Šta je novo?

Potrebna pomoc iskusnijih!!! E-Mule

pajam24

Slavan
Učlanjen(a)
09.08.2006
Poena
320
Ovih dana se dosta pisalo o p2p programima i mrezama i stvarno sam se potrudio sve da skapiram al opet imam par problema... Skinuo sam LimeWire, Dc++, BitTorrent, BitComet, E-Mule. Govorilo se da je E-Mule najbolji za filmove i da je dobar zbog komentara. I stvarno sam nasao sve od filmova sto sam hteo ali me jedna stvar iritira.. Naprimer odaberem film i on lepo krene da skida normalnom adsl256 brzinom, posle minut mi se ukljucuje upload, i jedno 8 ljudi se zakace da skidaju deo tog filma koji sam do tad skinuo. I obore mi brzinu downloada na 1-2.5!!!!!!! :wall: 😡 :-devil-: STRASNO! Ok ja pustim malo ali posle pola sata jos uvek je kriminalno sporo.. Ne mogu da otkcim upload nikako. Cackao sam i settings ali nista. Nemam nista protiv da neko skida od mene ali samo da mi ne obori toliko brzinu. Da li postoji neki nacin da ogranicim upload ili da ubrzam download E-mula?? :wall: U DC++ mi nikako ne ide da ga osposobim za rad.... Ne radi search uopste... Moze li mi neko reci kako da podesim settings u dc++, one adrese brojke pa da mi proradi nije mi bas najjasnije?? Ja sam jos kao citao onaj dc++ov FAQ!:trust:

Uzmi ti lepo LimeWire PRO i ko covek skidas a ne moras da shareujes ni1 fajl 😛
DC++ ti je slabo isplativ jer moras jako mnogo fajlova da shareujes za jake HUB-ove.
Inace, nemoj da te cudi download brzina kod p2p programa - to je normalna stvar.

@pajam24
NHF, al' mogao bi malo da procitas sta je ovde pisano o tome, posto je bash dosta pisano...

Koristi NetLimiter, DU Super Controller ili slican program i ogranici upload na recimo 5Kb/s (ako imas ADSL 256/64) ili na koliko ti vec odgovara...

p.s. I o DCu smo pisali...

Tako je to je odlicno resenje za emule i slicne p2p programcice...

Uspeo Sam!

cheers Resio sam problem, hvala vam svima na savetima. Ogranicio sam Emulu upload sa Netlimiterom i sad lepo downoaduje!!! Ali mi jos uvek DC++ ne radi. Jednostavno nece da radi a kad se ukljucuje prijavljuje " TLS disabled, failed to generate certificate: The system cannot find the file specified." sta to znaci, jel moze neko jos to da mi resi PLEASE!!!

Delija je napisao(la):
@pajam24
NHF, al' mogao bi malo da procitas sta je ovde pisano o tome, posto je bash dosta pisano...

Koristi NetLimiter, DU Super Controller ili slican program i ogranici upload na recimo 5Kb/s (ako imas ADSL 256/64) ili na koliko ti vec odgovara...

p.s. I o DCu smo pisali...

Ma sta na 5,ja ogranicio na 3😛

A od koga i kojom brzinom bi ti skidali, ako bi svi bili cicije kao ti? :d

pajam24 je napisao(la):
cheers Resio sam problem, hvala vam svima na savetima. Ogranicio sam Emulu upload sa Netlimiterom i sad lepo downoaduje!!! Ali mi jos uvek DC++ ne radi. Jednostavno nece da radi a kad se ukljucuje prijavljuje " TLS disabled, failed to generate certificate: The system cannot find the file specified." sta to znaci, jel moze neko jos to da mi resi PLEASE!!!

To sto SEARCH ti ne radi je neka fora vezana za to da li si prijavljen kao LOW ili HIGH ID valjda, odnosno to ima veze sa time da li imas privatnu ili javnu IP adresu, dosta ljudi se zalilo na istu stvar i odgovorili su im, ne znam zasto tebi nece da kazu. 🙂 Ja ne znam tacno, samo se secam da se o tome radilo. Mislim da moras da kucas USERNAME/tvojaIPadresa@imeProvajder, tako nesto, nisam siguran, neko ce me sigurno ispraviti.

