Šta je novo?

Gtr 2

Kako bre pruza realniju preglednost?! Jel znas ti sta znaci realno?!

Trece lice za voznju kola - to je kao da vozis kamion i gledas kako ovaj ispred tebe vozi :D

Ne, to je kao da ti iz kamiona upravljas njim :D

Aj svi što vozite na džojpedu ili tastaturi kec u dnevnik i marš u ćošak. Očigledno nemate pojma o čemu pričate. Postoje neke druge igre koje su napravljene za vas, GTR to definitivno nije. Instalirajte Colina, NFS, ima vala više naslova koji su arkade nego simulacije, ne razumem zašto trujete bezveze thread o GTR2.

Cek bre Bane, znachi ti kada vozish auto (pogotovo CRXa), ne vidish svoj volan, celu tablu, a vidish haubu kao shto se ona vidi u GTRu ? :) Najrealniji pogled u GTRu je kada "sedishte" pogled priblizish skroz napred, da ne vidish ceo volan, ali ga i dalje vidish, i njega i "cajgere". Pa u realnosti valjda treba cajgeri da ti budu ispred, valjda zato i sluze :)

Razmisli ponovo... Kad ti je uključen pogled iz kokpita u igri, ti vidiš dva volana (i sve što oko volana ide) - jedan na monitoru, drugi u tvojim rukama. Kada je pogled sa haube, sve je na svom broju, jedan put, jedna hauba, jedan volan, jedne ruke, jedne noge...

Razmisli ponovo... Kad ti je uključen pogled iz kokpita u igri, ti vidiš dva volana (i sve što oko volana ide) - jedan na monitoru, drugi u tvojim rukama. Kada je pogled sa haube, sve je na svom broju, jedan put, jedna hauba, jedan volan, jedne ruke, jedne noge...

Nisi u pravu.. takav pogled ti je kao da ti sedis na haubi, i imas mnogo bolju preglednost ispred sebe. Znaci vidis gde ti je kraj automobila, vidis mnogo bolje oko sebe jer ti ne smeta onaj deo izmedju soferke i prozora.. Jedini realan pogled je iz kokpita jer ti je glava(pogled) pozicionirana tamo gde bi ti bila pozicionirana u stvarnosti..

Po meni je idealan pogled sa pozicije vozača, RPM i brzinom prenosa na ekranu u obliku HUD-a i maksimalna količina full screen-a iskorišćena za pogled spolja (i tako smo dovoljno uskraćeni za pogled zbog dimenzija monitora, ne treba to dodatno sakatiti). Takva pozicija u GTR2 nešto i ne postoji, pa se mora igrati sa kokpitom. U svakom slučaju, kokpit je dobro odrađen - ako ništa... ;)

Pogled iz 3. lica neću da komentarišem.

Jedino shto se ovde ne slaze je dva volana, i to je u nekim simulacijama moglo da se iskljuchi, nisam ni trazio da li moze u GTR2. Ali u svakom sluchaju, ti kada vozish automobil, morash da vidish celu unutrashnjost, koja se na haubi ne vidi. Mozda je to pogled kada neka zena vozi pa ljubi shoferku, ja ne vozim tako, ja vidim bash ono shto se vidi kada vozish cockpit.

Uostalom ekran bi trebalo da bude iznad volana tako da isti tek periferno vidis.

Imam nedelju dana ovu igru i igram je prilicno mnogo skoro svakog dana, mogu da kazem da je najbolja simulacija do sada sto sam igrao, nazalost volan nemam i igram na logitech rumblepad-u sa analognim kontrolama pa me interesuje da li je neko uspeo gamepadom da ima manje vreme od ovog na stazi Donington park 1:06, desava mi se da vozim po nekolika krugova uzastopno i svi izmedju 1:06 i 1:07 ali nikako manje. Znam mnogi ce reci da treba kupiti volan ali... situacija je trenutno takva da se ne moze (mada ga imam vec u planu:) ) kako se izvezbati za manja vremena??? POZDRAV SVIMA

A jel' ima u GTR(2) pogled sa branika?

stvarno....

