Šta je novo?

Am2

mackOpolo

Čuven
Učlanjen(a)
27.12.2005
Poena
620
Zeleo bih da predjem na AM2 platformu.
Trenurna kombinacije je Asus K8N-e, Sempron 2800+ 64bit Asus 9550ge i 1gb Kingston. Zanima me vase misljenje ploce i procesora. Sta je trenurno best buy.
Koja ploca i procesor da nije nesto preterano skupo.Dosta se pominje MSI,Asus tako da neznam tacno sta da uzmem. Da li Sempron ili mozada jos malo evrica pa neki Athlon. Znam da ce ostatak sigurno biti 7600GS I 1gb ddr2 memorije.
Hvala na savetima.
:type:

Znam za taj thread,tek posle sam provalio da si ti Peter 🙂.
Hmm,izgleda da je jedini nacin da se ubode neki X2 pa da se proba...
Mada glupo je odresiti kesu i kupiti dual core ,pa da se ispostavi da cela stvar ne radi i da si "osudjen " na reklamaciju 🙁

Da li neko na forumu ima kombinaciju X2-ke i MSI K9N varijacije(SLI,Ultra,Platinum)?Ako ima,nek se javi sa isqstvima u radu,da li brljavi i slicno.

Poslednja izmena:
Posto sam prodao staru konfiguraciju semprona 2800, k8n-e 9550Ge sada vise nemam pojma sta da uzmem od ploce za AM2 podnozje. Pomagajte, dajte neki konkretan odgovor moram da kupim comp.Hvala.

Posto sam prodao staru konfiguraciju semprona 2800, k8n-e 9550Ge sada vise nemam pojma sta da uzmem od ploce za AM2 podnozje. Pomagajte, dajte neki konkretan odgovor moram da kupim comp.Hvala.

Hehe, znam taj osecaj kada te svrbi dzep... i ja imam takav problem: dok ne kupim nesto djavo mi ne da mira. Da rezimiramo: Postoje dve ploce na nasem trazistu sa nF570 ultra/sli chipom: MSI K9N i ASUS M2N-E. Obe imaju problema sa jos nedoradjenim BIOSima a to znaci nekompatibilnost sa pojedinim CPU, nekim memorijama, losh overclock i sl. SB se nenormalno greje i kod asusa i kod msi-a tako da uzevsi u obzir gore navedeno sasvim ti je sve jedno koju AM2 plocu uzimash jer svaka ima boljke. Sve je josh uvek sirovo i nedoradjeno pa mozda treba sacekati al' posto kazes da si vec prodao staru konfiguraciju... go for it i puno srece!

Hehe, znam taj osecaj kada te svrbi dzep... i ja imam takav problem: dok ne kupim nesto djavo mi ne da mira. Da rezimiramo: Postoje dve ploce na nasem trazistu sa nF570 ultra/sli chipom: MSI K9N i ASUS M2N-E. Obe imaju problema sa jos nedoradjenim BIOSima a to znaci nekompatibilnost sa pojedinim CPU, nekim memorijama, losh overclock i sl. SB se nenormalno greje i kod asusa i kod msi-a tako da uzevsi u obzir gore navedeno sasvim ti je sve jedno koju AM2 plocu uzimash jer svaka ima boljke. Sve je josh uvek sirovo i nedoradjeno pa mozda treba sacekati al' posto kazes da si vec prodao staru konfiguraciju... go for it i puno srece!

Hvala PeroNS. Mene upravo to i cima sto su obe ploce u neku ruku dobre a u neku ne. Nista mi ne preostaje nego da odigram Glava-Pismo.😉

E da josh nesto... ako se odlucis da kupis K9N, obavezno pre kupovine trazi da vidish serijski broj na kutiji. Navodno, samo ploce koje pocinju ovim serijskim brojevima su "pogodjene" problemom:

601-7250-040
601-7250-050
601-7250-060

Dakle ako na nalepnici na kutiji S/N pocinje jednom od gore navedenih kombinacija, tu plocu NE kupuj. Ja sam imao vise srece nego pameti kada sam kupovao jer nisam ni znao za ovaj problem. S/N kod mene je 601-7250-020 i nemam nikakvih problema dodushe ja koristim single core CPU i memaru koju MSI preporucuje za ovu plocu. O problemu sa K9N i nF5 uopste vise informacija mozes naci na sajtu: http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=34206 . Takodje obavezno poseti MSI i ASUS forume gde iz prve ruke mozes procitati kakvih sve problema imaju vlasnici nF5 ploca.

E da umalo da zaboravim... verovao ili ne K9N ploce NE RADE sa GENIUS tastaturama !!!!! (da to je istina - i ja sam ostao bez texta jer sam morao da iscasheiram 20e za novu tastaturu 🙁 ... vise o ovom problemu na MSI forumu)

Evo da potvrdim,
MSI K9N ULTRA(serijski broj 601-7250-040******), Athlon X2 3800+
Kad god pokušam da narežem nešto, sistem se ugasi a gasi se i kod kopiranja velikih fajlova sa externih hd-ova.

Evo da potvrdim,
MSI K9N ULTRA(serijski broj 601-7250-040******), Athlon X2 3800+
Kad god pokušam da narežem nešto, sistem se ugasi a gasi se i kod kopiranja velikih fajlova sa externih hd-ova.

Idi u system properties - device manager - primary IDE channel i podesi device 0 i device 1 transfer mode na UDMA3 pa probaj da rezes.

Idi u system properties - device manager - primary IDE channel i podesi device 0 i device 1 transfer mode na UDMA3 pa probaj da rezes.

Postoje samo opcije DMA if available i PIO. Svakako neću stavljati rezač u PIO mode a već sam reklamirao i pretpostavljam da će biti ok. Samo da naglasim da sam flashovao bios i da to ne rešava problem. Ili ću zameniti ploču za neku iz druge serije ili preći na ASUS-a m2ne. Mada sam po forumima videh da se ljudi masovno žale i na nju. Doduše nije kondenzator u pitanju:d
Pretpostavljam da bi K9N iz druge serije bila najbolje rešenje...Javiću šta je bilo...Inače, ploča radi odlično i stabilno.

Nazad
Vrh Dno