Šta je novo?

Vivax- Risiver AM-100 - 100EUR

• Začetnik teme Začetnik teme ivanCE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ivanCE

Slavan
Učlanjen(a)
09.07.2006
Poena
300
Vivax- Risiver AM-100 100EUR
skoro sam video ova risiver uzivo. i ne izgleda lose, spolja cak deluje kvalitetno(sta je unutra)
moje pitanje je koliko to vredi i da li se uopšte vredi.

hvala unapred

Prilozi

• 17_0231654_big.webp
    17_0231654_big.webp
    47.3 KB · Pregleda: 1,569
pazi, cudno malo da je to HRVATSKA firma/proizvodjac.. i prodajna mreza im je ogranicena samo na exYU republike... zasto ne valjaju negde napolju, u Nemackoj npr?
Mene je to odbilo od tog risivera i onih ogromnih zvucnika 5.1 sto su isto dzabalesku... za 18.000 din risiver i 5.1 sistem koji moras kamionom da prevezes do kuce...

Ako je neko probao neka javi..

Meni risiver na slikama deluje prilicno jeftino... neobradjeno i nedoradjeno.. displej osnovan maximalno...

culi ste da kinezi prave NO NAME robu i kupcu iznad 1000komada stavljaju brand koji hoce. e to je to!
danas u najezdi kucne elektronike ima BAS svasta.
ne vredi dati te pare i za par meseci kupiti opet!
drugar je uzeo zvucnike vivax i stvarno ne vredi...
naravno, reci cete, sve se danas pravi u Kini. ali je taman ta razlika u ceni i razlika u kvalitetu.
Mislim da jos nismo dovoljno bogati da kupujemo jeftine stvari

Vivax- Risiver AM-100 100EUR
skoro sam video ova risiver uzivo. i ne izgleda lose, spolja cak deluje kvalitetno(sta je unutra)
moje pitanje je koliko to vredi i da li se uopšte vredi.

hvala unapred

Djubre nevidjeno plus sto je unutra prava pravcata cigla od kilo-dva. Kako ga "znalci" procenjuju na "tezinu" tako se on i prodaje.

Poslednja izmena:
Mislim da sam negde chuo da je ovo ultra krsh...pogledaj samo kako izgleda ta plastika..ja bih je lepshe izlio 🙂

Za nekih 150 eura mozesh da kupish prilichno kvalitetan 5.1 risiver, star godinu/dve kojem ovaj vivax ne moze ni noge da omirishe..novo je novo u ovom slucaju ne vazi.

ko je cuo i video VIVAX

Bolje dodaj jos malo para i uzmi neki Kenwood svirace ti bolje 1000000000 puta. Imam isto misljenje o hifi-u kao i za digitalne aparate. Kako moze HP, BenQ da napravi dobar aparat kad to nikad nisu radili. Canon je Bog i zakon za digitaliju. Tako isto mislim i za hifi...kakav Vivax...bolje uzmi neki polovni Dolby S risiver nego nov Vivax. Stavili STK IC kolo unutra jedan al ili crystal cip za Dolby S i to je to. O ostalom da ne pricam.:wave:

Poslednja izmena:
Naravno da zvuk nije za poredjenje sa pojacalima od 300-400evrica, nisam to ni hteo da kazem ali kad do juce koristite improvizovan zvuk da ne kazem preko cega onda je ovo ZAKON!,) Inace zvucnici su JAMO 4 x 100w dvosistemci, sad se pokajoh sto pre godinu dana ne kupih trosistemce, bili malo skuplji..

Slazem se sa tobom u vezi Kenwood-a ali moj Cambridge ipak ima kristalan zvuk:smoke:

Slazem se da samo manje tuzno zvuci od slicnih u klasi, ali i dalje TUUUUZNO!
Od svih A/V receivera u klasi 500e, najmanje tuzno zvuce Onkyo 604 mislim da se zove i taj tvoj CA.

