Šta je novo?

Raiffeisen bank

Izbacuje li još nekome grešku pri unosu podataka za otvaranje iRačuna?
 
Malo glupo pitanje...

Kad se otvara račun i prezentuje dokument sa adresom, da li je moguće da se dostava kartice i pin-a izvrši na drugu adresu?
Ili je adresa pošte uvek ista kao i adresa rezidenta?
 
Zanimljiv ovaj Biznis iRacun, mada i malo podataka.
Ono sto mene zanima jeste da li ce moci da se zatrazi Visa Business pored ove Mastercard (i Dine) i da li imaju 1% provizije na prijem iz inostranstva (zbog Paypala)?
Trenutno sam u UniCreditu kada je u pitanju preduzetnicki racun (mesecno 700din + 45din nalog ali nemaju proviziju kad je Paypal u pitanju). Dok ovde bi bilo 250 din mesecno (1. godina besplatna ) + 40din (valjda 40) nalog i nadam se da nemaju proviziju. Jer ako imaju proviziju onda mi se ne isplati.
PS: Nadam se da se i moze sa bankom dogovarati oko kursa kad se menjaju devize.
 
Poslednja izmena:
@scylla Visa Business je dodatna pa pretpostavljam da će moći da se zatraži i za Biznis iRačun. U početku neka bude vezana za dinarski dok je povežeš na PP ako ne primaš direktne uplate iz inostranstva pa je posle poveži na devizni. Proviziju imaš samo za ino plaćanja Visa karticom 1%, ali ne i prijem, dok u Srbiji će svakako biti odbijena. Uplata pazara na bankomatu je 60, a nalog 40 do 80000 dinara, preko toga 0,05%. Ugovaranje kursa zavisi od ličnog bankara, ali mahom će ti reći da ispod 5000€ ne mogu da ti ponude bolji kurs. U aplikaciji je cca 116.30.
 
Sad se može otvoriti i Biznis iRačun. Prvih 12 meseci besplatno.

Ovo je sjajno ali ja sam pre 2-3 meseca uhasio racun u raif za firmu..moramnda cekam 6 meseci?
 
Narode, na brzinu prelistah desetak strana ali ne nađoh, možda je glupo pitanje a možda i nije :), da li se naplaćuje UPLATA novca na bankomatu kada je iRačun u pitanju, u odredbama banke nailazim na nešto što je verovatno kada je šalter banke u pitanju, a u onim primerima na kraju predugovora nema ništa o uplati. Jasno mi je da se to nigde ne naplaćuje ali rekoh da nisu sa iRačunom uveli neke novotarije
 
Ne naplaćuje se
 
Vidim malopre u app da mi je proknjižena i odbijena transakcija. Platio sam RaiPay aplikacijom tada. Došao je i SMS da je poništena transakcija, ali sa minimalnih 10 sati zakašnjenja.

Zvao telefonom, slušao muziku 7-8 minuta, dobio uputstva da slip pošaljem na mejl reklamacije@... Srećom, nisam bacio slip. Videćemo kada će odgovoriti i kako će se završiti.

Šta bi bilo da sam bacio slip?
 
Imao sam isti slučaj sa drugom bankom, POS terminal odbio karticu a sredstva postala rezervisana. Iz podrške mi rekli da će automatski novac da se vrati za par dana na račun i vratio se.
 
Da su samo rezervisana, ne bih se posebno cimao jer sam takvih slučaja već imao. Ovde su uredno proknjižena, što je malo nezgodnije.
 
MC je samo omladinska, kreditna, biznis i za poljoprivredno gazdinstvo, tako da cashback za ovu akciju kod većine nije dostupan.
 
@ikos na MasterCard sajtu se navodi kao uslov da bude virtuelizovana -> uključena u RaiPay. Ako to može, onda važi. Ja sam koristio Preduzetnik paket dok je išla Visa Business.
 
Malo sam bolestan pa ne gledah sve iako sam temu ranije redovno citao... Stigla mi kartica visa i dina za Iracun. Visom nisam mogao da platim u maksiju uz random gresku.. Iako je radnica stavila da kucam pin bas jer je prvo koriscenje.. Nece ni na aliju da radi. Naravno imam pare na racunu od danas ali nece...

Moram na bankomatu da je koristim prvo ili? Dinu nisam ni gledao ali mi je ona manje bitna je ne mogu na aliju da placam sa njom :)
 
Prvo moraš da zoveš call centar da bi agent aktivirao karticu na njegovoj strani pa tek onda može prvo plaćanje kroz ubacivanje u POS terminal i kucanje PIN-a.
 
aktivirali. ali mi na aliju iskace ova greska "
Please update your card expiry date
Your card 405477 expiry date is incorrect, please enter again. You have 3 attemp
"

iako uredno unosi dobar valid thru datum?

Call centar rece da je sad sve aktivno.. sem ako sad ne moram prvo placanje u maksiju i sl pa tek onda online ali? Ne secam se da sam imao komplikacija ranije sa karticama kao sada ....
 
Moraš imati dovoljno sredstava, ali mislim da treba i neku offline transakciju da napraviš (bankomat/pos terminal).
 
imam 5000 din na racunu.. a racun na aliju je 3$... to ne bi smelo da bude problem...jedino offline transkaciju prvo da obavim.... sad cu do maksija opet :) izem ti komplikacije
 
Po kom kursu ce to da ide ?
119.1 за еур тренутно. Ако се валута трансакције разликује од еур, онда се користи картични курс увећан за 1% за конверзију у еур. И на крају на све то иде још 1% провизије.

На пример, ако се нешто купи за 40 долара, то ће бити 34.9 еура односно 4,156.6 динара. Толико ће бити прокњижено и онда као посебна ставка 41.6 динара провизије. Ово је кад би данас било књижење, курсеви наравно благо варирају.
 
Poslednja izmena:
imam 5000 din na racunu.. a racun na aliju je 3$... to ne bi smelo da bude problem...jedino offline transkaciju prvo da obavim.... sad cu do maksija opet :) izem ti komplikacije
Call centar aktivacija, pa prvi put aktivacija na pos aparatu (sa sve ubacivanjem u pos aparat i kucanjem pina) i onda može online i regularno da se koristi.
 
Razmisljam da otvorim iRacun, pa me zanima; da li ima izvod racuna istog na kojem pise adresa stanovanja (jer mi treba za verifikaciju naloga na odredjenim sajtovima)?

I da li se isplati ako je prijem novca u dolarima u poredjenju sa deviznim racunom ovde ili u nekoj drugoj banci?
 
Nazad
Vrh Dno