Šta je novo?

eMule/p2p mnooooogo spor ADSL@Beocity

Duke Nukem

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
10.02.2005
Poena
649
Pozdrav,

Evo danas sam, posle malo vise od mesec dana dobio ADSL kod Beocity-a.

Instalirao ja odmah mulu ali nekako mi je spora. Download je u 90% slucajeva ispod 5KB/s

Par puta se popeo na 12KB/s ali se odmah spustio na 3-4 KB/s

Paket je 256/64. Download mi preko opere ide i do 25-26 KB/s.

Stavio sam u netlimiteru upload limit za eMule na 1KB/s...

Kako da ubrzam eMule? Samo sam zbog p2p uzeo ADSL....

Inace, jel imate neku preporuku za server? Imam High ID na svim do sada probanim.

Pozdrav i hvala.

Namesti nekoliko stvari za skidanje i budi strpljiv (dok se ne zaleti :)).

Instalirao ja odmah mulu ali nekako mi je spora. Download je u 90% slucajeva ispod 5KB/s

Ima fora kada se LOGUJES, ti se logujes neko_@beotel, onda ides preko beotelovog firewall-a, i to smeta e-muli. Pozoves teh. podrsku i pitas sta treba da upises posle beotela da ne ides preko firewall i emula ima da ti radi kao sumanuta.

Poslednja izmena:
@ banzaiii

Stavio sam desetak klipova da skida i za celu noc je skinuo jedva 40MB. Malo bre za ADSL. Citao sam da ljudi skinu i po giga ili dvd za noc a ja celih 40MB :)

@Pajser Brigada

Ja sam na Beocity... ne na beotelu

@Pajser Brigada
Bas ti stoji nick :p

Da bi preko Beotela imao javnu IP adresu, prilikom logovanja na net se upisuje username u obliku username/ip@beotel. Onda ce u eMule imati HighID, sto je covek vec rekao da ima!!!

@Duke Nukem
eMule nije uopste merodavan za merenje brzine neta. Tj. nijedan P2P program nije, jer ti brzina zavisi od milion faktora. Pusti da se skida neki veci fajl, npr. Service Pack 2 za XP sa Microsoft sajta, pa gledaj da li je konstantna brzina downloada i koja je maximalna brzina

Poslednja izmena:
Ma meni je ok brzina kad skidam preko opere ili explorera. Oko 25KB/s

Ne znam sam zasto mi je p2p ovako spor... Jednom se cak popeo na 20KB/s eMule ali je odmah spao na 3-4 KB/s

Pustio sam sinoc da skida i jutros se probudio, a ono skinuo 40MB, a stavio sam da skida one najplavlje fajlove. Imam high ID, kacim se na servere sa najvise fajlova tipa Donkey server 1 ili 2...

Sta da radim, pocinje da me smara sto je ovako spor...

Poslednja izmena:
Da bi preko Beotela imao javnu IP adresu, prilikom logovanja na net se upisuje username u obliku username/ip@beotel. Onda ce u eMule imati HighID, sto je covek vec rekao da ima!!!

Jel ima ovako nesto i na ptt-eu? Probao sam da dodam /ip ali nista

Meni eMule nije primarni DL program. Za DL koristim torrente koji skoro uvek maximalno iskoriste link. eMule mi vise dodje kao Google za fajlove :D

Stavio sam u netlimiteru upload limit za eMule na 1KB/s...

Kako da ubrzam eMule?

Odnos UL / DL je 1:3 ili 1:4 ne sećam se tačno. Ako hoćeš 25Kb DL, UL mora da bude ograničen na min 8Kb...
U tom grmu leži zec. ;)

Da bi bez problema skidao stvari preko eMula (ovo nema veze sa brzinom download-a) potrebno je da ti pri DL brzini od 25-30kb/s UL bude bar 5kb/s inace ces doci u situaciju da posle nekog vremena DL jednostavno stane. A i iskreno, koja je poenta p2p-a ako ti skidas 30kb a da dajes samo 1kb ;)

pozd.

Odnos UL / DL je 1:3 ili 1:4 ne sećam se tačno. Ako hoćeš 25Kb DL, UL mora da bude ograničen na min 8Kb...
U tom grmu leži zec. ;)

Bas suprotno. Ako na 256k paketu pusti maksimalan UL, DL ce mu se totalno blokirati. Na ADSL-u nije moguce postizati istovremeno maksimalne vrednosti za DL i UL.

