Šta je novo?

eMule/p2p mnooooogo spor ADSL@Beocity

Dzaba ,vam cela ova prica BEOCITY koristi shape shifting ,sto znaci da svi paketi koji imaju p2p , ili bittorrent potpis budu odbaceni,tako da je nemoguce koristiti njihove usluge za download preko p2p ili torrenata.
Ovo su uradili zbog toga sto je verovatno dostignut maksimalni kapacitet njihovih linkova, a kako mi je receno is tehnicke podrske ,nemaju nameru da ih prosiruju ,posto im nije ekonomicno!!.
@Duke Nukem: Primi moje saucesce :) ,jeste da si nov u ADSL svetu ,ali kod beocity-ja se sigurno neces naskidati,kao ni ja :(

UPOZORENJE za sve nove korisnike adsl-a

Upozorenje za sve nove korisnike ADSL-a:

Godinu dana vec koristim ADSL ,moj ISP je beocity. Bio sam prezadovoljan ,nisam imao skoro nikakvih problema,cak predproslog meseca uplatim 512/128(30eura-ali je cena naravno vise zbog njihovog kursa od 85).
Sve je bilo savrseno do pre 10 dana ,kada sam primetio da mi je preko dana download pao na 1-2Kb/s(prosek je do tada bio oko 45Kb/s). Takodje sam primetio da od 1h pa do 7h sve opet radi normalno.
Pozvao sam ih naravno, i saznao da:
teh.sluzba:"Zbog velikog opterecenja smo prinudjeni da smanjimo prioritet za p2p i torrent protokole "

ja:"znaci blokirate p2p i torrente "

teh.sluzba:"ne samo smo smanjili prioritet,mozete vi istovremeno i da surfujete i da gledate live strime , i slusate 10 radija,imace te max protok" o_0 Smile

ja:" zasto ne zakupite novi link od telekoma ,kada prikljucujete toliko novih korisnika ?"

teh.sluzba: " ne isplati nam se "

ja: " dokle ce ovakvo stanje potrajati?

teh.sluzba:" ne nazire se poboljsanje uslova "

ja: " pa sta vi mislite zasto ljudi koriste ADSL?"

teh.sluzba:" pa sigurno ne za p2p i torrente,ako zelite mozete slobodno da raskinete ugovor " ] (*,)

ja: " hvala,dovidjenja" Smile Smile Smile Smile Smile

Sto je najgore ,zelim da raskinem ugovo i da promenim provajderar ,ali ako to uradim gubim paricu,ili sta vec, i moracu da cekam 2-3 meseca da telekom ponovo pocne da prikljucuje centrale na nbgd.

Poenta price:NOVI KORISNICI ,BEZITE KO DJAVO OD KRSTA OD BEOCITY-a !!!!!!!!!!!!!!!!
pozdrav,svima, odoh da slusam 10 radija od jednom i da gledam live strim, post sam odustao od downloada(skidam 1,2Gb torrent ima 25 seedera i 50 lechera, a ja skidam na 1kb/s ETA:99 dana)

BURN BEOCITY BURN Smile Smile Smile

--Ovo je moj post sa nekog drugog sajta, u medju vremenu sam proveo celu noc na netu pokusavajuci da otkrijem u cemu je rec, i ukratko evo kako to radi:
Prilikom koriscenja p2p ili torrent proglama, salju se paketi koji imaju potpis protokola koji se koristi,provajder prepoznaje te pakete i odbacuje ih, i na taj nacin filtrira saobracaj.
Problem nije moguce resiti koriscenjem enkripcije protokola koji je moguc kod ned nekih programa,kao sto sa Azureus ,bitcomet utorrent....,posto je i ovo provaljeno :(. Provajder moze da prepozna kriptovane pakete ,i da vam uspori upload,pri cemu opet znatno opada download:((
Postoji resenje ovog problema ,ali nije besplatno,naime moguce je koriscenje HTTPS proxy servera(SSL proxy),ali nisam za sada uspeo da pronadjem ni jedan besplatan,niti bih znao kako da ga koristim,posto bas i nisam vican u ovom polju.
HTTPS proxy takodje vrsi enkripciju,ali sve sto provajder vidi je obican HTTP saobracaj kroz port 80.
Program kao HTTP-tunnel ovo vrsi automatski ,za sav saobrcaj sa vaseg racunara ,ali pretplata je mesecna,3$ mesecno,a i sve i da zelim dodatno da platim,nemoguceje iz zemlje srbije :((

Izvinjavam se na ovom dugo postu,samo sam zeleo da upozorim nove korisnike na bezobrazluk BEOCITY-a,i da potrazim moguce resenje za ovaj problem,svaki savet je dobrodosao :)
Unapred hvala.....

