Šta je novo?

Zvanicna Vista tema

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
D

delimir

Guest
Dva dana pre (vise puta pomeranog) roka, kao u dobra stara vremena obnove, Windows Vista RTM (Release to Manufacturing) ce, verovatno, biti pustena danas. Build number je 6k i to bi trebalo da bude verzija identicna finalnoj koja ce se prodavati naredne godine...

http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=4825

Poslednja izmena:
Sto bi se reklo: "Pocelo je, pocelo" :D

Sto se tice build number-a, 6000 - masala, kad samo poredimo XP sa SP2 koji je 2600 :)

Vrlo zanimljiv clanak, da li to znaci da ce sve verzije Viste biti RTM ili ce samo Business varijanta izaci sada?

Poslednja izmena od urednika:
Pa jel probao neko? Ajmo utisci! :go go go:

Koliko sam ja procitao bice za nedelju dana dostupan i za MSDN Premium subscribere...

Evo malo sa www.bench-market.com ;)

BenchMarket je napisao(la):
Microsoft je zvanično objavio da je novi operativni sistem Windows Vista spreman za umnožavanje. Vista je najznačajniji pomak u evoluciji Windows operativnih sistema u proteklih 5 godina. RTM (release to manufacturing) verzija će 10. novembra postati dostupna MSDN pretplatnicima, dok će biznis partneri i velike kompanije biti u prilici da nabave svoje kopije operativnog sistema od 30. novembra. Za krajnje korisnike će se Windows Vista pojaviti 30. januara sledeće godine. Vista će biti dostupna u četiri glavne verzije: Windows Vista Home Basic, $199/$99.95 (full/upgrade), zatim Windows Vista Home Premium, $239/$159 (full/upgrade), Windows Vista Business, $299/$199 (full/upgrade) i Windows Vista Ultimate, $399/$259 (full/upgrade). Windows Vista Home Basic predstavlja bazičnu verziju operativnog sistema sa kućne korisnike kojima su dovoljne jednostavne operacije za povremenu upotrebu. Windows Vista Home Premium u odnosu na najjeftinije izdanje poseduje Windows Aero interfejs, Windows Media Center funkcionalnost, Windows Tablet PC tehnologiju i integrisanu podršku za DVD rezanje. Windows Vista Business takođe poseduje Aero korisnički interfejs, ali i poboljšani menadžment dokumenata i Windows Tablet PC funkcionalnost. Konačno, Vista Ultimate kombinuje mogućnosti Vista Home Premium i Vista Business izdanja.

Vrlo lepo......cekamo...

A evo ga i instaliran :D

Za sada su prosle instalacije winampa, firefoxa 2.0, acdsee (iako program compatibility assistant to ne dozvoljava , ali nekako prodje install) .... NOD32 ne moze da se instalira ... idemo dalje :)

Poslednja izmena:
Jel moze to lepo da radi sa 512 rama ?

Jel moze to lepo da radi sa 512 rama ?

Realno moze da radi, samo moras da iskljucis nekolicinu grafickih efekata.

Ja vozim sa full izgledom sa 1Gb RAM-a. Vidim da ide usporeno,ali ide nekako.

Znaci,pogasi nekolicinu efekata i vozi.

A i MS oFFice enterprise final izadje malo pre :) znaci ceo MS paket danas na ponudi :)

A evo ga i instaliran :D

Za sada su prosle instalacije winampa, firefoxa 2.0, acdsee (iako program compatibility assistant to ne dozvoljava , ali nekako prodje install) .... NOD32 ne moze da se instalira ... idemo dalje :)

imas NOD32 za Vistu (jos uvek je beta ali radi)

Preterase za zahtevnoscu
pa znaci 1.5 GB i koja min graficka bi bila ok da radi vista dobro sa svim efektima ?

imas NOD32 za Vistu (jos uvek je beta ali radi)

Hvala Bobiko, nahsao , skinuo ,instalirao , shljaka! :)
Office takodje instaliran, btw duzu instalaciju video nisam , sve je kao u i prethodnim betama , samo sto ima neki MS groove, ili ga ja u prethodnim betama nisam video , ili je to nesto skroz novo. Mrzi me da cackam.
Eh da , kada Vista zavrsi Indexing fajlova, postaje nechujna (tj onda vishe ne muchi hard, procesor, etc etc).... CPU usage na 1, 2% ... Physical Memory na 51% :) To mu dodje ovako :)

Poz
PS: My Vista is activated now :)

lekic+rc1 key koji svako moze dobiti logovanjem na ms rc1 key request , lako se nalazi :) ... Pozz jos jednom

Poslednja izmena:
Lik mi se kune (nisam video svojim očima) da mu je Vista RC2 lepo radila na mašini 1.2 Ghz sa 256 Mb Ram-a, naravno, tokom instalacije nije mu instalirala Aero (a i koji će mu). Kaže za nijansu sporije od XP-a. E sad - ja nisam video to svojim očima, pa ne mogu da tvrdim.

Oko 30 procesa odmah u startu koji rade, oko 300MB rama potrosnja i oko 10GB zauzeca hard diska. Tako je makar kod mene bilo sa RC2. Nesto "pametnije" u odnosu na XP nisam video. Bice leka i za sporije masine kada se iskljuce 10-20 ne potrebnih procesa i stavi se Vistica da radi kao 2000 :) . Ali ono bitno a to je novo!!! To prodaje :)

Preterase za zahtevnoscu
pa znaci 1.5 GB i koja min graficka bi bila ok da radi vista dobro sa svim efektima ?

Ja za sada (licno misljenje) primecujem da je Vitsa optimizovanija za nVidia grafike nego Ati, ali npr. od Ati ja 1300 pa navise, a od nVidie 6800 pa navise, naravno za full graficke efekte.

Upravo je sisla 32bit & 64bit verzija VIste kao i Enterprise verzija Office-a 2007.
Cim stignem javljam utiske :)

@DaPimp s kojom grafickom ti vozas Vistu, ja imam GF 6600, jel cu morati upgrade samo zbog Viste?

Imam glupo pitanje - da li instalirati 32bitnu ili 64bitnu verziju, tj. ima li 64bitna verzija i dalje problema kao i na XPu?

@puska
Nećeš morati da praviš apgrejd grafičke zbog Viste. Šta vam je, ljudi, nije Aero izrađen u Unreal 3 endžinu :)

Za 64bit nema drajvera valjda za sav hw. To je problem.

Da li je moja masina (ispod ovog teksta, kao signature) dobra za Vistu, tj. da li moze da dodje do sporijeg rada jer je u pitanju CPU koji je ipak star 2 godine i kako ce mi igre raditi pod Vistom sa ovom konfiguracijom (bolje ili losije nego trenutno na XP SP2)???
Takodjer me zanima, da li na toj Visti mogu da instaliram sve drivere (graficka, maticna, zvucna, MX1000 mis, joystick, stampac, ADSL) ????

Opušteno, ta mašina će fino raditi pod Vistom. Sa driverima nećeš imati problema kad je reč o samoj mašini, za periferije proguglaj malo i samo će ti se kazati.

PCs that meet the minimum supported system requirements will be able to run the core features of Windows Vista with the basic user experience.

Windows Vista Minimum Supported System Requirements
Processor 800 MHz 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor1
System Memory 512 MB
GPU SVGA (800x600)
Graphics Memory -
HDD 20 GB
HDD Free Space 15 GB
Optical Drive CD-ROM drive2
Audio -
Internet -

1 Processor speed is specified as the nominal operational processor frequency for the device. Some processors have power management which allows the processor to run at a lower rate to save power.

2 The CD-ROM may be external (not integral, not built into the system).

Skinuto sa http://www.microsoft.com/windowsvista/getready/systemrequirements.mspx

Prosto i jednostavno :)

Poslednja izmena:
ma to nikad ne gledam ja sam zato pitao za iskustvo sa grafickama dakle full details, bez seckanja, ok 2 giga rama valjda ce biti dovoljno za normalan rad, meni recimo 1 gb za xp cinilo se kao tek ok rad.

@Baal radice Vista bez problema s tim notebook-om

Vrh Dno