Šta je novo?

Hisense Energy Pro Plus QG35XVOEG -12ka

• Začetnik teme Začetnik teme LukasP
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mozda drndali nesto na software kod ove nove, iako mi covek koga licno znam 13godine rekao da nisu nista radili na software nego je samo tacna drugacije(rupe itd.)
Ni ja ne vjerujem da su drndali nesto. Evo kod mojih ova parapetna, doduse model 2023. ne ide na sat vremena u defrost, vec kad fino obijeli.
Ko u tom slucaju snosi troskove demontaze I kasnije montaze nove klime?
Ako je klima u garanciji, oni.

Iskreno ne znam kako koriste Amber Ultre... Jedan clan se non stop zalio na DF 😆
Ima i jos jedan ali on nije toliko online ali kod njega se odmah znalo zbog cega kove DF... Covek koristi I-Feel iz hodnik 😆
Pisao sam dosta oko Amber i I-Feel
I-Feel na minus ne ide nikako... sve sam lepo pisao u Gree temu zbog cega 🙂
Ja imam Amber 9 Premium(2017) ona nema kontrolni DF to vozi dok ne mora da odradi DF
Zadnja dva noca bilo je kod mene do -12c, vlaznost 60-75%... Amber odradila 2 DF u razmak od 5-6h
A kad je bas blesavo vreme = 0c i vlaznosti 90-100%(magla ili sneg) ide na neki 1h45min pa sve do 4h sve zavisi... znaci nekad na 1h45min a sledeci tek na 2h30min i tako u krug...
Nikad nisam je video za ove 8 zime da kovala na svaki sat DF 🙂
Mozda drndali nesto na software kod ove nove, iako mi covek koga licno znam 13godine rekao da nisu nista radili na software nego je samo tacna drugacije(rupe itd.)
Kod ambera pro i ultra modela bi morao bar nesto da funkcionise taj smart defrost. E sada kakva je pozicija spoljne jedinice i u zavisnosti od vlaznosti i temerature nesto se softerski desava. Mozda nisu uspeli to sto su zamislili. Na sve to meni se spoljna jedinica pada na severnu stranu...divota.

Javili se juce iz Hisense Srbija.Trazili da pojasnim problem sa DF.Razumeli su i rekli da pokusam da klima radi 5min u rezimu hladjenja a posle da vratim na grejanje??Ako bude isto a veruju da ce biti da se cujemo za neki dan.Na zalost sve je isto i dalje.Ali nema veze idemo dalje.Obecali su da ce kontaktirati druge naucnike🙄U svakom slucaju ja zovem,mob.tel.memorisan.
Nista javi cim pre sta se desilo pa ako se uspe resiti zvacu I ja. Posalji mi u dm broj mob.. Njihovog.

Kod ambera pro i ultra modela bi morao bar nesto da funkcionise taj smart defrost.
Ako mislis na kontrolni DF onda bi on trebao da bude na neki 3-4sata, a ne na sat... Ali niko nije nesto pisao o tome tacno u Gree temu za Ultru i Pro
Npr. da li pogledao spoljnu jedinicu da li je suva ili ne...
Amber 9 Premium kod mene nema kontrolni DF! A Muse ima kontrolni DF ali na neki 3-4sata traje veoma kratko 3-4min(suva spoljna) ako je pravi DF znaci spoljna skroz bela traje 5-8min

Poslednja izmena:
Evo kako u francuskoj mozes detaljno odma da znas modulaciju koji cop na minusu kolio kw na minusu. A ne kod nas cistas forum nedeljama da saznas nesto.

Prilozi

• Screenshot_20250222-033706.png
    Screenshot_20250222-033706.png
    191.2 KB · Pregleda: 81
Evo neke informacije u vezi Energy pro plus sto se tice potrosnje. Ubacio pre 2 dana u digitalnu uticnicu koja meri potrosnju. Nije smart nego samo za gledanje sa nekim opcijama. Klima najmanje vuce oko 390, 400w. Svakako cim su temperature u minusu i ako se nabije temp na daljinskom ne pada ispod 600 700 tada, pa navise.

Danas su me zvali iz Hisense servisa da se dodatno konsultuju oko problema sa cestim DF.Pretpstavka da je problem sa elektronikom i nekim senzorima.Definitivno nije moguce da klima radi DF na 40-45min bez razloga na temp. oko nule i u minusu i da nije okovana ledom.Otvorili su nov nalog i vrlo brzo dolaze da pokusaju da rese problem.Javljam u svakom slucaju sta budu radili.

Danas su me zvali iz Hisense servisa da se dodatno konsultuju oko problema sa cestim DF.Pretpstavka da je problem sa elektronikom i nekim senzorima.Definitivno nije moguce da klima radi DF na 40-45min bez razloga na temp. oko nule i u minusu i da nije okovana ledom.Otvorili su nov nalog i vrlo brzo dolaze da pokusaju da rese problem.Javljam u svakom slucaju sta budu radili.
Jel su to oni rekli da nije muguce da rade df na 40min..?

Da.Pitali su da li ima leda na spoljnoj i na isparivacu.Napominjem komunikacija je bila preko telefona.Kada se pojave ovde onda ce biti konkretna prica.Posto su oni mene zvali moguce je da su dobili sugestiju od Hisense Global,ili sam ja malo naivan.

Da.Pitali su da li ima leda na spoljnoj i na isparivacu.Napominjem komunikacija je bila preko telefona.Kada se pojave ovde onda ce biti konkretna prica.Posto su oni mene zvali moguce je da su dobili sugestiju od Hisense Global,ili sam ja malo naivan.
Pa *** koje su sanse da sam dobio dve fals klime tacno sam mislio da je to normalno🥺

dobar dan svima
bilo kakav problem da imate sa klimom mozete mi pisati
DF radi tako da sto je veca vlaznost ona je cesce u DF-u!
inace hisense energu pro +12 je odlicna klima.Mozda najaca u klasi
ja imam dva komada i nekada ulazi u DF na 30 min sve zavisi
nove klime imaju codove gresaka koje izbacuju ako imaju bilo kakav problem

NAJBITNIJE JE DA ONA PRAVI ZADATU TEMPERATURU I AKO TO RADI SVE OSTALO JE NEBITNO!!!

Pa mislim ok ali nije prijatna ona buka kada pravi te DF-ove, kao da umire sa onim zvucima ispustanja vazduha

@djura-klime mislim da uopste nisi upucen koliko do detalja ovde ljudi koji aktivno ucestvuju u forumu znaju nacin rada klime, problematiku, modulaciju, grafikone, kapacitet, dimenzionisanje i ostalo. Bez vredjanja ali postavio si se kao da su ovde svi nepismeni, na citavom podforumu klimatizacije. Ljudi su do sada svoju problematiku i pitanja postavljali ovde ili na opstoj temi, javis se i ucestvujes u razgovoru kao i drugi clanovi, a ne da tebi drugi lete, kao da se neki AI bot pojavio za odgovore.

@djura-klime mislim da uopste nisi upucen koliko do detalja ovde ljudi koji aktivno ucestvuju u forumu znaju nacin rada klime, problematiku, modulaciju, grafikone, kapacitet, dimenzionisanje i ostalo. Bez vredjanja ali postavio si se kao da su ovde svi nepismeni, na citavom podforumu klimatizacije. Ljudi su do sada svoju problematiku i pitanja postavljali ovde ili na opstoj temi, javis se i ucestvujes u razgovoru kao i drugi clanovi, a ne da tebi drugi lete, kao da se neki AI bot pojavio za odgovore.

moja namera je bila da kazem kako jeste vezano za klime.Najvecu zabunu ljudi dozivljavaju na forumima sta kako radi da li se klima puni i slicno.Ne druze ja sam hteo samo da pomognem sa strucnim odgovorima!Pazljivo sam citao neke teme ovde na forumu i vidim da ljudi u vecini ne znaju zato i pitaju,koja klima kako radi ova i drugo!Hocu da kazem da se dosta dobija pogresnih odgovora na forumima.Energu pro+ je klima predvidjena za grejanje sto govori da je odlicna i vise od toga.Ovde citam dosta losih komentara o ovoj klimi,sto nema veze sa vezom.Bez ljutnje

Pa, ti losi komentari ocigledno dolaze od krajnjih korisnika uredjaja koji nisu zadovoljni sa radom istog. Zasto bi neko bezveze govorio da nije zadovoljan sa necim.. Ta klima jeste odlicna na papiru ali ovako uzivo je dosta drugacija prica, kao i sa vecinom Hisense klima.

Pa, ti losi komentari ocigledno dolaze od krajnjih korisnika uredjaja koji nisu zadovoljni sa radom istog. Zasto bi neko bezveze govorio da nije zadovoljan sa necim.. Ta klima jeste odlicna na papiru ali ovako uzivo je dosta drugacija prica, kao i sa vecinom Hisense klima.
svaka tehnicka stvar moze biti felericna i moze se pokvariti.Hisense klime ne radim iz nekog svog razloga ovde sam se nadoveza za iskljucivo ovaj model.

Da pojasnim jos jednom.Grejem sa inverterima vise od deset godina.Znam jako dobro kako funkcionisu i u mom slucaju greju klime.Da sam znao kako i na koj nacin greje ova Hisense klima nikada je ne bih kupio i ugradio.Definitivno ima neki serijski problem.Ne prihvatam pricu o nekakvim kontrolnim DF.Sta to znaci?Nema leda nema vlage a ona kao tarjmer zakove u istom terminu?Meni ne treba da greje na plusu nego u minusu.To znaci ako servis moze da resi ok ako ne cao. Ili prodajem li pokusaj da u garantnom roku zamenim.Po ovoj klimi treba da bude idealna izolacija,vrata i prozori vakumirani i da dihtuju,da je spoljna temperatrura u plusu a vlaga niska?Da ispred sebe imam uvek upustvo o koriscenju klime i nekoliko termometra oko seba??Na kraju sigurno se javljam kada dodju srviseri na moju obnovljenu prijavu i nesto konkretno urade.Do tada je jedino dobro sto je spoljna temp.u dobrom plusu inema na vidiku minusa a samim tim i kontrolnih DF.

