Šta je novo?

[Oblivion split] Sadrzaj igre, questovi, spoileri

Za sword: fortify health 40 pts for 2s on strike
Znaci da ja njemu povecam health za 40 na 2 sekunde?
Kakav je to slogirani atribut i cemu sluzi?
Sta, sad da bih nekom liku koji se bori na mojoj strani povecao health ja moram da ga cepim macem? :)
Ajde neka neko potvrdi ovo sto sam pitao cisto da budem siguran.

Diablo je napisao(la):
Za sword: fortify health 40 pts for 2s on strike
Znaci da ja njemu povecam health za 40 na 2 sekunde?
Kakav je to slogirani atribut i cemu sluzi?
Sta, sad da bih nekom liku koji se bori na mojoj strani povecao health ja moram da ga cepim macem? :)
Ajde neka neko potvrdi ovo sto sam pitao cisto da budem siguran.
Fortify atribut se koristi na opremi koju nosis, ne na oruzju.Stvarno si legenda :d

OK, znaci za oruzja moze DAMAGE, DRAIN i ABSORB health, plus fire/frost/shock damage on strike...

Ako izaberes fortify nesto, onda moras da izaberes "Self", a ne "On Strike". Prosto.
Nisam se mnogo bavio enchantovanjem (uglavnom se sunjam), ali cini mi se da i na oruzju mozes da stavis "Self" efekat (znaci da kada nekoga udaris macem, na tebe deluje ona magija koju si stavio na "Self").

...osim na katane, koje mogu i na self.Cist harakiri.

sta radi Silence?

@illidan:

Silence for D seconds

The bane of all spellcasters. You cannot cast spells while silenced. It is still possible to use potions, staves, and scrolls. A spell is not interrupted if the silence hits after casting is begun. Silence effects can be cancelled using the Dispel effect (e.g., from a potion or scroll).

Poslednja izmena:
bargain

zna li neko kako se bre podmicuju ljudi. Nista mi nije jasno sa onom skalom koja se vrti u krug a ljudi se nesto mrshte :)

I jel postoje negde recepti za spremanje onih alhemicnih napitaka?

Poslednja izmena:
Podmicujes ih kad im da pare :D Ali da im ne bi davao pare, odradi "pitu".

A u vezi tzv. "pite": Prvo predji misem preko svakog polja i obrati paznju da li se osoba smije ili mrsti - ako se mrsti, dakle to ne voli (2 polja su da ne voli, a 2 da voli), pa ti je dakle najbolje da na to polje kliknes kad je najmanje popunjeno. A za polje koje voli je najbolje da kliknes kad je najvise popunjeno. I to je to.

Podmicujes ih kad im da pare :D Ali da im ne bi davao pare, odradi "pitu".

A u vezi tzv. "pite": Prvo predji misem preko svakog polja i obrati paznju da li se osoba smije ili mrsti - ako se mrsti, dakle to ne voli (2 polja su da ne voli, a 2 da voli), pa ti je dakle najbolje da na to polje kliknes kad je najmanje popunjeno. A za polje koje voli je najbolje da kliknes kad je najvise popunjeno. I to je to.

i sta dobijam podmicivanjem? Ja sam kliktao na ta polja, valjda mozes 4 puta, i nista, ono kao ok dobar si momak i pali, nemam vise nista da ti kazem.... :)
Ili uzmu kintu i 'hvala bas si darezljiv, ovaj moram tetki lek da odnesem' :)

Pa zavisi imas ljudi koji ti daju posebne informacije, treninge itd samo ako im dignes disposition na high. Moras vise puta da odigras igru da bi dostigao max disposition. Npr ima riba, tacnije babetina :lol:, u imperial city-ju market district koja ti nece reci nista o Gray Fox-u dok ne dignes njeno misljenje o tebi na otprilike 90. Nakon toga ce ti blebetati sve i svasta ;)
BTW igram skoro na Hard Core tj slajder u trecoj cetvrtini polja za tezinu i VEOMA se mucim ali zato se lvl-ujem kao lud :lol: Igram tek 14 sati a vec sam 13 lvl i po 70 u tri main osobine.
E sad imao sam jednu stvarcicu koja me je skenjala, naisao sam na chest u kome se nalazi 100 000 zlatnika (da 100K) i to skoro na samom pocetku u Vilverin ruins or smthng. Da li se ovo nekome desilo?

BTW igram skoro na Hard Core tj slajder u trecoj cetvrtini polja za tezinu i VEOMA se mucim

E ovo se zove igranje,tek tada moze da se kaze nesto o igri.A ne kao neki,igraju na najlaksem nivou,ili je predju na na 2. levelu:d pa onda igra ne valja,glupava je itd.

aha, znaci onaj broj u krugu je vrednost koja pokazuje kakvo misljenje o tebi ima lik koga radis, tj. sto je veci vise ce ti reci..?

@Goran.rs sad sam vec lvl 15 tj danas sam nabudzio dva nivoa, dosta toga treniranjem, cak sam i onu ribu u roxey inn-u obrlatio da me uci heavy armouru :D Inace tek sam zavrsio 2 questa, sad cu polako da resavam ostalih 200 lol.
Sad je vec postalo jako tesko pa sam morao malo tezinu da smanjim,ali samo malo, ubiju me cas posla.
@Majstor pa tako nekako. nekada im se digne misljenje o tebi kad kupujes skupe stvari od njih, ali nemoj podmicivati ljude bezveze gubis tesko zaradjene novce. Samo u prekoj potrebi.

Pa kad dolazis kod trgovca sa gomilom stvari od kojih mozes zaraditi muski, isplati se dati par puta po 10 drahmi i podici trgovcevo raspolozenje. Razlika u kinti koju dobijes sa 60 i 80% dobrog raspolozenja je visestruko veca.

BTW,
spoileri rade ;)

Ajd pomagajte, ne mogu da verujem kakav sam tupan :D
Uspeo sam nekome da prodam trecu Mythic down knjigu, i sada ne mogu da nastavim glavni quest, posto mi onaj lik opet trazi na uvid. Ne znam kako sam uspeo takvu glupost da napravim, ali ajd sad, sto je najgore vratio sam se tamo gde je bio sastanak i shvatio da sam pokupio sve primerke. Gde da nadjem trecu knjigu, cetvrtu imam?

...zez, nema sta...pazi, ja sam u kasnijim stadijumima igre prilicno cesto nailazio na nju.Al definitivno probaj da potrazis po svim knjizarama...glupo je sto nema sanse da se setim gde je sigurno ima...obicno takve knjige mogu da se nadju po policama magovskih gildi, i u nekim luksuznim gajbama...ajd ako budem imao vremena pogledacu...
...proveri i neki walkthrough sa neta, mozda ima reci o tome

Poslednja izmena:
Evo jurim po Eldersrcolls forumu, ladno ima jos likova sa istim problemom, posto quest items uglavnom ne mogu da se prodaju. Zato sam se i zeznuo, ali ajd sad, valjda mi tamo neko brzo odgovori

Thanks Adanos, upravo tako sam i resio stvar, Long Live The Console Commands :)

Jos nisam poceo da ispunjavam glavni quest a vec u pecinama imam Deadra Spiders ?!? WTF? Trenutno sam 20 nivo.
Sta je ono sa jurenjem +5 atributa?

@Adanos:

* Intelligence: Alchemy, Mysticism, Conjuration
* Willpower: Destruction, Alteration, Restoration
* Personality: Illusion, Mercantile, Speechcraft
* Agility: Sneak, Marksman, Security
* Speed: Athletics, Acrobatics, Light Armor
* Strength: Blunt, Blade, Hand-to-Hand
* Endurance: Block, Heavy Armor, Armorer

Governing atributi su ti Intelligence, Willpower, Personality, Agility, Speed, Strength, Endurance. Prilikom igranja tebi se povecavaju skilovi (heavy armor, block, sneak, athletics, marksman, blade, itd...). Cim povecas bilo koje skilove iz major ili minor grane za 10 (u zbiru), skocices level (kad odspavas). E sad, u zavisnosti od toga koje si skilove povecavao moci ces da rasporedis poene (od 1 do 5) na neke od governing atributa. Vise skill levela - vise poena za odgovarajuci governing atribut.
Primer: Ako si povecavao samo Block tako sto si pustao da te protivnik udara, pa ti se Block skill povecao za 10 skill levela, skocices level i ponudice ti se da rasporedis poene na governing atribute - ali posto je za Block Governing atribut Endurance, na Endurance ces moci da stavis +5 poena, dok za ostale samo +1.

edit: Mozes da rasporedjujes poene i na Luck, ali on nije governing atribut nijednog skilla.

Poslednja izmena:
Morrowind da :)
Zašto recimo svi gradovi u Oblivionu izgledaju manje više isto, a kad se prošetaš po Balmori, Calderi i Vivecu, vidiš maestralnu raznovrsnost stilova. Ili kad prođeš jugozapadnom obalom ujutru i malo fali da osetiš miris mora. A u Oblivionu ide šuma, pa livada, pa šuma, pa jezero, pa šuma ista ko ona iza prethodne itd.
Ja sam bre Vivec sanjao.

Već sam ti jednom objasnio zašto Cyrodiil izgleda tako. Kao Pelagiad u Morrowindu. I ja sam sanjao Vivec, kao i peščane oluje, ali sam sanjao i Wastes of Oblivion, kao i pogled sa brda na Imperial City.

EDIT: Ipak, za sada mi se po nekom pruženom osećaju najviše dopada Bloodmoon. Jebeš snove... kada osetiš da ti je hladno, e to je to. :D

Poslednja izmena:
Sećam se ja, ali i dalje mislim da je trebalo da centralnu provinciju ostave za neki kasniji nastavak :)

Meni je baš trulo to što na svakih 5 minuta ide drugačiji grad. Tačno sam se osetio svojevrsnim Dark Elf nacionalistom i pitao se šta koji k***c ima svako svoju sekciju na ostrvu od rasa. Da se moglo pridružio bih se Dagoth Uru i pobio sve koji nisu Dark Elfovi na ostrvu. Žasoo™.

BTW zašto su svi gradovi u NWN isti? I zašto se mogu izbrojati na pola prstiju jedne ruke +/- 1 prst? Zašto su svi kvestovi isti, a samo se dijalozi razlikuju? Zašto je sve u stilu srednjevekovne Engleske? Zašto putevi između 2 susedna grada vode kroz selo orkova, demonsku pećinu, prokletu šumu i pustinju-koju-niko-nikad-nije-prešao (što valjda znači da nikada niko iz 1 grada nije stigao u drugi)? Zašto je kamera očajna? Zašto borba ide potez po potez? Zašto su protivnici laki? Zašto je igra očajno balansirana pa je praktično neigriva sa pojedinim karakterima? Zašto ne može EDB u PTT™? Zašto avlada™ mir u svetu? Zašto je NWN dobio nagrade sve za AI? Zašto su Morrowind i Oblivion osvajači svih trofeja za RPG godine (Morrowind bio, Oblivion će biti)? Zašto, oh zašto?

Zaglavio sam kod quest-a WHERE SPIRITS HAVE LEASE, sa onom kucom punom duhova u Anvilu, naime pratio sam onog lika koji mi ju je prodao do Imperijalnog grada ali nece da se vrati sa mnom da mi pomogne da skinem prokletstvo... Disposition je naravno na max, bacao sam razne magije za charm, ali nece...
Seca li se neko da je imao problema sa tim i kako ga je resio?

Vrh Dno