pa to i radim posto imam plazmu kod koje je prvi sloj staklo, toliko svetla ima u sobi da skoro pa sebe bolje vidim u tv nego sliku... ne menjam cesto tv tako da ga i merkam sto godina a tako sam i kola i zenu,😜... ja pikiram ovaj sto je imotep uzeo x90j samo 55icu, ako bude na popustu za cifru koju je kod madjara uzeo bih iz radnje ako ne bude na toj cifri onda od madjara...A ne mora da znaci, uvek su tu roletne![]()
Ja na C1 kada ne spustim roletne vidim celu sobu, a kada spustim roletne na staklu vidim televizorpa to i radim posto imam plazmu kod koje je prvi sloj staklo, toliko svetla ima u sobi da skoro pa sebe bolje vidim u tv nego sliku... ne menjam cesto tv tako da ga i merkam sto godina a tako sam i kola i zenu,😜
Da znam za taj c728, mislim da si mi i bas ti preporucio njega pre par nedelja no dok sam se ja odlucio, snizenje je proslo. Jedna stvar mi bas i nije bila jasna jer pod specifikacijama pise 100 hz. Jel to zbog 2.1 moze da dostigne 120 ili kako to? Ujedno mislim da su mi vec tad rekli da imaju samo jedan negde u magacinu tako da mislim da taj tv otpada. Meni je 725 bio ok i hteo sam da ga uzmem, ali kao sto sam vec rekao u drt su mi rekli da su ga povukli iz prodaje zbog nekih crnih tacaka po ekranima pa me je to uplasilo. Giga ih i dalje prodaje sad nzm dal vredi rizikovati...55P615 je slabiji brat 55C715 (C serija je QLED, tj ima quantum dot filter koji daje daleko bolji prikaz boja), u suštini ulazni model, i nije nikako bolji od C725 (koji je naslednik C715, ali bez većih napredaka - ima taj jedan (manje-više beskoristan) HDMI 2.1 port, kao i MEMC za peglanje kretanja (koji je relativno koristan, mada ga lično ne volim)).
Ako gledaš TV za PS5 i za gaming do 100k, najbolji izbor je definitivno TCL 55C728 (15ms odziv, 120hz, HDMI 2.1, VRR, ALLM, a i kao TV je odličan sa FALD-om i solidnim panelom, jedino nije svetao kao Hisense U serija, pa ne može da izgura HDR toliko dobro, mada i dalje solidno u odnosu na konkurenciju).
Bio je nešto ispod 90k u DrT nedavno, sad je najmanje što vidim 94k, al ne znam jel ima na stanju.
LG, osim OLED-a, zaboravi.
Druga opcija do 100k je Sony KD55X85JCEP, trenutno za 99k. Solidan TV, mada slabiji što se funkcija tiče od TCL C728. Nema FALD, ali ima ok kontrast i bez njega.
Katastrofa, a danas treba da mi stigne C1. Ogromni prozori su mi iza leđa, tačno naspram TV-a, izgleda će roletne biti spuštene stalnoJa na C1 kada ne spustim roletne vidim celu sobu, a kada spustim roletne na staklu vidim televizor![]()
Da,, ja ga preporučih i ranije, stvarno je best buy TV za gaming ako se nema budžet za OLED.Da znam za taj c728, mislim da si mi i bas ti preporucio njega pre par nedelja no dok sam se ja odlucio, snizenje je proslo. Jedna stvar mi bas i nije bila jasna jer pod specifikacijama pise 100 hz. Jel to zbog 2.1 moze da dostigne 120 ili kako to? Ujedno mislim da su mi vec tad rekli da imaju samo jedan negde u magacinu tako da mislim da taj tv otpada. Meni je 725 bio ok i hteo sam da ga uzmem, ali kao sto sam vec rekao u drt su mi rekli da su ga povukli iz prodaje zbog nekih crnih tacaka po ekranima pa me je to uplasilo. Giga ih i dalje prodaje sad nzm dal vredi rizikovati...
Znaci hisense je bolji od c725? Ako android nije bitan za gaming onda mi je bas sve jedno da li ga ima ili nema. Taj hisense su vec spominjali ali navodno treba neki box zbog loseg os-a.Da,, ja ga preporučih i ranije, stvarno je best buy TV za gaming ako se nema budžet za OLED.
100hz piše jer je u Evropi signal na 50hz, ne na 60hz kao u US. Sam TV naravno može da prikazuje 120hz, tj to mu je nativno osvežavanje.
C725 je svakako dosta slabiji TV, i, po meni, precenjen (da je kao 55C715 oko 60k to bi bilo ok, preko 70k je previše). Što se falinki tiče, ne znam za crne tačke, ima svakako 5 godina garancije. Znam da softver još nije upeglan kao na C715, a to kod TCL-a pravi veliku razliku.
Ako Android nije obavezan, bolje je ići na Hisense 55U7QF za 72k, ipak je objektivno bolji TV u pitanju (FALD, 700 nita osvetljenja...).
Nije problem osvjetljenja već refleksije samog panela. Upravo ga montirao, ne čini mi se prestrašno mada tek treba da testiram, našla familija kad će da spava i to u dnevnoj sobiPa valjda ste znali da je oled u svetloj sobi sa prozorima sa refleskijama uzas, da je zver samo u zamracenoj sobi...
Za takve sobe kao vase, samo Samsung QLED je pravi izbor ili sedite non stop u mraku.![]()
Citam po sajtovima da U7QF ima problem sa brzim scenama gde pocne da secka/kasni slika. Hoce li to predstavljati problem? FC6 i BL3 su akcione igre koje planiram da przim pa me zanima da li ce se kasnjenja/zapinjanja videti. Osim toga sve mi je ok i planiram da ga danas kupim.Bolji je. Lepša će biti slika na njemu, HDR će mnogo bolje izgledati, a input lag mu je isto OK (17ms).
Android nije bitan za gaming (što se toga tiče, TV ne mora ni smart da bude, sve radi konzola). Bitan je ako ti baš trebaju neke aplikacije koje Vidaa U (Hisense OS) ne podržava (poput HBO Go, Spotify, ili neki app za YouTube bez reklama itd.), inače sve ostalo rešava i taj OS.
Da je C725 jedno 15k jeftiniji od U7QF, onda bi vredelo ići na njega. Ovako, kad još treba i doplatiti, nikako.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari