Šta je novo?

Prey utisci, saveti

E to je bash onako bitno za razlicitost igre :D

***, kako kome...

Igra je ekstra bas sam se nalozio, bolja mi je od doom-a zbog price :D
Nego stigao sam do one kraljice prosao kroz portal i jurim onu stvar maker ili kako vec.
Dosao sam do dela gde mi treba sifra za vrata, a sifru nigde usput nisam pokupio a ne mogu da se vratim nazad.
Hodnik, pun leseva, sa vratim na kraju koja imaju onaj force field, tu iza tog ff-a su vrata koja traze sifru.help??
Sa leve strane vrata sa sifrom ima mali prolaz gde ima municije i ona stvar koja dune u mene i napuni me.

Poslednja izmena:
Ne mogu da se setim koji je to deo bash tachno, ali svaka shifra se lako prelazi u Prey-u... Obichno ti je shifra negde u blizini ispisana nekim vanzemaljskim pismom, i morash malko da duze gledash u nju dok se ne pretvori u obichna slova.

provalio sam, ispisana je krvlju na podu. :)

Kako dalje?

Prilozi

• prey 2006-09-01 16-05-02-62.jpg
    prey 2006-09-01 16-05-02-62.jpg
    179.8 KB · Pregleda: 108
Ljudi, izas'o patch za PREY, ispravljuje onaj bag na poslednjem nivou (Mother's Embrace) - Kada se tvikuje cfg i tera se igra da koristi vece texture puca zadnji nivo...

Ljudi, izas'o patch za PREY, ispravljuje onaj bag na poslednjem nivou (Mother's Embrace) - Kada se tvikuje cfg i tera se igra da koristi vece texture puca zadnji nivo...
a jel izaslo i "ono" za taj patch ili ne treba "ono"?

Ne treba ti "ono" za patch, ne treba uopste "ono" za igru...

Igra je dobra, samo su trebali da vise furaju "Space Station" fazon, a malo manje "u stomaku u D3" dizajn nivoa, ovako je isti osecaj skucenosti kao u D3.

Igra je fanatastična, priča, grafika, zvuk su odlični. Još nisam siguran da li mi je Quake 4 bolji ili Prey. Bez obzira što Prey ima bolju priču (kraj je odličan) Q4 me je vukao da ga igram i obrnem bar 4 puta, a nekoliko puta sam prelazio borbe sa čuvarima. Prey još nisam krenuo da igram drugi put, imam osećaj da bi mi brzo dosadio jer sam u očekivanju cele igre demo prešao najmanje 7-8 puta. Ipak najbolji FPS koji je izašao ove godine.

Na mojoj konfiruraciji je Prey bolje radio, Q4 je seckao posebno u drugom delu igre.

P.S. Pominjanje H“fizika-gađalice-smor-krš”L2 igre, u istoj temi sa ovim biserom od igre predstavlja uvredu za ceo celu istojiju fps-a.

Poslednja izmena:
ATI je bio sponzor pa je igra dodatno optimizovana za Radeone...

Pazi kad v1.1 patch stvarno ne radi sa onom prvom verzijom... mislim, ne javlja grešku tokom instalacije al se ništa ne apdejtuje, fajlovi ostaju isti...
Dakle, ko ima disk igre velik 1676.1 MB, osuđen je na v1.0 dok ne nabavi ljudsku retail verziju.

I daje puca na Moter's Embrace...iako sam korkno patch 1.1 (22,5MB-a) i "ono u novijoj veriziji 1.1" ...jer inache trazi da ubacim disk..ako ne nabavim.."ono"..:)
Ne znam kako da mi uchita...da smanjim extra detalje ili shta?
Treba neki tweak za cfg file..? Samo poslednji nivo..majku mu..

Ne znam kako su ljudi imali problema da provale gde dalje..sve je ochigledno...Dodushe i ja sam se nacimao kada treba sa onom letilicom da ischupash one pravogaone zezancije kako bi se otvoro prolaz...na plafonu....Samo tu..? E i ona kocka je trip bila ali sam brzo provalio..I jednom sam se ubio da nadjem kod..a corav ne videk da je onaj rascherecheni...sa krvlju napisao po podu..;)

Poslednja izmena:
Zinuo sam u cudu kad sam video prey

.. Zaista me jedna igra odavno nije ovako odusevila !!!

A igrao sam samo demo, jos nemam kompletnu verziju igrice i o ostalim cudima mogu samo da citam iz vasih postova.

Po meni je ono sto sam video odlizno izbalansirano, zanimljivo, dobro optimizovano (igrao prilicno glatko na 7300gs). Kad mi ovde neko prica o doom-u 3, pa ta igra je smejurija ! Doom sam igrao teskom mukom na silu, sa nadom da ce se do kraja nesto popraviti i cisto da vidim kraj (jeste , moram priznati bilo nekih svetlkih tacaka, ali brate mucna igra od dosade crkoh). Ovaj demo sam igrao dva puta jedne noci do pola 4, znajuci da u pola 7 moram da ustanem da bi isao na posao, toliko mi se svidela !! :smash:

Mislim da onaj trip "i vilicu do poda" utisak, kada dobijam duhovne moci, prvi put izlazim iz svog tela i okrecuci se vidim isto kako lebdi. A sve uz predivno plavicasti efekat i sjajn zvuk i muziku. Pre toga oni HDR outdoor nivoi pustinje, suncanog neba. Mislim da taj trip mogu da poredim samo sa odusevljenjem prvim half-life-om, izlaskom iz pecine i pucanja predivne prirode i mora u far cry-ju kao i uvoda u Ridick (kad me strazari sprovode u celiju). Neverovatan osecaj !, pa kad se vratim na brod i prvi put ugledam svoj voljeni luk, a orao ili sta je vec leti oko mene a oni indijanski bubnjevi samo rokaju. Pa kad prvi put zaledim protivnika, a on providan led. Ma nestvarno, gravitaija od koje mi se okretao stomak, gravitacione sobe, pa portal u kockicu unutar koje je neka loptica ( a ono mini planeta ustvari) ?!?! :D Kad kao pogines one duse sto lete oko tebe, pa pri kraju demoa posle obrtanja soba kad se pojacava muzika, a ono se vracas u kafic iz koga si krenuo i to tek tada skontas. Ma vrh i tacka bre !

