...Telekom svakako dobja procenat od ovog posla kao sto je i Elektrodistribucija dobijala od RTS-a (ili je barem trebala ali ljudi nece da placaju to) ali smatram da su to premale sume novca da bi Telekom gubio vreme na njih.
tacno tako, ako postoji neka vrsta "cinjenja usluge", verovatno je na bazi prijateljsko-rodbinskih veza.
medjutim, mene vise zanima ovo:
Sto vise korisnika interneta u Srbiji manja ukupna cena za sve... Cena je obicno obrnuto proporcionalna razvijenosti infrastrukture tako da u japanu imate veze i do par 100 Mb za cenu koju ovde ljudi placaju 512 kb...
sto se tice povecanja broja korisnika:
a)ja znam mali broj ljudi koji ne mogu na net zato sto nemaju komp, ali
b)znam veliki broj ljudi koji ne mogu na net jer mesecima cekaju prikljucke...
dakle cela ta zamisao je veoma humana i lepa, ali zasto za pocetak ne bi obezbedili ljude koji vec mesecima cekaju portove? mislim da ce se tako mnogo vise povecati broj korisnika. ili mozda oni iz nekog razloga ne zele veci broj korisnika?
a da se pri ovakvom postojecem stanju govori o ovakvim akcijama, (za mene) je u najmanju ruku neukusno.
tako bih se sad nadovezao na delimirov post-
bas mene briga za cene, korupcije i sl. ne interesuje me ko je na racunu deblji i tanji.
meni samo smeta monopol koji omogucava doticnima da rade sta hoce.
nesto tako banalno kao sto je dobijanje adsl-a je ovde postala privilegija.
u mom selu su nedavno postavili "poslednju rec nauke i tehnike" - isdn centralu, i odmah smo dobili propagandne letke o supersonicnoj tehnologiji, internetu na cak 128kbps(!), dve linije...
sta da radimo mi koji smo otisli kod drugih provajdera?
jel i tu odgovor "ko vam je kriv?"
edit: evo dok sa ja smisljao sta da napisem, covek je lepo sve objasnio