Ajd da se vratim na ovu staru temu...
Download Express je postao katastrofa, hvata svašta i nema načina da mu zabranite download (teorijski ima bar dva, hotkey + izbor ekstenzija, ali ni jedno od ova dva ne radi u novoj verziji), download često ima greške i/ili stigne do pola i ne može sa nekim serverima da poskida ostale delove. Kad stavite 10 fajlova u listu za download, skida svih 10 istovremeno ako neke ručno ne zaustavite. Voleo sam nekad ovaj program, sad je to a piece of crap.
Fresh download je oduvek bio pun bagova i tu se nije ništa promenilo. Ovaj download manager bi bio odličan da je sve ispravno - ali nije. Često dobijate corrupted fajlove (nije problem ako skidam 2MB, ali jeste problem ako skidam 500 MB), često stavite 10 fajlova u listu za download a on skine samo jedan ili dva jer jedan download ne uspeva da završi i tako može da stoji danima (iako je download u stvari završen, nekad je fajl ispravan, nekad nije)
FDM je odličan u principu, ali ja sam često imao padove ovog programa i izgubio sam živce da s njim eksperimentišem.
Na kraju, kao što sam rekao u ovom threadu, FlashGet je bio najbliži onome što sam ja očekivao od download managera. Pošto je jedan od najvećih problema u međuvremenu ispravljen (gaženje starih fajlova) ja sam se vratio na njega. Koristim najsvežiju verziju "classic" jer meni ne treba download manager za torrente i slične stvari, a na tu staru verziju sam navikao. Radi savršeno, do sada ni jedan download nije pukao niti sam imao corrupted fajlove, blokiranje downloada na pola i slične gluposti. Naravno, integracija sa browserom bi mogla biti bolja, ali kako ja koristim GreenBrowser koji em ima sopstveni helper script, em mogu da prosledim bilo koji URL download manageru, to nije preveliki problem.
Postoji još jedan razlog zbog koga nisam koristio FlashGet, ja sam bio ljut na njih. Naime, neki skriptovi su bili pogrešni, ja sam ih ispravio za sopstvene potrebe a onda sam ispravljene verzije poslao i njima. Niti su mi ikad rekli hvala, niti bilo šta odgovorili, ali moje verzije skriptova su uneli u sledeće verzije programa. Vrlo nekorektno.