Šta je novo?

Asus P5B Deluxe/Wifi ili BadAxe za e6600?

Haludza

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Posto sam definitivo narucio e6600 - a plocu jos nisam narucio - trebalo bi u ponedeljak da se izjasnim - sta biste mi vi preporucili za maticnu za taj procesor ? Ili mozda cekati Abit? Zna li se kad izlazi ? Posto cu na taj asus cekati 15 dana (gazda firme mi daje komp da se koristim za vreme cekanja).. Jel neka od ovih ploca podrzava ddr3 ? Posto sam narucio hyperx kingston na 900MHZ i bolesno je skup.. Mozda je ddr3 bolji izbor ? Moj komp sam zalivadio - nemam bas uslova za komotan surf - zato bih vas zamolio bez komentara tipa koristi search :)..

Hvala..

Da kupio je prvo wdh i odma ga menjao za p5b bas iz tog razloga sto nije bio zadovoljan fsb-om. Ama haludza nemoj da rizikujes; kad ti je vec oc toliko bitan uzmi lepo P5B deluxe/wifi i imaces super plocu, pretrpanu svim i svacim i neces morati nesto mnogo da se zanimas lemljenjem, budzenjem i slicno!!!

Hmm da bi se e6600 occ na 4ghz treba recimo da je fsb 450 mhz, mnozilac 9 i da mu se napon moze dici na 1.65v koliko ja mogu da skapiram.. Na toj frekvenciji super pi ide ispod magicnih 13 sec :) i sve bi trebalo da poleti.. Mene interesuje da li taj asus P5W ili badaxe mogu da idu do ovih vrednosti fsb-a i napona po defaultu ? Aj recimo da kazemo da necemo da idemo na fsb od 460 ili 480 vec do fsb-a na tacno 450 MHZ.. Jel to mogu ove dve ploce.. Isto tako videh taj modovani P5W i ono - uzas - mora da se lemi budzi itd - dal badaxe moze to da postigne samo updateom biosa i eventualno nekim jumperom ? To bi bilo cool.. Isto tako sam primetio sledece - razlike izmedju 975 i 965 cipseta u brzini su - akademske - tj nisu bas neke preterane - najveci problem je sto kad se taj 965 potera na fsb veci od 400 dolazi do pada performansi memorije.. Kad nebi bilo toga - P5B bi bila ultimativna ploca. Sad moje pitanje je - da li asus ovaj problem moze resiti nekim novim updateom biosa - ili je to nepremostivo ogranicenje 965 cipseta ?
1.Moram da te ispravim da bi shvatio da bi 6600 bio super pi 1M stabilan ili ti 20% sitemski stabilan za svaki dan na +3.8Ghz,moraces da se potrudis i da odvojis oko 50-70 eura za neko vrhusko vazdusno hladjenje(djaba tebi FSB 450-600Mhz kad ti to procesor na box kuleru nikad nece ispratiti).(1.60V-1.63V)
2.Da bi procesor 6600 radio na +3.9GHz i bio super pi 1M stabilan potrebno ti je veoma dobro vodeno hladjenje od 100-150eura.(1.63V-1.65V)
3.Da bi izgurao priblizno 4Ghz i imao stabilan Super pi 1M moraces da odvois za vodeno hladjenje ili neko drugo drkanje hladjenje koje ces preko veze od strica sa exrema dobiti minimum 150eura-200eura.(1.65V-1.7V)
4.Ti konstantno juris FSB,a nisi ni svestan da ces morati i da hladjenje menjas.Uzmes BAD AXE i sa novim biosom imas mogucnos oc-a 50%,ili ti u prevodu 400FSB ili ti u prevodu 3.6GHz koji bi trebao da izvuces sa box kulerom,ali niko ti ni na toj vrednosti ne garantuje stabilnost,jer ista iziskuje 1.48V-1.5V(pa znas li ti koliko se to greje covece):wall:

Znaci sa BAD AXE-ntijem mozes da izvuces 433-444FSB(ako se moduje, a postupak je toliko jednostavan da ga svaki serviser mobilnih telefona moze uradi za 1min) Ali u zivotu neces moci izvuci na vazduhu 3.9Ghz-4GHz u zivotu,znaci pazaris AXE-ntija,pa kad nabavis 200eura hladjenje ti ga lepo modujes i przis preko 4Ghz.
:d

Poslednja izmena:
iz vaseg iskustva,koji max se moze ocekivati za e6600 na nekoj 975 ploci,a da se pritom ne podizu naponi,iako se koristi neki bolji kuler(vazdusni)...cisto za 24/7,kad se ne jure rezovi

Pa nekih 3200-3300 Mhz-a bez vecih dizanja napona :)

3.2Ghz mi je prosao ,dva sata primea,ceo S&M,neoliko puta dupli SPI32M,dosta igranja,mucenja i to sve na vodi,sve preko toga postaje nestabilno,ali ne u svim samo u onim najduzim testovima(prime itd).
Hoce li biti skorijeg upgradea,esi vido sto sam naso memoriju,aaa:eyebrows:

Poslednja izmena:
Nije mi logicno da svaki 6300 sa 1,86 radi bez dizanja napona stabilno na 2,8 a da 6600 nece sa svojih 2,4 da radi stabilno cak ni sa dignutim naponom na 3,3!!! Neznam zasto ali imam utisak da bi ovaj moj procesor radio bez problema na 3,5 sa tek nesto malo dignutim naponom na dobroj ploci tj na visokom fsb.

Misko: izuzetan ovaj conroe sa slike bas kao i memorija koja ga prati 1:1

Poslednja izmena:
Pa da bi i njega (E6300) poterao preko 3.2 GHz moras mu dati napona :)
@ Misko nacitan si svaka cast ali slovima ne moze!!! Mislim bez dizanja napona :trust: Nije mi jedan prosao kroz ruke, a to sto ti pricas nema veze sa pamecu :) bez da se ljutis :)
:wave:

Nema to veze druze sa 2 odnosno 4 jezgra vec bi jedino mogla biti kes memorija u pitanju. I alendale i conroe su procesori sa 2 jezgra samo se razlikuju po kolicini drugostepenog kesa. Prvi cetvorojezgarni procesor ce tek dogodine!!!

Citao sam na xs-u da su allendale-s mnogo bolji oc-eri od conroa, nesto kao zbog dva vs. cetiri jezgra.

neko je na xs-u takodje spomenuo da se retail e6600 bolje klokuje od es primerka cak mislim da je to spomenuo coolarer u onom thread-u o abit w9d max ploci

Bas jedan se zalio na XS-u da mu e6700 iz 27 nedelje nece nesto preko 3.4 :d.

Ko uzima e6600 pa na gore neka izbegne 25 nedelju :)
Dok su ove ostale sve u proseku ok za sve modele.
Izdvajaju se 27 i 28 koje daju nesto bolje rezultate od ostalih na difoltnim naponima.
25-ta je jos vaznija, vidi zorzov rez. za e6400, koja takodje ima veliki oc potencijal :)
off, da uzmem p5b deluxe ili ds4?
nikako da se odlucim :)

ivanboo: Pitaj ga oce da menja za moj 6300 i da mi doplati (garantujem mu da ce da radi na vise od 3,4) :d Imace veci fsb ako nista drugo hahaha

Mastercula: ja kada bih bio u takvoj dilemi pre bih uzeo asus (iako gigabyte vise volim). Jednostavno p5b mi je na izgled lepisi, a obzirom da su po performansama manje vise tu onda biraj ;o)

Poslednja izmena:
hmmm....ja vise volim asus, a ga mi je lepsi na izgled :d opet isto :S:
izgleda da cu da uzmem onu koja bude bila na stanju :)

Pa da bi i njega (E6300) poterao preko 3.2 GHz moras mu dati napona :)
@ Misko nacitan si svaka cast ali slovima ne moze!!! Mislim bez dizanja napona :trust: Nije mi jedan prosao kroz ruke, a to sto ti pricas nema veze sa pamecu :) bez da se ljutis :)
:wave:

Od kad je dizanje napona zabranjeno? Mislim kad se vec menja box sto se malo ne bi promenio i vcore. Drugo ako je vrhusnki primerak kao ovaj ili bolji !? Boga mi sve je moguce, ovo sto pricam ima itekako veze sa pamecu :) , to sto nisi probao vrhunski primerak nisam ja kriv :p pozzz

Poslednja izmena:
Citajuci onaj topic na XtreemeS. o "losem" primerku iz 27 nedelje uopste nisam mogao da razumem pokretaca diskusije.Coveku je malo 3.4Ghz...Ja razumem da svi tezze sto vecem rezultatu i slicno,ali 3.4Ghz je apsolutno dobar rezultat.E sad sto bi on hteo 5Ghz..i tata bi sine :d :D
BTW lik je nabio 1.675V na 65nm cpu sto je vrlo zanimljivo :D.

Ne sporim da je bilo likova koji su terali i >4 Ghz ali gotovo svi su koristili odlicno hladjenje(ne vazduh) i poprilicno extra voltaze u odnosu na def.Pri tome,ko zna koliko su procesora testirali da bi nasli "pravi" i na koliko ga drze za 24/7

Poenta: nema loseg C2D-a,ima nezasitih apetita :D

Ja jos imam samo jednu dilemu - badaxe ili Asus P5W - posto me Spacemaster isquliro sa cenom qulera od 150-200 evra da bi e6600 radio na 4 giga odustajem od Asusa P5B i od 965 cipseta posto iz testova vidim da 975 cipset nema problema sa losim performasama memorije kad se predje 400fsb.. Opet me Dark master isquliro sa njegovom pricom o badaxe-u.. Jel neko probao ovaj asus 5PW?

Poslednja izmena:
ako ces malo bolju memoriju da ubadash u plochu onda asus jer bad axe ne podrzava native ddr2 800 memorije,,,,a asus odlichno radi sa brzim memorijama.....plus sto i bad axe ima bagovit bios...puno gluposti je tu ispravljano i revizijama...to sto bad axe ima 1333mhz bus koji moze da cepa nema opet veze jer tada ima jake latencije u chip setu pa su rezultati losiji nego kad strapujesh magistralu na 1066mhz...po meni...nedovrshena plocha..,.

Nazad
Vrh Dno