Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Produžili su akciju sa besplatnim setup-om do 1.1.2007. Pretpostavljam da je zbog velikog interesovanja.

objavljeno na sajtu ili odakle informacija ?

Edit: Videh na njihovom sajtu :)

Poslednja izmena:
To da bi nam dali vremena da se isprebacujemo sa drugih provajdera :)

To ce garantovano da ostane besplatno i na dalje...

LOL, LOL, LOL Sada je odlozeno do 1. januara zatim ce biti odlozeno do 1. februara itd. u nedogled.
Sta mi znaci da se prijavim za besplatan modem kada internet ocigledno nece stici u skorije vreme, pre bih pristao da platim tih 5000 dinara ali da mi net stigne za nedelju dana nego da cekam jos godinu dana da bih KAO dobio modem besplatno LOL. Ovo je prosto toliko tuzno.

Poslednja izmena:
Područje regije Beograd:
Lazarevac, Mladenovac, Obrenovac, Sava Obrenovac, Šabac, Valjevo, Peti Puk, Smederevo, Papazovac (Smede), Požarevac, Pančevo, Panačevo misa, Vršac, Vršac Hemograd, .......

Preuzeto sa sajta Telekoma!

Auu sto se rasirio grad. Sad se granici sa 2 drzave. Od NG ce trebati i Sengen viza da odes van grada na izlet. :D

Inace malo su updatevali formular za prijavu. Ranije je bilo kad ispunim formular da mi izadje poruka "Screw you, ne moze za dvojnike" :d

a sad kaze
Poštovani korisniče,
Vaša linija je dvojnička i ne zadovoljava sve potrebne tehničke uslove. Telekom Srbija preuzima na sebe obavezu da Vam sve stvori potrebne uslove u narednom periodu ukoliko je na Vašoj centrali predviđeno instaliranje ADSL opreme. Vaš zahtev je prihvaćen i zaveden tako da ćete zadržati pravo na promotivni popust.
S' poštovanjem
Telekom Srbija a.d.

Ja sam sam popunio formular, i sve je proslo ok.Ali, da li ste vi dobijali neke potvrde/mailove/pozive telefonom,da su vas stavili na listu za adsl?Meni nista nisu objavili...

Ово сам доби данас од Лелекома

Poštovani,

Zahvaljujemo Vam se na učešću u našoj anketi.

Ovom prilikom želimo da Vas obavestimo da Telekom Srbija ad počinje sa prodajom ADSL usluge.

Ukoliko podnesete zahtev do 01.01.2007. ne plaćate setup od 5.000 dinara (modem uključen u cenu), i stičete pravo na popust od 15% na prva tri meseca korišćenja usluge.

Ukoliko do sada niste podneli zahtev za ADSL uslugom Telekoma Srbija, to možete učiniti u nekom od korisničkih servisa Telekoma Srbija, pozivom na telefon 9813 ili putem web stranice http://www.telekom.nadlanu.com/adsl/prijava.aspx i ostvariti pogodnosti koje nudimo u promotivnoj kampanji.

Ukoliko je Vaša linija dvojnička ili se nalazi na nekom od uređaja (PCM ili FM) obaveštavamo Vas ovom prilikom da će po podnošenju zahteva Vaša linija biti razdvojena od dvojnika ili multipleksnog uređaja na kome se nalazi kako bi se omogućilo uvođenje usluge.

Ukoliko posedujete ADSL kod drugog Internet Servis Provajdera to vas ne onemogućava da podnesete zahtev za ADSL uslugom i kod nas. Evidentiranjem Vašeg zahteva u našoj bazi podataka bićete u prilici da iskoristite promotivni popust koji traje do 1. januara.

Da bi Vam ADSL Telekoma Srbija bio aktiviran potrebno je da otkažete uslugu kod Vašeg trenutnog provajdera.

Svi zahtevi koji budu podneti do 1. januara će biti rešeni u toku decembra, januara i februara u skladu sa tempom instalacije nove opreme.