Meni je do juce shareaza radila k`o bombona... A od juce nece down. da predje 10kB/s nikako... Mislio sam da sam ja nesto s**** sa podesavanjima firewalla ili samog programa, kad ono ispade da je beocity krivac... A sto je najgore, platio sam im 5 meseci unapred...

Ako mi za par dana ne krene nabolje ovaj p2p ima da raskinem ugovor i odmah prelazim kod telekoma... Meni adsl treba 90% za p2p a surf mi je bukvalno pola sata dnevno...
Meni su rekli u teh podrsci da ne blokiraju p2p ali da veci prioritet iuma http i ftp... pa mi je zato mozda p2p slab...

Aj iskusniji, pomagajte, da li da prelazim na telekom dok jos daje free setup ili da ostanem kod ovih???

Mislim da neces izgubiti port ako se obratis telekomu sa zahtevom... ili jos bolje ako imas neku vezu u telekomu :) :) :)

Poslednja izmena:
Meni je do juce shareaza radila k`o bombona... A od juce nece down. da predje 10kB/s nikako... Mislio sam da sam ja nesto s**** sa podesavanjima firewalla ili samog programa, kad ono ispade da je beocity krivac... A sto je najgore, platio sam im 5 meseci unapred...

Ako mi za par dana ne krene nabolje ovaj p2p ima da raskinem ugovor i odmah prelazim kod telekoma... Meni adsl treba 90% za p2p a surf mi je bukvalno pola sata dnevno...
Meni su rekli u teh podrsci da ne blokiraju p2p ali da veci prioritet iuma http i ftp... pa mi je zato mozda p2p slab...

Aj iskusniji, pomagajte, da li da prelazim na telekom dok jos daje free setup ili da ostanem kod ovih???

Mislim da neces izgubiti port ako se obratis telekomu sa zahtevom... ili jos bolje ako imas neku vezu u telekomu :) :) :)

Bezi ako mozes STO PRE!!!! I ja bih pobegao, ali zivim na NBG,i zbog procedure prelaska na drugog provajdera ,moracu da cekam bar 2-3 meseca :( :(
PS: Problem je sto zivim u iznajmljenom stanu , i nemogu da koristim telekomove usluge (kablovska i ADLS) ,posto nemogu da sklopim ugovor sa njima bez licne karte vlasnika stana ,a o ne u Americi vec 5 godina :(

Nemoj slucajno da si platio ta 3$... platio si dovoljno adsl i platio si da ti to radi...

uf kako sam se iznervirao kad sam procitao ovaj tvoj post... AAARGH!!!!

Mislim da ti ne treba licna karta vlacnika stana... Mada, verovatno i gresim...
Meni je za ovaj beocity bila dovoljna moja licna karta iako nisam vlasnik stana...

Zivo me zanima koliko ce mi para refundovati...

Eto, vidis sta je Srbija... Cekam mesec dana da za svoje krvavo zaradjene pare dobijem neki zastareli adsl i kad dobijem konacno, posle mnogo cimanja, ono bude trt milojka, malo smo preterali, mora da vas limitiramo... O Boze... veliki minus za Beocity...

Verujmi ,za sve ugovore koje zakljucujes sa ppt,ili telekomom treba ti, probao sam prvo ADSL kod njih da uplatim:)
Jos jednom ,primi moje saucesce "kolega" :), u istom smo sosu :)

beocity korisnik rade torenti kao i pre nista nisam primetio

beocity korisnik rade torenti kao i pre nista nisam primetio

Ja sam primetio,dramaticno mi se smanjio protok.Deset dana sam bio u tripu, da nije nesto do mene,virus, spy ware ,skenirao sam sve 100 puta,proverio podesavanja,proverio da mi nije neki update antivirus ,i firewall-a nesto blokirao......
Nazvao sam ih ,i posle duzeg objasnjavanja iscupao sam kljestima odgovor da filtriraju saobracaj. Sto se mene tice meni p2p i ne treba , i onako koristim samo torrente ,posto je mnogo veci izbor,a i bezbednije je.
Njihovo odgovor,na pitanje ,sta se desava,i da li blokiraju p2p i torrent,odgovor je bio do slovce: "Ne,ne blokiramo portove,vec samo vrsimo filtriranje saobracaja,posto 5 % korisnika ,koristi 60-70% kapaciteta"

PS:Moderatori, niste trebali da premestate temu koju sam otvorio,svi bi trebalo da znaju sta se desava kod pojedinih ISP,da bi stvorila neka reakcija na njihov sramotan cin,jer je u pitanju cista pljacka !!! Trebali ste da pinujete topic ,a ne da ga selite :(

Ja sam primetio,dramaticno mi se smanjio protok.Deset dana sam bio u tripu, da nije nesto do mene,virus, spy ware ,skenirao sam sve 100 puta,proverio podesavanja,proverio da mi nije neki update antivirus ,i firewall-a nesto blokirao......
Nazvao sam ih ,i posle duzeg objasnjavanja iscupao sam kljestima odgovor da filtriraju saobracaj. Sto se mene tice meni p2p i ne treba , i onako koristim samo torrente ,posto je mnogo veci izbor,a i bezbednije je.
Njihovo odgovor,na pitanje ,sta se desava,i da li blokiraju p2p i torrent,odgovor je bio do slovce: "Ne,ne blokiramo portove,vec samo vrsimo filtriranje saobracaja,posto 5 % korisnika ,koristi 60-70% kapaciteta"

PS:Moderatori, niste trebali da premestate temu koju sam otvorio,svi bi trebalo da znaju sta se desava kod pojedinih ISP,da bi stvorila neka reakcija na njihov sramotan cin,jer je u pitanju cista pljacka !!! Trebali ste da pinujete topic ,a ne da ga selite :(

evo ti slika danas popodne utorrent beocity 256/64 paket akademija b centrala (valjda,na dorcolu sam).mrzelo me da slikam emule xtreme mod i bit spirit posto je ista stvar

Prilozi

• torrent.jpg
    torrent.jpg
    69 KB · Pregleda: 166
Stvarno neznam sta da ti kazem.......
znam kako je bilo,kako je sada ,sta su mi oni rekli,i sta sam dalje procitao....

emule i ADSL

Koliko sam ja do sada ukapirao, da bi dobio High ID server treba da vidi tvoj TCP port odnosno UDP port. Ovi portovi su obicno blokirani od strane firewall-a ili router-a odnosno adsl-a.

Ja koristim ZoneAlarm pa sam u njemu podesio da propusta TCP i UDP port a na ADSL-u sam podesio rutiranje do moje masine u lokalnoj mrezi i sada ima High ID :D ali me jos uvek zeza UDP port ali cu valjda i to srediti mada sve radi preko KADa.

Inace Azureus za torrente radi ko mutav i imam maksimalan protok (100KB/s)a ponekad i na emule-u :)

Nadam se da je barem nesto jasnija tema :)

100kB/s

Ja ima 768/256 ADSL sto mu dodje 768kb/8=96kB pa zbog nekih komresija pokaze ponekad i 110KB/s kada je direktan download u pitanju.

Na emule imam HighID a na Azuresu ima RATIO:1.16 tako da mi dozvoljavaju maksimalan protok ako ima mogucnosti a posto nisam ogranicio broj peer-ova onda se desi da skidam od dosta osoba isti fajl pa se nakupi brzine :)

Verujmi ,za sve ugovore koje zakljucujes sa ppt,ili telekomom treba ti, probao sam prvo ADSL kod njih da uplatim:)
Jos jednom ,primi moje saucesce "kolega" :), u istom smo sosu :)
Ovo je totalna neistina, ja sam kod ptt-a sklopio ugovor na moju licnu kartu, a nisam vlasnik stana, i svi moji ortaci su sklapali ugovor na svoje licne karte, a da nisu vlasnici stanova................

ADSL Speeeeeeeeeeed

Evo slike testa preko interneta pa sad ti reci sta hoces ali tako radi :) Mozda su nesto zeznuli u konfigurisanju adsl-a ali se ja ne bunim dokle god je tako :))

Prilozi

• speed.jpg
    speed.jpg
    115.6 KB · Pregleda: 135
Ovo je totalna neistina, ja sam kod ptt-a sklopio ugovor na moju licnu kartu, a nisam vlasnik stana, i svi moji ortaci su sklapali ugovor na svoje licne karte, a da nisu vlasnici stanova................

I jos jedna potvrda da ne treba LK vlasnika stana, sve sto je potrebno je poslednji placeni telefonski racun, tvoja licna karta i fotokopija licne karte.

Vrh Dno