Pazi, meni stvarno nije u interesu da pricam kako lose zvuce AV receiveri, eno mi Yamahe u oglasima. Ali realnost je realnost, pa kome je bitno da slusa muziku 50% u odnosu na gledanje filmova, bolje da ide na neko normalno pojacalo i par zvucnika, nego na 5-6-7-11.1 sisteme

Poslednja izmena:
Replika 🙂

Pa ipak mislim da sve ostalo na IC zvuci mnogo mnogo tuznije od tranzistora koje ima CA. Jeste da nije savrsen ali vidi samo sta Englezi kazu za njega. Imao sam Kenwood-a ali ovo ima evropski mekan zvuk, lepe visoke i srednje i istancan pravu bas koji ljulja a ne prdi kao Japanci tj. kinezi. Ali boze, svako svoga konja hvali. Realnost je da ne treba gledati cenu nego sta coveku treba. Ja sam CA dobio na poklon tako da jesi u pravu, za 500e ipak neke deonice bedno rade.😉

On topic.
Ti vivax zvucnici nisu losi, slobodno mogu da kazem da nema boljih za te pare. Ali je pitanje da li je to dovoljno. Drajveri koje koriste nisu nesto posebno u HiFi svetu, ali u svetu komp zvucnika koji su 4-5 skuplji od ovih, odlicni su.

Vidim junacki ih napljuvaste, a koliko vas ih je culo ? Risiver je los i najgori je deo sistema. Zvucnici nisu losi, s obzirom da je skretnica i dampovanje bedno uradjeno kao u nekim 2.0 modelima, ima mesta za napredak. Cuo sam vivax stereo dvosistemce sa izmenjenom slretnicom i popunjenom kutijom, vrlo pristojno.
5.1 (ili 6.0 kako vec, jer nema zaseban subw) sam slusao na tom Vivax pojacalu i na nekom Yamahinom AV receiveru, velika je razlika.

Ja nemama prostora gde da ih stavim (sto rece kamionom da ih vozis), da imam mozda bi ih uzeo, poigrao se sa skretnicom i kutijama, i to verovatno na obicnom pojacalu.

On topic.
Ti vivax zvucnici nisu losi, slobodno mogu da kazem da nema boljih za te pare. Ali je pitanje da li je to dovoljno. Drajveri koje koriste nisu nesto posebno u HiFi svetu, ali u svetu komp zvucnika koji su 4-5 skuplji od ovih, odlicni su.

Vidim junacki ih napljuvaste, a koliko vas ih je culo ? Risiver je los i najgori je deo sistema. Zvucnici nisu losi, s obzirom da je skretnica i dampovanje bedno uradjeno kao u nekim 2.0 modelima, ima mesta za napredak. Cuo sam vivax stereo dvosistemce sa izmenjenom slretnicom i popunjenom kutijom, vrlo pristojno.
5.1 (ili 6.0 kako vec, jer nema zaseban subw) sam slusao na tom Vivax pojacalu i na nekom Yamahinom AV receiveru, velika je razlika.

Ja nemama prostora gde da ih stavim (sto rece kamionom da ih vozis), da imam mozda bi ih uzeo, poigrao se sa skretnicom i kutijama, i to verovatno na obicnom pojacalu.

Ja sam danas na Hi-FI forumu u oglasima video da lik prodaje vivax kutije (preradjena skretnica) za 50e. Kaze da je neverovatno dobar zvuk za te pare. Naravno treba sve cuti, pa onda zakljuciti. Slazem sa se tobom da im kutije imaju potencijal, ako se preradi skretnica i malo popune kutije... Za receiver mogu da kazem da je losh. Cuo sam ga u onom technomarketu (ili kako se vec zove) pored "sajma". Mislim da je pametnije kupiti 5.1 DVD sa pratecim zvucnicima, jer ovo je jako lose uradjen receiver. Potenciometri jako lose uradjeni, kao i sama zavrsna obrada..

Ma naravno da moze 😀
Salim se...

Inace, Magnat je poceo od prosle nedelje da uvozi kucni HiFi...
Probali smo par zvucnika i zvuk je perverzan, ali je zato i cena srazmerno tome povelika 🙁

Nazad
Vrh Dno