Šta je novo?

7900GS za $199..

• Začetnik teme Začetnik teme ivica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A platio si ga?

Ako si mislio na x1900GT, 236 evra, pre nekih 15 dana. Video cenu na PC Berzi, nazvao i kupio. Pretpostavljam da ce sa izlaskom 1900xt 256MB cena ici dole, verovatno na nivo 7900GS, oko 200 evra (kod nas, napolju vec moze da se nadje ispod 200$). Pod uslovom da neko uopste uvozi ove kartice, posto na PC berzi vidim da ih samo jedna firma prodaje, mozda je cak i ova moja bila neki zalutali primerak.

200e za GS-a?!? :zgran: Pa to je mnooogo jeftinije nego sto sam ocekivao... ,)

Ja sam danas uzeo jedan 7900gs-230e!Sad jos da ga instaliram i isprobam...

Mnogo bre 230 za 7900gs...bice to ispod 200

230 je otprilike ono sto sam i rekao ali cena ispod 200 me je skoro slogirala! Ako je bude za te pare mogu i da se razmislim mada mi treba nesto jace ipak

LJudi,ocete li prekinuti vise sa,) ,ovde je gs 2..,koj?😛 ?,sta ??!!,modovana,:wall: ?ma..jok bre!!,koliko ce da kosta!:crash: ?..ma ja ti kazem=?:eyebrows: !,jeste sigurni da je to gs a ne ...:bottle: ,) -Stvarno iz supljeg u prazno.
Znam ja da bi svi voleli da imaju najbrze,najbolje,najskuplje.
U sustini svako (99,9%)ima grafiku onakvu ,koliko mu je dubok dzep u trenutku kada se definitivno odlucio za kupovinu(e sada dali je taj trenutak pravi ili ne,tj..dali je dao 30ekija vise nego sto je morao..i to je donekle stvar licnog izbora)i mislim da bi nam bolje bilo da smisljamo kako da zastitimo nas,ljude koji ma nije zao da daju i po 300e za neko parce hardwear-a,od nasih monopolistickih uvoznika,i zakonodavaca.
Da u ovoj zemlji neko iole razmislja o stvarnom opismenjavanju ljudi(u smislu 21 veka,ne mislim na citanje i pisanje)Onda ja nebi morao da placam kvalitetnu grafiku skoro duplo vise nego amerikanac(a da nepricamo koliko kosta jedna Nv-7950 upakovana na izlasku sa trake u fabrici koja se nalazi u kineskoj provinciji "xjang-fu"),za trecinu vise nego nemac i etc...,ajde da se u tom smeru,kanalise energija,ja sam na bencmarku nekih 6 mes,i shvatio sam da je velik broj ljudi pun znanja o elektronici i ostalih potrebnih znanja kada su upitanu kompjuteri,setite se onih dana entuzijazma,kada su isti takvi ljudi napravili prvi jugoslovenski pc-GALXIJA-U,i prodavala se,u to vreme ljudi koji nisu hteli da se igraju vec da sticu znanja iz racunarske elektronike i programiranja,nisu kupovali ,spectrum-a,i comodor-a,nego GALAXIJU:type:
Mozda je ovo isuvise pateticno sa moje strane,ali ....ma sta ja ..s:wall:

E splintcell, tebi izgleda stvarno loshe ili si malko...:bottle:

Ajd idi malo provozaj bajs i vidi dal' nismo na nekom igralishu...
Nosimo svi bench majce....i pikamo fucu..:eyebrows:

Iskuliraj malo...evo kao ja...😀
Odmah napishem obradu.

Ajd sad svi ustajte..😀

Boze pravde, ti shto spase,
od overkloka dosad nas.
Cuvaj odsad nashe grafe
jer oc nam je jedin spas.

Mocnom plochom ocuj, brani
buducnosti srpski score
Boze spasi, Boze hrani
srpske konfe, srpski core. 😛

SRBIJA!, SRBIJA!