Više o ADSL usluzi Telekoma Srbija možete saznati na našoj web adresi. http://www.telekomcentar.com

Sa poštovanjem,

Internet Telekom Srbija

Ja sam sam popunio formular, i sve je proslo ok.Ali, da li ste vi dobijali neke potvrde/mailove/pozive telefonom,da su vas stavili na listu za adsl?Meni nista nisu objavili...

Opušteno, ja sam popunio formular na sajtu, a posle nedelju dana sam sa drugom otišao u korisnički servis jer je on hteo lično da se prijavi. Onako usput sam pitao da li treba još nešto pored prijave na sajtu, službenica me je pitala za broj telefona i proverila. Naravno sve je bilo ok, regularno. Samo je rekla da će oni javiti kad dođe do realizacije adsl priključka.

Ово сам доби данас од Лелекома
Izgleda ova ljubazna, plava gospodjica u kor. servisu nije pricala napamet.
Izgleda ih ima tamo koji koriste glavu jos za nesto osim za smisljanje kako da uzmu pare kroz neku muvacinu.

Svaka joj cast.

I meni je stigao mail kao moto tomi. Sad treba da odem da podnesem zahtev.

Ja ne znam ali u Cacku nece sigurno do nove godine , pa onda da prodju praznici znaci u Februaru :(

I meni je stigao mail kao moto tomi. Sad treba da odem da podnesem zahtev.
Немаш потребе да било где идеш зови 9813 и пријави се тражиће ти контакт телефон и јавићети се ови из Лелекома за пар сати да завршиш све око пријаве :bottle: Ово знам пошто сам се привремено дислоцирао на другу адресу а тамо немам нет па сам пријавио тај број на којем сам привремено за ADSL пошто сам до сада задовољан са Монополистичким ADSL-ом :d

evo da i ja potvrdim da mi je stigao mail potvrde od lelekoma, malopre, tacno pet dana od kako sam popunio obrazac za prijavu na njihovom sajtu.
poslao sam im ljubazan ( :sceptic: ) reply sa pitanjem vezanim za raskid trenutnog ugovora sa drugim isp-om, pa da vidimo sta (i da li) ce mi odgovoriti.
cini mi se da je i 2 dana, a kamoli 3 meseca, mnooogo dana da se bude bez interneta...
ne samo meni, nego i vecini ljudi koji vec imaju nekakav adsl...
javicu ako dobijem odgovor...

Poslednja izmena:
Ja sam se prijavio na sajtu
ali nisam dobio nikakav odgovor ( o razdvajanju dvojnicke linije) :wall: :wall: :crash: :mad:

Ja sam se prijavio pre 14 dana,bio sam u telekomovom kor. centru da proverim,tamo sam zaveden ali niko ne zove niti bilo sta stize.Kao da su utonuli u zimski san ! :trust:
Dodushe imao sam jednu pulsnu liniju koja je bila na dvojnickoj kutiji i digitalnu na PCM-u.
To su zamenili pre nekih 3 nedelje,ali mi nije jasno,ako je u centrali pusten ADSL pre 2.5 meseca.Zasto josh uvek nisu nista realizovali,niti me bilo ko zove !? :wall:

Ja sam dobio inside info da tehnicari dolaze u ponedeljak u Svilajnac da povezuju ADSL opremu, Jagodina je vec zavrsena, koliko znam. Blago meni :))))

Ja sam dobio inside info da tehnicari dolaze u ponedeljak u Svilajnac da povezuju ADSL opremu, Jagodina je vec zavrsena, koliko znam. Blago meni :))))

Ne raduj se preterano, kod nas (Prijepolje) je oprema namontirana pre 15-tak dana, i jos nista...
Ceka se tehnicki prijem.....

Mikeli

Sto se tice Prokuplja (ako ima nekog odavde) cuo sam da je tehnicki prijem bio skoro i da najzad pocinju sa pustanjem tokom decembra.E, sad da li ce pocetkom ili krajem meseca neznam.Ja sam podneo zahtev 20. oktobra 2006 i kada sam nedavno to isto uradio i na telekomovom sajtu isti mi je prijavio da vec postoji zahtev za taj tel. prikljucak.Valjda je to dovoljno da budem miran za sada.

Jeste DJALEX i sad naravno Tebi Meni i ostalima predstoji nestrpljivo cekanje koje od Telekoma moze da potraje :(

Ne bojte se ljudi. Lova je u pitanju. Svi cemo dobiti ADSL od telekoma veoma brzo. Ja se vise nadam ostalim provajderima kad istekne tri meseca probnog perioda od strane telekoma. Na eunet se vec sada mozete prijaviti. Malo vise konkurencije i bice dobro za sve nas...

Poslednja izmena:
Pitanje je koliko ce Telekom da dozvoli sirenje i drugih provajdera sa ADSl-om u praksi.Smatram da ce da im oteza rad vise administrativno nego tehnicki.Pricam tako zato sto na osnovu tudjih iskustava jos kada je krenuo internet od 1996 do danas Telekom se nije pokazao kao partner nego pravi monopolista , ali svi znamo da nije kriv TELEKOM nego ljudi koji rade u njemu i koji ga predstavljaju i njihovi licni interesi.Tu je naravno i politika sto lokalna , republicka i medjunarodna (svi znamo da je telekom 80% vlasnik a 20 % mislim da drze Grci ,posto je vlada otkupla dao koji su drzali Italijani).

Mada i Telekomu cu da platim tih 1400 din nakon 3. meseca sa sve PDV-om jer osecaj nakon 8 godina dialup-a i ISDN je nesto drugo.Nema vise razmisljanja o impulsima za telefonski racun a i FLAT je.Nek radi ko televizor NON-STOP.

Mada i Telekomu cu da platim tih 1400 din nakon 3. meseca sa sve PDV-om
Pa dobro, ali konkurencija ce bar uticati na cenu Telekoma, pa se nadam sigurnom pojeftinjenju... odnosno da promotivna cena ostane i nakon isteka tri meseca.. jos kad se kablovska SBB prosiri, Telekom ce biti prinudjen na spustanje cena. Ili neka bar za istu cenu ponudi brzi protok kao u Sloveniji..

eee.... da si meni zivko zdravko...

SBB kupuje net od telekoma... ako SBB resi da obori cenu ispod Telekomove, oni im samo povecaju mesecni racun i SBB mora opet da poskupi...

Mislim da bi se dobar deo korisnika odlucio upravo za SBB umesto ADSL na Telekomu. Primer paket 4500MB 120dana 2300 din. Brzina 2Mb/s (2300/4 = 575 din mesecno) sto je zamalo deset puta brze od Telekoma na 256 (1400 din) ali i nekoliko puta jeftinije. Jeste da je down ogranicen na oko 1Gb mesecno ali to je nekom sasvim dovoljno. Uostalom moze se prekoraciti pa se dodatnih 1GB placa 1000x0.51=510din.
Najveca prednost je brzina i veca mogucnost izbora paketa...

Cenovnik SBB, preuzet sa njihovog sajta:
Na raspolaganju Vam je devet paketa usluga koji određuju količinu podataka koji se mogu preneti sa Interneta u MB.
Maksimalna brzina pristupa za sve prepaid pakete je 2048 Kb/s (2 Mb/s)

Paketi su:
MB Max trajanje paketa CENA (din) Din/MB
250 30 dana 500 2,00
550 60 dana 700 1,27
1.050 60 dana 1.000 0,95
1.700 60 dana 1.300 0,76
3.500 60 dana 1.800 0,51
4.500 120 dana 2.300 0,51
6.500 120 dana 3.300 0,51
15.000 270 dana 7.500 0,50
25.000 365 dana 12.500 0,50

U noćnom režimu, između 02 i 08 časova ujutru, potrošnja se obračunava sa 20% popusta (za svaki preneti MB od preostale kvote odbija se 0,8 MB)

Šta će ti tolika brzina za tako mizeran download?
I upravo si napravio poređenje flat paketa (ma koja brzina da je u pitanju) sa ovom uštrojenom verzijom, što je samo po sebi glupo.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno