Šta je novo?

Internet Explorer 7 for Windows XP Final Release Available for Download

Upravo sam pisao post nekoliko minuta pre tebe, ali sam ga prvo instalirao :D

Ukratko (licni utisci): U poredjenju sa RC3 koji sam imao instaliran predhodno, ne vidim mnoge razlike.

Microsoft-ove izjave o produktu:

Internet Explorer 7 provides improved navigation through tabbed browsing, web search right from the toolbar, advanced printing, easy discovery, reading and subscription to RSS feeds, and much more.

Internet Explorer 7 provides security through a robust new architecture, security features that help defend against malicious software (also known as malware), and new ways to better protect against the theft of personal data from fraudulent websites, a practice known as phishing.

Internet Explorer 7 has improved support for cascading style sheets, a rich RSS feeds platform, and robust tools for deploying and managing Internet Explorer 7 in large enterprise environments.

http://www.microsoft.com/windows/ie/ie7/about/features/default.mspx#ie7featuresAnchor1

Da li (i kako) radi Maxthon sa IE7?

Mislim da ce Zoni to prvi saznati i podeliti utiske sa nama (ja jos ne koristim Maxthon)...

Inace primetio sam i da mi se stranice otvaraju brze kad sam iskljucio Phisihing checking....

GreenBrowser radi normalno, verovatno i Maxthon.

Upravo ga instalirao... Meni se na prvi pogled sviđa, mada nemam rešen problem skidanja reklama ako ga koristim.

Instalacija me je grdno izmaltretirala. Prvo je tvrdio da ne može da se instalira, da restartujem da vratim u prethodno stanje pa da pogledam info na desktopu. Info na desktopu bio je URL do neke MS strane koja je uglavnom pričala nešto o permissions i nemogućnosti upisivanja u Registry. Pre nego što sam pristupio čitanju setup loga (jedan od saveta sa te strane) poisključivao sam sve moguće & nemoguće BHO i svašta što sam mogao na brzinu, restartovao komp, ali onda mi je prijavljivao neku drugu grešku i slao me na neku (nepostojeću) MS stranu. Potom sam se setio nekog saveta sa početka setupa pa obrisao WGA data, te je uradio verifikaciju iznova i najzad se instalirao.

Vidim da je OE ostao isti, reklo bi se da je taj program definitivno zaboravljen od MS-a.

Ovo je prvi put da probam IE7 jer nisam hteo da budem MS zamorce sa Betama. Ono sto sam primetio je da se mnogo brze prikazuju stranice, ima podrsku za RSS, QuickTabs mi se bas dopada, print preview...

Jedino sto mi ne odgovara je sto nemogu da koristim e-banking sajt ProCredit banke (attachment)

Za sada sam zadovoljan.

Paul Thurrot' Internet Explorer 7 Review

Prilozi

• e-banking error.PNG
    e-banking error.PNG
    23.4 KB · Pregleda: 187
Da, i meni je prvi put... Kao što rekoh, jedini razlog što nisam počeo intenzivnije da ga koristim je to što bih (opet) morao da uključim neki dodatni program za skidanje reklama, a to me trenutno mrzi.

Ovo je prvi put da probam IE7 jer nisam hteo da budem MS zamorce sa Betama. Ono sto sam primetio je da se mnogo brze prikazuju stranice, ima podrsku za RSS, QuickTabs mi se bas dopada, print preview...

Paul Thurrot' Internet Explorer 7 Review

Sve je to super ali meni QuickTabs nikako da proradi. Radi se o IE 7 build 5730.11. Opcija kao sto je New Tab je stalno zatamnjena, ikonica na Command bar-u za Quick Tab ne postoji. Koliko god prozora da imam otvorenih ne daje mi mogucnost za Quick Tab (bilo da ga otvorim bilo da mi se pojavi negde ikonica), ko da je zakonom zabranjena :D. Ono sto je jos zanimljivije kada u Internet options, General, Tabs, Settings ukljucim Quick Tabs onda ne vidim ni Command bar sa ikonicama za favorites, home itd. Od Add-ons imam instaliran Browster i Akrobatov za PDF.

Posle veceg dela dana provedenog u IE7, moram da zakljucim da je brzi (kao sam program) a i da brze otvara stranice kao browser......definitivno (ili sam ja komplentno poludeo :) )

Ja sam ga deinstalirao... Ispostavilo sa da gde god postoji nešto poput <base href=""> on to jednostavno ignoriše. Ja stvarno nemam ni vremena ni živaca da tražim gde je problem, a koristim nekoliko za mene bitnih programa koji koriste <base href=""> i IE engine.

