Šta je novo?

[Oblivion split] Sadrzaj igre, questovi, spoileri

Zaglavio sam kod quest-a WHERE SPIRITS HAVE LEASE, sa onom kucom punom duhova u Anvilu, naime pratio sam onog lika koji mi ju je prodao do Imperijalnog grada ali nece da se vrati sa mnom da mi pomogne da skinem prokletstvo... Disposition je naravno na max, bacao sam razne magije za charm, ali nece...
Seca li se neko da je imao problema sa tim i kako ga je resio?

Hmm... pokusavam da se setim sta bi mogao da bude problem.
Da li si nasao onaj clue uopste u toj kuci pre nego sto si otisao po coveka? :)

Ipak je do mene, nasao sam bio ruku i stranicu dnevnika, tada mi se i pojavio prozor koji je rekao da idem u imperial po njega, medjutim ja sam samo uzeo ruku a dnevnik samo procitao, sto je najgore ovo mi se vec desavalo sa nekim vaznim knjigama i sl.. No, vazno je da je sada lichu zivot drainovan:D i da uzivam u novoj kuci...

Jel zna neko kako mogu da zatvaram ljude u
Imperial city zatvoru? Uspeo sam da namamim
neke strazare u celiju i da ih zatvorim ali oni
imaju kljuc pa kad zatvorim vrata odmah ih otvore
a ja bih neko trajnije resenje.:-devil-:

Probaj da im ukradeš ključ pa da ih zatvoriš, a? Koji trip... hoćeš sve ljude da strpaš u zatvor. Maštovito, nema šta :d

Ovo nista nevalja. Prece coveku u naviku, pa ce stvarno zatvoriti ukucane u spajiz, a kljuc progutati.:d

Kako li samo nama ne pade na pamet da zatvaramo ljude u zatvor :zgran:

A da probas da ih napijes :bottle: , pa onda pijani nece moci da uguraju kljuc u bravu :D

Zna li se nesto vise o expanziji?Ima li nekih slika,informacija o radnji?

Ašta™, osim poluazvaničnih informacija™.

1. Koji shopovi recharguju magična oružja (poželjno u glavnom gradu, mrzi me da bazam po pećinama i drugim podrumima u potrazi za kojekakvih shrineovima)?
2. Jel mogu negde da dobijem specijalnu cenu za deadra heartove, kao što recimo mogu da dobijem 250 zlata per each vempire dust kad postanem počasni član antivempire guilda?

@voodoo:
U svakom mages guildu imas bar jednog lika koji moze da ti recharge-uje magic weapon.

1. nemas to u shopovima...to rade ljudi u mages guildama- u svakom gradu.U svakoj magovskoj gildi imas lika koji recharguje oruzja...Ili mozes da kupujes soul-gemove(ako na to mislis konkretno): njih ima u mistic emporiumu, koliko se secam (u imperialu-market district)ili u radnji preko puta...;)
2.mislim da ne...u igri nema nekog sakupljaca toga.Mozda malo vise dobijes u radnji sa sastojcima ili slicno...al to nije nista narocito...
pretece me diablo...hehe

Poslednja izmena:
Hm mozda zvuci bezveze ali ja sam tek poceo igru, ali igram na hard podesavanju i vec sam 25 lvl. E sad zanima me kako se weaponi i armouri enchantuju. Napominjem da sam tek na pocetku igre sa resenih 7-8 questova.

enchantujes ih sa Sigil Stoneovima...njih nalazis zatvaranjem oblivion kapija (kamen koji pokupis da bi je zatvorio)...drugi nacin ti je da udjes u mages guild, do arcane univerziteta- tamo ces moci da koristis oltare za enchantovanje i pravljenje magija

1. Koji shopovi recharguju magična oružja (poželjno u glavnom gradu, mrzi me da bazam po pećinama i drugim podrumima u potrazi za kojekakvih shrineovima)?
2. Jel mogu negde da dobijem specijalnu cenu za deadra heartove, kao što recimo mogu da dobijem 250 zlata per each vempire dust kad postanem počasni član antivempire guilda?
Imas u Mystic Emporium-u ili tako nekako u Imperial city neku zenu koja recharguje oruzje.Znaci ne onaj prodavac nego njegova zena koja je tu negde pored.
Ali jeftinije ti je da to uradis u mages guildu ako si clan.

e... mrzelo me da chitam svih 2000 postova, pa ako je vec bilo..... sta da radim....

very easy mod:
kupis chameleon spell...
kupis 5 pisova armora(2 ringa, 1 amulet, 1 neceg treceg, 1 neceg cetvrtog),
napunis 5 grand soul gemova, grand soulovima(moze i black)...
odes do... onog chuda za enhejchovanje ajtimova...
svaki deo armora uparis sa po jednim gemom, stavis mu chameleon spell, i dobices 20%camelleon.... kada obuces sve, dobijes 100% nevidljivost...

u prevodu mozes da setas gradom, ubijas ljude(NE GUARD-OVE!!!), trespesujesh, stilujes po kutjama..... a baunti i dalje na nuli..... :)
povecava se samo ako ubijes guarda, ili pikpoketujes nekog( tu te, ponekad provale)...
mozes, ladno da prolazis kroz pecine pune neprijatelja, i da zavrsavas questove sa minimalno borbe.... takodje, ako neki NPC treba da prica sa vama... nece mu smetati to sto ste nevidljivi....
ali kako rece moj burazer.... nije zanimljivo......

inace, terao sam oblivion na sempron 2800, R9550(128 ddr), 256MB DDR!!!!!!!!! i cak, sta vise nisu bili lowest detalji...... i lepo radi... (citaj 17 frameova)... ali load je zato duzi od dorucka..........

very easy mod:
kupis chameleon spell...
kupis 5 pisova armora(2 ringa, 1 amulet, 1 neceg treceg, 1 neceg cetvrtog),
napunis 5 grand soul gemova, grand soulovima(moze i black)...
odes do... onog chuda za enhejchovanje ajtimova...
svaki deo armora uparis sa po jednim gemom, stavis mu chameleon spell, i dobices 20%camelleon.... kada obuces sve, dobijes 100% nevidljivost...
super fora, i definitivno zanimljivije od slidera u levo ;)

Da li se Fighters guild i Mage guild kose u nekim questovima? Dark Broterhood mi je dosao da me primi ali ja necu jer hocu ostati "dobrica" lol.
I jos jedna stvar, posto sam maximalno charmovao onu prosjakinju u imperial city-jurekla mi je za thieves guild. Mene zanima jeli moguce ubiti gray foxa, i uopste ga naci lol?

super fora, i definitivno zanimljivije od slidera u levo ;)

To sam ja radio, al ti posle dosadi... samo se setas i niko te ne napada.
Kao da si ukucao ai disabled u hl2. :)

@Adanos:
Ne kose se fighters i mages guildovi. Savetujem ti da se ipak pridruzis DB-u makar na kraju. Ima zanimljivih questova. Cisto snimis poziciju pre uclanjivanja pa eto, ako bas hoces, mozes da furas sa dve razlicite pozicije - good guy i bad guy. :)
Gray foxa nemoj da ubijes (bolje odradi sve questove). Sretaces ga, davace ti questove i na kraju... ma samo ti igraj da ti ne kvarim.
U stvari mozes da ga ubijes igrajuci igru i ne znajuci da je to on, al ce ti se ispisati poruka da si ubio tog-i-tog lika bitnog za questove... ;)

Poslednja izmena:
Da, stvarno je Dark Brotherhood dobro osmisljen.

edit: Doduse, i ja sam ga odigrao tek kad sam zavrsio glavni quest (sto mi je cak olaksalo neke stvari, bio sam popularniji, pa su mi strazari znali progledati kroz prste ako me negdje vide). A i vec sam bio glavni u Fighter guild-u i Grand champion, ma pravi dobrica, jedva sam se natjerao da ubijem onog prvog da me prime u DB, ali nisam zazalio :D

Poslednja izmena:
Ozbiljno? Ja u Kvatchu leg'o da dremnem malo u podrumu, kad me savata lik u crnom... i što je najgore, uopšte se ne sećam da sam ubio nevinu osobu (osim ako se ne računaju oni iz arene)...
A jel utiče to nekako na reputaciju? Znam da je tajna organizacija, al sam već član blejdova...

Ozbiljno? Ja u Kvatchu leg'o da dremnem malo u podrumu, kad me savata lik u crnom... i što je najgore, uopšte se ne sećam da sam ubio nevinu osobu (osim ako se ne računaju oni iz arene)...
A jel utiče to nekako na reputaciju? Znam da je tajna organizacija, al sam već član blejdova...

Pa kad ubijes Gray Prince-a racuna ti ga kao murder - i kod mene je dosao posle toga.

Sto se reputacije tice, malo ce ti se povecati infame, pa je bolje da prethodno "nabudzis" fame :D

jedva sam se natjerao da ubijem onog prvog da me prime u DB, ali nisam zazalio :D

:) Ja njega nisam ni ubio. Namamio sam ga iz njegove sobe skroz do "recepcije:)D)", zavadio rulju i pustio ga da sam da rikne u guzvi.
Imao sam samo jeadn murder u celoj igri i to zbog ubistva Umbre. Nisam znao da ima quest za nju. A Gray Princ ti se racuna kao murder SAMO ako si prethodno resio njegov quest, tj. ako si mu rekao da je vampirskog porekla. Ja nisam resio taj quest i ubio ga u areni najnormalnije, kao i sve prethodnike.

Poslednja izmena:
Jel moze koji attachment sa screenshotovima opreme? Ja cu postaviti koji svoj cisto da vidim sta ljudi nose :D

Nazad
Vrh Dno