Šta je novo?

Hisense Energy Nordic

Gresis mnogo.
Neka si mi ti ziv i zdrav, razumeces kad dodje vreme za to. 👍
Ja bar ne tvrdim da sam stavio na idealno mjesto klimu, jer eto duva u hodnih, a pri tom nisi ispoštovao tehničke detalje oko ugradnje.
Neka je uzdravlje, možda i ti shvatiš.
 
Lično sam video dosta takvih ugradnji na L profile. Ako ništa drugo makar klima ima dovoljno prostora oko nje da slobodno cirkuliše vazduh. Ono je odlična instalacija, ako čovek smatra da je to dobra lokacija onda nema šta. Konkretno blizu mene u jednom lokalu ima novija Panasonic Inverter na istim takvim L nosačima samo je više pribijena uz plafon. Održava temperaturu bez problema. Ovo je isključivo do klime, svakako se više ljudi žalilo.
 
Mislim da bi ova klima bolje odrzavala temp da je uz zid stavljena a ne na ove nosace.
@ribolovacr neko ti je napisao,probaj iza klima napraviti od stiropora kao zid da vidis onda kako se ponasa
 
Mislim da bi ova klima bolje odrzavala temp da je uz zid stavljena a ne na ove nosace.
@ribolovacr neko ti je napisao,probaj iza klima napraviti od stiropora kao zid da vidis onda kako se ponasa
Prijatelju nije poenta u zidu i montazi. Problem je do klime. Opisao sam celu situaciju u postovima iznad.
 
Isto i ja mogu reci da on troluje nas.
Imam Hisense koji je bio nepravilno ugrađen i imao sam veće probleme od njega. Majstori koji znaju posao i stoje iza svog posla su mi tako uradili,
U temi Hisense energy pro Nano ima i previše napisano, ali ni jednom nisam nista popljuvao, ostala ja samo moja brzopletost da kupim ono što mogu u tom momentu.
Sve i jedan problem koji ima je upravo zbog montaže koju su mu napravili ovlašteni majstori.
Montaza na L profile ne moze da izazove probleme koje on ima.
Mislim da bi ova klima bolje odrzavala temp da je uz zid stavljena a ne na ove nosace.
@ribolovacr neko ti je napisao,probaj iza klima napraviti od stiropora kao zid da vidis onda kako se ponasa
Kako da ne, pogotovo ako je na spoljnom zidu bez izolacije. Procitaj jos jednom moj post, da je to problem ne bi mi radila tako klima od 2016.
 
Montaza na L profile ne moze da izazove probleme koje on ima.
Veci problem je, na slici sad tesko odrediti, vidi se da je od plafona manje od 10cm, a i nabijena je uljevo uza zid.
Da bi ti dokazao da mu klima ne radi kako treba, neka nam okaci temperaturu kad je na grijanju u visini od 70 cm i temperaturu na usisu, tu gdje sama unutrasnja. Na ovoj nastimanjoj temperaturi od 19 stepeni.
Gotovo identicno kao kod mene.
 
Ako imate zimogrozljivu zenu kao ja :) Na hiseanse ima ona opcija da te prati klima na grejanju. To je toliko dobra stvar da kad sedimo u sobi osoba samo malo mahne i ono krece da bije ka njoj. Mene ce to spasiti para i para. jer par puta zena cim se dovatila daljinca automacki je prebacila na 30c :) Ovako bije u nju toplo i milina :)
 
Ako imate zimogrozljivu zenu kao ja :) Na hiseanse ima ona opcija da te prati klima na grejanju. To je toliko dobra stvar da kad sedimo u sobi osoba samo malo mahne i ono krece da bije ka njoj. Mene ce to spasiti para i para. jer par puta zena cim se dovatila daljinca automacki je prebacila na 30c :) Ovako bije u nju toplo i milina :)na
Nase zene kao da su sestre bliznakinje.😁
Njoj ovaj nordic radi mnogo bolje od ambera. Non stop je u spavacoj 25c😅
Koliki ugao pokriva taj senzor?
 
Pojma nemam meni je na sred sobe maltene pa gde god sedne on bije u nju :)
 
Ne znam da li ima nekih promena
1000006332.jpg
 
Kada sam ušao u detalje,nije pisalo ništa tj nije mi ništa pokazivalo
 
Evo na kraju grejne sezone, posto kazu da ce mart da bude kao februar, da sumiramo utiske.
Ova klima se ukupno pokazala DOBRO.
Generalno nije preterano stedljiva, ali je i u najhladnijim danima odradjivala posao, a da se ne oznoji. Ima snage dosta i ko je nadje na akciji, a treba mu ozbiljno grejno telo, moze slobodno da je pazari. Januara kada je zakucalo, pokazala je svu svoju snagu i muski odradila posao, bez ludila sa defrostima itd.
Sve sto sam rekao o stelovanju temperature stoji, ali ko je uporan moze sa ifeel i pozicijom daljinskog da to namesti kako treba.
Generalno ako vam se ne daje 80k i preko, za sumu od 60-tak ili manje mozete da je kupite i mirni ste. Preporuka je da bude u vecim prostorijama, tipa 20mkv ili vise.
Vidim da je izasao novi energy pro plus x. Ako mu nisu ukakili software kao ovom nordicu i cena bude oko 65-70k mogao bi da bude best buy.za ozbiljno grejanje. To tteba tek videti.
Suma sumarum, za 56k dinara koliko sam je platio, pokazala se jako dobro u najhladnijem periodu. Tako da, ako je nahvatate za pribliznu cenu ne ispustajte. Ima svojih bubica ali za te pare je ok kupovina.
 
Energy pro plus/nordic su iste klime.I da ova klima jeste za vece povrsine 20+ kvadrata,ako se stavi u manjem prostoru hoce da pregreva i da se precesto pali i gasi jer ne ide ispod 350w.
 
Nazad
Vrh Dno