UL mora da se ogranici Netlimiterom ali je Duke Nukem bas preterao sa 1kb/s. Sa tim ogranicenjem program ne moze normalno ni da komunicira sa serverima a jos kada se nakace ljudi koji bi nesto da skinu...:p

Ogranici UL na jedno 3kb/s i trebalo bi da bude ok. Ja na 512k ogranicim na 6kb/s i sve ide kako treba. :)

Kod mene je UL ograničen na 4, a DL bez ograničenja (NetLimiter)

Stvar sa eMule je da moraš da budeš strpljiv nekih mesec dana, i da puštaš UL, ima onaj fazon sa poenima, i koliko si UL-dovao.
Kada sakupiš nekoliko GB UL-da, onda stvari idu mnoooogo bolje, manje više čim se mula zakači počne nešto da skida.

Stvar je i u tome da treba staviti bar 20tak stvari da ti skida, nikako 2-3 fajla, jer će onda uvek za neki fajl doći na red za skidanje i link će biti izkorišćen skoro max.

eMule nije za "nestrpljive", ako hoćete da skinete 1 file i to brzo koristite torrent.

Poz...

@Duke Nukem
Prevideo sam da ti je UL ograničen na samo 1KB/s. Kao što ti je već preporučeno, to obavezno povećaj (npr. na 5KB/s). Preporuka za strpljivost ostaje (potrebno je odeđeno vreme da se skupe upload poeni). Ako si nestrpljiv, probaj neki Torrent i/ili Gnutella klijent, ili neki program koji pokriva više mreža.

Evo vec 2-3 sata skidam sa limewire brzinom od 26KB/s

Definitivno menjam p2p program... eMule ce mi biti backup, ako ne mogu da nadjem nesto na limewire...

Sad bas extra radi :)

Ne, samo Beotel ima ovaj feature, koliko znam, kod svih ostalih je javna IP adresa kod flat paketa.

thx na odgovoru!

Evo vec 2-3 sata skidam sa limewire brzinom od 26KB/s

Definitivno menjam p2p program... eMule ce mi biti backup, ako ne mogu da nadjem nesto na limewire...

Sad bas extra radi

Limewire ce ti vise biti za neke sitnije fajlove poput muzike i slicno. Ja jos nisam rizikovao da skidam neke filmove a da dobijem neki xxx film....

Limewire ce ti vise biti za neke sitnije fajlove poput muzike i slicno. Ja jos nisam rizikovao da skidam neke filmove a da dobijem neki xxx film....

E ovo je upravo jedan bitan razlog zašto ja koristim p2p i forume sa kojih kupim linkove ka fajlovima koji me interesuju.

2 Pitanja:

Kako videti svoj score u eMuli???

Kako da namestim da mi se konekcija kad pukne odmah sama ponovo poveze? Znaci pre neki dan sam ostavio komp. preko noci da skida, probudio se oko 10am a ono nema konekcije... Mislio sam da ovde kad se nakacis nema da puca kao na dial-up-u...

Options -> Connection -> Reconnect on loss

pozd.

Ne znam zasto ali ovaj limewire mi mnogo trosi procesor i mnogo je nestabilan...
Ostavio sam preko noci da skida i posle par sati cujem bip iz kucista , znaci komp se restartovao od pregrevanja cpu-a... Odmah skocim iz kreveta ( imam mek san :) ) i vidim cpu temp 55C... Meni nikada nije presao 40C ni kad igram po par sati nesto...

Par puta, nakon sto sam ga ostavio da skida celu noc pogledam sta je skinuo, kad ono svi downloadi aborted... i aj opet ispocetka...

Ja koristim verziju : 4.12.6

Jel ima neko neku verziju koja ne baguje ovako??? ili je sa svakom verzijom ovako???

Sto je najgore program trosi dosta memorije i kad skida, posle par sati pocen cpou da skace na 100% na svakih 5 sekundi...

Jos jedna stvar: Kad gledam neki .avi ili .mpeg sa harda, na svakih ~20 sekundi secne na 1 sec pa nastavi dalje pa opet na 20 sec secne i tako dalje... To se desava samo dok koristim limewire a kad ga iskljucim nema seckanja...

Aj please pomagajte :)

LimeWire je pisan u Javi, što povlači malo veće zauzeće resursa, mada na tvojoj mašini to ne bi trebalo da predstavlja problem.
Ako ti ne odgovara, možeš da probaš neki drugi Gnutella klijent. Npr. Shareaza meni lepo radi na 400MHz/192MB.

