Prvo, i ljude sa najlegalnijim mogućim Windows-om nerviraju te stalne provere legalnosti i mislim da će za mnoge to biti razlog da zaobiđu IE7. Ako je hteo da nešto učini u "ratu browsera" MS je onda morao da preskoči pitanja legalnosti.
Drugo, ljudi su paranoični, to što je setovanja moguće dovršiti jedino na MS Web strani neće se mnogima ni malo svideti.
Treće, setup je konfuzan. Ja sam više puta rekao da volim da imam kontrolu nad onim što se dovlači, pa sam tako i sad čekirao da neću da mi dovlači ništa. Onda je setup krenuo a iznad progres bara ispisao da je download neophodan za setup (što nije tačno, jedino što je hteo da "vuče" je onaj malicious removal tool) i da nešto downloaduje (nije skidao ništa u stvarnosti, uradio je onako kako sam mu i rekao). O ostalim problemima sam već pisao na početku ovog topika.
Četvrto, IE deo svoje slave duguje vrlo fleksibilno shvaćenim HTML pravilima, koja su omogućila da se i mnogi loše urađeni sajtovi prikazuju ispravno (i koja su mnoge i stimulisala da prave sintaksno neispravan kod). Primer sa BASE tagom pokazuje da je MS naprasno postao veći katolik od Pape (mrzelo me je da pogledam HTML 3.2 specifikaciju, ali verovatno je tamo BASE definisan baš onako kako ga je MS sad primenio - EDIT: u međuvremenu sam pogledao, i da, kao što sam i pretpostavio, BASE je definisan tačno onako kako je primenjen u IE7:
http://www.w3.org/TR/REC-html32#base). To bi moglo značiti da mnogi sajtovi koje je i isprovocirao IE svojom fleksibilnošću više neće biti kompatiblini sa IE7, baš onako kako su nekompatibilni neki programi koji su koristili IE engine pre IE7.