UPOZORENJE za sve nove korisnike adsl-a
Upozorenje za sve nove korisnike ADSL-a:
Godinu dana vec koristim ADSL ,moj ISP je beocity. Bio sam prezadovoljan ,nisam imao skoro nikakvih problema,cak predproslog meseca uplatim 512/128(30eura-ali je cena naravno vise zbog njihovog kursa od 85).
Sve je bilo savrseno do pre 10 dana ,kada sam primetio da mi je preko dana download pao na 1-2Kb/s(prosek je do tada bio oko 45Kb/s). Takodje sam primetio da od 1h pa do 7h sve opet radi normalno.
Pozvao sam ih naravno, i saznao da:
teh.sluzba:"Zbog velikog opterecenja smo prinudjeni da smanjimo prioritet za p2p i torrent protokole "
ja:"znaci blokirate p2p i torrente "
teh.sluzba:"ne samo smo smanjili prioritet,mozete vi istovremeno i da surfujete i da gledate live strime , i slusate 10 radija,imace te max protok" o_0 Smile
ja:" zasto ne zakupite novi link od telekoma ,kada prikljucujete toliko novih korisnika ?"
teh.sluzba: " ne isplati nam se "
ja: " dokle ce ovakvo stanje potrajati?
teh.sluzba:" ne nazire se poboljsanje uslova "
ja: " pa sta vi mislite zasto ljudi koriste ADSL?"
teh.sluzba:" pa sigurno ne za p2p i torrente,ako zelite mozete slobodno da raskinete ugovor " ] (*,)
ja: " hvala,dovidjenja" Smile Smile Smile Smile Smile
Sto je najgore ,zelim da raskinem ugovo i da promenim provajderar ,ali ako to uradim gubim paricu,ili sta vec, i moracu da cekam 2-3 meseca da telekom ponovo pocne da prikljucuje centrale na nbgd.
Poenta price:NOVI KORISNICI ,BEZITE KO DJAVO OD KRSTA OD BEOCITY-a !!!!!!!!!!!!!!!!
pozdrav,svima, odoh da slusam 10 radija od jednom i da gledam live strim, post sam odustao od downloada(skidam 1,2Gb torrent ima 25 seedera i 50 lechera, a ja skidam na 1kb/s ETA:99 dana)
BURN BEOCITY BURN Smile Smile Smile
--Ovo je moj post sa nekog drugog sajta, u medju vremenu sam proveo celu noc na netu pokusavajuci da otkrijem u cemu je rec, i ukratko evo kako to radi:
Prilikom koriscenja p2p ili torrent proglama, salju se paketi koji imaju potpis protokola koji se koristi,provajder prepoznaje te pakete i odbacuje ih, i na taj nacin filtrira saobracaj.
Problem nije moguce resiti koriscenjem enkripcije protokola koji je moguc kod ned nekih programa,kao sto sa Azureus ,bitcomet utorrent....,posto je i ovo provaljeno

. Provajder moze da prepozna kriptovane pakete ,i da vam uspori upload,pri cemu opet znatno opada download

(
Postoji resenje ovog problema ,ali nije besplatno,naime moguce je koriscenje HTTPS proxy servera(SSL proxy),ali nisam za sada uspeo da pronadjem ni jedan besplatan,niti bih znao kako da ga koristim,posto bas i nisam vican u ovom polju.
HTTPS proxy takodje vrsi enkripciju,ali sve sto provajder vidi je obican HTTP saobracaj kroz port 80.
Program kao HTTP-tunnel ovo vrsi automatski ,za sav saobrcaj sa vaseg racunara ,ali pretplata je mesecna,3$ mesecno,a i sve i da zelim dodatno da platim,nemoguceje iz zemlje srbije

(
Izvinjavam se na ovom dugo postu,samo sam zeleo da upozorim nove korisnike na bezobrazluk BEOCITY-a,i da potrazim moguce resenje za ovaj problem,svaki savet je dobrodosao

Unapred hvala.....