Šta je novo?

Koji PATA DVD rezac?

buggy86

Slavan
Učlanjen(a)
14.02.2006
Poena
310
Trebalo bi da kupim rezac za dan-dva, pa ako bi mogli da preporucite nesto. Voleo bih da bude crn i da ima labelflash.

Nisam imao licna iskustva sa NEC-om ali moj drug ga ima (ne znam tacno koji model) i nikad mu nije pravio probleme. Po casopisima su NEC stavljali u klasu sa Pioneer-om, tako da mislim da ni NEC nije los izbor...

Pa dobar je i Pioneer 111 a i NEC 4571... Ove nove bih baš voleo da probam NEC 7173 recimo...ali i oni su sasvim OK na testovima... Ne možeš da omaneš ni sa jednim od ova 3... 🙂

Ja bih uzeo AD7173 🙂

moj burazer ima tog pionira, i brdo diskova sam s**bao na njemu... ali na drugim nmestima radi dobro.........
preporuka:
Lite-On SHM-165P6S....
ili neki Plextor... 😀

Ja predlazem LG H10N - serija sa oznakom N na kraju je mnogo bolja nego oznaka A, to je koliko sam upoznakt mnogo bolji od Pionira Nec a. najbolja mu je cena 2650 din. 🙂
izuzetno tih, pouzdan, kvaliteno cita DVD rom ...

Pionir se povlaci sa trzista rezaca !

Poslednja izmena:
1) Imash test na benchu 😉
2) po mom lichnom iskustvu sve je to slichno ****** uzmi onaj sa najduzhom garancijom, jedno vreme je LG davao 2 odnosno 3 godine garancije...pa ti vidi 30e a 2 godine si miran 😉

1) Imash test na benchu 😉
2) po mom lichnom iskustvu sve je to slichno ****** uzmi onaj sa najduzhom garancijom, jedno vreme je LG davao 2 odnosno 3 godine garancije...pa ti vidi 30e a 2 godine si miran 😉

Kod nas mislim da niko ne daje garanciju na LG duzu od godinu dana, Asus daje npr 3 godine.
Pomenuti LG model je stvarno extra, cita sve, reze sve kako 'oces...Nesto je bucniji (bitnije je da ne pravi nikakve vibracije), nesto duze ucitava diskove (mada tako svi rezaci), zanimljivo radi u udma2 modu, dvd-r ne moze da reze na 12x (zbog Renesas chipseta) ali na ovom rezacu nema potrebe rezati ispod 16x 🙂
Postoji i novija serija h2xx koja podrzava rezanje na 18x i ima Panasonic-ov chipset

pin je davao jedno vreme,a posle pakom.....treba pitati...ja imam NEC inache da ne bude da favorizujem neshto.

Poslednja izmena:
Kolika razlika realno moze da bude kada svi kostaju u 5E 😀 Apsolutno je sve jedno sta uzmes, a sve i da crkne posle godinu dana, nema jeftinije komponente u racunaru.

Ja predlazem LG H10N - serija sa oznakom N na kraju je mnogo bolja nego oznaka A
ma nema tu baš tolike razlike inače se ne bi crossflashovali iz A u N, a mož' i obrnuto. 🙂

Pionir se povlaci sa trzista rezaca !
yup, povlače se već 3 godine, a svakih 6 meseci bup novi model koji im štancuje drugi.
Uskoro izlaze 112ice...

Da ne favorizujem i ja, ja kuci imam Pionira 107d, ali uskoro (od nove godine), kupuje LG H10N, imao sam prilike vec nekoliko da testiramna raznim masinama i bas mi se dopadaju !

koji DVD-rezac trenutno najbolji?

bilo je ovo milion puta ali ajde opet...
Vreme sadasnje, pred novu 2007. godinu....

Koji je najbolji "best bang for the bucks" dvd-rezac od novih modela, sta od toga moze da se nabavi kupi u Srbiji...

Sta je apsolutni best-buy (paznja, ne trazim najeftiniji, nego najkvalitetniji (kvalitet citanja, snimanja, opcija koje nudi.... pif/pio scan... znaci hard-core rezac) koji se trenutno moze nabaviti kod nas, ukljucujuci i modele iz prethodne generacije ako su jos uvek dostupni za kupovinu...

Citao sam da benq ima dobru reputacija kao all-around rezac, ail ga hronicno nema ili je slabo zastupljen kod nas , ako ga i ima onda je bezobrazno skup...

Sta juriti 1650/55 ili 1670? Citao sam da su mnogi skepticni prema 1670 - kao ne koristi philips vec panasonic cipset, da bi imao naprednu dvd-ram podrsku ali je izgubio bogatstvo opcija i kvalitet citanja/pisanja koju je imao 1640 i 1650/55 sa philipsovim resenjem... Da li se situacija promenila sa 1670 (novi firmware/revizije hardwera??) ili i dalje ima reputaciju da je korak nazad za benq..
AKO 1670 JE POPRAVIO UTISAK I PODRSKU I AKO SE MOZE MERITI SA 1650/55 moze li mi neko dojaviti na PM ili ovde ako nije problem napisati gde i po kojoj ceni moze da se kupi.. Isto vazi i za 1650/55 ako stoji da je bolji od 1670 .. GDE!?

