Koristio sam Netscape 2.x negde 95-96. U to vreme je bio neki IE 2.0 koji nije bio za nista. Netscape 3.0 sam koristio 97. Tada je izisao IE 3.0 i videlo se da ce MS tu postati ozbiljan igrac. Iduce godine izlaze Communicator 4.0 koji je bio pun bagova, i tek je verzija 4.1 bila upotrebljiva i IE 4.0. Koristio sam oba i mislim da je IE bio bolji proizvod. IE 5 je bio neuporedivo bolji, a Netscape 5 se i ne secam da je izisao.
Ja sam počeo da koristim Internet u vreme Netscape-a 3. To je bio dobar browser i njega sam koristio, kao i većina. IE 3.0 u to vreme nije bio ozbilljna konkurencija Netscape-u. Kad se pojavio Netscape 4 ("Communicator") bio sam nekako veoma razočaran, kao i većina, mada ne znam tačno zašto (bagovi na stranu). Tada sam prešao na IE4, koji je već postao ozbiljan browser. Potom IE 5.0 pa IE 5.5, 6.0...
U međuvremenu sam otkrio MyIE. Koristio sam prvu englesku verziju čim se pojavila i bio oduševljen, ne bi me iznenadilo da sam bio bukvalno prvi koji je u to vreme ovde koristio MyIE i tada bukvalno nisam nigde sretao nikoga ko je uopšte bio čuo za taj browser, a kamoli da ga je koristio.
MyIE projekat je zaustavljen, ali je nešto kasnije source objavljen i na njemu su počeli da se zasnivaju mnogi browseri. Neke sam isprobao, neke nisam, ali su se kao ozbiljni igrači iskristalisali MyIE2 (kasnije preimenovan u Maxthon) i GreenBrowser (koji se prvobitno zvao drukčije, nekako smešno, i imao je sve u znaku nekog drveta). Autor GreenBrowsera kasnije obnavlja i MyIE projekat kao open source (i GreenBrowser je, za razliku od Maxtona, OpenSource, mada mi se čini da se source objavljuje sa velikim kašnjenjem) i kao lite verziju GreenBrowsera.
Uz povremene skokove na FF, još češće na Operu, meni je de facto sve ovo vreme IE glavni engine za HTML (& ostalo u paketu), ali od pojave MyIE ja bukvalno nikad nisma koristio IE za surf, samo njegov engine, a shell se periodično menja između Maxthona i GreenBrowsera (zavisno od toga na kojeg autora sam trenutno više ljut, mada mislim da je Maxthon daleko najkompetentnije urađen browser od svih koji su bazirani na MyIE source-u).
Po mom sudu, ni Opera, ni FF, ne mogu ozbiljno da konkurišu GreenBrowseru, a kamoli Maxthonu (ne, nije mi ZoNi platio da ovo kažem).