koji je definisan kao obaveštenja o promenama na računima, ali ne uključuje plaćanja karticom. CA je posebna usluga, strogo za kartice, za koju je ovde naglašeno da može da se deaktivira isključivo uživo ili nekim SMS-om, mada na ovoj temi možete naći da taj SMS nije radio pre godinu i više.

To je sve i ranije postojalo u tarifniku, ali mnogima ni sa starim 200 računima nisu naplaćivali za osnovnu Dinu (iliti Post Card), ne znam po kom kriterijumu. To je i moj slučaj, prilikom otvaranja računa su mi rekli da mi to neće biti naplaćivano. Tako je i bilo do februara/migracije, kada mi je prvi put skinut novac za to. Ne vidim posebno mesto za žalbu, budući da je to valjda u skladu sa tarifnikom (nemam Račun plus), ali jeste bilo neprijatno iznenađenje, jer sam dosad bio povlašćen po tom pitanju (opet, ne znam razlog).

Međutim, sve više mislim da je to bila greška, pošto mi sad za mart ta usluga opet nije naplaćena. Ima, naravno, još fore da se to desi, videćemo... U svakom slučaju, kod mene je možda nejasna situacija, ali kod vas iz bivše MTS banke trebalo bi da je čista stvar i da su te naplate sistemska greška, te da definitivno treba pisati prigovore.

• Like
Reagovanja: uji
Meni je naplaćen card alarm 57 din
a mejl i push mi ne rade

Poslednja izmena:
Ipak su i meni naplaćene noćas, i naknada za održavanje računa za mart i dve stavke Card Alarm, jedna je 54 druga 21 dinar. :D

Ja bio do poslovnice i rekli mi da se sad naplaćuje 3 din poruka i da mogu da iskljum u aplikaciji ako ne želim to.

Pojavio mi se u aplikaciji neki fantomski račun koji takodje počinje na 200-. Jel zna neko o čemu je reč?

Trenutno znam za tri opcije - AMSS račun, račun za akcije, dividende ili šta već i jedan za pare sa biroa, ako je neko nekad primao nadoknadu od njih.

Nije mi naplaćeno ništa za SMS, ali održavanje konačno jeste. U februaru su mi ga poklonili, što je potpuno pošteno. :)
E sad, što se tiče namenskih računa, imam jedan otvoren 25. jula 2012 i na njemu je bilo hiljadu osamsto i neki dinar. POvukao sam te novce uspešno na glavni račun. Pitam se samo šta je to. Znam prilično dobro gde sam bio i šta sam radio tog jula te godine. OD količine problema koje sam imao, sigurno se nisam ganjao po poštama da otvaram bilo šta. Pomislio sam da su to neke besplatne akcije dividende, ali mi ni to nije sasvim logično. Kad je to počelo valjda 2008. ja sam tražio da mi se sve uplaćuje na tadašnji račun u ondašnjoj Meridian banci. Te su uplate tako i izvršavane dok nisam taj račun ugasio. Možda to gašenje jeste bilo 2011/2012, ne mogu sad da se setim. Istina, posle toga nisam to ganjao i nisam ni proveravao gde su završavale moje uplate. Samo nije mi logično da za 13 godina nemam ni dve hiljade ako su dividende? Nisam ništa prodavao.
I na kraju mali off: Imam li uopšte neke šanse da pronađem te novce od tih akcija, ili je bolje da ne mislim na to? Ne očekujem neke velike novce, ali ako mogu da ih izbunarim, ne bi škodilo.,

I kod mene card alarm 63 RSD

Znaci da ne iskljucujem sms obavestenje, ipak ostaje besplatno?

besplatno odrzavanje su neki dobijali 6 meseci koliko se secam, i sam sam dobio
I na kraju mali off: Imam li uopšte neke šanse da pronađem te novce od tih akcija, ili je bolje da ne mislim na to? Ne očekujem neke velike novce, ali ako mogu da ih izbunarim, ne bi škodilo.,
Odes u postu sa LK i pitas na salteru, oni ce ti reci da li imas akcije i gde su zavrsile pare ako nemas.

ja imam nekih fantomskih 602 RSD i prebacicu ih na svoj tekuci

Imam jedan otvoren namenski 25. jula 2012 i na njemu je bilo hiljadu osamsto i neki dinar. POvukao sam te novce uspešno na glavni račun. Pitam se samo šta je to. Znam prilično dobro gde sam bio i šta sam radio tog jula te godine. Samo nije mi logično da za 13 godina nemam ni dve hiljade ako su dividende? Nisam ništa prodavao.
Vrlo je moguće, jer svega stotinak dinara po dividendama godišnje je bilo, a druga opcija je da se to plaćalo po eskont računima pa CA je zadržavala na svojim partijama ako su računi bili gašeni, a opštepoznato je da su bili alavi i naplaćivali sve moguće ili nemoguće stvari.

Taj Card alarm izgleda nije fiksan iznos, već računaju po transakciji, dobio sam 129 din za više sitnih kupovina na AliExpress.

Inace nema svrhe da gasite sms obavestenja preko aplikacije, zato sto salju sms obavestenje bez obzira dal je aktivirano ili ne za racun plus, takoreci obavezno je za master i racun plus. A card alarm naplata je ocigledno greska.

Nazad
Vrh Dno