Branko Petrovic
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 02.10.2020
- Poena
- 95
"Po ovoj klimi treba da bude idealna izolacija,vrata i prozori vakumirani i da dihtuju,da je spoljna temperatrura u plusu a vlaga niska?"@Branko Petrovic
Ja mogu da shvatim vasu isfrustriranost cestim fabricki nastelovanim odledjivanjem, nekome smeta nekome ne. Oni sto imaju manje toplotne gubitke njima vise ne, vama vise da. Ali ne mogu da shvatim vase iznosenje neistinitih podataka i subjektivnih zakljucaka da ide u df kada nema vlage. Jednostavno nije istina da ova klima ide cesto u df kada je npr vlaznost vazduha 50%, ali ide kada je 85%. Znate... tacka rose šeta u zavisnosti od temp i relativne vlaznosti vazduha, a samo za tacku rose su se inzenjeri mogli drzati prilikom programiranja kada ce klima otici u df. Mada, mozda bi bilo bolje da vam uz klimu isporuce i jednog malog kineza, pa kada klima zaledi da vam vikne kroz terasu...Brankoooo ukljuci df na prekidac.
Moja greska sto u navedenoj recenici nisam dodao i visoka vlaznost.Onda bi ti bilo jasnije sta sam hteo da kazem.Ostatak tvog komentara ne prilici forumu i temi koja je vrlo korisna i vodi se na veoma visokom nivou.
I jos jednom da ti pojasnim.Kucu grejem sa tri invertera.Dve (Midea) na -10C i vlage visoke ili niske ide jednom ili ni jednom u DF za 12sati.SJ okovane ledom.Ova Hisense bez leda a sat mogu da navijem kada ide u DF.