Šta je novo?

IL2 sturmovik pacific fighters

-Miki-

Slavan
Učlanjen(a)
07.03.2006
Poena
319
Unapred se izvinjavam ako je vec bilo reci o ovoj igri ali posto znam da ima ljubitelja letackih borbenih simulacija a zanr igre nije bas svakidasnji napisacu neku rec o ovde o tome.

IL2 sturmovik je prvobitno ime za jednu od najboljih vazdusno-borbenih simulacija letenja ikad napravljenu.O cemu se radi ... Stvar je jednostavna lete se avioni iz drugog svetskog rata, znaci sve je ukljuceno planiranje misija , vazdusni dvoboji i jos mnogo , mnogo toga. Nemam puno vremena pa samo dajem kratak opisa , mada sam siguran da mnogi znaju za tu igru i otprilike sta je poenta a ja cu pokusati malo vise da vas privucem da se oprobate online i da osetite cari igranja protiv ljudi za razliku od dosadnih oflajn misija koje se dobijaju uz igru.

U pocetku nije bila toliko omiljena jer je bila izuzetno zahtevna kako hardverski tako i igracki , naime igrac zaista mora savladati (stvarna) pravila letenja jer je igra doterana do savrsenstva da sam se mnogo puta uziveo kao da stvarno letim pravog "spita" ili nekog "bf 109" a kao sto rekoh u igri onlajn to je tek pravi dozivljaj.Kao sto rekoh IL2 sturmovik je u pocetku bio samo za pasionirane ljubitelje letenja (koji su uz to mogli to i hard. da poteraju , medjutim kasnije su stizali ispeglani i doradjeni nastavci - ACE,FORGOTTEN BATTLES I KAO POSLEDNJI PACIFIC FIGHTERS koji su vise bili prilagodjeni siroj populaciji , a naravno i cena hw-a je pala tako da sad svaki prosecan vlasnik kompa moze bez problema da igra.

O ovoj igri se moze mnogo pisati ali kao sto rekoh ja bih samo u kratkim crtama da pojasnim ljudima koji se nisu sreli sa ovom igrom i da pozovem one koji zele da se oprobaju "UZIVO" ili ti onlajn da mogu da nam se prikljuce a sve detalje i pojedinosti vezane za igru naci ce na adresi http://www.geocities.com/jkrv_102nd_yu_sqn/ Jos da objasnim da je ovo link od nase 102-YU-SQN eskadrile sa kojom nas 30-tak trenutno (inace ima nas sa svih strana u njoj) predstavljamo srbiju u svetu ove letacke simulacije i super se zabavljamo :banana: .Preopsirno je da ovde sve objasnjavam kako mozete pristupiti eskadrili i sta vam je potrebno za igranje ali tamo mozete naci sve sto vas zanima a nasem forumu (na istoj adresi) mozete pitati sve sto vas intersuje i bice vam objasnjeno.

Dobrodosli ako ste ljubitelj ove igre a niste znali da mi to igramo vec nekoliko godina svi smo dobri prijatelji medjusobno 1 godisnje pravimo skup u Bg itd itd.

Par screenshootova:

Pozdrav vas 102nd-YU-Billy ;)

Prilozi

• grab0023.jpg
    grab0023.jpg
    9.7 KB · Pregleda: 99
  • grupa1.jpg
    grupa1.jpg
    29.9 KB · Pregleda: 94
  • bobm.jpg
    bobm.jpg
    11.5 KB · Pregleda: 81
  • yak-3.jpg
    yak-3.jpg
    96.1 KB · Pregleda: 99
  • spit-3.jpg
    spit-3.jpg
    37.6 KB · Pregleda: 81
Jel ima u toj eskadrili neko od ucesnika patriotske eskadrile '99te??? Eh kad se samo setim igranja mig29 kad god je bilo struje :S:

Inace Miki posto sam ostao bez dzojstika moram prvo da nabavim novi pa se tek onda vidimo ;)

Nema nazalost mi smo tad igrali jednu drugu vrstu simulacije zvala se war birds ,upravo '99-te do 2001 cini mi se kad smo svi presli ovamo. Mlaznjaci nisu toliko interesantni ovamo je mnogo veci borbeni duh i teze je oboriti neprijatelja :D . U svakom slucaju javi se bices dobro dosao ;) inace ima nekoliko tvojih zemljaka iz NS sqn-u.

Adresa foruma je http://s3.invisionfree.com/Virt_eskadrile_SCG/

Pozdrav

Poslednja izmena:
Najbolja simulacija, još kad bi se mogle nabaviti nove Saitek pedale, to bi bio potpun doživljaj

super izgledaju...narocito taj spit (il hariken, ne razaznajem na slicki) sa nasim oznakama....steta samo sto nema oznake iz doba kraljevine.
***, bas bih voleo da se oprobam, al dial-up....

