Ne znam sta se cimate 5 godina garancije je 5 godina garancije. Jasno kao dan, SEAGATE imam jedan 250GB SATA2 16M i nemam reci, zakon je. Imao sam WD-a pre toga i takodje je zakon, ali ovaj ima duzu garanciju i to je to.
Meni nijeEvo malo i konkretnih stvari.
Test odrađen u Everestu, buffered read.
Žuti grafik je WD2000JS (WD od 200 GB, SATA-II, 8 Mb Cache), zeleni je ST380811AS (Seagate Barracuda 7200.9, 80 GB, SATA-II, 8 Mb Cache), dok je ovo crveno daleko ispred svih dva diska u RAID0 fazonu, dakle 2x320 GB Seagate Barracuda 7200.10 320 GB, NCQ, SATA-II, 16 Mb Cache.
Razlika je očigledna, zar ne?![]()
A, koji WD imaju NCQ (kapaciteta od 160-250GB)?
Raptori su SATA1
Taman sam hteo oštro da odgovorim.....hmmmmm, mislio sam da samo SATA2 podržavaju NCQ, ali vidim sad da sam u zabludi.
Zar nema ni jedan WeDejac ispod 300GB da podržava NCQ (bez Raptora molim te, od njega uši otpadaju u svakom smislu) i ima li smisla kupovati ploču koja podržava rad diskova u AHCI modu ako ti hard nema NCQ?
Opusteno skroz, tako sam bio nesto raspolozen...
I mislim da je Delija potpuno u pravu. SATA2, AHCI, NCQ, bla, bla, bla, mislim, cemu sve to? Ja npr. imam dva WD 250GB RE, i ne bih rekao da sam se nesto ovajdio od te optimizacije za RAID.
I kontam da je ovaj Seagate od 320GB prava kupovina... 5 god. garancije...
Pa ovo je totalna havarija, htjedoh kupit wd caviar na 250 giga al ajd reko da vidim sta ljudi po netu pricaju o tome, i sad sam vec 3 dana u trilemi.Aj da sam bar u dilemi ali sad ni sam neznam sta da radim. Subota vece ide, a ja ako do sutra nekupim disk navece cu 100% popiti pare.Jedni kazu da je wd najtisi hard disk ali da nema tako dobre performanse, zatim kazu da se manje i grije, drugi opet pricaju da je seagate sasvim malo bucniji ali da je puno brzi pogotovo u radu sa malim fajlovima.Zatim govori se o dobrom odnosu cijena,kvalitet,garancija,kapacitet.Ali citavu moju pricu dodatno je zakomplikovao samsung 250gb.Opet sjetih se kolege i njegove muke sa seagate ata diskom.Pa onda kontam najbitnije mi je da se disk necuje,nemora ni da radi samo da ja njega necujem, da nezvoni,da mi se netrese citav sto kad hocu da iskopiram film recimo.Ajoooj....Pa onda cache da li 8 ili 16, pa jedni govore da to neigra nikakvu ulogu, drugi kazu da je opet bas to bitno.Medjutim izgleda da ce meni najveci problem biti sto cu biti prinudjen da uzmem ono sto ima u radnjama a ne da gledam i oznake i marke ili nesto trece. Konkretno ljudi koliko je bucan seagate a koliko wd, i kolika je razlika u temperaturi izmedju njih.Kolika je opet razlika u brzini kopiranja i sl. i da li stvarno taj cache igra toliku ulogu???
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari