Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Još jedna preporuka za The Last Duel (2021).
Na momente može delovati dosadno, ali vredi istrajati kroz sporije delove.
Jako dobro sagrađen svet feudalizma na Zapadu u poznom srednjem veku.

Jedina zamerka na Ben Afleka koji nekako suviše odskače od ostalih i deluje nezainteresovano.
 
Upravo odgledah na prvom programu There Will Be Blood.
Ne znam kako sam propustio ovaj film, ali Daniel Day-Lewis je zasluženo osvojio Oskara za glavnu mušku ulogu, čovek se naprosto uživi u lik i sve vreme blista. Odličan film sa jednim od najboljih glumca današnjice, sve preporuke onima koji ga nisu gledali.
69EE20F6-1473-4BAA-9E51-AE405CF2BC53.jpeg
 
Poslednja izmena:

Dokumentarna drama, rađena po isnitim događajima, pojavljuju se i pravi akteri.
Preporuka
Možda si mislio biografska? Po trejleru bih rekao da je igrani film. Svako su me podsetio da ga odgledao.

The Last Duel, dobar. Valjalo bi da je malo kraći. Razumem da je priča ponavljana 3x ali 2.5 sata je malo previše za temu. Ben Aflek stvarno vise asocira na modernog plejboja nego na bahatog poročnog gospodara tog vremena. Sve borbe, kojih nema puno, odlično odrađene.
 
Meni se the last duel nije dopao. Nijedna scena ne traje duze od 30 sekundi do maksimalno minut i zbog togao sam imao utisak da je film rascepkan, svi su lose odglumili osim glavne glumice, a ben aflek je bukvalno dosao sa neke zurke u film i tako odigrao.
 
Poslednji pogledan film mi je ShangChi i bio je prijatno iznanadjenje da mi je film bio bolji nego što se očekivalo
 
Još jedna preporuka za The Last Duel (2021).
Na momente može delovati dosadno, ali vredi istrajati kroz sporije delove.
Jako dobro sagrađen svet feudalizma na Zapadu u poznom srednjem veku.

Jedina zamerka na Ben Afleka koji nekako suviše odskače od ostalih i deluje nezainteresovano.
Slažem se, posebno sa konstatacijom da se Ben uopšte ne uklapa, kao da je došao sa rejv žurke, i izgledom i koncentracijom/glumom... Više mi je izgledao kao da glumi u Posetiocima, nego u "pravom" filmu sa srednjovekovnom tematikom.

Lep gest je što je skrenuta pažnja na položaj žena (bez obzira na stalež) i "sirotinje raje" (bez obzira na pol) kojoj se život svodi na davanje globe gospodaru i ciklični krug molitvi za spas duše i pripremu za carstvo nebesko. Ukratko, samo muškarci gospodari su "živeli život" (dok su živeli obzirom na konstantnu obavezu da se odazovu regrutaciji)...

Film, ruku na srce, prosečan, gluma prosečna, fotografija i muzika vrlo dobre. Scene borbe vrlo realne. U svakom slučaju predugačak.

Što se tiče primedbe kolege @OZZY83 film je morao biti snimljen tako "iscepkan" jer se sve te ključne scene prikazuju sa tri aspekta i iz vizure tri glavna aktera, nešto slično kao Black Hawk Down... Ja tu nemam primedbi.
 
Što se tiče primedbe kolege @OZZY83 film je morao biti snimljen tako "iscepkan" jer se sve te ključne scene prikazuju sa tri aspekta i iz vizure tri glavna aktera, nešto slično kao Black Hawk Down... Ja tu nemam primedbi.
Pa nije baš ovako morao biti snimljen...
Mislim, tu bi i bilo nekog smisla da su to tri priče viđene iz različitih (subjektivnih) uglova tri aktera...ovako kako je snimljeno, to su tri skoro identične, samim tim pomalo zamorne priče sa veoma malo razlika u nekim detaljima...jedina krupna razlika je u tome ko je kome spasao život u bitci sa početka filma...
 
glavni dogadjaj oko koga se razvija tema se nedvosmisleno dogodio a to je silovanje, i sto je najgore to se iz sva tri ugla potvrdjuje uz par razlika koje su maltene nebitne sto rece nesbat. Samim tim zaplet je plicak zestok.
 