Poslednja izmena:
Si ti malo :cigar:
To nam bre himna, covece, mada....ovako je bolje 😀
Zivela SRBIJA, Ziveo OC!!!!!

od overkloka dosad nas.
Cuvaj odsad nashe grafe

buducnosti srpski score
Boze spasi, Boze hrani
srpske konfe, srpski core.
@ Bojsa, aj ti znas coveka... Jel mu ovo od rodjenja ili ga hvata na trenutke?
E, al` dobro je ispalo majke mi 😀 ***, dobismo himnu!!! :,,:
@ Ivica Pass that sh*t man!!! :cigar:

od overkloka dosad nas.
Cuvaj odsad nashe grafe

buducnosti srpski score
Boze spasi, Boze hrani
srpske konfe, srpski core. 😛

SRBIJA!, SRBIJA!

Sto je tebi dobro :d... Tebe bi ja za predsednika 🙂

Ja sam danas uzeo jedan 7900gs-230e!Sad jos da ga instaliram i isprobam...

Ajde bre, uzmi joj meru, pa vici 😉... Proizvodjac?

@ Bojsa, aj ti znas coveka... Jel mu ovo od rodjenja ili ga hvata na trenutke?
E, al` dobro je ispalo majke mi 😀 ***, dobismo himnu!!! :,,:

Brate ne znam, delovao je normalno.....😀
Jeli bre Ivice sta ti radis sa grafitom, malo u venu, a?

7900gs Club 3d,...sutra treba da je sklopim sa Core 2 E6400 i 1.5 GB Ram-a,danas sam u guzvi,javicu utiske,nadam se da ce prijatno da me iznenadi nakon sadasnjeg P4 2.8 i 6600gt🙂

Prijatno iznenadi?! Ima da te oduva!!! 😀

@ Bojsa Nije valjda 2B? Taj najbolje radi!

Brate ne znam, delovao je normalno.....😀

Pa 100% sam ja normalan, samo mi fali, girl..:wall:

Ma iznervira me chovek u momentu pa sam odmah jednu pesmicu da se oraspolozim. Eto dobiste i himu, loshe vam je kao pored mene..😀

Modujem, klokujem, obaram rekorde...maltene...josh sam poeta...

A onda se pojavi Thor..sa par postova...i pukne....ko Sarma..3 dukata..i nema da ore...ovaj ocuje...😀

Jeli bre Ivice sta ti radis sa grafitom, malo u venu, a?
Dobro nisi rekao da smrchem..? 😀
Ma nishta doshla mi inspiracija...a grafika coolira....dosta je meni i ovo.

Spopao me sada i wireless a treba i stolicu (mozda sam zbog nje ovakav) da kupim ili posledica teshke dep..ma sh*t...🙁..zbog loshih stvari..koje su mi se desile u zadnjih god. dana a nigde se ne radi josh se finansira drzava (civilka)...
E kad se finansira..onda moze i himna po ukusu..

E chekajte kad obradim onu..Da,nam,zivi,zivi...rad..

Inache ne pijem, ne pushim...a droga mi je jedino :type: shto je naravno...:wall: i treba mi malo....i :bottle:

Poslednja izmena:
Ahaaaa uradis se samo jednom... Trajne posledice!!! :d Jos mi objasnjavas i sleng... Gotov si. Al` nema veze... Neka si ti nama ziv i "zdrav", nema veze sto si lood 😀 Nama lepo. A mozda ti sredimo i neku tezgu. Moz` se zaradi, a bice i riba... Razmisljaj bre pozitivno, sad si lood i boli te uvo za probleme :beat:

Ocigledno niste videli Ivicu kada je u formi, ovo bre nije nista(samo zagrevanje) 😀

Ja bih samo da napomenem robota i tramvaj, a Ivica ce se setiti tih situacija 😀

Nego ceo thread o 7900gs, a niko sa foruma ne baci neki svoj skor, a vidim da su neki kupili kartu 🙁

Bre...ko te to tako odr'o za Club 3D? VP cena ako se ne varam je 166 bez PDV-a. 230 je mnogo za MP.

Najveci problem sa x1900GT je njegov hladnjak, koji je osetno manji od onoga na x1900xt/xtx karticama, tako da neki znacajan overclock sa njim i nije moguc. Npr. kod mene GPU ide do 88c a overklokovan je samo 20MHz (594MHz, fabricki 575). Memorija zato ide i preko 800MHz bez problema. Sa boljim hladjenjem GPU ide i preko 700 ali za te pare onda vec moze da se uzme 1900xt 256MB. Evo i par rezultata, 594/1602MHz:
3DMark 05 - 10180
3DMark 06 - 4936
F.E.A.R. - 70fps (1280x1024, 2xAA, 8xAF, soft shadows ON, sve ostalo na max)

Kada testiraš FEAR sa soft shadows ON isključi AA. To ti ne radi skupa!

E ako sve 7900gs budu radile bar priblizno kao i ova voltmod nece ni biti potreban http://www.tweaktown.com/articles/945/

Odlično! Novi best buy!

Ocigledno niste videli Ivicu kada je u formi, ovo bre nije nista(samo zagrevanje) 😀

Ja bih samo da napomenem robota i tramvaj, a Ivica ce se setiti tih situacija 😀

Nego ceo thread o 7900gs, a niko sa foruma ne baci neki svoj skor, a vidim da su neki kupili kartu 🙁

Nego..ti cuti..da ne pominjem one cigane/chistache cipela..😀

Nemoj samo nadimk da otkrijesh..😀 onda sam ga ugasio..😀

Nego...ojadila ladno 7900GT kad se ocuje.....u vishim rezolucijama.

Lepih ~650/1650MHz...
Dobra je to kartica....

Vidim x1900GT se dobrano zagrcnuo....pred klokovanom 7900GS.ali koliko i on moze da se ocuje....???
Josh ako moze da se otkljucha na GT(24pp,+1vs)...mada..???

Poslednja izmena:
ivica: logicno da se 1900gt zagrcno kad radi na defoult. Sto i njega nisu oc da dobijemo realniju sliku bas me nervira. Inace sumnjam da ce 7900gs moci da se otkljuca. Seti se samo situacije sa 6800gt i 6800gs (verovatno ce da se ponovi).

Inace mene interesuje jel uopste iko i prodaje kod nas taj xfx kod nas??? Ako je bude i ako joj bude cena 220-230 eura bice to super kupovina.

Poslednja izmena:
Kada testiraš FEAR sa soft shadows ON isključi AA. To ti ne radi skupa!

U pravu si, evo sad sam probao, ON/OFF, nema razlike kad je ukljucen AA. Bez AA, soft shadows prilicno ubija frame rate.

Poslednja izmena:
@ivica

Ta 4 pajplajna i nisu toliko bitna. Bitno je tih 650/1650Mhz!

@shagrath

Koliki je ti sada prosječni framerate? Sa soft shadows ON i 8xAF?

Uf bre pa to ispade besna karta ta 7900GS. Lepa kupovina za te pare
inace 1900GT i ne moze da se nasvira previse. Barem onaj jedan test koji sam procitao kaze da nema neki Oc potencijal. E sad nisam bas trazio po netu jer me nije zanimalo ali mi je bilo dovoljno da ne razmisljam uopste o toj karti.
7900GS za 200e je vredno razmisljanja

Po cenama u CRO, Sapphire 1900GT je dosta skuplji(295e) od Point of View 7900GS koja je 232e ( iliti 190e VPC😀 ), tako da je Nvidia best buy😉

Ima dve verzije starija skuplja, koju ce povuci, i nova sa promenjenim hladjenjem - jeftinija....😉

Nazad
Vrh Dno