Poslednja izmena:
Meni se spitfajeri uopšte ne sviđaju, više volim La-5 FN i La-7,, spitfajerovo naoružanje je neadekvatno, a kabina premala, mali dolet...

@Nex999
Dial up uopste nije problem moze da se igra cak vrlo cesto ima bolji ping od mog (SBB) kablovskog neta. Pogledaj sajt ciju sam adresu postavio i slobodno nam se prikljuci i oprobaj :) videces jako je zanimljivo a i drustvo je dobro :d . Ovo vazi za sve koji bi voleli da probaju onlajn letacku simulaciju ;)

Pozz

Miki - malo si se prešao! Sa Sial-Up-om nema šanse da se igra! Znam to iz prve ruke, pošto sam član dotične eskadrile već duže vremena (mada me nema već nekoliko meseci on-line upravo zbog problema sa Dial-up konektovanjem na servere), jednostavno su serveri podešeni tako (zahvaljujući patch-u 4.05) da kickuju sve sa sporim vezama.

Inače - potpisujem da je verovatno najbolja simulaci letenja za WW2. Postoji i Lock-On, za one koji vole nešto modernije.

Trajce-YU-102nd

Trajce je u pravu , nemojte sa dial-up izgubicete zivce

Dobrodosli svi novi, ali bez kabla ili adsl-a nista ,,

ja sam leteo dial-up ranije, samo se nerviras i nista. Inace za sad najbolja simulacija svih vremena , ja sam stalno u vazduhu, pa javite se kad me vidite na Lobiju da letimo zajedno

MIki (Billy) tebe ne vidjam cesto kad letis? ja sam svaki dan na lobiju

102nd-YU- Sinter

Poslednja izmena:
hehe...***, taman mi se javio tracak nade...pozdrav ljudi, cim mi dodze ADSL, navraticu

Vidi, 102nd se okuplja... hehe . S! PE_Dunav.
Da, nista od dial up igre jos od kad je izasao FB. Jos tada je nesto promenjeno u net kodu igre i dial up nije vise kao sto je bio. Zivi dokaz da se i sa modemom i to sa pingom od 300 i 500 moglo voshtiti je Bagatur, ako ga ko zna, koji je bio as jos dok su bili VEF 1 dani.
Ali ne odustajte tako lako... Zamolite Cmirka da promeni kick limit konekcije na onom vasem dedicated coop serveru pa da i ostali mogu da igraju. Ionako je limit izmisljen zbog onog cheata od pre dve godine.
Pozdrav svima...

PS. Dobar ti skin na onom Yak-u, Billy... ;)

Kako se snalazite sa komandom pravca, jel imate, rudder na džojstiku ili na dugme ?
Jedina mana igre je vrlo slaba efektivnost mitraljeza, i to mi velika zamerka, koliko pečeva treba ?

Poslednja izmena:
Miki - malo si se prešao! Sa Sial-Up-om nema šanse da se igra! Znam to iz prve ruke, pošto sam član dotične eskadrile već duže vremena (mada me nema već nekoliko meseci on-line upravo zbog problema sa Dial-up konektovanjem na servere), jednostavno su serveri podešeni tako (zahvaljujući patch-u 4.05) da kickuju sve sa sporim vezama.

Inače - potpisujem da je verovatno najbolja simulaci letenja za WW2. Postoji i Lock-On, za one koji vole nešto modernije.

Trajce-YU-102nd

HAHAHAHA pa de si Trajce dalo se ocekivati da se ovde nadjes :D , sto se tice "TVOG" dial up-a" to se ne uzima za reper ti si van konkurencije :D sa svojom centaralom iz vremena tesle :d , ne buni ovde ljude moze da se igra pa pomisli samo koliko je ljudi bilo sa dajlapom do skoro i niko se nije bunio ali tvoja veza je stvarno...... :smash:
PS:naopako si napisao svoj nik u 102 :whip: :D

@Bas celik
Da imas pravo malo pauziram od IL 2 jer trenutno nema zanimljivog rata a coop koji se vrti na nasem serveru nije za mene tako da odmaram a nesto sam se bacio na sherovanje ovih dana , tu sam ja nista ti ne brini ;) inace kacim se i sad ali obicno posle 23h.