A evo i razjašnjenja:

When used, the base element must appear within the head of the document, before any elements that refer to an external source.

Note: Versions of Internet Explorer prior to Windows Internet Explorer 7 would allow the base element to appear anywhere in the document tree, which caused relative paths to use the "nearest" base element as the base for the URL. Internet Explorer 7 strictly enforces the use of the base tag within the head of the document, and will ignore misplaced tags.

If more than one base element occurs, only the first element will be recognized.

This element is not rendered.

This element does not require a closing tag.

http://msdn.microsoft.com/workshop/author/dhtml/reference/objects/base.asp

Uz napomenu da ni Opera ni FF ne postavljaju ovakvo ograničenje.

Poslednja izmena:
Probao, cini mi se da brze ucitava stranice od fox-a, ali skoro neprimetno, u svemu drugom mnogo bolja mozilla...

dobar je. dopada mi se. pogotovo opcija da sa srednjim dugmetom miša otvara novi tab u pozadini (dušu dalo za forume :)). još samo kada bih provalio kako da meni bar bude na vrhu (sve sam pokušao, izgleda da je fiksirano).

Srednje dugme za otvaranje novog taba ima odavno u Operi i FF. Samo su preuzeli, ali dobro je da su to ubacili.

Poslednja izmena:
Gde si bio do sada, to postoji u Firefoxu a bogami i u Operi otkad sebe ;)
kakve veze to ima sa FFom i Operom? Ili Maxthonom? MyIE? NetCaptorom?

poenta je da je M$ to konacno ubacio u IE, sto ce znatno olaksati rad milionima ljudi koji koriste IE... I koji ce sada imati realno jos manje razloga da predju na bilo koji od malopre navedenih browsera!

IE7 je veoma kvalitetan browser i sasvim dovoljan za ogroman broj "surfera"! To je opasan udarac svim ostalim browserima!

Koristim betu 7 od kad se pojavila. Probao sam firefox ali IE ima jednu veliku prednost sto se mene tice-moze da se otvori 30 tabova i radice. Firefox zakucava redovno.

poenta je da je M$ to konacno ubacio u IE, sto ce znatno olaksati rad milionima ljudi koji koriste IE... I koji ce sada imati realno jos manje razloga da predju na bilo koji od malopre navedenih browsera!

IE7 je veoma kvalitetan browser i sasvim dovoljan za ogroman broj "surfera"! To je opasan udarac svim ostalim browserima!
Ne bih mogao da se složim...

Prvo, i ljude sa najlegalnijim mogućim Windows-om nerviraju te stalne provere legalnosti i mislim da će za mnoge to biti razlog da zaobiđu IE7. Ako je hteo da nešto učini u "ratu browsera" MS je onda morao da preskoči pitanja legalnosti.

Drugo, ljudi su paranoični, to što je setovanja moguće dovršiti jedino na MS Web strani neće se mnogima ni malo svideti.

Treće, setup je konfuzan. Ja sam više puta rekao da volim da imam kontrolu nad onim što se dovlači, pa sam tako i sad čekirao da neću da mi dovlači ništa. Onda je setup krenuo a iznad progres bara ispisao da je download neophodan za setup (što nije tačno, jedino što je hteo da "vuče" je onaj malicious removal tool) i da nešto downloaduje (nije skidao ništa u stvarnosti, uradio je onako kako sam mu i rekao). O ostalim problemima sam već pisao na početku ovog topika.

Četvrto, IE deo svoje slave duguje vrlo fleksibilno shvaćenim HTML pravilima, koja su omogućila da se i mnogi loše urađeni sajtovi prikazuju ispravno (i koja su mnoge i stimulisala da prave sintaksno neispravan kod). Primer sa BASE tagom pokazuje da je MS naprasno postao veći katolik od Pape (mrzelo me je da pogledam HTML 3.2 specifikaciju, ali verovatno je tamo BASE definisan baš onako kako ga je MS sad primenio - EDIT: u međuvremenu sam pogledao, i da, kao što sam i pretpostavio, BASE je definisan tačno onako kako je primenjen u IE7: http://www.w3.org/TR/REC-html32#base). To bi moglo značiti da mnogi sajtovi koje je i isprovocirao IE svojom fleksibilnošću više neće biti kompatiblini sa IE7, baš onako kako su nekompatibilni neki programi koji su koristili IE engine pre IE7.

