Šta je novo?

Asus P5B Deluxe/Wifi ili BadAxe za e6600?

Haludza

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Posto sam definitivo narucio e6600 - a plocu jos nisam narucio - trebalo bi u ponedeljak da se izjasnim - sta biste mi vi preporucili za maticnu za taj procesor ? Ili mozda cekati Abit? Zna li se kad izlazi ? Posto cu na taj asus cekati 15 dana (gazda firme mi daje komp da se koristim za vreme cekanja).. Jel neka od ovih ploca podrzava ddr3 ? Posto sam narucio hyperx kingston na 900MHZ i bolesno je skup.. Mozda je ddr3 bolji izbor ? Moj komp sam zalivadio - nemam bas uslova za komotan surf - zato bih vas zamolio bez komentara tipa koristi search :)..

Hvala..

E hvala covek puno! - Moj problem i jeste memorija uzeh kingston hyperx na 900 a ploca mi ne podrzava fsb 450 (ako uzmem P5W) - mozda se *****ah !? Kontam ako je vec teram na fsb-u recimo 400 Mhz da iskoristim to sto mem radi na 900 pa da joj smanjim latencije i tako je dohakam? Inace memorija bruka izgleda - prosto mi zao da je zabodem :D.. Evo cak je i slikah :

A tek hardovi - uzeh dva WD-a sata 2 na 500 giga http://www.westerndigital.com kao nagradjeni za brzinu bla bla ali su u skroz black varijanti i izgledaju bruka - prosto i njih mi zao da zabodem - evo fotke :) :

A evo i box verzije procesora :

E sad samo jos da provalim gde njega da zabodem :d.. Znaci Asus P5W.. Najvise me brine ovaj hyperx..

Mozda da poteras tu memoriju u DDR2-1066 modu... Mozda ce istrpeti, ako trpi ona Spejsmasterova "socijalna" ValueRAM Elpida, treba i taj "Rolce Royce" :) Ako nista drugo bar zato sto kosta 2x vise. Probaj, ne mozes nista da pokvaris.

Od kad je dizanje napona zabranjeno? Mislim kad se vec menja box sto se malo ne bi promenio i vcore. Drugo ako je vrhusnki primerak kao ovaj ili bolji !? Boga mi sve je moguce, ovo sto pricam ima itekako veze sa pamecu :) , to sto nisi probao vrhunski primerak nisam ja kriv :p pozzz
Ti si nekad neverovatan, ali ajde :) Ne okreci kontext onoga sto si rekao, niko ne spori ovde dizanje napona, nego procitaj sta si napisao, i od mene dosta :)
:wave:
@ Haludza neka je sa srecom nova masina :wave:

E hvala covek puno! - Moj problem i jeste memorija uzeh kingston hyperx na 900 a ploca mi ne podrzava fsb 450 (ako uzmem P5W) - mozda se *****ah !? Kontam ako je vec teram na fsb-u recimo 400 Mhz da iskoristim to sto mem radi na 900 pa da joj smanjim latencije i tako je dohakam? Inace memorija bruka izgleda - prosto mi zao da je zabodem :D.. Evo cak je i slikah :

A tek hardovi - uzeh dva WD-a sata 2 na 500 giga http://www.westerndigital.com kao nagradjeni za brzinu bla bla ali su u skroz black varijanti i izgledaju bruka - prosto i njih mi zao da zabodem - evo fotke :) :

A evo i box verzije procesora :

E sad samo jos da provalim gde njega da zabodem :d.. Znaci Asus P5W.. Najvise me brine ovaj hyperx..

Pazi ovako..i ja imam 2 giga istog ram-a...to je kingston hyperX pc 7200....asus inache ima ugovor sa Kingstonom pa chak i u opisu plocha "data sheat" navode da npr. plocha radi super sa pomenutim modulima.Ako ih vec imash,onda ne razmisljaj mnogo nego uzmi Asus.Moja ti je preporuka da uzmesh recimo ovu plochu:
http://www.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2=11&l3=307&model=1295&modelmenu=1
Kingston® HyperX® PC2-8500 Ready (default overclock at 1066 MHz)
The Kingston HyperX PC2-8500 is high-frequency memory that delivers outstanding performance. Built with only the best components, the P5B Deluxe and PC2-8500 HyperX memory are optimized for each other to reach maximum performance. Both are validated for stability and compatibility.
Kao shto vidis,investicijom u hyperx vec si se opredelio na Asus:D
Shalu na stranu,meni su ti moduli bolje radili na Asus p5wd2 plochi nego na intel bad axe plochi(nema native support for 800mhz ddr2).Shetao sam pc 7200 s Asusa na bad axe..pa na gigabyte DQ6.Sa ovom plochom sam jako zadovoljan ali ces je teshko naci,,,,zato ponavljam..Asus...i srecno...:guitar:

