Šta je novo?

Telekom kupio 300.000 ADSL modema?

Telekom Srbija je kupio 300.000 ADSL modema, zbog ovoga se malo ljute grcki partneri ali ipak su kupili.

Znaci telekom je krenuo u potpunu prevlast na polju ADSL-a!

Ko bre sirotinja?!?
Оću pet komada !
Ili pet ili ništa !

da kineski huawei.

300.000 komada tacno na rok odplate od 24 meseca.

Kasalj kasalj, za Srbiju 300k modema??? tesko cete to prodati. Nesto mi zvuci da ce biti isto kao sa ISDNom koji sas ne mogu nikome da uvaljaju...

Eeeee, ja HOCU da mi "uvale" ISDN, a nemam tehnickih mogucnosti ni za to.

A 300.000 modema znaci da su oni jako ozbiljno shvatili posao i da ce najverovatnije damping cenama pobiti konkurenciju... Dok ne postignu monopol, a onda "kom opanci, kom obujci..."

Poslednja izmena:
Odakle vam uopste ova informacija o 300k modema!!?? Mislim to mi je malo nerealno mada sam ja cuo da ce po gradu dodeljivati po 500 adsl linija.

Odakle vam uopste ova informacija o 300k modema!!?? Mislim to mi je malo nerealno mada sam ja cuo da ce po gradu dodeljivati po 500 adsl linija.

Eh odakle ? :d Trač kruži mesec-dva. Priče su sa više strana, jedino što im je zajedničko je da red veličine za broj modema (1x, 2x, 3x10^5) i njihov proizvođač - Huawei. Dal je priča tačna - nemam pojma, a iskreno nije me mnogo ni briga ,)

Telekom Srbija je kupio 300.000 ADSL modema, zbog ovoga se malo ljute grcki partneri ali ipak su kupili.

Znaci telekom je krenuo u potpunu prevlast na polju ADSL-a!
Zar nije nepisano (ili pisano) pravilo da se navede i izvor vesti ili informacije koja se daje na forumu?!
Ovako mozemo da se mlatimo do sutra :whip:
Eh kad bih ja pisao ovde sta sve (na)cujem.....:bottle:

Poslednja izmena:
Zar nije nepisano (ili pisano) pravilo da se navede i izvor vesti ili informacije koja se daje na forumu?!
Ovako mozemo da se mlatimo do sutra :whip:

Pa ima raznih vesti. Kad se objavi da je neka pevaljka ugradila silokonske sise, jesi li video negde da se navede izvor informacije? :d

Pa ima raznih vesti. Kad se objavi da je neka pevaljka ugradila silokonske sise, jesi li video negde da se navede izvor informacije? :d

Ne,ali to se vidi odmah tu...na delu :eyebrows: ...:angel:,a ovde od dela ni reci:trust: Narocito mi se dopao deo "zbog ovoga se malo ljute grcki partneri " :banana: !

Poslednja izmena:
telekom je valjda drustvena firma, pa kao takva ne moze sakriti kupovinu pomenute opreme !
tolika investicija bi bila udarna vest (nije lako sakriti nekoliko miliona eur)!

ovo je cista "radio mileva", 300000 kom je malo preveliki zalogaj za ptt
u srbiji tek 15% ljudi koristi internet

da je pomenuta cifra od 30000 pa nekako !

Poslednja izmena:
Najpre da je telekom procenio da samo 15% ljudi (koji imaju kompjuter) koristi internet ulaganje u adsl bi bila cista promasena investiciija tako da bas ne verujem ni u tu informaciju mada sam je procitao negde mislim da je to bilo u Svetu kompjutera.

Sto se tice 500 adsl linija to su mi rekli u telekomu u Mladenovcu (brat mi zivi u Mladenovcu), zapravo rekao je bice oko 500 brojeva koji ce dobiti opremu besplatno, a ostali ce morati da plate i dodao jos to da su sve digitalne alkatelove centrale dobile opremu za adsl, a da ce simensove dobiti posle nove godine, kada sam ga pitao da li je istina da ce poceti prikljucivanje od 1. decembra i da ce trajati do kraja februara covek me je pitao odakle mi ta informacija kada ni on nezna tacno kada ce to poceti.

Poslednja izmena:
Za ptt mozda ali za telekom ne bi trebalo...

moja greska !!!
u mojoj prethodnoj por htedoh reci da je preveliki zalogaj za telekom a ne za ptt(lapsus) !

a zaista kako mislis da nije preveliki zalogaj za telekom???
da li znas sta znaci 300000 korisnika za adsl, to bi znacilo da svaki 25 gradjanin koristi adsl (i to bas telekomov) !
to je isuvise nerealno kada uzmes u obzir da ima drugih provajdera, da ima ljudi koji imaju pc i ne mogu da plate adsl, ili kojima nije neophodan adsl, a treba uzeti u obzir i da ce se placati setup posle 1 dec od 5000din......pa cak i da postoji toliko zainteresovanih ljudi trebalo bi im bar 1-2 god da sve to rasture

niko ne ulaze u toliku opremu ukoliko nije 100% siguran da je moze iskoristiti, vec se to radi postupno !

Poslednja izmena:
Prvo frljate se sa ciframa, a nigde nije zvanicno objavljeno. Drugo, pa nece da kazem svih 300000 znaciti i 300000 korisnika, koliko ce se tih modema pokvariti? Moraju obezbediti da u svakom trenutku imaju spremnu opremu za korisnike, a ne da se desi ko meni sa ptt-om da pola meseca cekam da im roba predje granicu da bi dobio svoj ruter i na kraju uzmem modem jer ne bi ni dan danas docekao taj ruter.

@maxx
pa nece valjda svaki drugi da se pokvari !?
pa ce zbog tebe i mene i.... naruciti 200000 viska, misle oni bas o nama! :)
a slazem se da se gadjaju ljudi ciframa !

Poslednja izmena:
ok, ovako... jeste huawei dobio posao za svu novu adsl opremu...
ali u pitanju je oko 100000 prikljucaka.

Odakle ti ta informacija? Mislim ako je pouzdan izvor onda nam mozes reci i otprilike kada krece prikljucivanje korisnika.

Poslednja izmena:
kako odakle? pa iz telekoma... :)

kad krece? verujem da su svi primetili agresivnu kampanju za adsl Telekoma Srbije u zadnjih par meseci... to je to...

ok, ovako... jeste huawei dobio posao za svu novu adsl opremu...
ali u pitanju je oko 100000 prikljucaka.

Da Huawei jeste dobio posao za ADSL opremu, kod mene u centrali je sve Huawei oprema za ADSL neki dan namontirana... za modeme i ruter koji ce se isporucivati korisnicma, ne znam..

Mikeli

Pa nisu toliko losi.
A sta se to desava sa naplatom neke ugradnje ADSL-a obavestio me ortak iz Panceva da je dobio na e-mail od Telekoma da ako dodje kod njih da se prijavi za ADSL nece morati da plati neku ugradnju koja kosta 5000 dinara ?

Kakvi *opovi.

Poslednja izmena:
Pa nisu toliko losi.
A sta se to desava sa naplatom neke ugradnje ADSL-a obavestio me ortak iz Panceva da je dobio na e-mail od Telekoma da ako dodje kod njih da se prijavi za ADSL nece morati da plati neku ugradnju koja kosta 5000 dinara ?

Kakvi *opovi.

Do 01.12.2006. ko podnese zahtev neplaca setup od 5900 dinzi.

Ma to je sada postala fora samo da navuku ljude da odu kod njih.

ADSL 2+, tripple play... nije im ciljno tržište ljudi koji će da skidaju boga_oca.zip sa neta, već da udare kontru kablovskoj televiziji.

Modemi bi trebali da su vec stigli.U pon ili utorak bi trebalo da pocnu da se dele korisnicima.
Pored Huwaei-ja(o kome ne znam nista),delice takodje Sagem-ove modeme.Ali ,mi nije jasno ko ce dobijati sagem ,a ko ove druge i da li ce to zavisiti od opreme u centralama.
Za nekih dve nedelje bi trebalo da se pojave informacije na forumu kako se se pokazali dati modemi na "terenu". :crash:

Modemi bi trebali da su vec stigli.U pon ili utorak bi trebalo da pocnu da se dele korisnicima.
Pored Huwaei-ja(o kome ne znam nista),delice takodje Sagem-ove modeme.Ali ,mi nije jasno ko ce dobijati sagem ,a ko ove druge i da li ce to zavisiti od opreme u centralama.
Za nekih dve nedelje bi trebalo da se pojave informacije na forumu kako se se pokazali dati modemi na "terenu". :crash:
Jel ti ova informacija vazi za Telekom posto mnogi ovde brkaju Telekom i PTT

Nazad
Vrh Dno