Šta je novo?

Samsung Galaxy S26

To ne znam šta je. Ja liquid air, rugged i tough uzimam i kod nas budu skuplji uglavnom. Čovek je tako uzeo pitaku pa dobio neki Sample koji uopšte nije na prodaju (vidi zadnjih par postova u fold i čini mi se).

Kolege, zna li neko da li su original ove Spigen maske sto se na KP prodaju za 30ak €?
Ako je Filiptech, onda jesu. Uzeo sam ja jednu kod njega. A mozes i sa ebay-a direktno od Spigena (na sajtu je skuplje jer imas garanciju i neke benefite, poene) ili od Poljaka na flavour-design.pl. Kod Poljaka treba najjeftinije da prodjes.

Ako je Filiptech, onda jesu. Uzeo sam ja jednu kod njega. A mozes i sa ebay-a direktno od Spigena (na sajtu je skuplje jer imas garanciju i neke benefite, poene) ili od Poljaka na flavour-design.pl. Kod Poljaka treba najjeftinije da prodjes.
Kod njega je 48 eura, kod svih ostalih (sa isto tako morem pozitivnih ocena) je 30. Narucio sam od nekog 'Best Technics' pa sta mu bog da 😂

Znam da su od pre neki mesec,ne znam tačno kojim aužuriranjem,izbacili opciju da se ulazi u rikaveri mod. Najviše pitam zbog toga,jer pri većim nadogradnjama,kao što je ova 9.0 odradim wipe cashe i rikaverija. Pretpostavljam da to na 9.0 nisu vratili?

Kakvo je ponašanje sistema nakon nadogradnje?

Ja ne primecujem neku razliku UI9.0. Bilo brzo, ostalo brzo.
Navodno za wipe cash nema vise potrebe jer sistem optimizuje. I ja sam to radio ranije.

Meni je postavku startscreen totalno obrisalo posle Update na 9.0. Sve aplikacije su ostale instalirane, a startscreen je bio kao da sam kupio novi telefon.

Jel treba da se resetuje sve na fabricki posle apdejta? Ne vidim nista novo i drugacije. Da li sada postoji opcija da pokazuje brzinu interneta pored baterije kao na xiaomi i da li se sada moze gledati video u kolima, dok se stoji

Probajte Pitaku umesto Spigen, ja vam svima koji probate potpisujem da se necete vracati na bilo sta drugo...

Imao sam karbon pitaku na 14PM, ništa kvalitetnije nisam video. 👌🏻

Ja trenutno imam Samsung carbon plavu, pa mi nesto glupo da uzimam opet plavu pitaku, ali opet je cena primamljiva, a ne znam da li je uopšte bolja od ove org. Samsung.

Za sve kolege koje prelaze sa S24U na S26U ili se lome.

S26U znatno brži uređaj, odziv neverovatan, baterija traje 2 puna dana uz neko normalno korišćenje; ja sam mislio da mi je na prethodnom S24U baterija trajala dugo - neuporedivo u odnosu na S26U.

Ekran fantastičan, rezolucija baš kako treba. Više prija za oči od ispranog prikaza S24U, iako mi je stalno uključena opcija Privacy display.

Poslednja verzija Androida jako lepo optimizovana za uređaj i sve teče baš kako treba, iako sam samo "presvukao" S24U image na novi telefon. Opet, bolje nego na prethodnom telefonu.

Ono što mi je posebno bitno su kamere i tu sam se lomio između Xiaomi 17 Ultra i Samsunga. Poredio sam ih dugo, pronašao šta mi je smetalo na Xiaomi telefonu, a to je bio portret mod kamere - očajno urađen. Malo mi je trebalo, jer sam ionako u potpunosti i dugo u SM ekosistemu.

One priče internet apostola da je S24U najbolji ikad, da je jedini pravi flagship i ostale nebuloze su pale u vodu nakon 5 minuta korišćenja S26U. Naravno, bio sam skeptičan samo tako, ali, u isto vreme i radoznao. Radoznalost se isplatila.

Eto, možda nekome pomogne u odluci. Nije me niko platio, platio sam ga sam kao Grčku. Živeli! 🙂

^ 101% se slažem sa kolegom, takođe sam prešao sa S24U na S26U, jedino što ne koristim Privacy display, mada bih mogao da ga isprobam malo...

Dobro ste se javili, zamalo da pomislim da sam slep /s. Jer na moje komentare da je s26u korektan tel i da je previše drame oko privacy dobih sijaset objašnjenja od strane ljudi koji ni ne koriste s26u...

"internet apostoli" sto rece kolega gore 😂😂

Ma nema sta vec je vise puta receno. Jeste bolji/brzi uređaj, ali 5 godina nam prodaju istu bateriju/kamera sistem samo malo menjaju dizajn i novi procesor. Smešna unapređenja za 5 godina. Naravno cena sa svakog generacijom po malo raste, a unapređenja minimalna. Da paralelno izbace s23u i s26u sa istim unutrašnjim hardverom garantujem da bi se s23u bolje prodavao, jer je evidentno bio lepši uređaj i olovka je bila funcionalnija. Zbog tih stvari nisu ljudi oduseljnenim novim serijama i pričaju loše iako nisu loši telefoni nego jednostavno nisu dovoljno bolji od prethodnih.