Hmm sad si me opet sludio :).. Pa ja odusta od asusa P5B i uopste od cipseta i965 bas zbog problema sa memorijom kad se predje fsb 400 i uopste losih memoriskih performansi.. Hmm zar ne rekose svi da je i975 bolji izbor jer nema taj problem+ima bolje performanse ? I zato ja reko daj da narucim asus P5W (i975) a ne asus P5B (i965)..

Cek please - mozda smaram al aj da razjasnimo..

1- Asus P5W nije predvidjena za ddr2 na 900 MHZ pa zbog toga treba uzeti P5B (i965) ?

2- Asus P5W (i975) nemoze da iskoristi tu memoriju kako treba cak ni ako se spuste latencije ?

3- Asus P5B je jednostavno bolji izbor a taj bug sa memorijom i magistralom od preko 400 MHZ nije problem do ogranicenja cipseta vec se to moze prevazici updateom biosa ?

4- nesto peto..

E hvala jos jednom covek - sorry ako smaram..

@off topic:

Cu da se spominju neke lose nedelje, neki losi primerci core-a za occ itd.. Ovo sam slikao sticker sa moga procesora - valja li to cemu?

Hvala..

Poslednja izmena:
Mozda da poteras tu memoriju u DDR2-1066 modu... Mozda ce istrpeti, ako trpi ona Spejsmasterova "socijalna" ValueRAM Elpida, treba i taj "Rolce Royce" :) Ako nista drugo bar zato sto kosta 2x vise. Probaj, ne mozes nista da pokvaris.

E moj druze gresis,gresis,totalno suprotnim putem ides bas ta memorija koju covek(kingston hiperX 900Mhz) uze ima Elpidine probrane cipove,i ne trpi veci napon od 2.3V(sto ce covek i dokazati kad sve sklopi,a ja sam vec sve istestirao,ali ajde),sve posle toga dovodi jos gorih rezultata i nemogucnosti klokovanja,koliko joj god das napona na 800 MHz,nema sanse ni da pocnu latence sa 3,a kamoli da izgura 3-3-3-12 ko sto je izgurala "socijala".Pre moje "socijave" i ja sam vozio onaj kit i prodao dan posle testa,jer su na memari bili ponivicu elpidini cipovi.
Memorija koju covek uze kosta oko 185eura,a ova moja oko 100eura!Ja sam ustedeo 85eura i dobio memoriju sa mikron D9 cipovima.Elipidini cipovi ne mogu da izguraju 1000Mhz Cl4 u zivotu,a kaomli pocetnu latencu od 3,a sve je to mogla i moze moja "socijala".

I ovo je pocelo da se prodaje u inostranstvu,jos jedna sociljala,sa jos boljim D9 cipovima;)
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=110623

Poslednja izmena:
Hmm sad si me opet sludio :).. Pa ja odusta od asusa P5B i uopste od cipseta i965 bas zbog problema sa memorijom kad se predje fsb 400 i uopste losih memoriskih performansi.. Hmm zar ne rekose svi da je i975 bolji izbor jer nema taj problem+ima bolje performanse ? I zato ja reko daj da narucim asus P5W (i975) a ne asus P5B (i965)..

Cek please - mozda smaram al aj da razjasnimo..

1- Asus P5W nije predvidjena za ddr2 na 900 MHZ pa zbog toga treba uzeti P5B (i965) ?

2- Asus P5W (i975) nemoze da iskoristi tu memoriju kako treba cak ni ako se spuste latencije ?

3- Asus P5B je jednostavno bolji izbor a taj bug sa memorijom i magistralom od preko 400 MHZ nije problem do ogranicenja cipseta vec se to moze prevazici updateom biosa ?

4- nesto peto..

E hvala jos jednom covek - sorry ako smaram..

@off topic:

Cu da se spominju neke lose nedelje, neki losi primerci core-a za occ itd.. Ovo sam slikao sticker sa moga procesora - valja li to cemu?

Hvala..

24 nedelja i 27 (27 je do sad najbolja) su trenutno oc dosta raspolozive ,a tvoj primerak je iz 27 nedelje:D

Uzmi tog Asusa P5W kud puklo da puklo,ako nista drugo dosta je bogatiji paket nego na bilo kojoj core redy ploci,a moci ces da oc ovu plocu do sigurno 360-440FSB.

Poslednja izmena:
Ti si nekad neverovatan, ali ajde :) Ne okreci kontext onoga sto si rekao, niko ne spori ovde dizanje napona, nego procitaj sta si napisao, i od mene dosta :)
:wave:
@ Haludza neka je sa srecom nova masina :wave:

Ma znam sta sam napisao, napisao sam "zavisi koliko je gladan za naponom", slazem se da je na def vcore-u jako tesko izvuci 3.5, ustvari nemoguce, (mada :) ) ali sa blago podignutim vcore-om ovakvim primerkom 3.5 sa npr. TT BT kako oces. Ok sad?

Pazi ovako..i ja imam 2 giga istog ram-a...to je kingston hyperX pc 7200....asus inache ima ugovor sa Kingstonom pa chak i u opisu plocha "data sheat" navode da npr. plocha radi super sa pomenutim modulima.Ako ih vec imash,onda ne razmisljaj mnogo nego uzmi Asus.Moja ti je preporuka da uzmesh recimo ovu plochu:
http://www.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2=11&l3=307&model=1295&modelmenu=1

Kao shto vidis,investicijom u hyperx vec si se opredelio na Asus:D
Shalu na stranu,meni su ti moduli bolje radili na Asus p5wd2 plochi nego na intel bad axe plochi(nema native support for 800mhz ddr2).Shetao sam pc 7200 s Asusa na bad axe..pa na gigabyte DQ6.Sa ovom plochom sam jako zadovoljan ali ces je teshko naci,,,,zato ponavljam..Asus...i srecno...:guitar:

Sa tim sto moduli 8500 koriste Mikron D9GKX ,a na ovim njegovim su elpida.Evo danas kod drugara i elpida proradila na 4-4-4-12 900Mhz(obicna value serija 533MHz),na smesnih 2.3V(preko ovoga ne vredi).
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=111996

P.s Samo sto coveku nisi rekao da ti je ploca neispravna,pa nije ni cudo sto ti nista ne radi kako treba.:wave:

Poslednja izmena:
E moj druze gresis,gresis,totalno suprotnim putem ides bas ta memorija koju covek(kingston hiperX 900Mhz) uze ima Elpidine probrane cipove,i ne trpi veci napon od 2.3V(sto ce covek i dokazati kad sve sklopi,a ja sam vec sve istestirao,ali ajde),sve posle toga dovodi jos gorih rezultata i nemogucnosti klokovanja,koliko joj god das napona na 800 MHz,nema sanse ni da pocnu latence sa 3,a kamoli da izgura 3-3-3-12 ko sto je izgurala "socijala".Pre moje "socijave" i ja sam vozio onaj kit i prodao dan posle testa,jer su na memari bili ponivicu elpidini cipovi.
Memorija koju covek uze kosta oko 185eura,a ova moja oko 100eura!Ja sam ustedeo 85eura i dobio memoriju sa mikron D9 cipovima.Elipidini cipovi ne mogu da izguraju 1000Mhz Cl4 u zivotu,a kaomli pocetnu latencu od 3,a sve je to mogla i moze moja "socijala".

I ovo je pocelo da se prodaje u inostranstvu,jos jedna sociljala,sa jos boljim D9 cipovima;)
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=110623

Tachno.
pc 7200 serija im je ochajna..a ja preko 950mhz sa nizim latencijama mogu samo da sanjam...

Poslednja izmena:
P.s Samo sto coveku nisi rekao da ti je ploca neispravna,pa nije ni cudo sto ti nista ne radi kako treba.
Jedna informacija ze tebe:D
plocha je ispravna...premestio sam je kod deteta.Prethodno je bila 3 dana napolju....stavio sam je..ubacio cpu kelerabu u nju i sve radi..vcore i ostalo...svashta...u svakom sluchaju ne vracam je nazad...ovaj dq6 mi je bolji..i tek ce biti jak(kad promene beta veziju biosa).Pozdrav!

Jedna informacija ze tebe:D
plocha je ispravna...premestio sam je kod deteta.Prethodno je bila 3 dana napolju....stavio sam je..ubacio cpu kelerabu u nju i sve radi..vcore i ostalo...svashta...u svakom sluchaju ne vracam je nazad...ovaj dq6 mi je bolji..i tek ce biti jak(kad promene beta veziju biosa).Pozdrav!

Super,kad stize Ga?Pozdrav!

isto kao i na bad axe...8400m/s..read..inache stabilan overclock..na 1.32V...na toliko mi je i radio overvolting kod asus p5wd2...:d

Prilozi

• clock.jpg
    clock.jpg
    112.5 KB · Pregleda: 78
Poslednja izmena:
Download Version Date Description
Download from ... F4 2006/09/08 Fix some DDR667 compatibility issues
Fix some GFX card compatibility issues
Upravo sam stavio novu verziju bios-a...zeza me everest..ne vidi brzinu memorije i tajming....skidam sad novu verziju..u stvari zeza ga (po meni) chip set 965 za koji nema Data...sad ce to chicha da sredi:D///pa ti postujem slike i ostalo...ubi me konekcija...

Poslednja izmena:
Aj uradi sliku molim te memory read u everestu ,a opet kad ti stigne C2D,a znam da hoce:d ,onda uradi sve ponovo.Pozdrav

E svasta...everest 2006,prva verzija je pokazao oko 8400m/s read...ali je neshto stalno bagovao i brljavio...skinem zadnju verziju a ona mi prijavi da ne podrzava moj chip set:)zgran: ) i bla,bla,bla....potom pokazuje 7298 memory read na 900mhz brzine.odustanem..onda uzmem Sandru i evo rezultata,,,,.to je to,,,jasno..pih:d

Prilozi

• sandra na 900mhz ram.jpg
    sandra na 900mhz ram.jpg
    240.6 KB · Pregleda: 135
Poslednja izmena:
Maximum Bus Bandwidth : 8640MB/s (estimated),,,i ostalo..bla,bla...
Ej,,,,shta bi sad?spacemaster?
di ode magupe?:D Ja utrosi vreme...a ti nishta:D

kako do infa

24 nedelja i 27 (27 je do sad najbolja) su trenutno oc dosta raspolozive ,a tvoj primerak je iz 27 nedelje:D

Uzmi tog Asusa P5W kud puklo da puklo,ako nista drugo dosta je bogatiji paket nego na bilo kojoj core redy ploci,a moci ces da oc ovu plocu do sigurno 360-440FSB.

Pozdrav,
možes li mi pojasniti kako da tačno vidim sa stickera o kojoj se nedelji radi , thnx :)

Novi BIOS za P5B Deluxe...

P5B Deluxe Release BIOS version 0614

1. Support DDR2 double side x16 module
2. Enable support for CPU ratio adjustment on Kentsfield B0 stepping CPU
3. Enable conroe/kentsfield ratio overclocking higher above default value
4. Fix CPU Fan profile mode not correct after system shotdown
5. Enhance memory compatibility for DDR533 and DDR667 modules.
6. Revise S3 fuction not stable when CPU FSB over 300MHz.
7. Enable support for OCZ2G8002GK-6400
8. Fix PCIEX1 will disappear after update beta bios from 0405 to 0507
9. Fix some lock cpu will show "modify ratio "item in bios(ex:660-SL7Z3 3.6GHT PSC800 2M/EM64T 002)
10. Fix some lock cpu frequency not correct when lock free fuction enable(ex:660-SL7Z3 3.6GHT PSC800 2M/EM64T 002)
11. Fix kentsfield L2 cache not correct issue (in bios setup)
12. Fix SATA configuration select disable and compatible mode, and BIOS still show SATA5 and SATA6
13. Update ICH8 Raid option ROM from V6.0.0.1022 to V6.1.0.1002
14. Update Marvell 8001 and 8056 Lan option rom from 5.16.3.3 to 5.17.1.3

Obratiti paznju na Kentsfield :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno