Šta je novo?

Sata Dvdrw

• Začetnik teme Začetnik teme Filo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Filo

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2001
Poena
710
Nadjoh u jednoj nasoj poznatoj firmi samsung sata dvd-rw, model SH-W163A/BEWN
jel ima neko neka iskustva sa tim ili sa samsung uredjajima uopste?

Poslednja izmena:
E sad ga već nedelju dana furam:d i ja, za sada sam zadovoljan, radi... nisam ga ništa mnogo mučio, uobičajeno kopiranje, čitanje i rezanje, sve OK... Bonus je 2 godine garancije... 3030din.

Hoću da kupim taj rezač ali gledam sada Pakomov cenovnik piše da imaju neki Samsungov DVD-RW ali nigde nema oznake. A da fora bude još veća vidim da na Samsungovoj stranici postoje čak čini mi se 3 sata dvd-rw (SH-S183A, SH-S183L i SH-W163A).

Jedinu razliku koju sam mogao da vidim je da SH-S183L ima Disc Labeling.
Vidim da ste svi kupili SH-W163A, da li su ovi ostali njegovi naslednici ili..
Jel ima neko nekog iskustva sa njima, ako su kao SH-W163A onda da pazarim bez razmišljanja.

Hoću da kupim taj rezač ali gledam sada Pakomov cenovnik piše da imaju neki Samsungov DVD-RW ali nigde nema oznake. A da fora bude još veća vidim da na Samsungovoj stranici postoje čak čini mi se 3 sata dvd-rw (SH-S183A, SH-S183L i SH-W163A).

Jedinu razliku koju sam mogao da vidim je da SH-S183L ima Disc Labeling.
Vidim da ste svi kupili SH-W163A, da li su ovi ostali njegovi naslednici ili..
Jel ima neko nekog iskustva sa njima, ako su kao SH-W163A onda da pazarim bez razmišljanja.

Svi su kupili SH-S183A. SH-W163A je stariji model, ne podrzava DVD-RAM i ima nesto manje neke od brzina rezanja. Ne znam gde spada po starosti S183L, ali je po karakteristikama najslicniji S183A. Mada, koliko sam sad video pomenuti cenovnik, nemaju nikakav "normalan" Samsung DVD rezac. Samo jedan za notebook i jedan eksterni.

Gadafi hvala na razjašnjenju.

Ehh u pravu si dok sam čitao opise, trtljao okolo nestadeee.. Nema veze znači tek od Nove godine, što znači februara 🙂
lol nema više ni tog eksternog 🙂

ajde vi koji imate Sata rezace 🙂 , da li se "zagloopi" system kada ubacite neki necitljivi DVD/CD (izgreban, ostecen, lose narezan...) kao kod IDE-a ...

Pa, ako imaš višak SATA, a manjak IDE priključaka, kao što je slučaj sa većinom novijih MoBo-a, ako ne želiš da se smaraš sa izlomljenim magistralama koje prave neviDŽenu gužvu u kućištu, nemaš nameru da se cimaš oko DMA-PIO setovanja i sl. - Uzmi SATA.
Ako smatraš da ni jedan "japanac" nije prineti golfu "dvici", uz'i Pioneer😉 ... Radiće ti dobro i jedan i drugi.. E sad, ako ćemo da zalazimo u finese kvaliteta rezanja i čitanja - ne bih znao baš tačno. Meni SamsunZ šljaka odlično, drugaru Pioneer, niko se ne žali. Al' ja sam izabrao S. zbog gore navedenih razloga + 2 godine garancije.
Za LiteOn ne znam.
:wave:

Što se tiče kupovine stvarno ne znam gde još ima, probaj na PCberzi. Evo ja sam upravo doneo (konačno) SH-S183A i uključio. Prvi utisci su da je izuzetno tih, znači imam još 2 optička uredjaja unutra (Sony ,LG) i u drugom kompu Pionir ali ovaj je najtiši.
Narezao sam par diskova i nije mi pravio nikakvih problema, čita dobro tj. pročitao je isto što i ovaj Sony a takođe nije uspeo da pročita što ni ovaj.
Sve u svemu za sada sam veoma zadovoljan.

E sad pitanjce u vezi firmwarea. Vidim da na Samsungovom sajtu za ovaj model postoji nov firmware, da li ga updateovati preko onog Liveupdatea koliko je to siguran način (pukne veza, kakav je sam program..)?

Ipak sam uzeo Pioneer 111D i prvi utisak je da je malo bucniji od stare 107D. Dobro reze, cita ali mi se cini da je malo bucniji. Jos ispusta neke iritirajuce zvuke jer sam suvise zavrnuo srafove pa sad imam pravu muziku.

Poslednja izmena:
na bech testu vidim da je LITEON SHM-165S6S mnogo bolje prosao nego SAMSUNG SH-W163A.

kakva je razlika izmedju SAMSUNG SH-W163A i Samsung SH-S183A? da li je bolje ipak uzeti Liteon?

Mene zanima sto ste se svi uhvatili za taj pioneer kad nije nista ekstra.

LitOn je odlican izbor ja imam potpuno isti ovaj sa testa na benchu samo sto nije sata. A i vidi se sa testa. Za svaku preporuku. Veoma kvalitetno reze, tih, potrazi negde sa 2 god garancije i bog da te vidi. 😉

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno