Šta je novo?

Ikom Kablovski Internet U Rakovici

mornardal

Slavan
Učlanjen(a)
07.11.2005
Poena
309
Da li je poceo sa uvodjenjem i koje su cene. Da li neko zna nesto vise o tome.Znam da su bili krs na tom polju pa me interesuje da` li su se poboljsali od 2004 godine.

ne znam za Ikom, ali imas PTT KDS sigurno (ja ga imam od novembra prosle god, i veoma sam zadovoljan, sobrzirom da je test faza u pitanju) i SBB ... e sad kako gde (u kojoj ulici) ... trenutno je SBB bolji, ali dugorocno sigurno je PTT bolja investicija .. topic o PTT KDS - rakovica postoji ..
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=95290&page=7

poz :)

Jos uvek nema nista od neta! Pre jedno 10ak dana kada sam video HBO i pay tv kanale rekoh nesto su radili pa da pitam za net. I odgovor je kao jos uvek nema interneta ali bez brige - radovi su u toku! :-D Vazi...

Sto se cena tice 64k je 900 dinara a 128k 1700. I sad imas tu hiljadu caka, pricao mi je ortak koji ima net kod njih na Vracaru. Dal' bese kupis modem kod njih pa dobijes besplatno tri meseca, tako neka fora. I uvece su paketi duplo brzi (platis 64k dobijes 128k). Sve u svemu meni oni uopste ne deluju ozbiljno i ne bih uzimao ni da mi ponude. Izgleda da ce ADSL napokon u aprilu doci u nase selo pa bih se svakako pre odlucio za tu varijantu.

nemanja_scg je napisao(la):
trenutno je SBB bolji, ali dugorocno sigurno je PTT bolja investicija ..

Ko te to slagao? ;)

Salko Dinamitas je napisao(la):
Ko te to slagao? ;)

Nije moj resor, ali u svakom slučaju je to veliko s... . Imam SBB a radim za PTT, i mogu ti reći da je trenutno SBB u boljoj poziciji. Verovatno će se u dogledno vreme izjednačiti, ako jedan od njih ne kupi drugog, što je i najverovatnije. :wave:
P.S. lično mislim da Ikom nema tu šta da traži, oni svuda ni sliku ne mogu da doture.

Poslednja izmena:
iKOM iskustvo

Ja sam na ikom kabl. internetu. Placam 1200 din mesecno za 64k, a u tu cenu mi je uracunata i osnovna pretlpata za TV. Posle otprilike 19h puste na 128k. Koliko znam 128k paket je 2000 din.
A da, u tu cenu je uracunata cena ugradnje i modem koji je oma u tvom vlasnistvu. Jedina kvaka je ta sto potpisujes ugovor na godinu dana, i ako hoces da pre isteka tog perioda raskines ugovor placas naknadno punu cenu ugradnje, kao i modem(mislim da je 6000din cifra). :mad:

Ono gde su s.radovi nevidjeni je kada provale da intenzivno koristis net, npr.po ceo dan nesto skidas sa neta neprekidno u toku meseca, jedan dan u nedelji ti obavezno toliko obore protok da ne mozes ni postu da skines. Naravno, tada ti najvise treba net.
:wall: :crash:

Poslednja izmena:
pedjape je napisao(la):
Ja sam na ikom kabl. internetu. Placam 1200 din mesecno za 64k, a u tu cenu mi je uracunata i osnovna pretlpata za TV. Posle otprilike 19h puste na 128k. Koliko znam 128k paket je 2000 din.
A da, u tu cenu je uracunata cena ugradnje i modem koji je oma u tvom vlasnistvu. Jedina kvaka je ta sto potpisujes ugovor na godinu dana, i ako hoces da pre isteka tog perioda raskines ugovor placas naknadno punu cenu ugradnje, kao i modem(mislim da je 6000din cifra). :mad:

Ono gde su s.radovi nevidjeni je kada provale da intenzivno koristis net, npr.po ceo dan nesto skidas sa neta neprekidno u toku meseca, jedan dan u nedelji ti obavezno toliko obore protok da ne mozes ni postu da skines. Naravno, tada ti najvise treba net.
:wall: :crash:

Zbog ovog drugog dela ne bih uzeo cak i da imam mogucnosti. Ugovor na godinu dana je po meni razuman uslov. Ali ove fore tipa juce si skinuo 1.5GB a danas do podne vec 800MB pa cemo malo da te prikocimo su mi bas odvratne

pedjape je napisao(la):
@Salko Dinamitas

Jeste, ali ako nemas alternativu kablovskom (kao ja npr. :wall: ) i ovo je, u odnosu na dial up, odlicno. Sta ces kada smo afrika. :whip:

Kapiram situaciju. :S:

Evo ja sam npr. na Vracaru, tacnijem om'a kod Vuka i imam IKOM, ali su mi rekli da nema tehnickih mogucnosti za uvodjenje Kablovskog interneta. Kada sam pitao za objasnjenje, rekose mi:"Gospodine, cvor nije jos stogao do Vas!" ... ????!!!!

Ali najjace je ono "jos"! I tako godinama, a u stvari nista ni ne rade skotovi negotivni i odvratni.

Pa da... To su mi rekli jos oklo Novembra, mozda pocetak Decembra... I sad neki dan sam poslao mail tom nekom Dusanu koji mi je odgovarao, i nista ne pisu...

Lokal...

Da li neko zna da li će IKOM da uvodi lokal kao na SBB-u?
Nešto se priča da hoće...

Nešto se priča da hoće...

Gde se prica? Ko prica? :zgran:

Pozdrav!
MrBigJump.gif

P.S. Jel osetio neko malopre, pre jedno sat vremena, blagi tresozemlj?

