Šta je novo?

Nokia E60

malizmaj

Slavan
Učlanjen(a)
22.09.2005
Poena
309
Interesuje me da neko ko koristi ovaj telefon kaze svoje utiske o njemu posto razmisljam da ga kupim.

Ma znam ja za mobilni svet. Nego sam pitao da li moze neko ko ga je koristio da prenese utiske. Cisto da znam da li ima nekih bagova i slicno.

Ima ga ortak i zali se na bateriju, jedva moze dan da skrpi uz normalno koriscenje (ako se ne dira telefon dan ipo, eventualno dva). Sve ostalo je extra, naravno ako ti ne treba kamerica

Ja cu ga kupiti uskoro, pa cu ti onda preneti svoje utiske. Ono sto sam imao prilike da probam je da uporedim E60 i E61, zbog velicine telefona (za moju saku je E61 prevelik, nemogu da dohvatim celu tastaturu ako telefon drzim jednom rukom) i zbog ekrana (ekran na E60 je perfektan u poredjenju sa vecim ekranom ali i sa manjom rezolucijom na E61).

Probao sam i E70, koji ima isti softver i ekran kao E60, ali ima i kameru i preklopivu QWERTY tastaturu. Ovo sam testirao zbog brzine softvera i mogucnosti softvera kako u telefonu tako i na PC-u (PC Suite).

Nakon svega, odlucio sam se za E60, jer mi ne trebaju QWERTY tastatura i kamera, a rezolucija ekrana mi je bitna (zbog toga sam odbacio E50 u startu).

Gledao sam ga kod ortaka i sve je extra sem sto je malo veci, tj nekako mi oblik ne odgovara i tastatura mi se ne svidja vizuelno (onaj prostor izmedju tastera), ja sam za sebe odabrao E50 i jedino sto mi se ne svidja kod telefona je to sto ne radi Guardian (posto su mi stare mobove krali ko ludi) :wave:

i meni se svidja E50, razmisljam se da ga kupim ovih dana... jedino mi je shit sto nema radio...

e da i cuo sam da su slova i brojke na display-u jako mala? da li si imao prilike da je vidis uzivo?

Gledao sam ga kod ortaka i sve je extra sem sto je malo veci, tj nekako mi oblik ne odgovara i tastatura mi se ne svidja vizuelno (onaj prostor izmedju tastera), ja sam za sebe odabrao E50 i jedino sto mi se ne svidja kod telefona je to sto ne radi Guardian (posto su mi stare mobove krali ko ludi) :wave:

a sta radi inace taj guardian?

Koliko drzi baterija na E50? Imali jos ko iskustva sa baterijom na E60?

Video sam, ekran nije prevelik, a velika je rezolucija, pa ako nemaš "oko sokolovo", ne vredi. A za matorce tek nije... :)

E60 mi se mnogo dopao, a kamera na telefonu mi uopste ne treba, jedino me brine ovo za bateriju, jer ako kao nova izdrzi samo jedan dan, sta da ocekujem za 7-8 meseci!

Sve su to gluposti da su mala slova i da se slabo cuje. Ja sam trazio zamenu za 6310i i konacno sam je docekao. Baterija traje 4 dana. A guardian ti salje sms na predefinisan broj sa brojem i jos raznim glupostima nove kartice koja je ubacena u telefon.

Sve su to gluposti da su mala slova i da se slabo cuje. Ja sam trazio zamenu za 6310i i konacno sam je docekao. Baterija traje 4 dana. A guardian ti salje sms na predefinisan broj sa brojem i jos raznim glupostima nove kartice koja je ubacena u telefon.

ja sam napravio spisak telefona koje bi mogao da uzmem.....

Nokia E50 (prva na listi)
Samsung D520
D820
E900
LG KG800

da li neko ima neki komentar da mi pomogne da odlucim?

Prvi na listi definitivno...D 520 necu ni da komentarishem,d 820 je ok,ali nishta spec,e 900 ne znam,mada sam citao da nije spec,znaci nije iz licnog iskustva i KG 800 kazu da je samo shminka a da ne vredi tih para...A e 50 se i meni mnooogo svidja

E60 mi se mnogo dopao, a kamera na telefonu mi uopste ne treba, jedino me brine ovo za bateriju, jer ako kao nova izdrzi samo jedan dan, sta da ocekujem za 7-8 meseci!

Imam E60, baterija traje oko tri dana sa normalnim koriscenjem razgovora, sms-a, interneta..., ne brini se zbog baterije ok., telefon je inace odlican, slika savrsena, ne krcka, zavrsna obrada odlicna, svaka preporuka ako ti treba mob. bez kamere, a ako treba mob. sa kamerom onda je moja preporuka N73.

Koji je, doduše, kud-i-kamo skuplji... :D

nije, sad je i E60 450 evra :)))

Imam E60, baterija traje oko tri dana sa normalnim koriscenjem razgovora, sms-a, interneta..., ne brini se zbog baterije ok., telefon je inace odlican, slika savrsena, ne krcka, zavrsna obrada odlicna, svaka preporuka ako ti treba mob. bez kamere, a ako treba mob. sa kamerom onda je moja preporuka N73.

da razlika u ceni nije malo velika za veci deo populacije?

Poslednja izmena:
Pise lepo u gornjem desnom uglu, pogledaj ponovo da ne reklamiram prodavnicu ;)

*** tek sam ustao :) ...
zvao sam ih stalno zauzeto... a na njihovom sajtu nemaju u cenovniku taj model pa su verovatno prodali. a mobilwood je do juce bio i na mobilnomsvetu pa kontam da su ih i oni prodali

Poslednja izmena:
*** tek sam ustao :) ...
zvao sam ih stalno zauzeto... a na njihovom sajtu nemaju u cenovniku taj model pa su verovatno prodali. a mobilwood je do juce bio i na mobilnomsvetu pa kontam da su ih i oni prodali

probaj na njihovom sajtu

http://www.ofsetprint.com/

tu ima i broj mobilnog 063/444-446, ali me je mrzelo da ih zovem

garancija im je 6 meseci....inace na njihovom sajtu nema tog modela...

ne bi ja kod njih kupovao mob

Poslednja izmena:
Ne znam kako je sada, ali mislim da su oni bili jedna od onih firmi sto daje garanciju od 6 meseci na sve sem na bateriju, ekran i softver :mad:

EDIT: Uspeo sam da ih dobijem, radnja u Bulevaru. Nemaju ga trenutno a prodavacica ne sme da mi kaze kada i da li ce ga dobijati...

Sta reci?

Poslednja izmena:
verovatno cu ja lepo da uzmem E50, da se ne smaram... vec 5 godina samo nokia...provereno :)

nego, sta ide sve u paketu sa E50?

znam da idu sluske, ali ne znam koje.. da li su isti onaj krs sa 6230 ili neke druge?
USB kabal.
Punjac....

da li ide jos nesto? mozda mem. kartica?

Poslednja izmena:
Nemoj tako,kako je"samo obican telefon"samo zato sto nema Wi-Fi?!?!To nije nikakva kvalifikacija,pravilno i istinito je reci da je to jedan od najboljih telefona u klasi od 250-ek eura,sa najboljim pratecim paketom a uz to je i jedan od najlepsih pa nema potrebe tako ponizavati samo zbog nedostatka jedne (jos uvek mnoooogima nebitne) funkcije koju ima ionako samo nekoliko smartphonova!
Pozdrav ,)

Vrh Dno