Šta je novo?

Zvanicna Vista tema

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Imam pitanje za poznavaoce kompatabilnosti viste sa softverom, pitanje je URGENT, dakle:

Dal' ce raditi ovaj software na Visti:
- Adobe CS2 Studio (PS, Illustrator...)
- Adobe Production Studio (AE. Premiere...)
- Dobro Office 2007 imam
- Nero
- Autodesk 3dmax9
- Goolge Talk
- Firefox
- Winamp
- Winrar
- Nod32
- ActionTec ADSL (Neobee) Driver?
itd...

Znaci zamolio bih sve koji su upuceni da odgovore na pitanje jer bih presao sa XP-a na Vistu Ultimate. :)
pozdrav

Phe nista od viste.... pri instalaciji izbacuje Error code: 0x80070241 :(

Googlajuci shvatio sam da nisam usamljen. Jel se jos nekom ovo desilo?

Lik mi se kune (nisam video svojim očima) da mu je Vista RC2 lepo radila na mašini 1.2 Ghz sa 256 Mb Ram-a, naravno, tokom instalacije nije mu instalirala Aero (a i koji će mu). Kaže za nijansu sporije od XP-a. E sad - ja nisam video to svojim očima, pa ne mogu da tvrdim.
Što ne bi radila, pa kad nema Aera grafičko okruženje je ko na XP-u, tj. plain 2D.

i jel testirao neko malo vise?
ja bas nesto i nisam pratio vistu.bese je bilo price o znatnom porastu performansi pri igranju...
jel od toga ispalo nesto (osem da sve radi 2X sporije)?ne znam da li da prelazim,ili da uradim dual boot,ili da jednostavno sacekam sp1...mislim,glupo mi je da prelazim samo zbog glupavog aera (koji i ne znam kako ce raditi na mom 6600GTu...

Novi prog instaliran :D Prassi Ones, rezanje cd-a ne prolazi ni u njemu ni iz viste :) ali dvd fercera :)
Jedna stvar me nervira, sto je MS ovom verzijom bacio sve na bezbednost , a to pomalo smara jer pri svakoj instalaciji mora svasta nesto da se odobri .... Verovatno ce to kako Vista postane popularnija biti lakse reshivo :) tj drugi ce da reshe umesto mene :D
Btw skinuo sam i Vista all in one pack, sve moguce kombinacije od home do enterprise kako 32 tako i 64 bit verzije :)
Pozz

Ne, bilo je price o osetnom padu performansi, pa je na kraju valjda tvikovano i sada se pad performansi prilikom igranja krece od 5-10%.

a gde mountujes cd? u biosu?

Da li si mountovao cd ili si narezao pa instalirao? To je tipican problem kada radis ovo prvo :)

Kakvo bre montiranje diska? Podesiš u BIOSU da se diže sistem sa DC/DVD-a, i kreće instalacija sa bootabilnog diska. Kakvo montiranje diska? Pa nisi u OSu da ga montiraš, ili će to biti neki specifičan feature za koji ja nisam čuo?

Moze iz windows xp-a da se instalira na odvojenu particiju tako sto se mountuje preko alcohol-a ili sl. i pokrene custom install. Tako se dobije dual boot windows xp + vista...

Trenutno imam WinXP SP2 na masini, ako instaliram clean install Viste na D: particiju preko boot DVD, da li ce biti omogucen dual boot, tj. mogu da biram izmedju Viste i WinXP-a (mislim prvo treba instalirati WinXP pa onda Vistu?), posto mi se ne instalira WinXP kasnije?

Da li je pod Vistom podrzano otkljucavanje dodatnih pajpi preko Rive Tunera (da li ce Riva u opste raditi?), da budem precizaniji, kod Leadtek-a 6200 AGP?

Poslednja izmena:
Trenutno imam WinXP SP2 na masini, ako instaliram clean install Viste na D: particiju preko boot DVD, da li ce biti omogucen dual boot, tj. mogu da biram izmedju Viste i WinXP-a (mislim prvo treba instalirati WinXP pa onda Vistu?), posto mi se ne instalira WinXP kasnije?

Da li je pod Vistom podrzano otkljucavanje dodatnih pajpi preko Rive Tunera (da li ce Riva u opste raditi?), da budem precizaniji, kod Leadtek-a 6200 AGP?

Sto se tice ovog prvog oce sigurno, tako je makar bilo sa RC2, sto znaci bice i sa RTM.

Hello,
Instalirao sam radmin 2.1 na visti , sve je proslo ok , ali kada sa posla pokusam da se ulogujem na svoj racunar (vista na kom je radmin) sve sto dobijem je crni screen. Da li neko zna resenje remote connection-a na Visti , tj xp to Vista ... Veoma mi je bitna informacija sto pre ... Googlam, ali resenja nema...
Poz

Neko pomenu da moze na 256mb rama - proverio licno, MINIMUM 512MB rama za instalaciju!

Radi, ja sam probao Photoshop i Illustrator.

Manje više sve radi.

Ne shvatam shta je tu urgentno? pogotovo ako treba da se radi neshto ozbiljno na rachunaru, sigurno necesh staviti sve na neproveren sistem. Shta ako ti neko kaze "moze" pa se posle ispostavi da ipak ne moze :D

Computer Gaming World, aug/2006

Ovi su 'ladno terali Oblivion u iskrivljenom prozoru, testa radi :)
Mene bi bio strah samo i da pokušam tako nešto :)

Prilozi

• Clipboard02.jpg
    Clipboard02.jpg
    46.7 KB · Pregleda: 600
Ipak je instalacija prosla, problem je bio u tome sto sam pokusavao da instaliram iz XP-a.

Instalacija je, moram priznati, kraca od XP-a. Mozda se varam, ali ipak mi odaje utisak da je trajala krace.

Trenutno nemam mnogo vremena da se bavim Vistom i da jurim drajvere (vlasnici 3COM mreznih kartica i Creative Audigy kartica, juricete drajvere).
Moja masina iz potpisa (doduse sada imam 2 GB memorije) dobija ocenu 5.0 i radi kao i XP - jednako brzo i bez ikakvog usporenja.
Aero takodje.

Toliko u ovom javljanju :) Posle cu da se bacim na gasenje servisa, ako to vec neko nije probao.

Da li je neko uspeo da ostvari remote desktop connection sa xp na vistu ?

Ja sam probao sa Viste na XP i to radi ok (probao sam i automatsko logovanje u domen i radnu grupu). Nemam trenutno nijednu XP masinu da bih se zakacio na Vistu ali pretpostavljam da bi trebalo da radi ok.
Btw, RDesktop je ostao jednako brz (spor) kao i pre :)

Poslednja izmena:
Znaci, ne pada mi na pamet da je instaliram do Crysisa :D

Moja masina iz potpisa (doduse sada imam 2 GB memorije) dobija ocenu 5.0 i radi kao i XP - jednako brzo i bez ikakvog usporenja.
Aero takodje.

Toliko u ovom javljanju :) Posle cu da se bacim na gasenje servisa, ako to vec neko nije probao.

Ma te njegove ocenu su shit:) I na defaltu i na max o/c masini daje mi isti skor 5.5 :)
I ne mogu nista da se snadjem :)

Prilozi

• ocena.jpg
    ocena.jpg
    192.7 KB · Pregleda: 481
Pa to je zato sto imas DAAMIT u masini :D :d

Dva sata posto sam instalirao Vistu i aktivirao je popio sam prvi BSOD, haha! Ovaj moj Sagem F@st i njegovi WinXP driveri se bas ne slazu najbolje sa Vistom... ali rade ko bi rekao! I da... otkljucavanje pipelina na 6200 radi... divota!

Poslednja izmena:
Ma te njegove ocenu su shit:) I na defaltu i na max o/c masini daje mi isti skor 5.5 :)

Zato sto nisi overklokovao HDD, heh ozbiljno Vista zaracunava prosecnu ocenu po najslabijoj komponenti, tako da stavis i Quad Core i cak DDR3 a sa istim HDD ostace 5.5. To ce se koristiti kao koeficijent za instaliranje programa i igrica, a i logicno je za najslabiju. Pod uslovom da racuna srednji zbir: promenis CPU, MOBO i RAM, da ti je graficka recimo 7300, skor bi bio isti kao sada, a mngo manji procenat igrica bi pokrenuo kako treba ili imas bomba graficku a neki sempron 2000+ koji encoding bi odradio za 8god, a kao imas dovoljan broj poena, heh, pozz.

Koji program moze da mi zameni Alcohol120%.
Probao sam sa verzijom 1.9.5 ,ali mi je srusila Vistu (koja se Bogu hvala lagano vratila nazad)...

Ima li neki program za emulaciju koji je kompatibilan ili mozda neka druga verzija Alcohol-a?

U ovo uopste nisam ni sumnjao......pitam se samo kada ces da overklokujes HDD na 12000rpm :)

Koji program moze da mi zameni Alcohol120%.
Probao sam sa verzijom 1.9.5 ,ali mi je srusila Vistu (koja se Bogu hvala lagano vratila nazad)...

Ima li neki program za emulaciju koji je kompatibilan ili mozda neka druga verzija Alcohol-a?

Deamon Tools radi savrseno na Visti. :smoke:

Ajde neko ko je instalirao vistu bez dodatnih programa (klot) neka uradi desni>prperties na win folder i neka kaze koliko mu je pojela prostora. Cisto da znam dal da muljam nesto sa particijama. C mi je trenutno 13 GB cisto da se proba.

Nazad
Vrh Dno