Šta je novo?

Kako izmeriti brzinu ADSL-a

Evo i ja izmerio:

MedianisNet [NI] 215kbs / 52kbs @ 256/64

Rezultat manje vise kao od ostalih, a ja mislio da me 'potkradaju' :d

@silverglider
Pa jel mozda imas T3 - 5Mb ???
Mislim, to je jaaaako lepo, samo za Srbiju nezamislivo - za sada.

@WebWolf
sad videh da je iz Germanija/e :D
eeeeeeeh, blago njemy sa takvim net-om

Ma kakav T3 - ocigledno adsl (iliti asinhroni dsl), jer se upload i download rate toliko razlikuju. Ovo sta ja imam je obicni 6Mb adsl, koji ovde inace nude do 16Mb. Vazno je da je ping toliko nizak ;)

Uglavnom, niko nikoga ne potkrada; radi se prosto o overheadu - pppoe ima svoj overhead, IP ima svoj overhead, TCP svoj... tako da je realna brzina negde ~10% manja od cifre u nazivu. I sa tim se pomiris, bas kao i sa cinjenicom da nakon formatiranja 250GB harda nemas 250GB slobodnog prostora na tom disku.

@silverglider
Ako nije tajna, koliko placas taj paket?

@silverglider
Ako nije tajna, koliko placas taj paket?

Evo mesecni telefonski racun sa svime (isdn prikljucak (tri linije), adsl 6000 konekcija, flat tarifa bez ikakvog ogranicenja i svi telefonski razgovori (sem mobilnog, on je kod drugog provajdera)) me izaslo ukupno 53e (sa uracunatim porezom).

Poslednja izmena:
ptt 256/64...ponovo izmereno
captureib8.jpg

Poslednja izmena:
Evo mesecni telefonski racun sa svime (isdn prikljucak (tri linije), adsl 6000 konekcija, flat tarifa bez ikakvog ogranicenja i svi telefonski razgovori (sem mobilnog, on je kod drugog provajdera)) me izaslo ukupno 53e (sa uracunatim porezom).

Šta reći osim :bottle: i :wall:

Beotel ADSL 256/64

Prilozi

• speedtest.jpg
    speedtest.jpg
    8.9 KB · Pregleda: 109
meni na tom speedtestu 245/57. ako me oci ne varaju... na beotelu sam 256/64 za 1790 dinara
a server je bratislava ako to nesto znaci

Poslednja izmena:
na onom drugom linku sa serverima u sijetlu nju jorku itd mi je upload 40 plafon???? download ne znam kako da izmerim

Krenuo sam redom da isprobavam sve linkove za merenje brzine koje ste ostavili u ovoj temi...
Na jednom dl. brzina je 190, na drugom 211, a na trecem 232. I kojem testu sad da verujem? :D

Brzina zavisi i od tebe i od njih, za tebe je bitno da tebi radi i na 231 što ako si na adslu skoro nemoguć rezultat, za kabl ili wireless očekivan rezultat. Usvakom slučaju šta god da imaš imaš ok brzinu

Nazad
Vrh Dno