Šta je novo?

Sata Dvdrw

• Začetnik teme Začetnik teme Filo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Filo

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2001
Poena
710
Nadjoh u jednoj nasoj poznatoj firmi samsung sata dvd-rw, model SH-W163A/BEWN
jel ima neko neka iskustva sa tim ili sa samsung uredjajima uopste?

Poslednja izmena:
kasno sad
kupljen
nemam neke zamerke
a beli je

Dajte neka zpazanja sa sata optikom.
Bolje?Losije?

Ima li jos neka sata optika osim samsunaga kod nas?

Pitam jer hocu da menjam komp za mesec dana pa sam mislio da mi svi drive-ovi budu sata

Ne razumem zašto su SATA optički još uvek retki ??...a na novijim pločamo odavno stoji samo jedan PATA...

**mali off** Jel može da se menja maskica na NECu 3500 ili Pioneeru 111 DVD-RWu? Oba su bela a ako sklopim novi komp biće mi crno kućište...pa hoću da 1 bud crn za taj komp 🙂 end of off***

Mislim, ali nisam bas siguran, da jos uvek ne postoji odgovarajuci cipset koji bi omogucio konstruisanje native SATA optike. Sve ovo je kao prva generacije hard diskova sa dodatnim brigde cipom na sebi...

Citah na nekom stranom forumu da su ljudii imali problema sa SATA Samsung SH-S183A uredjajem na plocama sa VIA chipsetom. Da li se to jos nekome desava sa VIA-om?

gde ima da se nadju doticni dvd rw sata i kojih ima u ponudi osim plextora? kakva im je cena?

trebao bi ovih dana da menjam moj 110d.

pakom
isto kosta kao i ne-sata

tnx

kako si zadovoljan sa istim? da li je bucan? kakav je kvalitet rezanja?

da li uz njega idu kablovi, jer mi se cini da ovi koje ja imam nece moci bas da dobace do vrha chiefeca 🙂

radi bez ikakvih problema a tisi je od pioneer 108(koji je pre njega bio u kompu)
kabl nije dosao, samo kesica 🙁

Kod mene je brzi i ima manja seek vremena od LG 4120. Brze i procita diskove kada se ubace.

Sto se tice pakovanja, takodje samo kesica (providna).

Poslednja izmena:
imam 110d, prvo extra je bucan, a druga stvar sto ne reze bas najbolje...

desavalo mi se da od 20 narezanih diskova, bar jedan ne moze posle da se prekopira usled nekih gresaka/cuda.

svi diskovi su rezani na 8x i korisceni su verbatim 16x. najnoviji firmware.

to me iritira, pa cu da ga poklonim devojci.... e sada da li se isplati uzimati doticni samsnung (sata) ili nesto drugo?

i da ne zaboravim, kolika je garancija?

Kakav je kvalitet rezanja ovog samsunga u odnosu na pioneer 111d? Da li je kvalitet na dovojlnom nivou kako bi sata konekcija pri izboru prevagnula na njegovu stranu u odnosu na pioneer?

Poslednja izmena:
Kakav je kvalitet rezanja ovog samsunga u odnosu na pioneer 111d? Da li je kvalitet na dovojlnom nivou kako bi sata konekcija pri izboru prevagnula na njegovu stranu u odnosu na pioneer?

Evo nekoliko recenzija za nesto stariji PATA model SH-S182D. Pretpostavljam da su slicnih karakteristika.

http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=17757
http://www.cdrlabs.com/reviews/index.php?reviewid=292
http://www.cdfreaks.com/reviews/Samsung-SH-S182D-DVD-Writer-Review

samo me zanima po cemu je pioneer etalon za poredjenje

Pa eto recimo da se izbor sve na njega pre nego sto sam uzeo mogucnost sata dvdrw uredjaja na razmatranje...

ako se izbor sveo na njega onda uzmi njega
ne zato sto je samsung los...

???
Pa ja bih preferirao sata dvd rw pre svega zbog elegantnijeg resenja kablova u kucistu a posto se moj izbor pri odabiru i ne sata dvdrw uredjaja sveo na pioneer(ponajvise zbog iskustva kod prijatelja,cene i velike dostupnosti) zanima me da li bih napravio gresku odabirom samsunga tako sto on pored sata konekcije nudi primetno losiji kvalitet rezanja?

mislim da sam vec negde napisao da nisam primetio razliku u kvalitetu rezanja u odnosu na prethodnika - pioneer 109.
samo sto je samsung primetno tisi

Nazad
Vrh Dno