Šta je novo?

Kućna multimedija TV za Playstation 5

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

DeLarge

Poštovan
Učlanjen(a)
04.02.2016
Poena
80
Koji TV koristite za igranje PS5 ?

IPS ima bolje uglove gledanja ali ne moze da prikaze crnu boju vec je sve sivo.
VA panel ima losije uglove gledanja ali bolji prikaz boja.

On u radnji izgleda top zato sto ti pustaju materijal na kom taj tv izgleda dobro. Pogledaj samo demo snimke na LG YT kanalu i videces da nema ni jedne tamne scene, a kamoli mraka.
Ovo ti pricam kao neko ko je uzeo Nanocell SM8600 koji je u rangu toga samo 2g stariji (120hz panel) za 1200e i prodao ga u pola cene posle godinu ipo dana jer se u mracnim filmovima ne vidi nista.

OS je odlican, slika u svetlim scenama je top, ali mracne su horor..

A ne mora da znaci, uvek su tu roletne :D

Jeftini VA panel televizori su no-no za gaming. Nanocell je djubre, za malo da kupim ali sam imao priliku da vidim uzivo pa sam digao ruke.

Toliko televizora a svakom nesto fali... Cemu 120hz/2.1 kad svaka nova igrica ima samo max 60 fps opcije (barem ove koje ja zelim)? Jel to za buduce naslove? Ali imam osecaj dok dodje to vreme da ce ps5 riknuti (racunajuci da mu je zivotni vek nekih 5 godina)... :D
Hajde onda ljudi dajte mi par televizora koji su po vasem misljenju najbolji za gaming. Neka bude dudzet 100k/105k.
Edit: Uklonio sam par stavki oko dudzeta.

Poslednja izmena:
PS5 nece nikada imati neki AAA ili malo bolju igru u native 4K 120hz
vesic-to.gif

@K3NTA
U svakom slucaju je bolje imati vise. Trenutno je 120Hz maltene beskoristan za PS5, evo liste igara koje imaju 120fps podrsku. Bice ih vise vremenom.

Grafika u PS5 je dovoljno jaka da na solidnom nivou detalja pokrene 1440p 120fps, verujem da bi 99% ljudi pre izabralo to nego 4k 60fps. Veliki problem je sto veoma veliki deo igara ne radi ni u 60fps, kamo li 120 😁

65U7QF ima sad za 105k. Ja sam isto tako jurio neki do ~100k, onda iskocio x90j za 150k na popustu, i uzeo njega.
Slika je najbitnija, pa odziv.
Proveri modele koje merkas na rtings sajtu i HDTVTest yt kanalu, i naravno ovde se raspitaj jer 99% ima neko isti tv.

Meni treba 55" , 65" nece stati... :D Sta kod slike da gledam, kako izgleda uzivo (tipa kaji mi je najlepsi) ili da gledam neke specijalne specifikacije (hdr, kontrast)? Sryy na pitanjima ali imate posla sa totalnim noobom. Odziv to je input lag tako? To sam i radio sa sajtovima ali nekad nikako ne mogu naci tv, kao na primer ovaj lg nano koji su mi nudili u radnji.

U tvom budzetu (do 80k), uzmi Hisense 55U7QF (72k) i ostace ti novca za Mi Box S ako te nervira njegov sistem 😁

Danas sam video ovaj tv: TCL Smart televizor 55P615 kod kog je slika bila lepsa nego na C725 (nzm dal je to moguce ali meni je tako izgledalo). Vidim da ima hdr10 ali ne pise koliko hz. Na jednom sajtu kaze 50 na drugom 60... Jel neko zna da li je dobar?

55P615 je slabiji brat 55C715 (C serija je QLED, tj ima quantum dot filter koji daje daleko bolji prikaz boja), u suštini ulazni model, i nije nikako bolji od C725 (koji je naslednik C715, ali bez većih napredaka - ima taj jedan (manje-više beskoristan) HDMI 2.1 port, kao i MEMC za peglanje kretanja (koji je relativno koristan, mada ga lično ne volim)).

Ako gledaš TV za PS5 i za gaming do 100k, najbolji izbor je definitivno TCL 55C728 (15ms odziv, 120hz, HDMI 2.1, VRR, ALLM, a i kao TV je odličan sa FALD-om i solidnim panelom, jedino nije svetao kao Hisense U serija, pa ne može da izgura HDR toliko dobro, mada i dalje solidno u odnosu na konkurenciju).

Bio je nešto ispod 90k u DrT nedavno, sad je najmanje što vidim 94k, al ne znam jel ima na stanju.

LG, osim OLED-a, zaboravi.

Druga opcija do 100k je Sony KD55X85JCEP, trenutno za 99k. Solidan TV, mada slabiji što se funkcija tiče od TCL C728. Nema FALD, ali ima ok kontrast i bez njega.

A ne mora da znaci, uvek su tu roletne :D
pa to i radim posto imam plazmu kod koje je prvi sloj staklo, toliko svetla ima u sobi da skoro pa sebe bolje vidim u tv nego sliku... ne menjam cesto tv tako da ga i merkam sto godina a tako sam i kola i zenu,😜... ja pikiram ovaj sto je imotep uzeo x90j samo 55icu, ako bude na popustu za cifru koju je kod madjara uzeo bih iz radnje ako ne bude na toj cifri onda od madjara...

@Imotep95 kako si zadovoljan tv-om? po cifri bi rekao da si uzeo 65icu

I ja sam uzeo X90J 65", tv je odlican. Jedino sto mi smeta je sto nema veliki broj zona za local dimming, pa ima malo "blooming" oko teksta na tamnoj pozadini. Cini mi se da je to izrazenije u Vivid rezimu boja, sada koristim Custom i manje primecujem to.

pa to i radim posto imam plazmu kod koje je prvi sloj staklo, toliko svetla ima u sobi da skoro pa sebe bolje vidim u tv nego sliku... ne menjam cesto tv tako da ga i merkam sto godina a tako sam i kola i zenu,😜
Ja na C1 kada ne spustim roletne vidim celu sobu, a kada spustim roletne na staklu vidim televizor :ROFLMAO:

55P615 je slabiji brat 55C715 (C serija je QLED, tj ima quantum dot filter koji daje daleko bolji prikaz boja), u suštini ulazni model, i nije nikako bolji od C725 (koji je naslednik C715, ali bez većih napredaka - ima taj jedan (manje-više beskoristan) HDMI 2.1 port, kao i MEMC za peglanje kretanja (koji je relativno koristan, mada ga lično ne volim)).

Ako gledaš TV za PS5 i za gaming do 100k, najbolji izbor je definitivno TCL 55C728 (15ms odziv, 120hz, HDMI 2.1, VRR, ALLM, a i kao TV je odličan sa FALD-om i solidnim panelom, jedino nije svetao kao Hisense U serija, pa ne može da izgura HDR toliko dobro, mada i dalje solidno u odnosu na konkurenciju).

Bio je nešto ispod 90k u DrT nedavno, sad je najmanje što vidim 94k, al ne znam jel ima na stanju.

LG, osim OLED-a, zaboravi.

Druga opcija do 100k je Sony KD55X85JCEP, trenutno za 99k. Solidan TV, mada slabiji što se funkcija tiče od TCL C728. Nema FALD, ali ima ok kontrast i bez njega.
Da znam za taj c728, mislim da si mi i bas ti preporucio njega pre par nedelja no dok sam se ja odlucio, snizenje je proslo. Jedna stvar mi bas i nije bila jasna jer pod specifikacijama pise 100 hz. Jel to zbog 2.1 moze da dostigne 120 ili kako to? Ujedno mislim da su mi vec tad rekli da imaju samo jedan negde u magacinu tako da mislim da taj tv otpada. Meni je 725 bio ok i hteo sam da ga uzmem, ali kao sto sam vec rekao u drt su mi rekli da su ga povukli iz prodaje zbog nekih crnih tacaka po ekranima pa me je to uplasilo. Giga ih i dalje prodaje sad nzm dal vredi rizikovati...

Ja na C1 kada ne spustim roletne vidim celu sobu, a kada spustim roletne na staklu vidim televizor :ROFLMAO:
Katastrofa, a danas treba da mi stigne C1. Ogromni prozori su mi iza leđa, tačno naspram TV-a, izgleda će roletne biti spuštene stalno :)

Tako je i kod mene, mada imam skoro 8m do prozora.

Zapravo tek sad vidim da se nisam lepo izrazio :D
Treba da bude ovako -> "Ja na C1 kada ne spustim roletne vidim celu sobu, a kada spustim roletne na televizoru vidim iza ledja staklo na kome se vidi isti taj televizor"
Ako me razumete :D :D :D

Pa valjda ste znali da je oled u svetloj sobi sa prozorima sa refleskijama uzas, da je zver samo u zamracenoj sobi...

Za takve sobe kao vase, samo Samsung QLED je pravi izbor ili sedite non stop u mraku. :D

Da znam za taj c728, mislim da si mi i bas ti preporucio njega pre par nedelja no dok sam se ja odlucio, snizenje je proslo. Jedna stvar mi bas i nije bila jasna jer pod specifikacijama pise 100 hz. Jel to zbog 2.1 moze da dostigne 120 ili kako to? Ujedno mislim da su mi vec tad rekli da imaju samo jedan negde u magacinu tako da mislim da taj tv otpada. Meni je 725 bio ok i hteo sam da ga uzmem, ali kao sto sam vec rekao u drt su mi rekli da su ga povukli iz prodaje zbog nekih crnih tacaka po ekranima pa me je to uplasilo. Giga ih i dalje prodaje sad nzm dal vredi rizikovati...
Da,, ja ga preporučih i ranije, stvarno je best buy TV za gaming ako se nema budžet za OLED.

100hz piše jer je u Evropi signal na 50hz, ne na 60hz kao u US. Sam TV naravno može da prikazuje 120hz, tj to mu je nativno osvežavanje.

C725 je svakako dosta slabiji TV, i, po meni, precenjen (da je kao 55C715 oko 60k to bi bilo ok, preko 70k je previše). Što se falinki tiče, ne znam za crne tačke, ima svakako 5 godina garancije. Znam da softver još nije upeglan kao na C715, a to kod TCL-a pravi veliku razliku.

Ako Android nije obavezan, bolje je ići na Hisense 55U7QF za 72k, ipak je objektivno bolji TV u pitanju (FALD, 700 nita osvetljenja...).

Kad odvrnem osvetljenje na X90J lepo se vidi i po danu. Naravno, u mraku je najbolje, ali u mraku samo HDR content mogu da gledam na maksimalnom osvetljenju, za ostalo smanjujem da mi ne bi isteralo oci 😎

Pa iskreno nadao sam se da nece biti toliko. Stari Nanocell je isto davao odsjaj a ovaj ima veci brightness pa sam racunao bice u najgorem slucaju isto - medjutim ovaj ima toliko reflektivan premaz da je to katastrofa.

E sad, da se razumemo, refleksije ubijaju na mracnom sadrzaju, cim je nesto svetlije okej je za gledanje. Na primer dok sam igrao Control u nekim scenima je totalan mrak i bukvalno vidim samog sebe u odsjaju (a igram nocu sa ugasenim svetlima sa strane)

Slikacu malo posle kad mi klinac zaspi.

Da,, ja ga preporučih i ranije, stvarno je best buy TV za gaming ako se nema budžet za OLED.

100hz piše jer je u Evropi signal na 50hz, ne na 60hz kao u US. Sam TV naravno može da prikazuje 120hz, tj to mu je nativno osvežavanje.

C725 je svakako dosta slabiji TV, i, po meni, precenjen (da je kao 55C715 oko 60k to bi bilo ok, preko 70k je previše). Što se falinki tiče, ne znam za crne tačke, ima svakako 5 godina garancije. Znam da softver još nije upeglan kao na C715, a to kod TCL-a pravi veliku razliku.

Ako Android nije obavezan, bolje je ići na Hisense 55U7QF za 72k, ipak je objektivno bolji TV u pitanju (FALD, 700 nita osvetljenja...).
Znaci hisense je bolji od c725? Ako android nije bitan za gaming onda mi je bas sve jedno da li ga ima ili nema. Taj hisense su vec spominjali ali navodno treba neki box zbog loseg os-a.
Ne znam, meni je nekako glupo kupovati preskup tv sa svim tim funkcijama kad ni ne znam da li cu ostati na konzolama do sledece generacije. Sad rekoh sve dok je slika lepa i nema zapinjanja ja cu biti srecan. Planiram da igram HFW, FC6, ACV i tako te open-world igre a nijedna od njih ni ne moze vise od 60fps-a.

Bolji je. Lepša će biti slika na njemu, HDR će mnogo bolje izgledati, a input lag mu je isto OK (17ms).

Android nije bitan za gaming (što se toga tiče, TV ne mora ni smart da bude, sve radi konzola). Bitan je ako ti baš trebaju neke aplikacije koje Vidaa U (Hisense OS) ne podržava (poput HBO Go, Spotify, ili neki app za YouTube bez reklama itd.), inače sve ostalo rešava i taj OS.

Da je C725 jedno 15k jeftiniji od U7QF, onda bi vredelo ići na njega. Ovako, kad još treba i doplatiti, nikako.

Pa valjda ste znali da je oled u svetloj sobi sa prozorima sa refleskijama uzas, da je zver samo u zamracenoj sobi...

Za takve sobe kao vase, samo Samsung QLED je pravi izbor ili sedite non stop u mraku. :D
Nije problem osvjetljenja već refleksije samog panela. Upravo ga montirao, ne čini mi se prestrašno mada tek treba da testiram, našla familija kad će da spava i to u dnevnoj sobi :D

Taman pusti neki LG demo klip sa YT sa kobrama i drugim gmizavcima 😂

Edit: samo pazi da ne poleti neka papuca ka tv-u :D

Bolji je. Lepša će biti slika na njemu, HDR će mnogo bolje izgledati, a input lag mu je isto OK (17ms).

Android nije bitan za gaming (što se toga tiče, TV ne mora ni smart da bude, sve radi konzola). Bitan je ako ti baš trebaju neke aplikacije koje Vidaa U (Hisense OS) ne podržava (poput HBO Go, Spotify, ili neki app za YouTube bez reklama itd.), inače sve ostalo rešava i taj OS.

Da je C725 jedno 15k jeftiniji od U7QF, onda bi vredelo ići na njega. Ovako, kad još treba i doplatiti, nikako.
Citam po sajtovima da U7QF ima problem sa brzim scenama gde pocne da secka/kasni slika. Hoce li to predstavljati problem? FC6 i BL3 su akcione igre koje planiram da przim pa me zanima da li ce se kasnjenja/zapinjanja videti. Osim toga sve mi je ok i planiram da ga danas kupim. :D

To ti može reći neko ko ima taj TV, ali po onome što sam čitao, seckanje (judder) se odnosi na gledanje 24fps filmova, tj procesiranje kretanja na izvoru u 24fps. To ne bi trebalo da utiče na gaming.

Nazad
Vrh Dno