Ima sigurno i peto, i šesto, već će se neko setiti... :d

Ako hoćete pohvalu... Uninstall IE7 je jedan od najboljih koje sam ikada video, vratio je komp u stanje savršeno jednako prothodnom, do najsitnijih detalja.

Poslednja izmena:
Prvo, i ljude sa najlegalnijim mogućim Windows-om nerviraju te stalne provere legalnosti i mislim da će za mnoge to biti razlog da zaobiđu IE7. Ako je hteo da nešto učini u "ratu browsera" MS je onda morao da preskoči pitanja legalnosti.

Drugo, ljudi su paranoični, to što je setovanja moguće dovršiti jedino na MS Web strani neće se mnogima ni malo svideti.

Treće, setup je konfuzan. Ja sam više puta rekao da volim da imam kontrolu nad onim što se dovlači, pa sam tako i sad čekirao da neću da mi dovlači ništa. Onda je setup krenuo a iznad progres bara ispisao da je download neophodan za setup (što nije tačno, jedino što je hteo da "vuče" je onaj malicious removal tool) i da nešto downloaduje (nije skidao ništa u stvarnosti, uradio je onako kako sam mu i rekao). O ostalim problemima sam već pisao na početku ovog topika.

Četvrto, IE deo svoje slave duguje vrlo fleksibilno shvaćenim HTML pravilima, koja su omogućila da se i mnogi loše urađeni sajtovi prikazuju ispravno (i koja su mnoge i stimulisala da prave sintaksno neispravan kod). Primer sa BASE tagom pokazuje da je MS naprasno postao veći katolik od Pape (mrzelo me je da pogledam HTML 3.2 specifikaciju, ali verovatno je tamo BASE definisan baš onako kako ga je MS sad primenio - EDIT: u međuvremenu sam pogledao, i da, kao što sam i pretpostavio, BASE je definisan tačno onako kako je primenjen u IE7: http://www.w3.org/TR/REC-html32#base). To bi moglo značiti da mnogi sajtovi koje je i isprovocirao IE svojom fleksibilnošću više neće biti kompatiblini sa IE7, baš onako kako su nekompatibilni neki programi koji su koristili IE engine pre IE7.
1. ma, IE7 ce biti gurnut i kao standardni deo automatic update-a (Microsoft will push the browser as a high-priority update via Microsoft's Automatic Updates service in November), tako da će mnogi ljudi dobiti novi IE bez tih "problema"... Inace, probao instalaciju na legalnom Win-u: odradi se skroz lagano, a provera traje 5 sekundi...
2. meni ta strana uopste nije uspela da se otvori - cekao sam mozda 20ak sekundi, pa sam prekinuo ucitavanje... uprkos tome, sva setovanja su bila normalno odradjena...
3. hm... ne znam o cemu pricas! Po mom misljenju, setup je odradjen sasvim normalno, a instalacija nije ni jednom pokusala da se konektuje na Net...
4. znaci - lose je i kad je IE flexibilan, i kad nije? Ne razumem... Ja se slazem da je bolje kada je flexibilan i to zaista smatram glavnom prednoscu IEa nad FF ili Operom... S druge strane, mozda je ipak i vreme da se sajtovi malo dovedu u red... Uzgred, zasto si gledao HTML 3.2? Da to nije malo staro? ;)

sve u svemu, ja mislim da je IE7 odlican browser i da se njime M$ ravnopravno vraća u "arenu", što je i bilo potrebno! Apsolutna preporuka za instalaciju ovog odlicnog browsera!

Poslednja izmena od urednika:
Da, samo je pitanje dana kada ce da se pojave rupice i rupetine ... il da se lepse izarazim "propusti programera" :|

Apsolutna preporuka za instalaciju ovog odlicnog browsera!
Da, samo sto oni koji nemaju licencirani Xp mogu da se slikaju sto se instalacije tice, a za Operu i Firefox to je apsolutno nebitno ;)

IE7 ima poboljsanja, ali ima jos mnoooogo godina da prodje da bi ga ja pozeleo.
Za sada sam totalno ravnodusan sto mi nije potreban i sto mogu bez njega, sto mi je lepo sa firefoxem i operom i sto znam da ce Firefox biti najjachi browser za vrlo kratko vreme.
No, dobro - videcemo - sve u svoje vreme ;)

Nazad
Vrh Dno