Šta je novo?

[Oblivion split] Sadrzaj igre, questovi, spoileri

Ti si lud! :d Jesi li ti prešao main quest? Mislim, jeste sve to što ti radiš u ES serijalu tako lepo i zanimljivo, ali ono glavno su main questovi valjda...

:D jok... covek uziva i u drugim aspektima igre.Respect.Pravi beskorisne maceve, budzi oklope i dosad je otkrio bas svaki nacin da overriduje zakone u igri...On ti je nesto kao Neo u obliviontrixu...:D :D

Pa ako do sad nisam 7 puta napisao da sam sve questove pozavrsavao, nisam nijednom. Evo u postu #1199 poslednji put. ;) Glavni quest sam odmah zavrsio, posle toga fighters, mages, thieves, db, pa sporedni questovi. Fali mi samo jos jedan, al njega ne mogu da zavrsim jer sam u nekom od ranijih lootovanja ocistio pecinu koju nije trebalo, a najnoviji patch ovaj bag nije ispravio. :(

Poslednja izmena:
@Diablo reci koju da je ne cistim i koji quest ;)

Quest je: The Sunken One
Sandstone Cavern, odmah severoistocno od Kvatch-a i severno od Shetcombe Farm.
Samo izbegavaj Sandstone Cavern i sve ce biti ok. ;) A quest dobijas... ma provalices. Ne bih da ti pokvarim dozivljaj.

The Dark Brotherhood's ruling body is entitled the Black Hand, a name taken from that of the Serbian terrorist group who assassinated the Arch-Duke Franz Ferdinand, sparking the catalyst for World War I.
http://www.uesp.net/wiki/Oblivion:Easter_eggs
Hehe ne znam da li je bilo reci o ovome ali rekoh zanimljivo pa da postavim :D

Bravo za found......ne znam da li da se radujem ili nerviram zbog ovoga.... :) ...al zar crna ruka nije ubila Kralja Aleksandra i Dragu Masin? Ovi su se zvali "mlada bosna" ?

Editovao sam to na wikipediji... prvo, to nije bila teroristička grupa, a drugo crna ruka je operisala desetak godina ranije...

@voodoo: bravo za brzu akciju....takve za*ebancije sa istorijom treba eliminisati u startu

RPG (Oblivion)...uvod u RPG!

Postovani,
Do sada su me zanimale samo FPS igre i po neka sportska (golf).
Instalirao sam Oblivion i odusevio se!
Nov sam u ovom zanru i molim vas za par pojasnjenja!
1. Sta je quest i cemu sluzi (primer)
2. Kada razgovaram sa ljudima (NCP) pojavi se onaj krug u gornjem levom prozoru, gde ja kao vodim pricu sa covekom a njemu se to dopada ili ne, ali nije mi jasno kako se upravlja tim modom?
3.Koja je funkcija onih magija, kada i kako ih koristiti i zasto?

Hvala

1. Quest je zadatak koji treba da ispuniš. Pritisni TAB, idi na zadnju karticu i na njoj imaš 5 podkartica: druga je globalna mapa, prva je uvećan deo mape gde se sad nalaziš, treća je aktivni quest (ako aktivni quest kaže da treba negde da odeš, lokacija će biti obeležena na mapi), četvrta je spisak aktuelnih nezavršenih questova, a peta sve što si do sad završio.
2. Ako se ne snalaziš sa time, koristi bribe (podmićivanje) da digneš sebi reputaciju kod sagovornika. U principu, reputacija ti najčešće ne treba, osim u nekim questovima kada treba nešto da saznaš od nekog NPC-a ali on neće da ti kaže dok ne prebaciš reputaciju preko 70 ili 80. Kad završiš glavnu priču u igri (pored nje postoje još četiri guilda koji imaju svoje questove, i solidan broj side questova po selima i gradovima), reputacija kod većine sagovornika će ti biti 100 zato što si Champion of Cyrodiil.
3. Magiju izabereš koju ćeš da koristiš, a onda je bacaš na C. Neke magije kastuješ na sebe (recimo heal), nekima gađaš druge (recimo fireball) itd.

...

Hvala Wood-u!
Sreo sam dosta stvari koje damage health ili fatique a mogu se pokupiti, cemu onda takve stvari uopste?
Gde se skupljaju te magije?

Magije možeš da nalaziš, učiš čitanjem knjiga i kupuješ (recimo u radnji Mystic Emporium u Market Disctrictu u glavnom gradu). Te stvari koje oštećuju health i ostalo se mogu koristiti za pravljenje spellova i ostalog.

Probaj da nadjes "Complete Oblivion Strategy Guide" , tu ti je sve objasnjeno pod konac .

Evo ti ovde u paketu dosta vodiča za igru, sigurno će ti pomoći.

Prilozi

• Oblivion.rar
    555.9 KB · Pregleda: 77
...

hvala!

Hm, sad mi je jasno kako neki ovde igraju Oblivion. Dosta vodiča, strategy guide-ova i sl. a posle se ja pitam kako su oni prešli igru na levelu 8 :trust:

Nego, exste, čestitam na izboru i dobrodošao u pravo društvo :)

Level 8 je zlatan, da nisi mislio na level 2, taj cuveni slucaj :D

'Bem ti i kompleksnost i RPG kad pocetnik ima samo 3 pitanja:mad: .

Pa kad je sve ostalo intuitivno, jasno, logično, radi kako treba i ne secka na bilo kojoj konfi :d

Level 8 je zlatan, da nisi mislio na level 2, taj cuveni slucaj :D
Ma dobro, to je očigledno zezancija, ali imam drugare koji su stvarno prelazili igru na 8 do 12. levelu, pri čemu su pozatvarali sve kapije i prešli praktično sve kvestove u igri. Kako - nemam pojma. Osim da recimo nisu namerno koristili oružja i osobine koji ih leveluju u određenim prilikama. I sa pomeranjem slajdera :) Ja sam se iz prve kapije vratio sa 2 levela više, iz preostale tri koje sam zatvorio sa ne manje od 3 levela više.

Nego...i ja sam se opet primio, krenuh ponovo, ali ovaj put sa rendžerom :p Baš da vidim kako bi to izgledalo nakon Orkovske Mrcine. Ipak, cenim da ću imati problema u katakombama gde je uzak prostor za luk i strele.

Hm, sad mi je jasno kako neki ovde igraju Oblivion. Dosta vodiča, strategy guide-ova i sl. a posle se ja pitam kako su oni prešli igru na levelu 8 :trust:

Ma da, treba da luta i zaglavi se negde posle sat vremena i da batali igru totalno :)
Ipak mu je prvi RPG, mala pomoć nije naodmet (iako je Oblivion igra koja jednostavno ne može da se ne pređe, za razliku od recimo Morrowinda :) )

/edit
Exste, potioni za healovanje i vraćanje fatigue koristi samo u borbama. Kad nema neprijatelja a treba da se oporaviš, koristi rest (T).

Poslednja izmena:
....

Hvala na pomoci...
Nasao sam konja(jupiiiii), dao mi ga onaj Jafferov brtother.Krenuo sam da trazim Martina i u sput pokupih onaj quest (12 scales za ribara bez noge) ali za sada bezuspesno tragam za njima...tu odlucim da odem da nadjem Martina i nadjem ga uonoj kapeli u Kvatcu, ali Baja nece da izadje?Kaze da ne bi da napusti frendove!Kako da ih nagovorim da krenu za mnom>Nemam ideju?

Poslednja izmena:
@exste

Bilo bi dobro da ubaciš oscuro's oblivion overhaul mod. Promijenit će ti način levelovanja i još mnogo toga, i učinit će igru dosta zanimljivijom.
Ako hoćeš da još uljepšaš igru ubaci oblivion texture replacer lanscape1024 i landscapelod. Ovi modovi ti neće ubiti framerate.

@exste

Bilo bi dobro da ubaciš oscuro's oblivion overhaul mod. Promijenit će ti način levelovanja i još mnogo toga, i učinit će igru dosta zanimljivijom.
Ako hoćeš da još uljepšaš igru ubaci oblivion texture replacer lanscape1024 i landscapelod. Ovi modovi ti neće ubiti framerate.
Covek je tek poceo da igra,prerano je da instalira Oscuro.Zanimljivije svakako jeste,ali je na pocetku dosta teze sa ovim modom.
@filipenko
i ja sam prvi put "zavrsio"(main,guild i vecinu ostalih questova) negde oko 12-15 nivoa,a sam main quest oko 8-og.I upravo onako kako si rekao,za main skill sam namerno izabrao ono sto retko koristim,jer je sistem levelovanja verovatno najveca mana (uz dosadan main quest) gameplay-a.Tek kada sam instalirao Oscuro overhaul mod levelovanje je pocelo da ima smisla.

Covek je tek poceo da igra,prerano je da instalira Oscuro.Zanimljivije svakako jeste,ali je na pocetku dosta teze sa ovim modom.
Teže? Zavisi od načina kako se igra. No pošto je on početnik može se prebaciti na lite verziju.

lol, Might & Magic serijal je prilika da se čoveku zgadi svaki RPG (a ujedno i prilika da se pošteno nasmeje).

:Klanjanje Oblivion :Klanjanje treba igrati polako, bez zurbe, igram na tenane i uzivam u igri, trenutno sam 35 level, i tu sam negde na 2/3 glavnog questa. Jedino sto mi je dosadilo jeste zatvaranje kapija koje se random pojavljuju, tako da sad furam don't hit and run zatvaranje istih :d .

Poslednja izmena:
lol, Might & Magic serijal je prilika da se čoveku zgadi svaki RPG (a ujedno i prilika da se pošteno nasmeje).

Da li se ti to, sinko, salis? M&M 6 je zaista sjajna igra; sedmica jos bolja i svakom pravom RPG fanu ih preporucujem. Osmicu i devetku treba zato zaobici u sirokom luku. Osim ovoga, Realms Of Arcania Trilogy je takodje jedan fenomenalan serijal koji nikako ne treba zaboraviti. U njemu ima nekih stvari kojih nigde drugde nema. Toliku slobodu covek nema ni u Oblivionu, a prica je definitivno bolja i dublja.
Oblivion, kao i Morrowind su pioniri u grafici, ali po meni nista vise od toga. Uprkos svim efektima, uprkos fizici i AI-u, igra je staticna i questovi samo cekaju da ih zavrsis. Bzvz. :wave:

Poslednja izmena:
Vrh Dno