Ako je nalazenje dobrog benq u ovom trenutku nemoguca misija, koje su alternative? (znaci napredne funkcije/skeniranje pif/pio, odlicno citanje diskova, zver za pisanje...?) Negde sam citao da sony koristi rebrandirane liteon/benq uredjaje... ako se ne moze naci benq, odnosno odgovarajuci lite-on, koji je odgovarajuci hardwerski ekvivalent sony-ja???

toliko, pozdrav i ocekujem da mi odgovore upuceni i strucni ljudi a ne neko i to u stilu "ma kupi nec/pioneer i boli te, radi k'o zmaj" (ovo moze samo ako je ovo apsolutno tacno) 😀

znaci hard-core rezac) koji se trenutno moze nabaviti kod nas, ukljucujuci i modele iz prethodne generacije ako su jos uvek dostupni za kupovinu...

Ako mislis na onaj koji moze da nareze najvise diskova, ne gine ti Pioneer.

ej, nemojte tako uopstene odgovore, ja sam ocekivao malo konkretnije sa malo vise informacija
nisam bas pao sa kruske pa da ne znam nista o tome, vise mi treba konsultacija nego "instant resenje"

ja i nisam rekao da je problem sto je bezobrazno skup, to ne znaci da ga necu nego samo konstatacija da bi dileri mogli malo i da smanje dozivljaj, jer sigurno nije bas toliko bolji od pioneer/nec (ili mozda jeste?) da kosta 10-15E vise

i jos nesto na stranu prica o samim rezacima kljucno pitanje za benq je GDE? ako nema BENQ koji su sony ekvivalenti za novi benq odnosno stari (ako je to jos uvek sony, jer znam da je sony koristio lite-on rezace, a od skora koristi benq jer je lite-on pojeo/kupio benq...) znaci GDE BENQ? (na pm) ako nema nigde 1655, odnosno 1670 (ako se ipak u praksi pokazao bolji nego sto su ga ljudi u pocetku ispljuvali), ako nema nista od toga, onda koji Sony i GDE!?

Poslednja izmena:
covece dvd rezac sad kosta <30eu... kakav ti kvalitet ocekujes za te pare od bilo kog proizvodjaca?!? moj prvenac dvd rezac je bio 100$ u vreme kad su ovde bili 150eu, pa jos dan danas negde radi (umereno doduse |))
inace ja imam liteone u kuci i imao sam jednog neca jedno vreme i sa zadovoljstvom sam ga se resio... al sad dal ces ovde kupiti liteona to ti vec ne bih znao reci...
nemam iskustva sa benq; sa pioneerom, necom i lg-em imam i jedino sto ti mogu reci je da nije bitno STA kupis vec OD KOGA, jer ce ti uredjaj raditi verovatno godinu + 1 dan, a ako crkne pre toga da mozes da ga zamenis bez cimanaj... nec i dalje najgore cita (tj moj je imao obicaj da ne moze da procita sto nareze nekad, a ostali citaju odlicno)...

NEC jeste katastrofa što se tiče čitanja - bio i ostaće, ali prema nekolicini retkih testova na pro opremi (koja je za nas obične smrtnike nedostižna) spada u sam vrh što se tiče kvaliteta snimanja - i trajnosti snimljenih diskova, što je važnije - a tu je i Philips/BenQ, koji je isto tako prosečan kao čitač (očigledno da ne može i jare i pare). U poslednje vreme im se približavaju LG i Samsung sa novim serijama. Pioneer 111 je prosek kao snimač, iako je neuporedivo bolji kao čitač u odnosu na NEC, pa se to kod korisnika "kompenzuje". Isto važi za Plexy. Liteon se popravlja, kao all-round je sasvim ok, ali opet prema gore pomenutim testovima kompatibilnosti i kvaliteta snimanja nije na nivou NEC-a i Benq-a.

buttom line: za snimanje do 8x/12x na proverenim medijama su uglavnom svi dobri.

ovo sam iskopao na netu posto mi ne da mira!
radi se o prepakivanju hardwera... znaci sony uzima od lite-on a poceo je i od benq otkad ga je pojeo lite-on ... philips i benq i tako razmenjuju hardwer "k'o brat i sestra"

BenQ 1650/1655/1670:
(Sony DRU-810a = Benq DW1640)
hmm, benq1640 je vec star cisto sumnjam da ga ima kod nekog novog, ali Sony dru-810a je pretpostavljam moguce jos naci u BG... Jako me zanima jer je i benq1640 odneo 1. mesta na cdrinfo testovima...

(Philips PBDV1660B = Benq DW1650) - DVDR1660P1 (DVDR1660K, DVDR1660, PBDV1660B) is the same hardware as Benq DW1650
(Philips PBDV1668B = Benq DW1655) - DVDR1668P1 (DVDR1668K, DVDR1668, PBDV1668B) is the same hardware as Benq DW1655
-Da li je iko video ove philipsove uredjaje u Srbiji, posto su isti kao i proslavljeni benq1650/55 mogli bi da posluze kao zamena.. (cdrinfo kaze da je crossflashing moguc) i ovo me zanima ako ima negde

(Sony DRU-820a = Benq DW1670)
zanimljivo je znati kako se zove Sony -jeva verzija 1670ice, ali sam skeptican prema kvalitetu ovoga jer ga nisu bas napljuvali na testovima ali su ostali rezervisani, uporedjujuci ga sa 1640/50/55, mada je testirana fabricka verzija sa prvim firmware.. nisam nasao testove sa finalnom verzijom i novim firmwareom (da li se promenilo stanje, ako se pokaze kvalitetan, definitivno ulazi u uzi izbor)

@andjelkoyu

Kakav je ovaj sata samsung... 183-ojka valjda? Jel isti kao 182D? Iz tvog testa i skenova sa cdfreaks-a 182D mi deluje kao najbolja kupovina ako ce se koristiti mcc 004, koga inace i ima u izobilju kod nas i jedan je od najkvalitetnijih dvd medija. Ako ce se koristiti uredjaj i kao citac, tim pre, jer izgleda da nijedan trenutno ne moze da mu primirise u tome.

ovo sam iskopao na netu posto mi ne da mira!
radi se o prepakivanju hardwera... znaci sony uzima od lite-on a poceo je i od benq otkad ga je pojeo lite-on ... philips i benq i tako razmenjuju hardwer "k'o brat i sestra"
Mala ispravka, Sony je pakovao BenQ i pre nego što ga je Liteon "pojeo".

(Sony DRU-810a = Benq DW1640)
hmm, benq1640 je vec star cisto sumnjam da ga ima kod nekog novog, ali Sony dru-810a je pretpostavljam moguce jos naci u BG... Jako me zanima jer je i benq1640 odneo 1. mesta na cdrinfo testovima...
1640 je "inkarniran" i u mnogim drugim OEM modelima npr. MSI (MicroStar) DR16-B3, Plextor PX-740A mada se to sada teško nalazi, so, happy hunting. Možda naletiš na eksterne verzije ako su negde zaostale, ali ti to verovatno ne odgovara...

Zekaleon, trebalo bi da je ok.

Poslednja izmena od urednika:
@andjelko (ili neko drugi)

daj, ako vec ne znas gde kupiti benq koji hocu, listu pod kojim imenom je sve rebrandiran/reinkarniran benq1640/50/55 (1670 ima losu reputaciju jos uvek)

da vidim sta se moze naci od toga?

mmilovan...
i to je sve sto imas da kazes...
nisam ja rekao to zato sto sam to tek sad shvatio, nego mi ti vadis iz kontekta recenice...
to je vise bilo potvrdjivanje cinjenice da bih objasnio/pitao nesto drugo

i SVRHA ove teme je bila da razjasnimo sta je najbolje kupiti i zasto uvek ono sto je najbolje u srbiji nikad nema.. DA bude gore, ovo sto je najbolje uopste nije ni skupo kosta isto ili tek mozda malo vise nego ostali ali nema veze, vazno da uvoznici svi po komandi donose nec i pioneer jer ljudi ovde znaju samo za to...

Zaboga, zar niko nece izadji sa komentarima u vezi karakteristika, eventualno gde naci / kupiti benq, nego je jedino merodavno "sa pioneerom mozes narezati na hiljade diskova, to je prava stvar" 🙁

@andjelko (ili neko drugi)

daj, ako vec ne znas gde kupiti benq koji hocu, listu pod kojim imenom je sve rebrandiran/reinkarniran benq1640/50/55 (1670 ima losu reputaciju jos uvek)

da vidim sta se moze naci od toga?
To je sizifov posao 🙂 napisao sam već za ove 1640 za koje znam, a 1650/55 nisu kopirani od ovih poznatijih brendova (Philips ne računam) jer su u tom periodu već izbacili svoje modele.

Kada bih ovog momenta kupovao drajv za sebe, troumio bih se između Samsunga 18x (ali bih zaboravio na 18x), novih LG-a i Liteona. Težak izbor.

a ako bi kojim cudom nasao 1655 nov u nekoj prodavnici da li bi ga kupio i pored ove sveze ponude

pitam to jer sam slucajno nasao 2 zaostala 1655 u lokalnoj prodavnici komp. opreme (prava sreca).. pa se mislim da kupim jedan??

ukratko vredi li 1655 dovoljno da se kupi upravo sada (u stvari to sam i hteo, ali ako bih imao da biram i taj 18x samsung i tako to..) ???

Uzmi slobodno (nadam se samo da nisu neki defekti čim su zaostali 🙂), ali kao što sam već gore pomenuo, ti modeli su skoro godinu dana već na tržištu i konkurencija za to vreme nije sedela skrštenih ruku (Benq je od tada već predstavio 2 nove generacije + najavio i 2 nove 18x/20x).

Nazad
Vrh Dno