Uninstaliraj DC, zatim obrisi DC folder u C:/Program Files/, pa onda ponovo instaliraj DC++. S'obzirom da imas ADSL proveri da li ti se IP adresa poklapa sa adresom u Connection settings, gde treba da stoji Direct Connection i ukucana IP adresa. Ako koristis Win firewall, u Exceptions Tabu obrisi DC++ aplikaciju. Posle ponovo pokreni DC i pokazace ti se onaj dialog prozor, gde ces kliknuti na Unblock. Mnogo ljudi je pritajeno zezao Win firewall oko DCa.

Fer razmena u E-mule je 1:1 Upload i Download odnos. Ako dajes manje od 10 Kb/s za upload na tebe primenjuju penal za download brzinu.

I prosto ne mogu da verujem da ti 2-3 segmenta koji ti uploaduju 5 kb's u sec moze toliko opteretiti masinu da ne mozes da izvuces vise od 2 kb/s download.

Pre ce biti da jos nisi stigao u red za download kod vise klijenata nakar u tom momentu, sto ce se promeniti vremenom kada od nakupis dovoljno upload kredita.

To sto si ogranicio upload u Emule-u ide u stvari protiv tebe jer sto vise ljudi skidaju od tebe taj fajl koji downloadujes to ces ti brze napredovati kroz njihove que-ove. I samim tim brze skinuti fajl koji zelis.

Hvala ljudi!

Recoba uradio sam onako i stvarno je izgleda bilo do firewalla ali u svakom slucaju sad radi dc++.. U Emulu sam lepo ogranicio malo upload i sad downoaduje bez problema i bez ikakvih usporavanja. Znam da je tesko poverovati da toliko moze da upload uspori vezu ali nisam lud.. kad je bio maksimalan upload ne uspori samo emule nego i normalne stranice ucitava po 30-40 sek ma strasno kazem vam... Dao bi im ja da downoaduju maksimalno, nisam cicija ali su mi gusili ceo net.. AL SAD JE MILINA!!!!!!,)

Nije tesko poverovati zato sto je to jednostavno ogranicenje tehnologije...

Civil je napisao(la):
Mislim da moras da kucas USERNAME/tvojaIPadresa@imeProvajder, tako nesto, nisam siguran, neko ce me sigurno ispraviti.

Kucas username/ip@isp primer. tvoj username je 123, isp beotel, u polje username kucas 123/ip@beotel ili procitas neciji potpis. 😉

Poslednja izmena:
Fer razmena u E-mule je 1:1 Upload i Download odnos. Ako dajes manje od 10 Kb/s za upload na tebe primenjuju penal za download brzinu.

I prosto ne mogu da verujem da ti 2-3 segmenta koji ti uploaduju 5 kb's u sec moze toliko opteretiti masinu da ne mozes da izvuces vise od 2 kb/s download.

Pre ce biti da jos nisi stigao u red za download kod vise klijenata nakar u tom momentu, sto ce se promeniti vremenom kada od nakupis dovoljno upload kredita.

To sto si ogranicio upload u Emule-u ide u stvari protiv tebe jer sto vise ljudi skidaju od tebe taj fajl koji downloadujes to ces ti brze napredovati kroz njihove que-ove. I samim tim brze skinuti fajl koji zelis.

Sve ovo sto kazes je tacno ali teoretski. Prakticno zaista nisam primetio da funkcionise bilo koje od ovih pravila.

Dok sam bio na kablu odnos DL/UL mi je bio 2:1. Posto je cesto islo sporo i dugo sam cekao odnos mi je bio u proseku 1:1.5 u korist DL-a. Dakle po ovome skoro pa idealno. I nista. Zaista nisam primetio da sam cesce dolazio na red za DL i da sam imao bilo kakve privilegije.

Danas idem preko ADSL-a. Da bih mogao da vucem punom brzinom neophodno je da UL ogranicim na maksimalnih 6kb/s. Sve preko toga mi gusi DL. Odnos DL/UL u programu mi je 11.45/1 u korist DL-a. Dakle po ovome sto si ti napisao trebao bih da cekam jedno par dana, samo da dajem UL da bi nesto krenulo da se skida. A vucem punom brzinom, ne mogu posteno ni da otvorim stranicu na forumu. Koja je tu logika??? 🙂 I jos da dodam da nikada nista nisam stavljao u share. Dajem samo ono sto trenutno skidam.

Kapiram da je kod Emule-a bitno samo natrpati gomilu fajlova na listu, da su fajlovi solidno zastupljeni (ima ih vise od 5 korisnika) i to je to. Sve ovo ostalo sa share-om, DL/UL odnosom od 1:1 i sl. je samo primanje i nista vise. Barem sam ja stekao takav utisak.

@Salko Dinamitas: Takođe! e-Mule nikako ne radi za mene... Koliko god uploadujem nikako ne mogu da downloadujem (dobrom brzinom)...

Hm, iskreno, ne znam zašto toliko ljudi koristi e-mule... Pre neki dan mi je prijatelj rekao da je skidao jedan album (100mb) tri dana sa ADSL 256kb konekcijom... Sick.

Recimo, ovako...

Meni je na listi uvek preko 100Gb i non-stop download-ujem max brzinom. Nije mi bitno kada ce se nesto svuci, vec samo da se svuce...

@Salko Dinamitas: Takođe! e-Mule nikako ne radi za mene... Koliko god uploadujem nikako ne mogu da downloadujem (dobrom brzinom)...

Hm, iskreno, ne znam zašto toliko ljudi koristi e-mule... Pre neki dan mi je prijatelj rekao da je skidao jedan album (100mb) tri dana sa ADSL 256kb konekcijom... Sick.

Ljudi vole Emule zato sto ima sve na jednom mestu. 🙂 I ovo sto kaze Delija...narokas 100GB na listu i za par nedelja je sve complete. 🙂 Na sitno se isplati skidati samo mp3 i to one fensi. 😀 Ako stavis dva-tri fajla od po 100-200MB osudjen si na cekanje od barem 2-3 dana. :-devil-:

Delijo koji eMule koristis, obicni ili neki modovani?
Iz svega iznetog gore se vidi da su torrenti bolja opcija za P2P (bar sto se tice mene), a jedina prednost eMule-a je da se mogu naci i neke redje stvari koji se inace teze nalaze.

Poslednja izmena:
Matthias je napisao(la):
Delijo koji eMule koristis, obicni ili neki modovani?
Iz svega iznetog gore se vidi da su torrenti bolja opcija za P2P (bar sto se tice mene), a jedina prednost eMule-a je da se mogu naci i neke redje stvari koji se inace teze nalaze.

Obican 0.47a...

Probao sam razne modove. Oni "legalni" ne pomazu nista (posto i ovako radi super", a sa "ilegalnim" opet ne ide, posto ga klijenti detektuju i banuju. Oni najnoviji "ilegalni" koji se jos uvek ne detektuju su uglavnom na raspolaganju samo uzim krugovima ljudi... 🙁

p.s. Ne treba birati izmedju emule-a i torrent-a. Treba koristiti i jedno i drugo, u zavisnosti od potrebe... 😉

Poslednja izmena:
Emule ima stvari za koje drugi programi nikada nisu ni culi. A posto je moj ukus veoma sofisticiran i zalazi sve vise u obscure materijal, za mene nema alternative.

Poslednja izmena:
@=Ivan=: Sličan problem sa imao i ja sa azijskom i manje sa evropskom kinematografijom... Problem sam rešio tako što imam prijatelje koji koriste e-mule umesto mene. 🙂

Ja nemam nikakvih problema 😀, al' moj omiljeni forum radi samo sa ED2K mrezom... 😛

Emule ima stvari za koje drugi programi nikada nisu ni culi. A posto je moj ukus veoma sofisticiran i zalazi sve vise u obscure materijal, za mene nema alternative.

Ista stvar. Doduse meni mula radi max. dobro, pri cemu su mi se bez problema skinuli i filmovi koji imaju i manje od deset source-ova.

poz.

Ja koristim eMule vec godinu dana .kada sam shvatio kako vunkcionishe sistem sa low ID i high ID ,program sam instalirao na D particiju i tako posle svakog reinstalla sistema imam isti ID program radi bez problema ,limitirao sam upload na 5,download mi ide kao lud ,uglavnom cekam da krene do 5 min. I tacno je to da tamo ima gomilu stvrai koje u zivotu necete naci na drugim P2P programima...

Kakve veze ima to gdje instaliras sam program sa High/Low ID?

Mozda je mislio na credits sistem za sta je bitna identifikacija klijenta...

Da na to sam mislio,svaki put kada instaliram eMule moram ispocetka da skupljam kredite...bar tako mislim....

U vezi upload limita: koristim eMule i kada upload limit podignem (pomocu NetLimitera) preko 3kb/s on "poblesavi", tj. pocinje da osciluje ozmedju 0 i 4 kb/s. Nije mi jasna ova pojava, ali kada drzim na 3kb/s sve je "ravno".

Nazad
Vrh Dno