Šta je novo?

Sta koristite od download manager-a?

cordos

Slavan
Učlanjen(a)
14.05.2005
Poena
309
Evo posle godina i godina koriscenja GetRight-a smorio me vise sa njegovim glupostima, pa sam resio da predjem na neki alternativni program. Za sada sam na Free Download Manager-u. Vrlo je jednostavan i free:banana: Kakva su vasa iskustva sa ovim programima uposte? Sto bi se reklo, NA CEMU STE?;)

DAP verzija 7.0 konza! :)

Ja guram DAP 8.1, mada i predhodne verzije su radile super....

Nije sto ubrzava, ali sto ima resume ;)

FlashGet 1.80 Beta 1 ;)

Poslednja izmena:
Manje fajlove iz FireFox-a. Za veće od desetak MB koristim Flashget i FDM. U principu mi je sve jedno sve dok podržava resume. IE mi je par puta prijavljivao da je skinuo fajl, ali skine samo jedan deo. To mi se uglavnom dešavalo kod većih fajlova, tako da njega izbegavam.

I ja koristim get right ali 5.02 i ne pravi mi nikakve probleme. Sasvim je OK.

FDM, slucajno instaliro i evo vec 2 godine sam na njemu.

DownThemAll! extenziju za firefox i Free Download Manager

Free Download Manager za vece fajlove, za manje je dovoljan i browser (Firefox ili Opera).

Ja nikad, ali pazite - nikad - nisam našao download manager koji je zaista radio sve onako kako bi trebalo.

FDM je u poslednje vreme užasno bagovit, situacija se popravila posle skidanja jednog od "noćnih" buildova ali se nije popravila u dovoljnoj meri.

FreshDownload ne može dobro da se integriše u Green Browser.

Download Express ima nekoliko mana (mrzi me da nabrajam).

Trenutno koristim prastari LeechGet (naravno, i on je loš).

Koristim FF i Operu.
Za vece fajlove FlashGet

Za sve koristim Operu, i do sada nisam imao problema.

uglavnom flashget za obicne fajlove, net transport za skidanje rtsp/mms

FDM 2.0 build 423 i nema ni jednu falinku...godinama...
VideoGet za dl video materijala
uTorrent i BitComet za p2p (koji mi ne radi kako treba (Neobee adsl))

Poslednja izmena:
Drago mi je da sam izabrao FDM. Vidim da ga dosta ljudi odavde koristi. Sto samo moze znaciti da je dobar! DAP me nekako u startu vizuleno smorio kad sam ga prvi put video pre par godina (daleko od ikakve realne zamerke al...). Ono sto mi prija kod FDM-a je bas to sto nekako slici GetRight-u bar gledajuci prema onom glavnom prozoru. + sa FF je integrisan preko nekog plugina... tako da sve klizi :)

FlashGet ( od samog pocetka - vec skoro 7 god ). Navika....

Sve hvale GetRight-u I DAP-u. Al' koliko vidim, ljudi napravise ovaj FDM ... for free... i vala SVAKA IM CAST !

Flashget+Opera dl manager za svakodnevni download

Firefox samo i ni jedan vise.

Imajte i u vidu da je i FlashGet free ;)
Nisam znao da je free, nekad je bio adware. Flashget je verovatno bio najbliži onome što sam očekivao od download managera, ali ga dugo nisam koristio. Imao je probleme sa integracijom u IE (LeechGet je mnogo bolje otkrivao razne skriptove za download) i užasno me je nerviralo to što mi je vazda gazio stare downloade. Imaš neki program na adresi http://blabla.com/setup.exe i to je verzija 2.1 koju ja skinem kao program 2.1.exe. Onda izađe verzija 2.2, koja je isto na http://blabla.com/setup.exe i kako god ja da uradim on mi staru verziju pregazi novom, ili pod starim imenom ili pod novim imenom koje sam dao. Ama hoću da imam na kompu obe verzije, ne mudruj! Zato sam digao ruke od njega.

Leechget 2006. Такође бесплатан, а добар. :type:

Ajd da se vratim na ovu staru temu...

Download Express je postao katastrofa, hvata svašta i nema načina da mu zabranite download (teorijski ima bar dva, hotkey + izbor ekstenzija, ali ni jedno od ova dva ne radi u novoj verziji), download često ima greške i/ili stigne do pola i ne može sa nekim serverima da poskida ostale delove. Kad stavite 10 fajlova u listu za download, skida svih 10 istovremeno ako neke ručno ne zaustavite. Voleo sam nekad ovaj program, sad je to a piece of crap.

Fresh download je oduvek bio pun bagova i tu se nije ništa promenilo. Ovaj download manager bi bio odličan da je sve ispravno - ali nije. Često dobijate corrupted fajlove (nije problem ako skidam 2MB, ali jeste problem ako skidam 500 MB), često stavite 10 fajlova u listu za download a on skine samo jedan ili dva jer jedan download ne uspeva da završi i tako može da stoji danima (iako je download u stvari završen, nekad je fajl ispravan, nekad nije)

FDM je odličan u principu, ali ja sam često imao padove ovog programa i izgubio sam živce da s njim eksperimentišem.

Na kraju, kao što sam rekao u ovom threadu, FlashGet je bio najbliži onome što sam ja očekivao od download managera. Pošto je jedan od najvećih problema u međuvremenu ispravljen (gaženje starih fajlova) ja sam se vratio na njega. Koristim najsvežiju verziju "classic" jer meni ne treba download manager za torrente i slične stvari, a na tu staru verziju sam navikao. Radi savršeno, do sada ni jedan download nije pukao niti sam imao corrupted fajlove, blokiranje downloada na pola i slične gluposti. Naravno, integracija sa browserom bi mogla biti bolja, ali kako ja koristim GreenBrowser koji em ima sopstveni helper script, em mogu da prosledim bilo koji URL download manageru, to nije preveliki problem.

Postoji još jedan razlog zbog koga nisam koristio FlashGet, ja sam bio ljut na njih. Naime, neki skriptovi su bili pogrešni, ja sam ih ispravio za sopstvene potrebe a onda sam ispravljene verzije poslao i njima. Niti su mi ikad rekli hvala, niti bilo šta odgovorili, ali moje verzije skriptova su uneli u sledeće verzije programa. Vrlo nekorektno.

Poslednja izmena:
Get Right

Trenutno koristim Operin download menadzer, jer ne skidam previse (56k :(). Kad padne brzi net onda DAP ili Get Right.

Firefox je zakon i njegov add-on DownThemAll.....

Nazad
Vrh Dno