Šta je novo?

Batch rename files?

psyhomb

Čuven
Učlanjen(a)
04.08.2003
Poena
619
Kako da promenim imena vise file-ova odjednom?
Sta treba da otkucam u *.bat file-u?
unapred HVALA

Poslednja izmena:
Batch programiranje pod windows-om podrzava izmedju ostalog i for petlju. Ubacis u for petlju kriterijum koji fajl treba da ti zadovoljava, prodjes kroz sve fajlove i sa obicnim ren zavrsis posao.

poz.

btw. Ako ti ne treba striktno batch file za promenu imena vise fajlova, Total Commander ima sjajan multi-rename tool koji izmedju ostalog podrzava i regularne izraze.

Poslednja izmena:
Ma total commander je majka.Selektujes fajlove koje oces da rename i ctrl+m

Hvala na pomoci!!!:banana:

Imam ja malo druagčije pitanje, pa ajde da ne otvaram novi thread za sličan problem. LM, na mašini za backup imam napravljene skripte koje pokreće scheduler. Ne pitajte zašto to ide tako.

Uglavnom, prilikom kopiranja sa servera na tu mašinu, potrebno mi je da se fajlu promijeni ime. Ima seljački proces koji će za svaki dan (tj. datum) da pokreće novu skriptu koja će obrađivati samo taj jedan dan. U prevodu, onda ja trebam da napišem 365 skripti i da ih ubacim u TS.

Ima li jednostavniji način da se to odradi u batch-u?

Primjer: trt_mrt.zip treba da se kopira u trt_mrt današnji datum.zip

Hvala i pozdrav.

Pri promeni imena, koristi output iz "date /T" komande.

poz.

Poslednja izmena:
Imas i program A.F.5 Rename your files v1.1 - free je
laksi je od Total Commandera za pocetnike i veoma je dobar
skini ga sa www.download.com
Za neke specifične primene vrlo zgodan program. Jedino mi smeta to što nema opciju dodavanja fajlova desnim klikom na folder (dakako, prihvata command line parametre pa mi nije bio problem da to sam dodam, ali me čudi što to nije već uneto kao opcija u programu).

Pri promeni imena, koristi output iz "date /T" komande.

poz.

Ovako:

for /f "Tokens=1-4 Delims=/ " %i in ('date /t') do set dt=%i-%j-%k-%l
for /f "Tokens=1" %i in ('time /t') do set tm=-%i
set tm=%tm::=-%
set dtt=%dt%%tm%

Sada mozes iskoristiti promenjive dtt i tm za kreiranje naziva.

Nazad
Vrh Dno