Jedina moja zamerka je po meni nepotrebno preterivanje sa nasiljem i psovkama.

toliko

Iako nisam mega ljubitelj fps-a, ovo je jako dobro, sa originalnim idejama (što je jelt'e deficitarna kategorija), pristojnom grafikom i manjom zahtevnošću. Nisam je završio, možda ni pola, ali feeling je :bottle:

Igra je odlicna,malo mi je bilo zao kada sam morao da "roknem" ribu ali **** ga.....Prica je o.k. svidja mi se fora sa portalima.Zagonetke nisu teske cak su i zanimljive u sustini dosta igriva igra.

Igra je odlicna,malo mi je bilo zao kada sam morao da "roknem" ribu ali **** ga.....Prica je o.k. svidja mi se fora sa portalima.Zagonetke nisu teske cak su i zanimljive u sustini dosta igriva igra.
Ima ljudi koji još nisu završili igru, pa bi bilo lepo naglasiti spojlere.

Inače, Prey je najbolji FPS godine, u to nema sumnje, a jedan od najoriginalnijih ikada, posebno u vreme kada to postaje sve teže.

E stvarno boombish :wall: ja post iznad napišem da nisam prešao ni pola, a ti na to bez najave -*** ja ubio ribu... :S:

Evo i ja moram jos jednom da kazem koliko me Prey iznenadio, na stranu engine-a igra je mega originalna i zasluzuje bar 95% u smislu originalnosti i igrivosti + izbor muzike na Jukeboxu je mega originalan i odlican (iznenadilo me kada sam cuo Heart), nakon prelaska igrice duplo vise sam dr... one igrice i slusao jukebox, jedino nisam toliko dugo uspeo da gledam tv program :D

Poslednja izmena:
Hm...ja uopste nisam odusevljen,nisam hteo da smaram al kad je toliko hvalite...sve je to lepo,sareno,spiritwalk,wallwalk,izvrtanje gravitacije...ali kad dodjemo do sustine tj. napucavanja,kao da igram q4.Protivnici glupi da gluplji ne mogu biti.Po meni cist prosek.

ja ne znma shta cu sa zadnjim nivoom Mother's Embrance tako neshto.
Nema teorije da se to uchita kod mene. Ima li nade.

Hm...ja uopste nisam odusevljen,nisam hteo da smaram al kad je toliko hvalite...sve je to lepo,sareno,spiritwalk,wallwalk,izvrtanje gravitacije...ali kad dodjemo do sustine tj. napucavanja,kao da igram q4.Protivnici glupi da gluplji ne mogu biti.Po meni cist prosek.

upravo to, protivnici su bzvz... Par mjeseci posto sam obrnuo igru, mogu reci da nije ostavila neki jak utisak na mene. Price "naj FPS godine" da ne pominjem... (mada je ova godina BAS mrshava!)

Poslednja izmena:
i ja se slazem. igra je potpuni prosek, ili mozda malo vise od njega, a realno noviteti u igri nisu nista specijalno, neki me cak i smaraju. bleda kopija Q4, ali sa jos losijim A.I.

Opet pitam ljudi (čini mi se u svakom FPS thread-u), šta to FPS po vama treba da ima da bi bio inovantan i iznad proseka? Naravno, mislim na čisti FPS, bez izleta u druge žanrove.

Opet pitam ljudi (čini mi se u svakom FPS thread-u), šta to FPS po vama treba da ima da bi bio inovantan i iznad proseka? Naravno, mislim na čisti FPS, bez izleta u druge žanrove.

Ne mora biti iznad proseka,ali mora imati npr. inteligentne protivnike,koji umeju da pobegnu od metka a ne samo da igraju jedan levo-desno dva.Onda,ne mogu da gledam kako se protivnici spawnuju tj. pojavljuju niotkuda vec kao u npr. far cry ili u F.E.A.R.-u(provaljuju vrata,dozivaju se radiom)...ima jos dosta toga sto PREY nema a druge igre imaju al me mrzi da pisem...

Far Cry i FEAR su najbolji predstavnici žanra, to je istina i sa njima Prey ne treba porediti. Ali primedba za spawnovanje nikako ne može stajati za Prey, kada je tu tako nešto sasvim smisleno. AI je truba, stvarno, ali opet, u ovakvoj igri ne previše neophodan, pre svega zbog skučenih lokacija. U pitanju je brza pucačina sa ok pričom, ok izvođenjem, sjajnim idejama (ipak inovantnim), fenomenalnim oružjem, fenomenalnim tehničkim karakteristikama. U pitanju je staromodni FPS u modernoj izvedbi, ali sa šmekom koji nemaju neke današnje igre (verovatno zbog toga što je igra započeta još krajem devedesetih). Ne kao Far Cry ili FEAR, ali za ovu godinu definitivno najbolji FPS, to je smešno osporavati.

Nazad
Vrh Dno