Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2024)

Ima i jači segment u sceni sa bundom. Nakon što je obuče, u džepu nalazi karmin. Karmin vlasnice bunde. Verovatno i korišćen. I bez ikakvog premišljanja, skrupula, bojazni ko je i kada koristio karmin, ona ga nanosi na svoje usne i slavodobitno se ogleda. Frapantno.

Zapravo, uzevši u obzir ceo film, gotovo da se možemo zapitati ko je veći zlikovac, Rudolf ili Hedvig. Jer, on je proračunati Nemac, fašista, koji minuciozno odrađuje "posao". Možda i brižniji otac, nego što je Hedvig majka. Čak, u poslednjim scenama, kada se iscrpljen zakašlje na praznom stepeništu i bojaznim pogledom osmotri mrak ispred njega, deluje da nekakve savesti ima, verovatno i spoznaje da će ga ruka pravde kad-tad stići.

Dok, Hedvig beskrupulozno koristi sve "blagodeti", svesna kako se do njih dolazi i to joj ni najmanje ne smeta. Ona čak ne želi da ode sa njim u prekomandu, jer joj je baš tamo lepo?! Aušvic je nazivala rajem, to je istorijski zabeleženo. Posle rata, kada su je uhapsili Britanci, izdala je Rudolfa i dala im adresu na kojoj se skrivao. No, ne tek tako. Emigrirala je u Ameriku i tamo poživela do svoje 90 godine.
I taj neizdrž da stavi karmin od Jevrejke, za razliku od scene kada je ribala decu od "prljavštine" koju je doveo usplahireni muž sa kupanja u reci. Kao da nije shvatala ili je nije doticala činjenica šta taj Aušvic predstavlja, psim da zadovolji svoje prohteve. Mislim, pun je film tih nekih momenata, pa i onaj sa njenom majkom kad nije crkla (baš tako - crkla) u bašti od udisanja sagoretine iz krematorijuma. I čudi me da joj se nije sudilo. A ovo što kažeš za kajanje, mislim da nije postojao faši koji se pokajao, pa ni Rudolf, bar tako piše na onom linku gde se pominje njegov unuk
 
Pogledao Dune 1, zbog hajpa oko Dune 2. Kako knjigu nisam citao onda kada je trebalo sa 17 godina, kada sam je citao sa 40 vec sam procitao mnooooogo bolja dela, svakako boljih autora, pa mi je utisak bio prilicno jadan. Tako da nisam ni od filma nesto ocekivao, ali zapravo film je sasvim dobar i rado cu pogledati dugi deo.

Prvi deo 7/10.
 
Činjenica je da ono što je LOTR za epsku fantastiku to su Dina, Ursula i Hiperion za naučnu fantastiku. Kičme žanra.

Odgledaću danas Damsel. Verujem da je fina zabava. Enola Holmes mi se mnogo svideo pa čim je tu M. B. Brown verujem da je pristojna zabava.
 
Predvidiv što i nije nikakvo čudo s obzirom na tip filma i malo zbrzan na kraju zato se i meni razlikovao od prvog dela filma.

Sve u svemu lepa zabavica - ja ga pogledao sa klincem tako da svakako nije bačeno vreme.
 
"Damsel"
Ono što sam očekivao to sam i dobio.
Dobru vikend zabavu od skoro dva sata.
Kraj mi se zapravo svideo najviše. Stvarno lep film i preporuka svima. Pogotovo ko ima decu može sa njima da odgleda.
Lep film, nemam šta dodati i oduzeti.
7/10
 
Prvi izbjeći u sirokom luku, 3,5/10.
Glupost od filma Anyone but you
 
Dune part 2, pristojan. Dinamičniji od keca, fotografija dobra, casting mi se i dalje ne dopada. Stilgar pored stomačine iz scene u scenu postaje sve veća karikatura, dobih utisak da gledam Indijanu Džonsa u jednom momentu, samo mu je fes falio...
Giedi prajm i monohromatski prikaz je efektan, Fejad Ruta ok, nije Sting ali podbošljivo, ipak previše me svi podsećaju na one ćelavce iz Mad Max Fury Road.
Opet šta se snima i prikazuje danas, ovo je solidno.
 
Ogledao juce sa suprugom Dinu part 2 u biskopu, ja ne znam, skoro bolji film nisam gledao! Moje misljenje da je bolji part 2 od keca!
 
Dina,part 2,odgledao sinoc,meni odlican. Neverovatno koliko se vodilo detalja o svakom kadru,o svakoj sceni. Jahanje crva je brutalno docarano. Audio vizuelni dozivljaj na nivou,jedva cekam digitalno izdanje,pa da se Atmos testira do iznemoglosti :)
 
Emma (2020)
Ne čitam Džejn Ostin ali nisam video nijednu lošu ekranizaciju njenih dela. Anya Taylor Joy sjajna kao i uvek. Velika zabava od filma i vizuelno apsolutno prelep film. Maksimalno opuštajuće i pozitiva film. Preporuka.
7/10

Anatomy of a Fall (2023)
Težak film, jako težak ali i jako dobar.
7/10
 
Limelight (1952) - Odlican film, sjajan scenario, topla preporuka za ljubitelje drame i filozofije zivota - 9/10.
 
The Creator (2023)
između redova prozivka Zapada što bi da ceo svet potčini sebi. što se samog filma tiče, nedorečen je. sami efekti su solidni

Monsters of Man (2020)
gledao sam na TV-u, možda je Blu-ray izdanje bolje. zanimljivost je što su sredstva prikupljena preko Indiegogo. rediteljski prvenac, šteta što je poginuo 2 godine kasnije. moram priznati da je, kad se sve sabere i oduzme (ne baš vrsni glumci osim pojedinca, mali budžet, dobar CGI), solidan film.

Mortal Kombat Legends: Cage Match (2023)
prošlogodišnji film iz edicije Mortal Kombat Legends. na foru 80-ih, ima neki šmek serije "Miami Vice". dobra je fora sa Jennifer Grey koja glumi samu sebe.
da budem iskren, očekivao sam nešto više od ovoga


@korisnik2007a sa Čaplinom nema greške (y)
 
Odgledah Once Upon a Time in the West, nikad nesto nisam imao zelju da gledam westerne neka glupa predrasuda do susreta sa RDR2. Iako sporiji film za danasnje vreme mozda, odgledao sam ga u dahu, nikad ne bi rekao da traje 2 i po sata. Vrhunska prica tog doba, muzika. Kapiram da mi je sledeci The Good, the Bad and the Ugly. Ako imate neki dobar predlog pisite.
 
Odgledah Once Upon a Time in the West, nikad nesto nisam imao zelju da gledam westerne neka glupa predrasuda do susreta sa RDR2. Iako sporiji film za danasnje vreme mozda, odgledao sam ga u dahu, nikad ne bi rekao da traje 2 i po sata. Vrhunska prica tog doba, muzika. Kapiram da mi je sledeci The Good, the Bad and the Ugly. Ako imate neki dobar predlog pisite.
 
I kod mene ista situacija,sinoć pogledao i baš ništa spec film...
Ocena s moje strane 5/10
 
Nazad
Vrh Dno