sad procitah sve strane treda, i ne mogu da verujem da jedni ubedjuju druge odakle je bolji i realniji pogled, pa onda cime je najbolje da se igra, itd... Pa zato je stavljeno vise pogleda u igri i ostavljena mogucnost da se moze igrati sa bilo cime, a svako ce za sebe proceniti sta mu je najbolje, najrealnije i sta mu najvise lezi.
Drugim recima, svi ste vi jedni dokoni zaludnici........................ :)

odigrao sam nekoliko sati i utisci nisu najbolji, odnosno igra je dobra ali sta je novo?
sve mi deluje kao da igram gtr 1. i glavni meni je isti. a ona skola je toliko laka da moram naci cheat da ne bih gubio vreme posto se ono evidentno mora baciti uzalud da bi otkljucao staze. takodje, onaj ko ga nije igrao nece ga igrati ni sad( kao svi moji drugovi) jer nista nije olaksano. i dalje moras znati atomsku fiziku i moras imati diplomu sa Harvarda za engleski da bi podesio auto. znaci ja nemam sa kim da igram ovu igru uzivo a nemam ni 56kbps+ konekciju tako da se necu dugo zadrzati na ovoj igri. verujem da je ovo slucaj sa dosta gamera. Pozdrav do mozda "gtr3".

Poslednja izmena:
zigicu,

1. GTR 2 je vrlo drugachiji od prvog dela, razlika u simulaciji se ne uporedjuje menijima...
2. GTR 2 je simulacija, i ne treba da bude lako i jednostavno, i za vrlo uzak krug ljudi je, zato tvoji drugovi nek igraju Need for speed.

Da, bas me cudi zasto nisu stavili "warning:hard core simulation" na omot CDa, da je ne uzima svako, ono isto kao M rejting i to :)

ok; simulacija. ali zasto moraju sr*** sa podesavanjem. imale su i druge igre detaljna podesavanja auta ali bez kilopaskala, dzula, kalorija i ostalog. ja sam se naigrao prvog dela i igracu i drugi i mislim da sam dosta dobar vozac-ne extra ali ja ne primecujem nikakve bitne novine. upravljanje, oslanjanje? sta? prosvetlite me.

Da znaš da smara setup. Ja volim da vozim, ne volim da se igram inžinjera. Da li neko zna odakle bi mogli da se skinu već gotovi setupi? Razlika u odnosu na difolt je drastična, šta god da se malo promeni. Menjač je uglavnom potpuna katastrofa, to treba srediti i redukovati gorivo. Ostale stvari sam čačkanjem uglavnom samo kvario.

*** u tome i jeste draz simulacije.

I moja keva je vozac 30 godina pa i dalje izbegava da vozi po gradu :D
Da imas volan sa FF ne bi morao da gledas kako se ponasa zadnji deo, osetio bi to i pre nego sto pocne SKORO kao i u realnosti. A kad dodje dotle da ti vidis proklizavanje vec si otisao debelo u power-slide i izgubio 2-3-4 sekunde. Ako ti je do zanosenja uzmi NFS2 i takmicenje u driftingu (ionako je to jedino sto vredi u NFS serijalu)
Uf, uf, uf......nisam probao igru, nisam probao FF volan ali osecaj zanosenja zadnjih tockova na volanu koji kontrolise prednje?? Pa jos kao u realnosti!?
Pa dosta sam jurcao po gradu, plesao sadnjim krajem po kisi i snijegu, okrecao i izlecao sa puta ali jos u rukama nisam osjetio proklizavanje zadnjih, samo prednje tako da......:wave:

Pa š'a onda pričaš kad nisi probao? ;)

BTW, itekako se oseti na pravim kolima kad kreneš da gubiš guzicu. Naravno, ne samo na volanu, nego najviše u dupetu, ali taj deo priče ćemo u ovakvim simulacijama još malo da sačekamo. Ja sam, zasad, sasvim zadovoljan i ovim nivoom feedbacka, koji nam stoji na raspolaganju.

Iznenadićeš se koliko informacija o dešavanju sa kolima pruža feedback volana, prvi put kad budeš probao. U stvari, garantujem ti da će ti se toliko dopasti - pošto vidim da voliš da voziš, da ćeš dati visok prioritet kupovini volana za računar. ;)

Iznenadićeš se koliko informacija o dešavanju sa kolima pruža feedback volana, prvi put kad budeš probao. U stvari, garantujem ti da će ti se toliko dopasti - pošto vidim da voliš da voziš, da ćeš dati visok prioritet kupovini volana za računar. ;)

apsolutno! samo bih dodao da mi se ta komponenta najvise isplatila od svih. nema te graficke ili procesora za koji bih menjao moj Logi( formula force GP ); osim za MOMO:D

BTW, itekako se oseti na pravim kolima kad kreneš da gubiš guzicu. Naravno, ne samo na volanu, nego najviše u dupetu, ali taj deo priče ćemo u ovakvim simulacijama još malo da sačekamo. Ja sam, zasad, sasvim zadovoljan i ovim nivoom feedbacka, koji nam stoji na raspolaganju.

Oseti se na pedali gasa ako je zadnja vuca ali na volanu ne, ali zato to osjecas citavim tijelom....taj osjecaj je nemoguce realizovat bez nekog FF sjedista, a to necemo skoro gledat:)
Oni onda stave to u volan, jer nemaju dje drugo sto kako vidim po vama uopste nije lose, ako je dobar osjecaj onda super, kazem samo da se ne zanosite da je bas to realno kad nije

A sto se tice pogleda iz kojeg vozite, sve dok gledate u monitor pa bio to i 30" glupa je prica realan je ovaj a ne onaj pogled - i sa haube i sa gepeka imate i realno i nerealno
Kad budete imali VR kacige onda pricajte o realnom pogledu.......ovo vazi i za FPS vs 3rd person view

Poslednja izmena:
Oseti se na pedali gasa ako je zadnja vuca ali na volanu ne, ali zato to osjecas citavim tijelom....taj osjecaj je nemoguce realizovat bez nekog FF sjedista, a to necemo skoro gledat:)
Oni onda stave to u volan, jer nemaju dje drugo sto kako vidim po vama uopste nije lose, ako je dobar osjecaj onda super, kazem samo da se ne zanosite da je bas to realno kad nije

A sto se tice pogleda iz kojeg vozite, sve dok gledate u monitor pa bio to i 30" glupa je prica realan je ovaj a ne onaj pogled - i sa haube i sa gepeka imate i realno i nerealno
Kad budete imali VR kacige onda pricajte o realnom pogledu.......ovo vazi i za FPS vs 3rd person view

Ništa, onda ti otiđi u neki manastir, zamonaši se i čekaj 300 godine da se pojave ff pedale, ff sedista i vr kacige...

Zato se i zove simulacija, a ne realnost - postoji značajna razlika između ta dva pojma. Trenutno je taj nivo realnosti već moguć za 60€ pa naviše - što ne probati kad je fenomenalno.

U svakom slučaju moraš da osetiš i u volanu zadnji kraj kad krene da šeta levo - desno, prosta fizika. Proklizavanje zasad možeš samo da čuješ, zanošenje osetiš, a kad uđeš u fazon zaboraviš da ti fali osećaj u dupetu. U svakom slučaju, pri tim brzinama moraš mnogo stvari da predviđaš, tako da obično kad prokliza u trenutku kad si preleteo preko ivičnjaka i kreneš da gubiš dupe F360 GTC u svakom slučaju nema popravka, tako da ti ni VR ni sedište ne bi pomogli.

U svakom slučaju je OK da sanjamo o sedištima i VR-u, pošto i da imam GTC u realnosti ovde ne bih imao gde da ga vozim. Moj savet ti je da probaš FF volan, ali ne na 5 minuta kod nekoga, nego čitav jedan dan da se vozikaš sa GTR, RBR i LFS. Poslednji u mplayeru je totalna zabava, svakom moram da preporučim.

Na ovo tvoje da se ne oseti zadnjica na volanu mogu ti samo reci da si onda vozio neka LOSA kola:d , jer se na dobrim sportskim kolima sve oseti na volanu kako i understeer tako i oversteer ;) tj preko nosa i bezanje zadnjice !

Voznja zadje vuce nije u dupetu vec u pedalama gasa i kocnice kao i volanu!

Na suvozacevom sedistu se najvise oseti u dupetu dok na vozacevom mestu zbog drzanja volana najmanje se osete sile!

Da dodam jos nesto prednja vuca je jako dobro simulirana na ff volanu posto tu nema bezanja zadnjice(toliko :D) i sasvim lepo se oseti understeer!
Naravno nije to to ali moze jako lepo da se vozi i da bude dosta realno!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno