Šta je novo?

"Rejting" na google.com

Genghis Khan

Čuven
Učlanjen(a)
18.03.2001
Poena
680
Trebaju mi vashe preporuke u vezi sa modifikovanjem nekih stranica tako da bi na google.com bile shto bolje rangirane. Shta raditi i biti na shto vishem mestu?

Problem je shto se neki ortaci zale da im se i lichne prezentacije loshe pozicioniraju jednostavnim ukucavanjem imena i prezimena. Pojavljuju se razne gluposti pre lichnih stranica. I ne, samo ukucavanje kljuchnih rechi nije dovoljno. To sam siguran.

plati google-u 😉

Genghis Khan je napisao(la):
Pitam vas o free reshenjima naravno.
Ako ukucaš "nikolić bojan" u Google ja sam neki treći, četvrti. Dodaj tu i Nick i eto me prvog. A sajt je najobičniji WordPress blog.
Kako?

Dobra optimizacija za Google? Ništa nisam optimizovao.
Dobra optimizacija jeste jedan od načina, ali najbitnije je da imaš neki jak sajt koji baca referencu na tebe. Još bolje više jakih sajtova. Tako ti se uvećava rejting.
Ja imam jedan koji je dovoljno jak da me baci na vrh u Google, ali Yahoo me baš i ne voli kao "nikolić bojan", ali kao "nikolić bojan nick" me obožava... ***

tako sto ti sajt bude sto poznatiji na entu
sto se vise spominje po jacim forumima, blogovima, sajtovima bla-bla-bla bice bolji "rejting"
to ti je sigurno resenje

ili, da budes jedinstven na internetu 😀

"Nick" je dobro rekao, treba sto vise sajtova da pokazuje na tebe. Takodje se potrudi da ti se kljucna rec po kojoj zelis da te nadju sto vise pojavljuje na stranici, po mogucnosti boldirano ili CAPS. Zatim, u naslovu stranice (title tag) treba da bude isto ta kljucna rec. I naravno, ne znam koliko na to mozes da utices, ali je dobro i da bude u sastavu URL-a.

Google prvo vrednuje URL, pa onda naslov, pa sadrzaj stranice.

Sto se tice linkova sa drugih sajtova, najbolje je da kao tekst linka bude ta kljucna rec. Recimo, ako hoces da ti sajt bude visoko plasiran za rec "zvaka" onda bi trebalo da drugi ljudi postavljaju linkove tako da kada se klikne na "zvaka" ode na tvoj sajt. 🙂 Sto veci page rank tog drugog sajta, vise ce te google vrednovati.

Takodje sam primetio da google bolje plasira sajtove koji duze postoje.

Ovo je sve za google... ko jos koristi druge pretrazivace. 😀

Evo mozda ce ti ovo pomoci. 🙂
To je inace jedno od predavanja koje sam imao na PMF-u. Onako cisto informativno o optimizaciji, ali mislim da ce ti biti dovoljno.
Pozzz :wave:

Prilozi

Moja sestra zna jednog dechka iz inostranstva koji se bavi upravo napucavanjem ratinga onome ko mu debelo plati... Dechko je programer i provalio je kako to moze i "alternativnim" metodama da se odradi.
Tvoji drugari verovatno takvog nekog traze... 🙂

ljtruba je napisao(la):
malo ste zaboravili na ono najvaznije.

Title, H1, H2....

Kenny je sve te stvarčice obuhvatio PDFom sa predavanja.
Hvala Kenny. Obično se nešto od toga previdi. Lepo je imati na jednom mestu.

Nema na cemu i drugi put 🙂 Lepo je kad neko kaze hvala 😀

Poslednja izmena:
DjoleNS: sumnjam da ce taj rejting duze da potraje
ipak je potrebno da prodje neko vreme

a,ako sajt valja i ima sta da ponudi i azurira se redovno, nema zime
nista ne moze preko noci 🙂

"Nick" je dobro rekao, treba sto vise sajtova da pokazuje na tebe. Takodje se potrudi da ti se kljucna rec po kojoj zelis da te nadju sto vise pojavljuje na stranici, po mogucnosti boldirano ili CAPS. Zatim, u naslovu stranice (title tag) treba da bude isto ta kljucna rec. I naravno, ne znam koliko na to mozes da utices, ali je dobro i da bude u sastavu URL-a.

Google prvo vrednuje URL, pa onda naslov, pa sadrzaj stranice.

Sto se tice linkova sa drugih sajtova, najbolje je da kao tekst linka bude ta kljucna rec. Recimo, ako hoces da ti sajt bude visoko plasiran za rec "zvaka" onda bi trebalo da drugi ljudi postavljaju linkove tako da kada se klikne na "zvaka" ode na tvoj sajt. 🙂 Sto veci page rank tog drugog sajta, vise ce te google vrednovati.

Takodje sam primetio da google bolje plasira sajtove koji duze postoje.

Ovo je sve za google... ko jos koristi druge pretrazivace. 😀

sve to plus ovo http://www.pagerank.net/meta-tag-generator/

ali pored svega ne mogu da se pohvalim nekim uspehom 🙁

ali pored svega ne mogu da se pohvalim nekim uspehom 🙁
Ni Google ne zna tačno šta kod njih sve utiče. Meni se dešavalo da mi neki sajt bude prvi na Google, pa da onda potpuno nestane iz listinga, pa se posle mesec dana pojavi na boga pitaj kom mestu, pa skoči na treće mesto, pa onda opet nestane... Probao sam i sa Google SiteMaps. Bezuspešno. Kaže mi da ni jedna strana sajta još uvek nije u njihovoj bazi, a ja prostim upitom na google.com vidim da jeste (ili obratno).

Ono što sigurno strahovito utiče na rejting je broj linkova sa drugih sajtova do tvoje strane.

Drugo što me nervira, Google ne lista neke strane koje postoje, a ima u listingu strane koje su uklonjene još pre 3-4 godine. Stavio sam i korektan robots.txt koji mu kaže da ih ne lista i opet ne vredi. Kad stavim strane umesto nepostojećih sa redirekcijom na postojeće (eda bi ispravio Google brljotine) Google me kazni i izbaci iz listinga jer misli da hoću da ga prevarim.

Nazad
Vrh Dno