Da javim za one Spigen maske na KP od okk 30E, Neo One je stigao i definitivno je original. Samo pakovanje a i sama maska su original, nema sta.

E sad, apropo ove price 24U vs 26U. Kao neko ko je imao 24U pa 25U i sad evo 26U, za neke stvari se slazem za neke ne. Prelazak sa 24 na 25 je meni licno bio bas napredak, najvise zbog tog osecaja u ruci, da to vise nije cigla (sto opet, nekom mozda vise odgovara).
26U posle 25U i ne daje neki utisak napretka. Ova grba nazad jako smara i telefon se nenormalno klacka na ravnoj podlozi.

Softverski, sve je podjednako fluidno, procesorski napredak osetim samo u gejmingu, malo je vise 'smooth' nego na 25U.
Baterija mi traje potpuno identicno kao i na 25U.

E sad, displej. Privacy opciju jesam smatrao sprdnjom, ali je u sustini nije lose imati. Samo, za sve naredno receno pricam o Privacy opciji iskljucenoj, sam displej je daleko bolji bio na 25U. Vidljivost na suncu je ok, ali je bolja bila na 25U. Uporedo iste fotografije, daleko bolje na 25U ekranu. Jesu azuriranja poboljsala dosta u odnosu na ono sa cim je izasao iz kutije, ali, bolje je na 25U.
Takodje, prvih 4-5 dana me bolela glava, da li je bilo zbog 26U ne znam, ali ajd, prestalo je.

Sve navedeno je moj subjektivni osećaj, nekom mozda neke stvari odgovaraju, meni licno ne.

U sustini, mislim da bih bolje prosao da sam uzeo Magic 8 Pro, ali ajde, sta je tu je.

Ma nema sta vec je vise puta receno. Jeste bolji/brzi uređaj, ali 5 godina nam prodaju istu bateriju/kamera sistem samo malo menjaju dizajn i novi procesor. Smešna unapređenja za 5 godina. Naravno cena sa svakog generacijom po malo raste, a unapređenja minimalna. Da paralelno izbace s23u i s26u sa istim unutrašnjim hardverom garantujem da bi se s23u bolje prodavao, jer je evidentno bio lepši uređaj i olovka je bila funcionalnija. Zbog tih stvari nisu ljudi oduseljnenim novim serijama i pričaju loše iako nisu loši telefoni nego jednostavno nisu dovoljno bolji od prethodnih.
Moj put u poslednjih par godina je (bio) S22U 》》》S24U 》》》S26U. Nijedan sledeći me nije razočarao. Naprotiv.
Da javim za one Spigen maske na KP od okk 30E, Neo One je stigao i definitivno je original. Samo pakovanje a i sama maska su original, nema sta.

E sad, apropo ove price 24U vs 26U. Kao neko ko je imao 24U pa 25U i sad evo 26U, za neke stvari se slazem za neke ne. Prelazak sa 24 na 25 je meni licno bio bas napredak, najvise zbog tog osecaja u ruci, da to vise nije cigla (sto opet, nekom mozda vise odgovara).
26U posle 25U i ne daje neki utisak napretka. Ova grba nazad jako smara i telefon se nenormalno klacka na ravnoj podlozi.

Softverski, sve je podjednako fluidno, procesorski napredak osetim samo u gejmingu, malo je vise 'smooth' nego na 25U.
Baterija mi traje potpuno identicno kao i na 25U.

E sad, displej. Privacy opciju jesam smatrao sprdnjom, ali je u sustini nije lose imati. Samo, za sve naredno receno pricam o Privacy opciji iskljucenoj, sam displej je daleko bolji bio na 25U. Vidljivost na suncu je ok, ali je bolja bila na 25U. Uporedo iste fotografije, daleko bolje na 25U ekranu. Jesu azuriranja poboljsala dosta u odnosu na ono sa cim je izasao iz kutije, ali, bolje je na 25U.
Takodje, prvih 4-5 dana me bolela glava, da li je bilo zbog 26U ne znam, ali ajd, prestalo je.

Sve navedeno je moj subjektivni osećaj, nekom mozda neke stvari odgovaraju, meni licno ne.

U sustini, mislim da bih bolje prosao da sam uzeo Magic 8 Pro, ali ajde, sta je tu je.
Nisam imao S25U. Tako se namestilo da uzimam parne modele. 🙂

Zar nije važilo to za S23U a ne za S24U?
Ja govorim u prezentu. Uglavnom se S24U pominje kao jedini pravi flagship od strane apostola. Ne znam šta su pričali ranije, npr. S23U vs. S25U. Ono što odgovorno tvrdim je da je S26U bolji telefon po svim parametrima od S24U, S22U - da ne idem dalje retrogradno (u SM flagship ekosistemu sam od Note 3 modela). Neko je pomenuo nedostatak BT olovke; to se uzima za 0.01% mana, jer je vlasnici S24U, S23U, S22U, ... nisu ni koristili kao daljinski okidač, prezentacioni upravljač i sl. i to je zaista tako. Kao olovka i dalje lepo radi..

Nazad
Vrh Dno