Gledao sinoc French Dispatch Wes Andresona....6-7/10


Volim njegove filmove, The Grand Budapest Hotel mi je jedan od omiljenih. :)
Sto se tice French Dispatch-a...od prvog kadra se vidi da je Wes-ov film...centralna kompozicija, pastelne boje, muzika, vrhunska postava, specificni dijalozi...tehnicki film je uradjen odlicno, kao sto se ocekivalo...sastavljen je od 3 price i sta znam, nisu nesto mnogo zanimljive...iskreno, ocekivao sam vise...svakako, ko je ljubitelj njegovih filmova, treba da odgleda i ovaj...u sustini, French Dispatch je ljubavno pismo novinarstvu, tj, pisanoj reci...i kao takav je lepo spakovan...ali mislim da je moglo bolje... :)

Do kraja godine se nadam da cu odgledati Spencer, King Richard, The Tragedy of Macbeth, novog Spidermana, House of Gucci...mada od svih tih, mislim da najvise cekam Macbeth... :D
 
Kundun, odličan film Martina Skorsezea iz 1997. Pa ko nije pogledao, moje preporuke.
879F4B70-7FF5-4468-8687-2B198F2E2324.jpeg
 
Finch
Ne secam se da sam ikada posle desetak minuta prekinuo gledanje nekog filma u kome je glumio Tom Henks. Jednostavno mi nije legao.
 

Dune (2021)​

https://www.imdb.com/title/tt1160419/ Film iz 1984-e sam prekinuo posle sat vremena. Nesto mi nije legao film, smorih se ko plovak.
Ali ovaj novi pogledao u IMAX-u i bas mi se dopao. Drzao mi film paznju koliko traje. Ne znam da li sam skoro pogledao film sa boljim i realnijim efetima i efektnijom muzikom. Vec polako pocinju da ga skidaju sa repertoara, pa ko zeli neka pozuri, ovo je bas film za bioskopsko platno.

Ocena 7.5/10.
 
Znaci film za mene, hvala :cool:
 
Silent Night (2021)
Dobar film, blesavo počinje ali kasnije...
Ono što karakteriše ovaj film je vrhunska gluma. Keira Knightley i Matthew Goode standardno dobri kao u svakom filmu. Međutim, ovde moram da pohvalim Annabelle Wallis koja je fantastična u ovom filmu isto kao što je bila i u najboljem horroru ove godine- Malignant, naravno.
Inače, ona mala Sophie poznata mi mnogo likom i vidim na netu da je ćerka Johnny Deppa. :)
Sve u svemu, preporuka za Silent Night.
6,8/10
A večeras se gleda Radioactive sa fantastičnom Rosamund Pike.
 
Spencer - dosta depresivan film, soundtrack psihodeličan, razvučen...
meni nije legao iako sam zainteresovan za tematiku (nakon odgledane serije The Crown). od mene 6/10
 
Poslednja izmena:
Ajvar
Odgledah danas film, meni je tužan, depresivan... kako je domaći vredi odgledati.
 
Silent Night (2021)
Dobra gluma atmosfera i audio/vizuelni deo.
Ali ono sto mi jako smeta je sto se radnja moze opisati u pola recenice.
Sto znaci da je cela sustina filma atmosfera.
Sto je mene licno ostavilo neutesno sa gomilom neodgovorenih pitanja tj gomilom zapocetih tema.
 
Odgledah posle ko zna koliko godina ponovo Paris, Texsas.
95F55BE3-5ECD-471E-A924-77159E192E07.jpeg
Dobitnik Zlatne palme na Kanskom festivalu 1984. Jedan od najpoznatijih filmova Vima Vendersa, sa Nastasjom Kinski u glavnoj ulozi. I sada je odličan film 8/10. Klasik.
Inače Nastasju ne mogu da zaboravim još od filma Ljudi Mačke, koji sam kao klinac gledao u bioskopu, u to vreme bila je opasna mačka. :p
EA066F68-F680-49E3-B47B-DCAE0367009E.jpeg
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno