Šta je novo?

Kako izmeriti brzinu ADSL-a

Brzina zavisi i od tebe i od njih, za tebe je bitno da tebi radi i na 231 što ako si na adslu skoro nemoguć rezultat, za kabl ili wireless očekivan rezultat. Usvakom slučaju šta god da imaš imaš ok brzinu
PTT-ov 256k ADSL...
Zanimljivo mi je bilo samo to shto je brzina oscilirala tako, a sva tri 'test'-a sam odradio jedan za drugim :)

Evo ga 1 dobar
48620067.png

Meni varira od servera do servera preko kojih sam merio.Inače sam na IKOM-u.
U večernjim terminima mi je 128 brzina.

Poslednja izmena:
Meni varira od servera do servera preko kojih sam merio.Inače sam na IKOM-u.
U večernjim terminima mi je 128 brzina.

Ajde ako te ne mrzi da mi pingujes jedan server 213.248.66.170, interesuje me vredi li cemu taj ikom, s time da imam njihovu kablovsku...

Evo i kod mene, imam wirless + sat net

Prilozi

• 53682859.png
    53682859.png
    23.8 KB · Pregleda: 112
Eunet, poprecna veza, 512/512
Bar dobijamo ono sto debelo placamo... :S:

53777329.png

2. test :D

53779472.png

Poslednja izmena:
Ko kaze da u Srbiji ne cvetaju ruze? :d

53825293.png

telekom adsl na poslu, sa custom profilima (preko veze) :)

Prilozi

• speed.jpg
    speed.jpg
    2.7 KB · Pregleda: 93
Ovo sto ti imas nemoze da bude ADSL, iz prostog razloga sto je maximalna brzina ADSL-a 8192 kbps za DL i 1024 za UL. Ili koristite ADSL2 ili ADSL2+ ili nesto trece...

Prilozi

• ping.JPG
    ping.JPG
    40.8 KB · Pregleda: 119
dual up

ne znam ljudi koliko su realni ovi testovi.Evo cisto iz znatizelje sam uradio mali testic i pogledajte sami rezultate i zakljucite da li je to moguce!!!inace je nakacen na 46.6kbps

Prilozi

• Capture.jpg
    Capture.jpg
    39.5 KB · Pregleda: 128
Poslednja izmena:
56092704.png

ne znam ljudi koliko su realni ovi testovi.Evo cisto iz znatizelje sam uradio mali testic i pogledajte sami rezultate i zakljucite da li je to moguce!!!inace je nakacen na 46.6kbps

I meni je bio slican trip..
Konektovan na 28.8 (PCM) i imao 21 DL i 80-90 ul !!!!

Evo i mog neta, doduše s posla pošto je kući tuga :p
2gsihix.jpg

Test1

Test2

E sad primećujete razliku, što mi je stvarno čudno s obzirom da znam da imam 2Mbps upload... a 256kbps :( download

Kablovski net kod Radijus Vektora... :p

beotel

Prilozi

• sped test1.jpg
    sped test1.jpg
    50 KB · Pregleda: 124
SezamPro paket 256/64 :mad:

Prilozi

• SezamPro.jpg
    SezamPro.jpg
    34.5 KB · Pregleda: 120
Ovo je sa posla. :D

Prilozi

• bud.jpg
    bud.jpg
    9.6 KB · Pregleda: 109
  • tim.jpg
    tim.jpg
    9.5 KB · Pregleda: 89
A bre pa gde vi svi ljudi radite kada toliko velika brzina neta a uglavnom priblizno ista brzina up i download.

Au sto bre tako lose.

Ma sa tim sezamomo nesto opasno nije u redu prvo neki felericni ruteri a sad i brzina jadna.

Meni je nešto bolji rezultat kad disejblujem CfosSpeed. Evo kad je uključen:

59927860.png

evo kad se isključi:

59928260.png

Kad uzmete onaj ADSL overhead (oko 13%) onda bi max trebalo da bude 223/56, tako da Sezam tu i nije uopšte upadljivo loš. Mada bi moglo nešto bolje.

Inače, testovi su više puta ponovljeni sa i bez CFos-a, sa različitim serverima, i rezultati su skoro u dlaku isti kao ovi gore. Dakle nije slučajnost.

Poslednja izmena:
Ljude interesuje brzina onog ADSL-a koji se kupuje "u trafici", dakle 256, 512 ili 768. Nekoliko primera velike brzine (naročito Silverov) bilo je interesantno, ali ovo sad već postaje klinačko iz*rkavanje, u fazonu "ja imam veći". Čime to doprinosi temi rasprave?

Nazad
Vrh Dno