@Van DU

S! DUNAVE , kako je , sta ima u Partizanskoj Eskadrili leti li se kod vas ? malo sam van dogadjaja na HL (kao sto rekoh gore) ali vrlo lako se ja vratim u prve redove ;)
Sto se tice limita konekcije i ja ga mogu promeniti ,posto Cmirko ,Brajo i ja imamo pasvord od servera , ali nema potrebe posto sad vec skoro svi imamo brzi net , mada nekad stvarno ume da zeza i ovaj SBB . Ja i dalje stojim iza toga da se sa dajlapom moze igrati (doduse manji broj igraca na serveru i da je sto blizi ,jeb. sa brazilcima i ja imam stalno problema sa pingom a imam protok 1mb/s)
Sto se tice skina hvala ali nije skroz moj negde sam ga skinuo i malo modifikovao :d e sad gde i od koga vec se i ne secam.

@Tepodong
Vec sam vise puta rekao sve sto te zanima mozes naci kod nas na forumu http://www.geocities.com/jkrv_102nd_yu_sqn/ i tu pitaj sve sto te interesuje vezano za igru a dosta toga je vec postovano tamo .

Btw moj status u 102-oj je regrutni oficir ,) , pa sam i ovde napisao neku rec o svemu tome .

Pozdrav svima

@Tepodong
Paaaa....... snalazimo se nekako.:p

@Miki
Aaaaaa, to si ti Billy?!:D :D Pa ne bih se nikada setio čoveče! A lepo piše - Valjevo! :D :D :D

Aaaaaaaa... vidi stvarno!!! JESAM OKRENUO NAOPAKO NICK!!!:D :wall: :D :banana:

Vidi se da me nema odavno - jel da!!! Inače stalno proveravam forum, samo ne letim zbog pinga.

Zna Li Neko Kad Ce Bob Da Izadje ?

KAZU DA CE BITI DOBRO .

By the way

BILLY, istina nema ratova mada ja nisam ni ucestvovao , (tada sam bio na dial up) ali kaze mi Miros da je uglavnom bilo nepravedno sto se tice raspodele aviona (suprotna strana je imala bolje za odredjeno godiste) mozda je tako i bilo u stvarnosti ali ne moze se igrati ravnopravno.

Tako da ja igram na dogfight serverima, odrzavam kondiciju a i volim sto brzu akciju, a
da se vratimo na problematiku pinga, ljudi koji bi se sad ukljucili nemaju sta drugo da igraju nego dgofight servere koji zahtevaju brzu vezu (pogotovo 405), prema tome, ako necete da bacate joystick u zid i psujete sve redom, kad taman uhvatite nekoga na nisan a ono kicked by server - connection lost, onda nemojte ni da pokusavate sa dial upom (licni primer)

@ TEPODONG
Sto se tice ucinka mitraljeza istina je da je mozda malo slab i zahteva vise pogodaka ali ipak pri dobrom pogotku rafala iz blizine uglavnom osteti nesto od sistema aviona (mislim na lovce).

zavece bombardere su slabi, ali sve zavisi gde je pogodak.

Mada se mora uzeti u obzir da je to municija bez rasprskavajuceg dejstva kalibra obicno
7 i nesto mm (zavisi od modela).

Poslednja izmena:
@Bas Celik
To za mitraljeze stoji, ali zaista je bitno gde gađaš avion.
Jednom sam iz čiste znatiželje, jurio za TB-3 sa Bf-109 E, F i G varijantama. Ustvari - pitanje je bilo mogu li oni sa svojim naoružanjem da obore tako veliki bombarder. I mogli su. Na našem forumu postoje snimci tih napada koje sam napravio. Takođe, čisto iz neke perverzije sam krenuo na TB-3 sa I-16! I oborio sam ga u oba napada. Pritom se radi o verziji sa mitraljezima, a ne sa topovima. Ono što sam ja primenjivao je UBEK bio čeoni napad (odozdo), i gađao sam motore. Kada pogodiš jedan motor i zapališ ga, avion je najčešće gotov (to je zbog AI rutine - računar naredi posadi da iskoče i pri takvim oštećenjima, pri kojima bi igrač nastavio da leti!). Dakle - za napad na AI - može! Za napad na živog protivnika - Bog neka ti je u pomoći!

Koji mi Saitek džojstik preporučujete, da ima rudder, a da nije glupi HOTAS ?

To za mitraljeze sam utvrdio leteći na Jak-7 B, koji ima top 20 mm + 2 12,7 mm, užasno su slabi, zanimljivo je jednom prilikom pogotka u Meseršmit, iza kabine umesto da se zapali, zjapila je velika rupa i nastavio je da leti kao da se nije ništa desilo :mad: Slažem se da su čeoni napadi najefektivniji, ali traže najveću veštinu. Kakav je Šiden Kai u PF , mislim da je bio super avion. Pozdrav Trajčetu i ostalima :wave:

pozdrav ljudi, nedavno sam se oprobao u online dogfight-u, fenomenalno, btw da li neko od vas moze da mi poshalje link gde da skinem sve potrebne patcheve za IL2!?

pozdrav...
cheers

Nazad
Vrh Dno