Tako sam čuo,a i od njihove teh.podrške sam to isto čuo,ali se nadam da ne lažu.
Neko je na forumu ovde rekao da mu tamo radi drugar i njega sam pitao,ali ništa još nije odgovorio.

Meni su to rekli još pre mesec dana da imaju u planu,ali ništa još zvanično,mada ću ih zvati ovih dana da ponovo pitam,jer bi to bilo odlično da uvedu.
Moramo da ih malo zivkamo i gnjavimo,možda se smiluju pa uvedu ko zna...:p

Nego kada se vec ponovo aktivirala tema...jel' stig'o IKOM kablovski u Rakovicu?

Zašto ne pozoveš 30-10-110 i tamo ne pitaš,to je korisnički servis.:smoke:

Nisam zainteresovan, uzeo sam ADSL. :)

Nego vidim tema je IKOM kablovski u Rakovici, pa posto sam jedan od korisnika TV-a sa te lokacije rekoh da vidim sta ima novo po pitanju interneta. :)

Poslednja izmena:
Ja sam za sada zadovoljan sa IKOM-om,a jeftiniji je od ADSL-a koji sam koristio.
A pretplatu za TV ne plaćam nego samo net i to 1100 dinara,tako da nije loše,a može sigurno i bolje.ADSL sam plaćao 1790 na Beotelu,a kad sam video da mogu da uvedem kablovski odmah sam ih zvao i za 3-4 dana su mi uveli.Platio sam setup 2000 dinara i imao sam 2 meseca free.

Ja sam na ikom kabl. internetu. Placam 1200 din mesecno za 64k, a u tu cenu mi je uracunata i osnovna pretlpata za TV. Posle otprilike 19h puste na 128k.

Da ne otvaram novu temu, vidim da ovde ima nekoliko korisnika IKOM-a. Interesuje me da li vam radi normalno gore pomenuti sistem (flat 64k ali od 18h do 08h pusta ustvari 128k) ? Od pre nekih 5 dana kod mene vise ne radi, krenulo normalno jedne veceri na 128k i negde u toku veceri oko 20-22h odjenom se "zakocilo" tj vratilo na 64k. Od tada je konstantno 64k.

Interesuje me da li je kod svih tako tj da li je ukinuta ova vecernja/nocna "povlastica" ili sam samo ja nesto "kaznjen" ? ;)

Naravno u pitanju je Dorcol, ako IKOM ima uopste net negde drugde...

...Interesuje me da li je kod svih tako tj da li je ukinuta ova vecernja/nocna "povlastica" ili sam samo ja nesto "kaznjen" ?...

:(

Evo, sad gledam. I meni je paket 128k sada u ovo vreme 128, umesto 256 koliko je bilo posle 18h :(

Sta li se to desilo? Kako je kod drugih?

Pozdrav!
MrBigJump.gif

edit: Ustvari, secam se da je pre nedelju dana otprilike, bio neki zastoj u dva navrata. Od uvece do ujutro. Pa isto tako sledeci dan. Rekose mi ovi iz podrske da ima poziva sa Dorcola i da je ekipa "izasla na teren". Pitam se da li to ima veze sa ovim padom brzine, ili je nesto drugo u pitanju... i koliko ce da traje?

Poslednja izmena:
ovaj IKOM je zlo i naopako, upravo sam kod druga pokushavam da mu nadjem neku bolju opciju da ne placa covek 2700din za 256k kablovski dok ja placam 1250din 256k adsl kod beotela. Jel ima nekoga u Valjevskoj na bb da koristi nekog drugog kablovskog operatera, jer nema mogucnosti za adsl

I meni je prestala brzina da bude 128 posle 18h,ne znam koja im je to džukačka fora...stvarno su klošarčine i stoka,ali može im se kad nemaju konkurenciju,pa da ljudi mogu da biraju,a kad bi to bilo,itekako bi bili fini i ne bi radili ovo što rade sada.Ako je neko nešto čuo po tom pitanju neka javi.

Poslednja izmena:
Ja ih nisam zvao i necu ih zvati. Mislim... kad su poceli sa udvostrucavanjem, nisam ih zvao. Necu ni sad. Fore mozda jesu. Sa onim "poklonom" mogao sam da podnesem cenu flat-a od 128/256k i da mi se uklopi u neke moje racunice. Sa ovom cenom sada (pa iako je od septembra pojeftinilo za 200 dinara) za samo 128k, nikako mi se ne isplati... mlogo bre.

Mozda ima veze sto su uveli 256k flat paket. Bilo kako bilo, da bih ponovo imao 256k, mnogo mi je da dajem 2400 din (2700-300 za TV).

Pozdrav!
MrBigJump.gif

I ja sam primeti zadnjih dana da je download isti tokom 24h tj. nema udvostrucenja od 18h.... Je*eni IKOM, ali kad nemam alternativu... Bas cu da ih nazovem i da vidim o cemu se radi... Njih mi je bilo muka jos od kablovske preko njih, pa sad net. Njihova profesionalnosti je na nivou jednog seoskog zidara... Ne daj boze da trebaju da izdju na teren, to se ceka kao iz turske da salju ekipu...

I ja sam primeti zadnjih dana da je download isti tokom 24h tj. nema udvostrucenja od 18h.... Je*eni IKOM, ali kad nemam alternativu... Bas cu da ih nazovem i da vidim o cemu se radi... Njih mi je bilo muka jos od kablovske preko njih, pa sad net. Njihova profesionalnosti je na nivou jednog seoskog zidara... Ne daj boze da trebaju da izdju na teren, to se ceka kao iz turske da salju ekipu...
Nadam se da ćeš sa nama da podeliš to što ti budu rekli...
Javi baš da vidimo šta s**u,a i ja ću nazvati da čujem šta će meni reći

Nazad
Vrh Dno