@Branko Petrovic
Ja mogu da shvatim vasu isfrustriranost cestim fabricki nastelovanim odledjivanjem, nekome smeta nekome ne. Oni sto imaju manje toplotne gubitke njima vise ne, vama vise da. Ali ne mogu da shvatim vase iznosenje neistinitih podataka i subjektivnih zakljucaka da ide u df kada nema vlage. Jednostavno nije istina da ova klima ide cesto u df kada je npr vlaznost vazduha 50%, ali ide kada je 85%. Znate... tacka rose šeta u zavisnosti od temp i relativne vlaznosti vazduha, a samo za tacku rose su se inzenjeri mogli drzati prilikom programiranja kada ce klima otici u df. Mada, mozda bi bilo bolje da vam uz klimu isporuce i jednog malog kineza, pa kada klima zaledi da vam vikne kroz terasu...Brankoooo ukljuci df na prekidac.

Ja problema sa defrostom nemam. Bilo je tako na sat vremena kad je bila ona magla i temepratura oko 1-2 stepena.
Poslednjih dana nisam primetio vise od 1-2 defrosta.

Ode đura i kompanija🤣
The light that burns twice as bright burns half as long - and you have burned so very, very brightly, Roy. 😉

No da ne bude da samo spamujem, kako uređaj zna kada je vreme za čuveni defrost?
Naravno, spoljna temperatura i vlažnost, intenzitet rada. Ali, kako zna da ima leda na izmenjivaču (i da li uopšte zna?). Onako paušalno pretpostavka je da led prouzrokuje pad neke parametra u odnosu na očekivan ishod, tipa temperature gasa koji ulazi u izmenjivač, pa kad se detektuje određena delta - to je znak za DF.

The light that burns twice as bright burns half as long - and you have burned so very, very brightly, Roy. 😉

No da ne bude da samo spamujem, kako uređaj zna kada je vreme za čuveni defrost?
Naravno, spoljna temperatura i vlažnost, intenzitet rada. Ali, kako zna da ima leda na izmenjivaču (i da li uopšte zna?). Onako paušalno pretpostavka je da led prouzrokuje pad neke parametra u odnosu na očekivan ishod, tipa temperature gasa koji ulazi u izmenjivač, pa kad se detektuje određena delta - to je znak za DF.
Upravo tako kao sto si i opisao. Doduse tu jos ima i nekih fiksnih parametara, tipa duzina rada kompresora bez prekida, broj paljenja i gasenja itd. To mogu biti isto okidaci za defrost. A kontrolni defrostovi su upravo defrostovi koji se pokrecu na osnovu ispunjavanja jednog od uslova koji se ne ticu senzora, vec npr duzine rada kompresora. Sad koji djavo je sa Hisense kontrolnim defrostom, ne znam, niti znamo (zasigurno)sta mu je okidac. Trebalo bi da je vremenski zastupljen s obzirom da kod svih manje vise ide na 45min ali jb..

Ja sam bio dokon ove godine posto mi je bila prva zima sa klimama. Meni i 18kmta i Hisense nordic su isle samo kad su bile skroz bele. E sad 18kmta pobeli za 45 min na 90% vlaznosti ali ona nikad ne dozvoli da se stvori veliki sloj. Dok Nordic dok ne bude prst debelo inja ona ne pomislja da ide u Df. Jedino sto je dobra stvar kod 18kmta sto njen DF se ne cuje ne zalece ventilator bukvalno tisina 15 min i samo posle krene da radi. A Nordic zalece vibrira i na kraju lupi ko da mi macolom neko udari u zid 🙂

Zamisli tako 10 do 15 puta nocu 😂😂. Morao bi piti Apaurin na svakih 40 minuta.
Ja totalno razumem vasu situaciju. Ja sam zrtvovao velicinu SJ zarad modulacije i preciznijeg odrzavanja i znao u najavi da me cekaju DF sa 18kmta ali bar ona ima snagu da nadomesti za 2 min nakon df-a taj pad temp i generalno nisam se pokajao. Ali da sam uzeo Hiseanse pro pored ovog Nordic modela smorio bi se ziv jer ja sa nordic zna vise da trosi posebno zbog grejaca nema malu modulaciju ali bar kad krene to ludo vreme sa velikom vlaznoscu jedan df u toku noci i to je to. Jedino kad sam imao konstatne df jeste bilo u novembru dok nije dosla 18kmta i nordic grejala 80 kvadrata sama e tad kad je bilo -5 ona je isla na sat vremena u df jer je radila na max da postigne 23 stepena u prevelikom prostoru.

Nazad
Vrh Dno