Šta je novo?

Monteboy's return to the top :)

U, je, sreca pa pogledah sliku. Ja se vec zabrino da je i amd sisao ispod 20sec :d

Nego svaka cast montey; sreca pa je marko prodao plocu, sad bi joj dusu izvadio 😀 Nego daj koji info i o ploci, memoriji...

he he,pa ti bi josh i da lemish 😉
zalemi memoriju na CPU da skratish vod 😉

U, je, sreca pa pogledah sliku. Ja se vec zabrino da je i amd sisao ispod 20sec :d

Nego svaka cast montey; sreca pa je marko prodao plocu, sad bi joj dusu izvadio 😀 Nego daj koji info i o ploci, memoriji...

Ploca : Asus P5W DH
Mema : Cell Shock DDR 1000 CL4

Bravo, tek ocekujem prave rezultate :smash:, nego zar ram nece na 3-3-3-...:trust:

Bravo, tek ocekujem prave rezultate :smash:, nego zar ram nece na 3-3-3-...:trust:

Kao sto rekoh tek sam juce konfu dobio tako da nisam imao vremena mnogo da probam.

Inache ploca me ogranicava jer joj je max VDD 2,4V a ram moze laganice izdrzati 2,8V za bench tako da ce biti lemljenja za vikend 🙂

Svaka čast monti, impresivno je koliko je mali napon za taj klok!

Znam da nije 1.2V, laže i kod mene kad se overvoltuje, ali ipak i cifra koju prijavljuje CPUZ raste zajedno sa dizanjem napona... Mislio sam da ga teraš na 1.45-1.5V.

Znam da nije 1.2V, laže i kod mene kad se overvoltuje, ali ipak i cifra koju prijavljuje CPUZ raste zajedno sa dizanjem napona... Mislio sam da ga teraš na 1.45-1.5V.

Jos sam na vodi .... 🙂 mada sa phaze change sistemom se sa ovim CPU'om ionako necu usreciti multi 9 je malo !

Poslednja izmena:
Svaka cast monty.Koliko sam razumo tvoje komsije,ta memorija je nacionalni brend i otimaju se ko ce prvi da je kupi.Pozdrav!

Monty, daj neku temperaturu na tih 1,65V i ovoj frekvenciji....ako moze iz intelovog TAT-a.

Monty, daj neku temperaturu na tih 1,65V i ovoj frekvenciji....ako moze iz intelovog TAT-a.

🙂 na ovoj frikvenciji nazalost je sistem previse nestabilan da bi mogao odraditi TAT-Load analizu , tako da sam spustio malo na nekih 1,635V i 3920 MHz temperatura je isla po jezgru do 72° (load)

poz...

Svaka cast monty.Koliko sam razumo tvoje komsije,ta memorija je nacionalni brend i otimaju se ko ce prvi da je kupi.Pozdrav!

hvala , ne znaci mi memorija nista ..... 975X je obicno djubre !
Vjerovatno cu zamijeniti plocu za Asus P5B (965) Deluxe Wifi , memoriski djelioci su kod P5W DH veliki problem sa ovom memorijom.
Da bi radila po zvanicnim specifikacijama treba joj na ovoj ploci 0,2V vise napona !

Hocu moj DFI nazad , aaaaaaaaaa poludjeh sa ovim *****im Bugovima na Asus'u.

Ko ono rece ovdje na forumu da je Asus za Intel kao so je DFI za AMD , eeeee daleko se varas sinko DFI je majka .......................
i velika je steta sto za Intel nemaju odgovarajucu plocu. Sinoc mi se totalno zablokirala bila morao sam preko noci da vadim bateriju da bi u jutro dala znake zivota -> buuuuhhhaaaaaa !!!!! Skidam kapu svim overclockerima na Intel platformi zbog zivaca koje su izgubili sa ovim djubretom od ploce ! No vjerovatno je jos rano za odredjivanje prave ploce za C2D , cpu ima odlican OC-kapacitet sta da vam kazem na vodi 24/7 radi ladno na 3.7GHZ dual prime ne prelazi 60° po jezgru kod mene.

Definitvno za ozbiljne OC poduhvate multi 9 je malo tako da cu vjerovatno uskoro traziti jednu 6700 pogotovo jer je Kokos najavio OC nadmjetanje ..... 🙂

Poslednja izmena:
Monty, izdrzi 🙂

Elem...sumnjam da ces biti zadovoljan i sa P5B Deluxe. Fleksibilnija je i osetno bolje raspolozena za rad sa memorijom ali ti za max. performance ne gine Vdimm mod. Posto je prilicno jednostavan, nije problem. Medjutim veliku senku baca neefikasan SPM koji kao i u tvom slucaju (P5W DH) poprilicno greje procesor cak i sa vrlo efikasnim vodenim hladjenjem. Zbog toga sam se i odrekao usluga P5B Deluxe. U medjuvremenu sam probao nekoliko ploca razlicitih proizvodjaca (DFI Infinity 975, GA-DQ6, Foxconn P9657AA....) i veruj mi nijedna nije ni priblizna ASUS-ovoj ponudi, jedino Intel BadAxe moze donekle da parira ali nije za top-noch rezultate. Trenutno sam na ASUS-u P5WDG2 WS Professional koja je za klasu iznad svega sto sam probao po pitanju robusnosti i kvaliteta izrade ali joj jednostavno fali onaj dodatni "fine tuning" da bi to bilo TO. SPM je druga prica tj. kvalitetniji od onog na P5B Deluxe i P5W DH, CPU se na istoj frekvenciji (3920MHz) sa Zalmanom (vazduh) penje do 69C u full load-u (TAT).

I sta na kraju reci....definitivno moramo da cekamo DFI LANPARTY UT 975X-T2R/G :-devil-:

DFI LANPARTY UT 975X-T2R/G

los kvalitet slicice ali ipak je u pitanju exkluziva :wave:

Prilozi

• LP.webp
    LP.webp
    23.6 KB · Pregleda: 84
DFI LANPARTY UT 975X-T2R/G

los kvalitet slicice ali ipak je u pitanju exkluziva :wave:

Ajde nadajmo se da ce uopste izaci u zvanicnom roadmap'u nije ni predvidjena :
Navodno u Oktobar ili Novembar stize na trziste.

Samo je mislim da ploca kao ploca nije toliko problem koliko je sami chipset 975X

No videcemo .....

Što bi rekao Gedža: Kupi Asus pa sjedi i plači

Što bi rekao Gedža: Kupi Asus pa sjedi i plači

Sve je pitanje sa cim se covjek pomiri ili zadovolji mene prosjek nikad interesovao nije .......
Ili drukse receno za obicne smrtnike je ova ploca odlicna , za OC-manijake ne zadovoljava ....

Poslednja izmena:
Sve je pitanje sa cim se covjek pomiri ili zadovolji mene prosjek nikad interesovao nije .......
Ili drukse receno za obicne smrtnike je ova ploca odlicna , za OC-manijake ne zadovoljava ....

Ma definitivno 965,a i sam rece sta ces uzeti i neces se pokajati,jer gledajuci manijake sa extrema bice ti jasno da P5B dl rula sa 10 prvih svetskih rezova.Rece ti ja.Pozzz

Nazad
Vrh Dno