Ljudi... :D eMule i brzina DL zavisi od user-a od kog skidas i od zauzeca servera(prvenstveno ako te server vidi kao lowID) posto ide naravno preko njega a ne direktno od korisnika od kog skidas... i naravno da znaci UL:DL rating sto je izjednaceniji ili cak veci u korist UL manje vam vremena treba prilikom cekanja na DL (QR). Uvek se bira neki bolji server prilikom konektovanja tipa BigBang posto njihovi serveri imaju bolesne konekcije, ako vi imate brz UL linak imate po forumima objasnjenja kako da se kacite direktno na servere i naravno delite fajlove vecom brzinom a za uzvrat dobijate prioritet prilikom DL(bez cekanja) a to se dobija tako sto ce se na vas nakaciti direktno server prilikom UL znaci ne username neki ili nesto trece... nego adresa servera ce biti u potpisu BigBang9 ili usenext nije ni bitno vi tada mozete da otvorite cak i dodatne portove njemu tj. slotove kao i on vama e tad stupaju razne komande na delo i sve zavisi vec od uredjenja servera ;) pre nego sto pljunete u lice jednog od najboljih share programa iscitajte forume i postujte ta pravila i naravno share files posto to nikog ne boli ;) inace lime, shareza i ostali nemaju usera koliko nekad ima donkey 1 server 1.25 milki... pozdrav i KAD network tu igra veoma bitnu ulogu... i tako moze do sutra da se prica :D:D poenta price nije da se tu neko israo nego da treba da se stekne rating vremenom :D poz

E jel zna neko kako da sredim ovaj Limewire da mi ne trosi 100% cpu???

Ne mogu nista drugo da radim na kompu kad je limewire aktivan ( a to je 99% vremena ) :)

Znaci radi normalno - 10% cpu usage jedno 2 minuta a onda rokne 100% i tako moze ceo dan da stoji...

Da li je to do Jave???

Probaj Shareazu,ona mi ne koristi NIKAD ni blizu 100% (najcesce zauzima oko 1/4 CPU-a) a uz to je i pregledna,ima dobar Srpski prevod ako ti Engleski nije nesto ekstra,ima opcije da pustas preview fajla koji skidas (da vidis da li je video koji skidas upravo ono sto ti treba,posto mislim da si bas ti pomenuo da"NE SMES"da pocnes da skidas neki film jer ne znas sta ces dobiti a sa njom ces znati poprilicno brzo po pocetku download-a) i ima tu jos puno opcija...
A i forum im je do j... i imas detaljna objasnjenja kako da podesis bilo koji firewall da i budes zasticen a i da ti to ne utice na download...
A i stabilna je ekstra i poslednja verzija je aktuelna vec nekih 14 meseci (s obzirom na forum,azurnost ekipe... sigurno je ne apdejtuju jer su lenji vec zato sto nema potrebe)!
Pozdrav ,)

OK, probao sam shareazu i poceo da skidam nesto i za minut mi samo iskoci onaj error report sa don`t send i send opcijama... i tako svaki put...

Ovaj limewire mi radi ok prvih 2-3 minuta a onda download padne na 1KB/s i tako stalno... ogranicio sam upload preko netlimitera na 2KB/s... bas me smori kad ustanem ujutro a on skinuo 10MB...

Sta da radim??? Jel ima nekog leka za ovaj limewire? Bas mi se svidja interfejs i kako download krece cim 2x kliknem na fajl... Evo sad sam ga ponovo upalio, krene na 30KB/s, pa pocne da varira izmedju 5-15KB/s pa onda zabode na 1KB/s a uvek pise da skida od 4-5 hostova...

Blokirali su P2P. Zovem ih vec 10 dana ali ne pustaju.

emule rulez!

samo podesiti sve kako treba, ne gasiti uopste
meni je sa paketom 256/64 na muli prosecan dl 23-26 kb/s
za filmove,igre, i sve vece fajlove po meni ne postoji bolji p2p program !

Poslednja izmena:
emule rulez!

samo podesiti sve kako treba, ne gasiti uopste
meni je sa paketom 256/64 na muli prosecan dl 23-26 kb/s
za filmove,igre, i sve vece fajlove po meni ne postoji bolji p2p program !

Tako je!

I jos da dodam da uopste nije bitan upload na eMule-u (najbolje je podesiti i download i upload na isto tj. na maximum u eMule-u pa sa NetLimiterom ograniciti upload), ja sam npr. na 6000k vezi (na odmoru u Svabiji) sa NetLimiterom ogranicio upload na samo 2KB/s, download je isao 100-200KB/s i jos sam mogao normalno surfovati ili downloadovati torrent-e i sl....

Inace ovde na wireless-u - 512/128k sa javnom IP sve ide OK, ako fajl ima puno izvora krenuce veoma brzo, ako ima par komada treba biti strpljiv, neke stvari se skidaju i po mesec dana ali to je cena cinjenice da takve stvari i necete naci nigde drugde nego samo na eDonkey mrezi...

Poslednja izmena:
Vrh Dno